h1

CiU descobreix (per fi!) el perill del Feixisme

Setembre 16, 2013

anglada-y-mas1

Ha calgut que agredissin a Sanchez Llibre dins la llibreria Blanquerna i davant les càmeres per tal que CiU s’adoni del perill que representa la extrema dreta avui i n’acabi demanant la seva il·legalització. L’augment d‘agressions a persones homosexuals i transsexuals denunciades per l’Observatori de la Homofòbia els va deixar freds; la pallissa a un menor de 14 anys d’origen pakistanès al Raval per part de neonazis, no els va semblar motiu d’alerta i els informes de SOS Racisme evidenciant la relació entre discursos populistes i agressions a migrants no va ser impediment perqué Duran Lleida fes una campanya xenòfoba o per què es facilités la investidura de Garcia Albiol a Badalona.

Celebro que Convergència hagi obert els ulls i espero amb delit que rebutgin els suports internacionals al procés independentista que hem rebut per part de l’extrema dreta de la Lliga Nord italiana o del Govern de Letònia, on hi ha un partit ultra que encobreix  ex-legionaris nazis residents al país. O es que si en comptes de donar-nos empentes ens aplaudeixen ja son menys feixistes?

També esguardo pacient que l’Ajuntament de Barcelona i el Departament d’Interior, obrant en coherència, acordin definitivament el tancament del Casal Tramuntana, un local neonazi del barri del Clot impulsat per un regidor de PxC de l’Hospitalet; així com la Llibreria Europa, al barri de Gràcia, dedicada  obertament a l’adoctrinament en el fanatisme nacional-socialista.

Sanchez llibreDesitjo de tot cor que Xavier Trias expulsi immediatament a Manel Medeiros, gerent de l’Institut Municipal d’Educació (IME), fins fa molt poc militant de PxC i mai penedit del seu passat feixista; que l’Ajuntament de Vic, en mans de CIU-ERC, renuncii a tornar a pactar els pressupostos amb els vots i les esmenes de Josep Anglada; així com que es retirin totes les multes i sancions a activistes antifeixistes que no cometien cap altre delicte que manifestar-se.

També confio que des de l’entorn independentista s’hagin adonat del perill de banalitzar el mal i no es tornin a escriure a Vilaweb els desafortunats articles acusant al PSC de ser feixista; que ERC i CDC no es tornin a ajuntar amb grups nazis com UNC per retre homenatges a torturadors policials; que l’ANC es desmarqui amb més contundència del suport que reb de grups xenòfobs com IdCAT i que millor no es dediqui cap carrer a la infausta memòria de l’etnicista grillat Heribert Barrera. No cal anar a Madrid a buscar intolerants i per desgràcia alguns grupuscles amaguen el seu odi darrere senyeres i estelades.

I finalment no volia deixar passar l’oportunitat d’assenyalar la hipocresia galopant de la viperina llengua de l’escurçó Pilar Rahola, que el 11S s’exclamava esglaiada de la violència feixista, quan els seus incendiaris articles islamòfobs son publicats en webs neonazis, al costat dels de Ynestrillas. Després d’estar abocant benzina i espurnes al bosc durant dècades, ara es queixa de les flames. A bones hores!

PD: El cartell d’Unió de Joves corria per Internet i m’ha fet gràcia. Finalment han anunciat per Twitter que era un fake

10 comentaris

  1. Em sento tan confiada com tu. Em sembla que CiU ha caigut del cavall i, finalment ha vist la llum… i farà totes les coses que esperes. Totes.


    • Oi tant! Estic mirant el 3/24 a veure quan ho anuncien. Deu estar al caure


  2. Si CiU fa res de bo, encara haurem de celebrar que hagi rebut una mica el diputat dels berberetxos en conserva.
    I sobre el nostre apreciat Escurçó Sionista… tu creus que ella és conscient de per quins llocs es divulguen els seus textos islamòfobs i no hi fa res? O li agrada tant que l’aplaudeixin que fins i tot celebra que ho faci l’Ynestrillas?


  3. El feixisme no el coneix CIU. Ells són més d’ignorar-lo i banalitzar-lo, si s’escau. Però és curiós perquè encara recordo vivament una frase pronunciada pel gran líder i hooligan convergent Jordi Basté… “tenim molt clar que hi ha hagut feixisme espanyol… però és pot parlar potser que ha existit feixisme català?”. Es preguntava el seguidor de les tesis de Rahola. Deu ser que Samaranch era de La Rambla (Córdoba). Catalanista, també ha existit, i existeix com els grups que esmentes. Inclús PxC té dues animes. Perquè a Vic… molts votants inicials eren de families convergents. Ja anem avançant en el procés… El convertir-ho tot en un desert i un laberint.


  4. se te’n va l’olla cada vegada més, qualificar d’etnicista grillat al molt honorable Sr, Heribert Barrera et desautoritza del tot. Ves a que et moci ta iaia !!


    • Normalment el tracto de Fürher Nazi, que es el que és. Aquest cop m’he moderat

      Aquí algunes de les perles nazis del Barrera, que suposo tu consideres molt honorables i comparteixes plenament

      Heribert Barrera i el catalanisme racista.

      “A Amèrica els negres tenen un Coeficient Intel•lectual inferior als blancs”

      “S’hauria d’esterilitzar als dèbils mentals d’origen genètic”

      “Es més important salvar Catalunya que la democràcia”

      “La immigració es la principal amenaça de Catalunya , varem aconseguir superar les onades d’andalusos, però ara el català està en perill. A mi m’agradaria una Catalunya com la de la República: sense immigrants”

      “Ningú em convencerà que és millor una Rambla amb gent mestissa que una on tan sols hi passegi gent de la raça blanca”

      “Quan Haider (líder neonazi austríac) diu que hi ha masses immigrants, no és racista, diu la veritat”

      “No estic en contra de la pena de mort: s’hauria d’obrir aquest debat”

      “Em mereix més respecte un assassí d’ETA que un delinqüent comú, ja que l’etarra mata per conviccions nobles, no per diners”

      “Si hagués estat diputat hauria votat la llei d’Estrangeria del PP”

      “Les onades migratòries son un pla per descatalanitzar Catalunya”

      “La solució per l’atur es expulsar els immigrants que ens roben el treball”


  5. pobres feixistes… ja gairebé ningú els vol…


  6. El feixisme català és minoritari i anecdòtic. El feixisme espanyol és subvencionat, protegit per la pasma , impune als tribunals i estès sociològicament. No tenir-ho en compte i/o crear analogies absurdes plenes d’intencionalitat partidista, és la banalització més gran que es pot fer del feixisme.


    • El feixisme català té 67 regidors. A Vic i el Vendrell en tenen 5 i son 2a força; al meu ajuntament 2 i en alguns barris PxC té més del 15% de vot. Em pots citar una altre regió d’Espanya on això passi?


      • Al feixisme en general se l’ha de denunciar i combatre de manera ferma i sense cap tipus de concessió. No caben mitjes tintes, perquè siguin “dels nostres”.



Deixa un comentari