h1

Heribert Barrera i el catalanisme racista.

Juliol 28, 2009

Sabieu que un racista ha estat President del Parlament català i líder indiscutible d’ERC?? No? Doncs atents  que n’hi ha per llogar-hi cadires.

## Heribert barrera

Resulta que l’any 1980, després de els primeres eleccions al Parlament de Catalunya, la suma dels tres partits d’esquerres d’aleshores (PSC33, PSUC25 i ERC14) donava una folgada majoria absoluta que hauria convertit a Joan Reventós en President de la Generalitat. Però vet aquí que ERC, incomprensiblement, havia caigut en mans d’un iaio que va preferir aliar-se amb CIU i amb els reductes del franquisme (UCD), donant a Pujol el poder durant 23 anys.

Segons ell s’havia d’evitar que Catalunya caigués en mans soviètiques, tot i que el PSUC era un partit plenament democràtic que havia trencat amb la URSS feia 20 anys i s’havia sumat al eurocomunisme. De fet, ja havien governat PSUC-ERC al 1936 en ple auge estalinista, precisament quan Barrera va entrar al partit.

Barrera es va convertir en President del Parlament i va cedir el lideratge d’ERC a un multimilionari neoliberal anomenat Joan Hortalà (actualment President de la Borsa de Barcelona) que va arrossegar el partit a uns miserables 5 diputats, el pitjor resultat de la història del partit de Macià i Companys.

Un cop apartat de la primera línia política, Heribert va anar protagonitzant sonats escàndols polítics cada cop que obria la boca i deixava clara i diàfana la seva postura supremacista racial, comprometent a la direcció actual republicana. De fet, la federació barcelonina d’ERC en va demanar la seva expulsió.

Aquí algunes de els seves joies literals extretes del llibre “Que pensa Heribert Barrera?” i d’una entrevista a La Vanguardia:

“A Amèrica els negres tenen un Coeficient Intel•lectual inferior als blancs”

“S’hauria d’esterilitzar als dèbils mentals d’origen genètic”

“Es més important salvar Catalunya que la democràcia”

“La immigració es la principal amenaça de Catalunya , varem aconseguir superar les onades d’andalusos, però ara el català està en perill. A mi m’agradaria una Catalunya com la de la República: sense immigrants”

“Ningú em convencerà que és millor una Rambla amb gent mestissa que una on tan sols hi passegi gent de la raça blanca”

“Quan Haider (líder neonazi austríac) diu que hi ha masses immigrants, no és racista, diu la veritat”

“No estic en contra de la pena de mort: s’hauria d’obrir aquest debat”

“Em mereix més respecte un assassí d’ETA que un delinqüent comú, ja que l’etarra mata per conviccions nobles, no per diners”

“Si hagués estat diputat hauria votat la llei d’Estrangeria del PP”

“Les onades migratòries son un pla per descatalanitzar Catalunya”

“La solució per l’atur es expulsar els immigrants que ens roben el treball”

“Jo no sóc racista ni xenòfob”

PD: Un cop va morir, Josep Anglada, líder de la ultradretana PxC li va retre homenatge al considerar-lo un gran patriota i un exemple a seguir. La minúscula formació feixista catalanista Identitat catalana va fer una campanya titllada “Heribert tenia raó” a la manifestació del 11 de Setembre de 2011

75 comentaris

  1. A l’enemic ni aigua! Aquest individu desprestigia el catalanisme!!


  2. El pitjor de tot es que encara hi ha gent q el venera!!
    La web de reagrupament el rpesenta com un gran fixatge del partit: http://www.reagrupament.cat/novaweb/

    En fi, l’home ja no s’aguanta els pets!!


    • JUASJUASJUAS… Arqueòleg… Tens Facebook?

      Això ho trobaràs al grup “fans del molt honorable Heribert Barrera”.


  3. quan la nació no és país, la nació és ideologia i pot produïr coses com aquestes del Barrera (i del Carretero que caldrà repassar amb bona lupa).
    els antagonismes són socials i els drets (també els nacionals) o passen per paràmetres socials o es transformen en el que avui domina: aquest relat tancat sense matisos basat en declaracions, nacionalisme de conveniència (mireu el Fèlix Millet de l’Orfeó Català) i tots els que s’emboliquen amb la senyera per anar tirant de la rifeta i imposant un model de país a la justa mesura del poder financer i de la pasta (a banda del cas Barrera -que té un component delirant- toca fer llista: Acesa, Caixa, Cambra de Comerç,. Liceu, “Ecuestre”, palco de can Barça, grup Godó-Vanguardia, RACC, foment, etc……………
    Bé, salut i revolta, coi!

    àngel


  4. N’Heribert seria, salvant distàncies polítiques, de la quinta del Fraga i Carrillo… Algunes afirmacions encara són vàlides i d’altres no, però molts cop hauria d’adaptar el lèxic que fan servir, perquè grinyola i espanta més d’un. 😦


  5. Aquest home és un clar exemple que l’intel.ligència no és cap vacuna de la ximpleria. Un paio amb tres llicenciatures, un doctorat a la Sorbona, una pila d’articles científics publicats per revistes internacionals de prestigi, i resulta que quan parla de política només sap dir que vajanades.
    Ara que ja té més de 90 anys se li podria perdonar, ja se sap: sic transit gloria mundi… però em sembla que les ha dit sempre. Em sembla que va ser ell que va conseguir que jo, de jove, em vacunés de tot nacionalisme.


  6. Estic amb en Met, no em preocupa el que digui l’Heribert (o la Ferrussola) perquè és de la quinta del Fraga i del Carrillo. Em preocuparia si ho digués el Puigcercós, la veritat!

    És que hi ha molta gent que estava al bàndol republicà que fliparies les declaracions racistes i homòfobes que fan! I és normal, és gent que es va formar políticament als anys 30! Evidentment uns eren més demòcrates i tolerants que els altres però dins el bàndol republicà hi havia molts tics que avui definiríem com autoritaris, sexistes, racistes i, last but not least, homòfobs (m’he fartat de veure vídeos de propaganda del bàndol republicà on parlen de “virtuts virils” i es denigren les actituds “poc masculines” i altres coses que realment avui tenim superadíssimes).

    En definitiva, cal tenir una mica de perspectiva històrica. L’esquerra de fa 70 anys era superpolíticament incorrecta pels estàndards actuals. D’entrada era sexista, racista i partidària del suprematisme de la raça blanca (només cal veure com per denigrar el bàndol nacional es feien caricatures ultraracistes dels soldats marroquins que riu-te’n tu de les caricatires que els nazis feien dels jueus i en tot cas s’aixecava el fantasma de la por a “ser envaïts pels moros”) i homòfoba (sí, l’anarquisme de principis del segle XX era una ideologia tant homòfoba com el feixisme i és un fet que en tots dos bàndols es van afusellar homosexuals: tots recordem el que els fatxes homòfobs van fer a Lorca “por maricón” -i de fet van morir molts homosexuals anònims assassinats pels nacionals- però ningú recorda que els anarquistes també assassinaven homosexuals!). Ah i els comunistes no es quedaven gaire lluny en la seva homofòbia: aquí teniu un exemple de propaganda soviètica antinazi: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f0/1941SovietPropaganda.jpg

    Unes quantes perles de l’esquerra dels anys 30 que avui atribuiríem a partits d’extrema dreta i filonazis:

    “Si eres un anarquista, eso quiere decir que eres moralmente superior y físicamente más fuerte que el hombre común. Y aquel al que le gustan los invertidos no es un hombre auténtico y por lo tanto no es un anarquista auténtico. ” (aparegut en una revista anarquista als anys 30).

    Gorki: “Exterminad a los homosexuales y el fascismo desaparecerá”

    I he tret perles homòfobes, podria haver tret de racistes com les d’Heribert Barrera perfectament!

    Donem gràcies que avui l’esquerra sigui més evolucionada (bé, l’esquerra de països com itàlia, frança o portugal és profundament homòfoba sense anar més lluny i les d’itàlia o portugal, a part d’homòfobes, masclistes).


  7. Una mostra de racisme en el bàndol republicà el trobem en aquest famós cartell:

    Veiem que es retrata l’avenç dels nacionals com una “invasió mora” d’espanya. Sí, fer una referència als regulars que lluitaven al bàndol feixista en sí no té perquè ser racista, però és que a sobre del vaixell a part d’un soldat regular es veu a un altre home musulmà amb turbant i túnica i a les 3 finestres de sota el vaixell veiem 3 homes amb la pell fosca… En definitiva, es retratava l’avenç nacional com una “invasió mora” en tota regla. Si en el bàndol republicà es feia servir la por a una invasió mora per motivar la resistència, vol dir que hi havia racisme (bé, encara el segueix havent avui dia, fins aquí cap novetat) i que l’esquerra de llavors l’utilizava sense cap mena de pudor! (a diferència d’avui dia en què tant l’esquerra com la dreta utilitzen la correcció política). Lògicament gent com Heribert Barrera es va impregnar d’aquestes idees racistes desacomplexades que eren el més normal del món a l’època!

    A part, que tots els nacionalismes (incloent òbviament els que es disfressen de “no nacionalisme”) i, de fet, totes les ideologies són susceptibles de caure en el racisme i la xenofòbia. No és cap novetat.

    Per altra banda trobo una mica hipòcrita que ens escandalitzem quan algú diu una cosa que sabem que pensa un gran porcentatge de la població. Jo per exemple amb el tema de l’homofòbia prefereixo que els homòfobs s’expressin, així sé el que es cou en una part de la societat que ens pot agradar o no però que està allà!

    En favor d’ERC dir que el propi partit desacredita i no té por de contradir el que diu aquest senyor, cosa que no he vist en declaracions igual de greus de gent com Manuel Fraga o Marta Ferrussola!


    • dir això:

      En definitiva, es retratava l’avenç nacional com una “invasió mora” en tota regla. Si en el bàndol republicà es feia servir la por a una invasió mora per motivar la resistència, vol dir que hi havia racisme

      és no tenir ni la més absoluta idea de la història de la guerra civil. Per favor, fa riure!Tens idea de com van patir , ja no les tropes, sino la població catalana l’entrada de les tropes mores al costat de les tropes nacionals???

      estaria bé documentar-se o estudiar una mica abans d’opinar a la lleugera!


  8. Visca l’Heribert i tots els polítics que diuen el que pensen, son una raça en extinció per desgràcia nostra.

    Per això mateix jo no votaré mai a ningú que pensi com ell, ni com l’amic Alejo, ni com l’Aznar. Però deixeu-los expressar-se lliurement, així sabrem per on patinen.


  9. Caram! Quina classe de història política més interessant has fet Rafel. Potser ens hauriem d’espantar si escoltessim dir aquestes bajanades a un polític més jove i que a més se li donés importància mediàtica, perque aquest senyor jo no el coneixia de res.

    Va bé de tan en tan veure que els nacionalismes de tots dos cantons tendeixen sempre cap a un discurs semblant cambiant X per Y.


  10. Us comunico que acabo d’habilitar un sistema per valorar els comentaris!!

    Estic esperant en candeletes que entri un troll/walpurgi… vinga, no sigeu tímids votants de Reagrupament!!


  11. En favor d’ERC dir que el propi partit desacredita i no té por de contradir el que diu aquest senyor, cosa que no he vist en declaracions igual de greus de gent com Manuel Fraga o Marta Ferrussola!

    Aixó es una gran veritat! ERC al ser assambleari no dubta en matxacar als seus propis líders a la mínima de canvi!

    I si, aquest home té les idees del s.XIX… però insisteixo: Reagrupament el presenta com un fitxatge estelar!! Esperem q aquest partit acabi tenint el mateix destí que les anteriors escisions indepes: l’oblid!
    I no només això: ell va ser el culpable de 23 anys de pujolisme!


  12. Interesant artícle ho he copiat a http://quiron.wordpress.com/2009/07/29/heribert-barrera-i-el-catalanisme-nazi/
    per la seva discusió si s’escau.
    Si no esteu d’acord ho borraré
    Gràcies
    Marcel·lí


  13. jo segueixo pensant que la cosa nacional es pot resoldre si la vinculem a la cosa social i sabem discernir entre els nacionalistes interclassistes i fatxendes i els nacionalistes d’esquerres que poden coincidir amb les lluites socials.
    salut i revolta!

    revoltaglobal.cat


  14. Ja toca una mica els nassos que quan algú posa damunt la taula un problema real que té relació directa o indirecta amb l’immigració, se’l titlli de racista i xenòfob per aquells que prefereixen inhibir-se, sense aportar cap solució i crear un problema de convivència entossudint-se en tancar el ulls i en no voler mirar al seu voltant o en propugnar regularitzacions de propòsits injustificables com els d’engrossir artificialment les bases electorals propies. Mentre tant, costa fins i tot demanar un tallat en català en qualsevol bar de casa nostra i esperar que t’entenguin.

    Tota societat té un límit físic de capacitat de solidaritat i d’acolliment. No respectar això sí que és practicar la xenfòbia i el racisme cap els nouvinguts, condemnant-los a la marginalitat i fent patir a la ciutadania de les conseqüències de la mala gestió del fenomen perque posar-hi fre via la seguretat i els controls, va contra els principis progressistes, de l’esquerra i això és clar, queda molt malament. Posats a fer, no podriem parlar de res, ni de la delinqüència, ni de l’educació, ni de la sanitat, de res, no et sembla?.

    Val mes que prenguin nota del que els ha passat a França en les darreres eleccions els qui defensaven aquestes tesis.


  15. “costa fins i tot demanar un tallat en català”

    Oh quina tregèdia, quina desgràcia!! Potser que ens tallem les venes col·lectivament! Veus, els habitants de suadàfrica o de els faveles sudamericanes no tenen aquest problema, ja que no saben que és un Bar i amb prou feines poden aconseguir aigua potable.

    Que vingui qui estigui disposat a treballar sese rebentar les condicions laborals dels traballadors d’aquí. El mercat laboral ja s’encarrega de límitar els fluxos de demanda de força de treball.

    O que passa? Que el mercat només és global pels capitalistes i no pels trebalaldors?

    Visca Catalunya Lliure… de perjudicis decimonònics i apocalíptics!


  16. Jo crec que el que diu en quiron no ès contradictori amb afirmar que al Heribert Barrera se li ha anat la olla (o potser que no la ha tingut mai).
    Ningú (o gairebé ningú) discuteix que la capacitat d’acolliment d’immigrants te algun límit (el problema és establir-lo); limit que ve donat pels recursos disponibles del pais: no seriem honrats si acceptessim a gent a la que no se’ls pot oferir una vida, al menys, millor que la que tenien als seus paissos d’origen.
    Però d’aqui a afirmar que els negres tenen un CI inferior als blancs, estar a favor de la pena de mort, o dir que l’assassinat per “conviccions nobles” és menys assassinat.. hi ha un pas de gegant. Que el senyot Barrera a franqueixat, indubtablement.


  17. mes costa demanar un café tallat amb gel a frança.

    Yendo yo por la cataluña francesa, se me va a ocurrir pedir un café del tiempo, o un café con hielo. Garçon, s´il te plait, un café ou lait, petit, avec des glasons…y el camarero: içi le café chaud, pas froid..y yo de nuevo..un café, et un verre avec de glassons..y él, reafirmandose, içi le café chaud..y eso que era la cataluña francesa, pero ni se me ocurrió pedir un tallat, ni siquiera un cafe coupé..total , que tuve que pedir una coca cola.

    Sin embargo si voy a Albacete, y pido un tallat del temp, pues me ponen lo que pido, sin siquiera dudar.

    Vamos, Eduard, que te aconsejo que si quieres pedir un café en catalán, mejor que te vayas a Albacete que no que te lo pidas en Barcelona, que los manchegos están más catalanizados que los barcelonís, y en Francia, ni lo intentes, ni siquiera en la cataluña francesa.

    Si al final no me extraña que venga un zulú y os monte una fábrica de lanzas en Girona, y para contrataros os obligue a hablar suajili, porque joder, algunos catalanistas, de los que veis bien montar un hotel en cancun, si es por un catalán, pero no que vaya un zulú a trabajar a cataluña, acabareis trabajando para los inmigrantes menos cualificados, porque os dan 1.000 vueltas, y sin parlar catalá.


  18. Tot i que en Barrera certament és un nacionalista molt radical de dretes i no m’agrada gens, només un imbècil pot entendre que va dir que els negres eren menys intel.ligents. A mi em va sorprendre el coneixement que demostrà de que és un CI. I el sentit del que va dir és totalment contrari al que apuntes en el teu exhabrupte d’entrada.
    De sectaris en sou molts i de tots colors.


  19. A mi se me`n foten les dretes o esquerres, sense independència no hi cap possibilitat de fer politiques socials ja que espanya ens roba cada any molts milions d’euros. Per tant:
    1) Independència
    2) Independència
    3) Independència
    I si Espanya es posa tonta traurem el trabuc, ja no ens be d’una guerra.


  20. Quin retrassat.. Barrera nazi? Subnormal treu-te el graduar escolar que et fa falta..ELs catalans vam ser víctimes del nazisme i del feixisme espanyol, mai hi ha hagut cap partit nazi català ni cap català amb 2 dits de front que estigui a favor dels nazis. Si tots els polítics fòssin com l’honorable heribert ja faria temps que seriam un país normal i català.


    • Malauradament, sí que hi han nazis catalans… encara que aquest no seria el cas de l’Heribert Barrera.


  21. barrera ets un nazi que et donen per cul fill de puta terrorista ¡¡¡¡¡


  22. Doncs, què voleu que us digui. Estic d’acord amb alguna de les seves (presumptes) afirmacions. Suposo que és políticament incorrecte dir, per exemple, que la immigració (que no s’integra) desnacionalitza Catalunya, però és que és així. I sinó, mireu què fan tots els estats europeus, Espanya inclosa. A Holanda, als nouvinguts, els fan fer un examen d’integració. Són els Països Baixos un exemple de nazisme? Precisament els holandesos el van patir, i molt, en primera persona. Veig, doncs, molta demagògia en aquest article.


  23. Qui serà el proper a la llista negra? Salvador Sostres?

    Ha fet prou mèrits…


  24. Barrera val més que tots vosaltres junts. I qui ha fet aquest muntatge (el de la foto), no deu tenir ni idea de què era el nazisme. La gentussa que banalitza amb aquest tema l’únic que mereix és menyspreu. Visca Catalunya lliure… d’imbecils i demagogs!


    • El muntage l’he fet jo, darling!

      Visca CAtalunya urbana, moderna i progressitsa lliure de nazis catalanistes/espanyolistes!


  25. […] meu crim? Haver acusat a Heribert Barrera de nazi per les seves declaracions profundament racistes. Si, es un nazi, però com és català és el […]


  26. si us plau, pots demostrar que aquestes afirmacions racistes que va dir Barrera són així??? d’on les has tret? El catalanisme classic i l’actual t’asseguro que no ha estat mai res que se li assembli. Parlar de catalanisme nazi és una acusació molt greu, no tens raó. Potser hi hagi hagut persones nazis, no et diré que no, però mai tot un moviment com el catalanisme ha tingut res a veure amb cap moviment antidemocràtic i racista. De cap manera!


  27. […] de Reagrupament.cat, aquest grupuscle polític format per dos membres de la meva Llista Negre (el Führer Heribert Barrera i un cacic de Puigcerdà) que, amb prou feines fa dos mesos que vaticinaven la majoria absoluta al […]


  28. […] una intervenció del racista Heribert Barrera, que a les municipals d’Hospitalet va demanar el vot pel partit feixista Identitat Catalana, […]


  29. […] Barrera de neonazi Un destacat membre de la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme té penjat en el seu bloc d’internet una entrada en la qual qualifica Heribert Barrera de “neonazi”, i fa un muntatge amb […]


  30. “Però vet aquí que ERC, incomprensiblement, havia caigut en mans d’un iaio decrèpit que va preferir aliar-se amb CIU i amb els reductes del franquisme (UCD), donant a Pujol el poder durant 23 anys.”

    El meu avi va ser militant d’UDC i co-fundador (juntament amb altres activistes anti-franquistes d’aquest i d’altres partits) de CDC a l’any 1974 en la clandestinitat. Per descomptat ni el meu avi ni els de la seva generació que estaven per la causa eren franquistes de cap manera.

    D’altra banda, obvieu que l’històric líder d’UDC Carrasco i Formiguera va ser afusellat a Burgos per les tropes dels “nacionals”.

    No manipuleu els fets, hipòcrites!


    • Hola?? Apren a llegir!!!

      UCD= Unión de Centro Democratico (Suarez, Mayor Oreja…)

      UDC= Unió democràtica de Catalunya! (Carrassco, Duran lleida..)

      la P amb la A PA
      la P amb la E PE…


      • Ah molt bé! Ara me n’assabento jo que en el primer Govern de Jordi Pujol hi havien membres de la UCD…


        • ´No hi havien membres però van pactar la seva investidura. Quan acabis parvulari i vagis al cole dels grans ja t’ho ensenyaran!


          • Una mica impertinent per pertànyer a un col·lectiu anti-feixista, no?


          • T`he deixat diversos posts a la entrada MUSICA ROCK I MASCLISME. A veure que et semblen. M`agrada la teva manera de pensar, pero no estic d`acord envers el Heavy Rock.

            Salut.


  31. Per cert, a propòsit d’un comentari que hi havia per aquí a dalt. Sóc de Reagrupament.


  32. “però és que a sobre del vaixell a part d’un soldat regular es veu a un altre home musulmà amb turbant i túnica i a les 3 finestres de sota el vaixell veiem 3 homes amb la pell fosca… En definitiva, es retratava l’avenç nacional com una “invasió mora” en tota regla”

    Encara no t’ha explicat que en Franco va començar la sublevació amb l’ajut de la guardia mora? ¬¬’


    • A Franco el van patir els magribins abans de la sublevació. Els que van venir amb ell eren mercenaris analfabets que abans habíen matxacat els seus propis paisans.

      No justifiquis el teu odi falsejant la història.


      • No justifiquis tu el teu odi falsejant la història!

        No sé si eren mercenaris ni m’importa, ni assenyalo amb el dit “als seus paisans”. El fet és que la guàrdia mora (fossin el que fossin) va ajudar a en Franco i punt.

        I pel que fa a aquest cartell del qual parlàvem dies enrere, obviar aquest fet (justificant-se amb que “eren mercenaris”) per una banda i assenyalar al bàndol republicà adduint que hi havia racisme per mitjà del citat cartell per l’altra, això, a part d’un acte de demagògia flagrant és propi de tenir una mala llet i un cinisme que no te’ls acabes. O sigui que t’ho torno a repetir: no justifiquis tu el teu odi falsejant la història.


        • si no t`importa el detall dels mercenaris, es per que realment t`importa poc la realitat, per tant, no facis judicis de valor generalitzant. L`únic que demostres son prejudicis prefabricats, amb la consequent injusticia.


          • Segurament m’importa més que a tu, que agafes com a suposada prova de racisme un fet plenament constatable i li dónes la volta a la teva conveniència.

            Vergonyós i cínic!


          • No es la veritat i els seus matissos la que t`importa. Es evident que la guardia Mora era mora, pero no per això tots els moros son dolents, ni has d`aplicar als actuals inmigrants àrabs i berbers les culpes d`aquests mercenaris. Tambè es cert que el cardenal primat d`Espanya Isidre Gomà justificà el cop d`estat, i era català, igual que el creador de la editorial Lumen, el pare Joan Tusquets, col·laborador de l`exercit rebel, i furibundament racista.
            Es igualment cínic interpretar, com soleu fer, la Guerra Civil i la dictadura, amb la equació “Espanya contra Catalunya”. La guerra va ser de la vella oligarquia contra el govern d`esquerres recentment escollit pel poble, el Frente Popular, i la dictadura, una imposició per a tota Espanya. Per un altre costat, es ben cert que el patiment durant la guerra i la dictadura va ser molt gran a tota Espanya, sobre tot a les regions mes pobres, com Andalusia o Extremadura. Astúries també va ser molt castigada. Catalunya tambè, sobre tot en els ambits laboral i cultural, pero es ben cert que ni la Guerra Civil ni la dictadura han de servir per fer una interpretació maniquea i victimista de “Franco=Espanya”. Franco representà UNA Espanya imposada a les altres, i no exclusivament contra Catalunya.

            I ara digue`m cínic.


  33. Un respecte per Heribert Barrera, un home integre fins al final. Que a vosaltres no us agradi no teniu de despreciar-lo d’aquesta manera.

    Utilitzeu i ataqueu amb les paraules ‘nazi’ i ‘racista’ a qualsevol que no pensi com vosaltres. Que en Barrera es un nazi ? per favor !

    Per dir que votaria la llei d’estrangeria ? expulsió dels inmigrants que delinqueixin ? etc… ? Doncs te tota la raó ! Els inmigrants que vinguin a treballar i a progressar benvinguts, la xusma que vingui a delinquir cap a casa ! això no es ser racista, es ser coherent.


    • No se’n pot esperar res d’una gent que s’apropia de l’anti-feixisme per fer demagògia…


      • Tota la raó !


    • les frasses del Barrera son racistes. no ho justifiquis amb demagogia


      • hahaha….quina resposta ! I que passa si ho son ? No ha matat mai a ningú ni ha deportat a gent. Molts de vosaltres diueu que sou comunistes, etc…. i en veritat esteu idealitzant un totalitarisme criminal. Stalin va matar uns 20 milions dels seus propis ciutadans, a Xina 65 milions, El Pol Pot un tant més…. i això que es?

        Per aquesta regla de 3 si el Barrera es un nazi, vosaltres sou uns criminals genocides.


        • I qui collons et diu que jo soc comunista?
          El racista col·labora amb els crims dels altres justificant-los i donant-lis cobertura i comprensió.
          Vos sou uns fanàtics que nomès voleu sentir elogis sense fisures d`aquest individu, incapasos de dubtar de les idees que us han inculcat.


          • Jo no he dit que tu ho siguis. Tranquil home… però no em negaràs que hi ha molta gent que diu que ho es sols perque porta la samarreta del Che Guevara…pero no tenen ni idea del que comporta

            Fanatic? no home, jo estic desencantat de la política, pero puc veure que sota unes paraules hi ha hagut un gran polític amb una trajectoria importantissima i això quedarà per la historia.


          • No ets fanàtic… estas desencantat… ¿Potser no s`ha acomplert el programa d`en Barrera? Quina sort…


  34. A veure si denuncieu a aquests espanyols amb la mateixa contundència…

    http://somnoticia.cat/2011/08/29/els-espanyols-insulten-els-catalans-durant-els-jocs-mundials-de-policies-i-bombers-al-crit-dhijos-de-puta/


    • Amb la mateixa que mereixen els nacionalistes fanàtics i racistes com Barrera i els seus fans.


      • En fi… allà tu i la teva ignorància.


        • ¿?


        • Un grupet de fatxes escridassa a un grupet de figaflors ploraners que intenten representar el poble catalá-. Això veig al video. Preocupeuvos mes pes problemes com la pobresa al mon, inclosa la pobresa que ve a Catalunya(per no veure-la de lluny, que la majoria sou “nens de la mama” ben alimentats), de l`atur, de les retallades del català Sr. Mas(ja cansa escoltar “la culpa es de Madrid”), i deixeu de votar partits de burguesoas catalans que us droguen el cerverr amb la bandereta. JUASJUASJUAS…


        • Mira que no soc de PP(ni en somnis), pero… ¿que s`en ha fet d`aquell grup de marrecs ben alimentats que el mateix any de la mort(assassinat) del Miguel Angel Blanco, acudíren a la ofrena al monument d`en Rafael de Casanovas(que va morir tranquilament, i no com un heroi, sento destruïr-te un mite), quan deixàren la ofrena els del PP(que malament que em cauen), van començar a corejar “P-P- PIM-PAM-PUM”, referint-se als assassinats d`ETA? ¿Que s`en ha fet d`ells? Em queieu tant malament els radicals independentistes com tots aquells feixistes que vas vessar tanta sang durant la guerra i la dictadura. Li feu un gran favor a en Francisco Franco, ja que durant la seva vida, i durant la seva dictadura, es va esforçar d`allò mès per dividir fins al final a tots els espanyols, nacionalistes o no, de manera que tant els feixistes centralistes com els papagaios figaflors encara us baralleu per identitats. ¿Sabies que la ciutat que va suportar fins al final la pressió dels feixistes, i que va caure després que Barcelona i tot Catalunya va ser Madrid?m¿I que durant la guerra els catalans republicans intentàren ajudar Madrid? “La culpa sempre es d`Espanya, sobre tot de Madrid”.
          Ja va siguent hora de deixar els nacionalismes identitaris i de fer una esquerra de veritat.


  35. *** comentari censurat per fer apologia del feixisme neonazi catalanista***


  36. […] Quan va abandonar la presidència d’ERC el 1995 va tornar a saltar a la fama per les seves afirmacions racistes i xenòfobes, a favor de la supremacia blanca, l’esterilització dels dèbils mentals, així com de la pena […]


  37. Foteu tanta pena XD


  38. No es que no em sembli malament el que diu aquest home, però potser hauries de plantejar-te de fer un post com aquest d’altres grans liders de la història, venerats pel comunisme per exemple i que van dir burrades similars…
    No aprofitem per fer demagògia contra l’independentisme amb vells de 90 anys que a més a més ja no es poden retractar…
    Em sembla bastant de mal gust…


    • Doncs que no li donin medalles d’or!


      • Doncs jo he parlat amb gent d’ERC que tenen unes opinions encara més nazis que aquest senyor. Ja que hi ha bastants vota’ns d’ERC amb aquestes idees, seria més honest que ERC s’anomenes PRC Partit Republicà de Catalunya simplement, perquè això d’Esquerra enganya molt. Déu ni do les perletes que he escoltat de votants d’ERC.


  39. Benvolguts i benvolgudes, no entraré a comentar les expressions esmentades d’en Barrera en el llibre ” Que en pensa en Barrera”, donat que s’ha de llegir el llibre en la seva totalitat i apartir d’aquí fer les reflexions oportunes. Que quedi clar que no les aprovo però, repeteixo, cal llegir-les en el seu context i que cadascú opini el que cregui oportú. Tot i això, hi ha una dada que no s’aguanta per enlloc. El primer pàrraf on s’esmenta la constitució del primer parlament català després del 1939 i l’elecció del president Pujol tal com es d’escriu no és cert. És purament enganyós i fora de la realitat històrica. El partit guanyador de les eleccions autonòmiques va ésser CIU amb 43 diputats. Insuficients per a fer majoria. Es va proposar un govern d’unitat amb el PSC, els quals van rebutjar. Joan Reventós en comptes de donar per vàlida aquesta opció la va menysprear. Segurament si l’hagués acceptada hi hauria hagut un govern de la generalitat amb consellers socialistes i el rumb de les coses hauria canviat. I per acabar els PSC al llarg de més de 30 anys ha tingut la possibilitat de fer possible – han governat a Catalunya i a Espanya en diverses administracions i han tingut una força al parlament espanyol molt important- un Estat federal, però els seus companys del PSOE n’hi han volgut fer-ho realitat ni han fet cap esforç. Parlar ara de federalisme quan s’ha tingut la paella pel mànec es fer volar coloms. Desvirtuar la història és fer deshonor a la memòria col·lectiva de tot un poble.


    • La realitat es que ERC va preferir pactar amb el partit del règim franquista (UCD) que amb els de l’antifranquisme (PSUC-PSC). PUNT


  40. […] reb de grups xenòfobs com IdCAT i que millor no es dediqui cap carrer a la infausta memòria de l’etnicista grillat Heribert Barrera. No cal anar a Madrid a buscar intolerants i per desgràcia alguns grupuscles amaguen el seu odi […]


  41. […] un rentat de cara després de plorar desconsoladament al funeral del xenòfob independentista Heribert Barrera? O es tracta d’una esmena a la totalitat de la història del nacionalisme català que, des […]


  42. […] aplegar 3.000 persones a Barcelona. Un esdeveniment on va participar Heribert Barrera d’ERC (conegut anys més tard pels seus comentaris racistes), però que estava organitzat per un Comitè Unitari, amb presencia de diferents formacions […]


  43. […] Serp mai va marxar del tot i, de tant en tant, ensenyava tímidament la poteta. Com per exemple els estirabots supremacistes del President del Parlament i líder d’ERC Heribert Barrera, o aquests del President de la […]



Deixa un comentari