h1

9N: La Gran Estafa arriba a la seva FI

Octubre 15, 2014

#Mas trilEr“En política es pot fer de tot, menys el ridícul”

Josep Tarradellas

Artur Mas és el Gran Estafador, el tril·ler que va fer creure a la massa enfurismada per la crisi que crear del no-res un País sense atur, ni impostos (o gelat per postres cada dia) era possible mentre per sota la taula retallava i aniquilava l’Estat del Benestar en un silenciós genocidi social  (perfecte exemple Doctrina del Xoc, de la que parla Naomi Klein). Ara ha confessat que tot plegat era un frau sagnant, s’ha agenollat davant la legalitat espanyola i pretén canviar la democràcia per un simulacre de paròdia de farsa; una pantomima similar a la que vaig fer jo a casa meva el 2009 on vaig ser proclamat Monarca Absolut de l’Hospitalet de Llobregat, recollint un suport similar al que tindria una Declaració Unilateral d’Independència a Catalunya.

Milers de persones encara tornaran a seguir aquest messies fins a l’Abisme del ridícul com zombies moribunds, entre ells potser  Ex-querra i CUPvergència així com els diversos tentacles convergents (ANC, Omnium, AMI…). La il·lusió i la fe son unes drogues psicotròpiques que donen sentit a moltes vides mediocres, i quan s’acaba la dosi sobtadament aquests ionkis del positivisme màgic suplicaran i somicaran esglaiats una nova dosi abans que arribi el síndrome d’abstinència i els faci obrir els ulls en la seva trista i pútrida realitat. Necessiten creure per viure.

La ploma amb la qual va signar el Decret i el comptador de Plaça Sant Jaume han esdevingut restes arqueològiques de la demència messiànica i monuments a la vergonya aliena. El Tricentenari ha acabat com l’esgrogueït record d’una broma de mal gust, la rendició de l’Administració pública a la pseudohistòria romàntica de pa sucat amb oli i a l’Antic Règim feudal. Totes les fotos històriques serviran per il·lustrar un complert estudi psiquiàtric sobre l’alienació col·lectiva i el fanatisme de masses.

No em penedeixo d’haver donat suport al Dret a Decidir. M’encantaria que el nostre país hagués pogut realitzar una Consulta democràtica i poder haver fet una campanya, calmada, neta i lliure pel SI-NO. Però des del minut zero ja sabia perfectament que aquí la democràcia era el de menys: tot plegat es tractava d’una visceral reacció identitària a la crisi  (com la que s’està vivint arreu d’Europa) i d’un moviment populista absolutament irracional que barreja alegrement mil·lenarisme amb pensament màgic i positiu, creient cegament en l’arribada imminent  d’un Nou Món de càndida perfecció, si ho desitgem molt fort. Estic segur que quan les esquerres manin a Catalunya i Espanya es podrà fer un referèndum, legal, acordat i racional sense fanatismes, trampes al solitari o linxaments al dissident.

Em sap greu per totes aquelles persones de bona fé que van creure que tot plegat anava de debò. Potser si llegíssiu aquest blog més assíduament sabríeu que el 5/11/2013 vaig predir exactament el que està passant ara mateix. No calia ser endeví, tan sols avantposar la raó al sentiment, tenir un xic de sentit comú i no deixar-se entabanar pel primer venedor de fum que passa per davant, per molt emocionant que sigui el fum que ven.

14 comentaris

  1. Sort que vaig fer cas a la teva predicció i ara em guanyaré un sopar ^^


  2. Si l’envies a Crònica Global no et canviaran ni una coma.


    • De debó que la única cosa que se us ocorre criticar d’aquest article es un ad hominem tan cutre? Quin nivell…


      • Ja ralleu amb l’acusació de que fem crítiques ‘”ad hominem” cada vegada que expressem el nostre desacord amb tant anàlisi fonamentat en espanyolisme dissimulat en neo-progressisme anys 70. No teniu cap més recurs per desautoritzar les múltiples i nombroses crítiques que rebeu pels vostres anàlisi d’espanyolisme camuflat ?
        Vinga home un esforç que jo se que podeu ! Encara que se us vegi una mica més l’espanyolàs que dueu amagat farem veure que no ho veiem .


        • Aquest comentari traspua i supura odi ètnic i xenòfob antiespanyol, demostrant la meva tesi principal sobre el populisme identitari català: es una còpia barata, amable i de classe mitja del Front Nacional francès.

          Heu passat de fer gràcia, a fer pena i finalment a fer fàstic.. I acusant-me a mi d’espanyol, es com si m’acuséssiu de xines. Et penses q m’ofén? En absolut. Ser d’un estat no es res dolent, el q es solent es odiar a algú pel simple fet de ser-ho, q esla base del odi q s’amaga darrere tot nazionalisme. Jo no em sento d’enlloc, soc total i absolutament antinacionalista a mort. Però si necessites tindre aquest relat per justificar el teu fanatisme etnic i xenòfob, doncs molt bé.


  3. Bon article, i molt d’acord, com sortirem d’aquesta bogeria col.lectiva? s’ han comprat masses dosi del nacionalisme irracional, on el debat racional ha desaparegut per donar lloc a la simbologia, el ritualisme i la fe. On els partits han quedat presoners d’aquesta sense raó entre el cadàver polític de Mas i un exercit de zombis comandats per dos fanàtiques, plenes d’odi.

    Una por al ostracisme polític, en forma d’amenaça al més pur estil del discurs hegemònic que no permet ni tan sols fer una mica d’autocrítica, aquesta és la verdadera manca democràtica, en aquest país, el que ens ha fet menjar-nos durant més de vint anys el pujolisme i ara demanen unitat quan volen dir discurs hegemònic i ostracisme cap a la resta, això no té res de democràtic.

    La democràcia que tan es nomena i preocupa no va preocupar gens quan va sortir la gent demanant que s’aturessin unes retallades, que l’Artur va voler aplicar abans que ningú, com qui vol ser el primer de la classe, i després hem sabut que aquella maniobra ens va costar perdre molts recursos i serveis públics, inútilment.

    Quina és la meva proposta, i afegeixo, establim una metodologia que ens permeti refutar les idees que no esdevenen fructuoses, proves del cotó.

    exemple:

    Si apel.les a la democràcia per legitimar una consulta:

    a) Com expliques que s’aprovi una reforma laboral, retallades i tantes qüestions que la gent majoritariament no vol.

    b) Si vols que la gent voti sobre el model d’estat que volen, convoqui el.leccions, faci una llei electoral on cada vot valgui el mateix i detallin en el seu programa el seu model d’estat. Però ja!! no ens estafi més temps amb teatres.

    Pregunta: Pq hi ha tanta presa en fer veure que es vota, en exprimir la confrontació i aprofitar el desencís de la gent?

    a) Ha espanya hi han mostres de l’esgotament del bipartidisme i la possibilitat d’obtenir un govern d’esquerres que no tindria problemes en permetre un referèndum són més que plausibles. Vols dir que ara ens va d’un parell d’anys???????

    Disculpes per usurpar el blogg i posar la meva opinió tan llarga. No ho faria si no tingués un respecte per aquest espai, en el que sempre dic que trobo llums.


  4. És automàtic: cada vegada que em parlen del “procés”, penso en Kafka.

    Recordem que el famós Procés de Kafka un home, Josef K, és detingut i encausat sense que mai se sàpiga, si ho sap algú, de què se l’acusa ni qui l’ha de jutjar. En el cas del procés nostrat sí que sabem moltes coses: tothom sabia des del començament que la consulta no se celebraria, però la majoria ho dissimulava: s’enganyaven i ens enganyaven (o ens volien enganyar). Finalment, no se celebrarà, o serà una repetició dels simulacres del 2009-2011.

    Igualment, el Procés de Kafka és una obra inacabada. I en això sí que coincideix amb el procés per antonomàsia, que encara no s’ha acabat ni s’acabarà el 9-N, i no sabem com s’acabarà, si és que s’acaba, perquè començo a sospitar que a algú li interessa que no s’acabi.

    Ja és ben cert que la realitat supera la ficció.


  5. Ens explicaràs perquè el teu candidat a les europees sí que pot votar a consultes no legalitzades llavors? Urtasun diu que pensa votar en el ‘multireferèndum’ malgrat el veto de la Junta Electoral Central http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/europa/urtasun-icv-multireferendum-veto-junta-electoral-central-3278735


    • Jo també hi vaig participar. Òbviament ningú pretenia fer passar aquella performance per quelcom oficial, era just un acte simbòlic, desallotjat pels mossos d’esquadra, per cert


  6. Arqueoleg, felicitats per l’article. Sempre poses en paraules molt acertades la meva opinió..


  7. Felicitats arqueòleg: Brillant, precís i valent! Que n’aprenguin tots els escolanets d’en Mas i els que li fan el joc (particularment aquells que, creient-se d’esquerres, li riuen totes les gràcies i fan un paper ben galdós).


  8. Excel.lent.


  9. […] […]



Deixa un comentari