h1

CIU i la homosexualitat

febrer 19, 2010

Convergència i Unió ha jugat a la puta i la Ramoneta amb el col·lectiu homosexual segons bufa el vent.

Dintre de la federació trobem a persones obertament gais com Àngel Colom o l’alcalde de Figueres Santi Vila, que serà cap de llista per Girona a les Eleccions catalanes, la sortida del armari del qual ha estat presentada a bombo i plateret la setmana passada i fiins i tot compten amb un grup GLTB al seu interior, anomenat “Convergais” que, guiats per la seva Diva absoluta Núria Feliu, varen participar per primer cop a la història en una manifestació del orgull, concretament la convocada pels empresaris del sector. Els partits d’esquerres fa dècades que ho fan.

Però no tot és de color rosa a can CIU, ni molt menys! Tot i que sota el govern de Pujol es va aprovar una tímida llei de parelles de fet, la federació nacionalista sempre ha donat llibertat de vot als seus diputats a l’hora de pronunciar-se sobre qualsevol iniciativa legislativa que afectés als homosexuals de la forma que Unió SEMPRE vota en contra i CIU divideix el seu vot a parts iguals, destacant que tant Artur Mas com Oriol Pujol varen oposar-se a la adopció homoparental i no accepten el terme matrimoni per a cònjugues del mateix sexe.

També cal recordar als lectors d’aquest blog que amb Pujol a la Presidència va ser Conseller Miró i Ardèvol, un ultracristià radicalment homòfob, fundador de la Secta E-cristians i que Duran Lleida va acudir a un dels foscos rituals d’aquest a la campanya de les eleccions generals.

Es a dir, dipositar el vot per aquesta candidatura és posar els nostres principis en una ruleta russa d’incert resultat: tan pot ser que els hi doni per donar suport a la gratuïtat de les operacions de re-assignació sexual, com demana Carles Campuzano, o que prohibeixin fer campanyes turístiques destinades al públic gai, com ha passat recentment a Lloret de Mar.

Val a dir que, com a homosexual, estic content que la dreta poc a poc vagi abandonant els seus perjudicis, com ja ho va fer l’esquerra molt abans, de forma que tots els drets que hem assolit en aquest país, amb sang suor i llàgrimes, no estiguin sotmesos a la eventualitat d’un resultat electoral advers, sinó que siguin compartits per tota la societat independentment de la seva tendència política; de forma que lesbianes i gais puguem votar a qui ens roti sense una espasa de Damòcles sobre els nostres caps. Inclús a una opció tan repulsiva com CIU.

Us deixo amb un divertit gag que va fer Polònia al respecte!

14 comentaris

  1. Què bo! Bon post, això em recorda amb uns d’Unió quan jo encara era a ERC (inseriu els vostres riures just aquí, a ser possible de burla), en que el tema era un debat sobre el matrimoni homosexual (aquí no opinare sobre el tema que ben cansada em té) el seuargument principal va ser “que era antinatural”, al que vaig preguntar si “el matrimoni és natural doncs?”, no em van respondre més que amb un got passant a 8 cm del meu cap. XD


  2. Tan sols un creacionista hardcoreta (dels d’Adam i Eva en sentit literal) pot pensar que el matrimoni és innnat i no cultural!!
    Una lliçó de prehistòria els donava jo…


  3. “Una persona que cobra 300.000 euros forma part de la classe treballadora?”

    evidentment. A més, si no ho tinc entés malament els polítics es fixen ells mateixos els sous mentre que els controladors ho fan mitjançant convenis col·lectius. Has de tenir en conté la funció social d’uns i altres (és a dir a quins interessos responen). Si encara et consideres marxista no hauries de veure igual la feina que fa un controlador (en principi beneficia tan la burgesia com l’obrer de manera indistinta) que la d’un polític que no cal dir a qui beneficia, no?

    per cert, molt bo el gag.


    • Segeuixo sense veure com un arximilionari és un treballador… a costa dels meus impostos i del encariment dels bitllets dels avions!

      La patronal dels controladors aèris som tots que son funcionaris qui no hi ha cap burgesia pel mig!!

      Jo soc el Ministre de Foment i a l primer intent de kaos aeri (que sofrim tots) militaritzo la aviació civil al moment.

      Aquesta gent s’apodera de la plusvalua dels bitllets amb els seu xantatge, son pitjor encara que la burgesia!!


  4. Sobre el primer comentari del d’Unió, ja sabem de quin peu calcen. És cert que la postura de CiU sobre l’homosexualitat no és gens clara: pel que els convé donen llibertat de vot i pel que no és el que diu la direcció i tots a callar. Sobre el Santi Vila, recordo que en un reportatge del Telenotícies ja ho va explicar sense cap problema i amb total normalitat, pel que aquesta presentació realment sobrava.


  5. Convergais???, no m’ho puc creure!!. Ara que si hi ha un sector gai al PP, perquè no als seus col·legues de CiU?.

    Respecte a E-cristians segur que utilitzaran l’excusa de la pluralitat i llibertat d’expressió.

    No diries mai que en pensa dels gais la teva amigueta monja… si vols saber-ho, ho trobaràs a la resposta del teu comentari sobre Teresa Forcades.


  6. Per quan conver les? XD Ah no, que CiU és com la confe`rencia episcopal: masclista i patriarcal… (humor).


  7. Estic amb la Julia, les lesvianes són invisibles, aquest armari és tancat avui dia…


  8. El problema és que CiU sempre es podran escudar amb aquest i altres temes en què “el PP és pitjor”. El PP li posa les coses molt fàcils a CiU. El tema e-cristians és realment deplorable, de fet miró i ardèvol va arribar a ser número 2 per CiU a les eleccions locals barcelonines!

    De fet CiU deu ser l’únic partit espanyol que reuneix en el seu sí des de l’homofòbia més rampant, amb tics netament predemocràtics i gens liberals, a posicions promatrimoni (que en teoria són les que hauria de tenir un partit liberal, de fet la prova que el PP no és un partit liberal o que CiU només ho és en part és aquesta: la dreta liberal holandesa o la dreta liberal escandinava tenen molt clar que el programa polític, econòmic i social del liberalisme passa sens cap mena de dubte per legalitzar el matrimoni i adpoció de parelles del mateix sexe!)

    Per cert, jo sí recordo, devia ser l’any 2003, a la mani de BCN que hi havia gent de joventuts de CiU a títol individual que portaven una pancarteta. Jo llavors estava ficat en una associació GLBT i vaig xerrar amb un d’ells per temes de contactes (que si nosaltres podríem escriure unes ratlles per la seva revista, que si ells vinguessin quan organitzéssim un debat polític…). Per altra banda un dels presidents que va durar més de la nostra associació era simpatitzant de Convergència (i monàrquic, si no recordo malament a casa seva -o era al despatx de l’associació?- al costat de la bandera gai tenia una foto del rei!!!!!!!!)


    • ajajaja aixó de la bandera gai amb la foto del Rei sembla sortit d’un film d’Almodovar o d’un post meu!


  9. Posts com aquests són els que m’agraden, Roger…abandona la frivolitat d’alguns i dedica’t més a aquests…que molen un munt. Pel que fa a la idea de que l’esquerra va abandonar els seus prejudicis sobre la comunitat lgtbq molt abans que la dreta…he de dir-te que….Roger…amic…que ets historiador tio….que sabem que això no és cert…tant les esquerres socialdemòcrates, com els anarquistes com els comunistes han perseguit i rebutjat la homosexualitat tant com ho ha fet la dreta. Penso que sent justos amb la historia, el conjunt de realitats que conforma l’univers lgtbq res té a veure amb les tradicionals baralles entre esquerres i dretes de manera que hem patit persecució tant per part d’uns com per part dels altres.


    • IU va ser el 1r partit en acceptar el 100% de drets GLTB i a portar el matrimoni al Congrés. El PP encara no ha retirat el recurs a la llei de matrimonis i va vota a favor de les lleis ultrahomòfobes a Lituània i Polòna al Parlament Europeu.

      Segur que no té res a veure????

      No puc fer posts a gust de tothom, per aixó vaig alternant temes més profunds amb més frívols (tot i que parlar de cinema no em sembla precisament una banalitat, però vaja…)


  10. Jo també denuncio els problemes que té CiU per afrontar amb naturalitat una cosa tan natural com l’homosexualitat. Dit això, entenc els Convergais aquests com una passa endavant; no siguem tan cínics com per criticar les passes endavant, només perque no han arribat abans! L’important és que arribin. I, naturalment, ser conscients que sempre hi haurà Mirós a CDC, com Bonos al PSOE.

    Per al vostre coneixement, l’actual ministre de defensa alemany, Westerwelle, és obertament gai; també l’alcalde de Berlin, Wowereit, que per cert es deixa caure sovint pel Gaixample. I la CDU/CSU (rollo CiU però d’àmbit estatal, per entendre’ns) té els seus propis “Convergais”, des de fa anys: LSU.

    Com tu dius, quedem-nos amb la part positiva d’aquest tema, i assumim, alhora, que sempre hi haurà Mirós i Ardèvols, a Catalunya, a Espanya i al Japó.

    Salut.


  11. Molt bon post i com dius hi ha dos móns dins de CIU. Però només hi ha un petit error. En Santi Vila no va sortir de l’armari l’altre dia, sinó que ja va sortir en un reportatge de tv3 i quan era profe de la universitat, tots els seus alumnes ja ho sabiem.



Deixa un comentari