h1

Les meves 15 Condicions Innegociables per participar al 9N

Octubre 25, 2014

Estic disposat a reconsiderar la meva fòbia a la nova i dubtosa modalitat de participació al 9N, en el cas de que es donin aquestes 15 condicions que detallo a continuació. Cap d’elles es negociable, ja la democràcia no admet ombres de dubte; considero que son demandes d’estricte sentit comú, totes elles afecten a competències de la Generalitat, son perfectament legals i han estat presents en tots els processos democràtics previs celebrats a Catalunya.

##democracy

CONDICIÓ Nº1- La Comissió de Control serà plural i neutral.

Després de la dimissió de Quim Brugué (ICV-EUiA), davant la manca absoluta de garanties democràtiques, l’actual Comissió està formada exclusivament per membres de partits nacionalistes partidaris del SI-SI. Exigeixo que hi hagin membres de tots els partits i opcions, inclosos representants del NO, i del SI-NO, en igual nombre que del SI-SI. Les seves funcions es limitaran a vetllar pel respecte al compliment de les normes, per tal que cap de les opcions tingui avantatges sobre la resta. Aquesta Comissió tindrà accés directe al control de dades i xifres durant la jornada electoral i el recompte

CONDICIÓ Nº2- La Campanya Electoral garantirà la representació i la informació de totes les opcions.

La campanya electoral tindrà 15 dies, amb blocs electorals a les noticies i espots en els mitjans públics catalans amb un espai informatiu exactament idèntic a les 3 opcions SI-SI, SI-NO i NO. Els espais per fer actes polítics o per enganxar cartells als carrers es repartiran en una proporció estricte  de 1/3 per a cada opció o bé en proporció a la representació electoral dels partits polítics respecte a les eleccions autonòmiques de 2012. En cap cas hi haurà propaganda institucional per una opció concreta. Durant la Jornada de Reflexió no es podrà fer cap acte polític ni demanar el vot.

CONDICIÓ Nº3- TV3 i Catalunya Radio deixaran de fer apologia barroera  i propaganda sectària del SI-SI, per passar a donar informació plural, objectiva i mesurada.

No es possible ni sa que un debat com el Punt Cat tingui 6 tertulians independentistes d’un total 7, que s’emprin tots els programes a totes hores per fer propaganda nacionalista, que programes d’humor com Polònia es dediquin a ridiculitzar desproporcionadament només a aquells partits que no defensen el SI-SI o que el 3/24 emeti en directe cada acte de l’ANC i Omnium. Ja no demano que els mitjans subvencionats (Grup Godó, Ara, Punt/Avui…) segueixin criteris democràtics, que seria convenient. Només exigeixo que d’aquí al 9N els diferents mitjans públics donin informació plural, neutral, assessorada i realista de totes les opcions per igual.

CONDICIÓ Nº4-  Durant la campanya es faran debats entre membres de les diferents opcions

Obligatòriament s’hauran de fer debats en mitjans públics amb una representació equilibrada entre representants de les 3 opcions, amb un moderador neutral acceptat per unanimitat per tots els participants i s’emetrà en prime time per TV3 i Catalunya Ràdio.

CONDICIÓ Nº5- Els representants dels partits i moviments socials evitaran cap mena de linxament públic al dissident.

Els lamentables i repugnants espectacles que hem vist recentment, amb el Portaveu del Govern Quico Homs insultant a Joan Herrera i comparant-lo amb el PP, no es poden repetir mai més sota cap circumstància. La campanya electoral es durà a terme amb un espai de màxima cordialitat i respecte, al menys  entre representants públics de partits i moviments socials nacionalistes dels dos costats.

CONDICIÓ Nº6- El cens de persones que poden participar serà precís i inequívoc

La Vicepresidenta Joana Ortega va afirmar recentment que els cens Provisional del 9N estarà format per 5,4 milions de persones, però això no quadra per enlloc, ja que aquesta xifra és pràcticament idèntica  a la del cens a les recents eleccions europees a Catalunya (5.318.296 persones). Tenint en compte que en aquests comicis tenen dret a vot les persones migrades empadronades, així com els menors de 16 i 17 anys, estaríem parlant de 6,2 milions de persones, segons càlculs d’El Periòdico. En tot cas, caldria una xifra exacte, objectiva i acceptada per tothom sobre la qual es calcularà la participació i l’abstenció, que seran les dades més importants de la jornada.

CONDICIÓ Nº7- Cada persona només podrà votar un sol cop i en un sol lloc.

 Cada persona estarà informada del col·legi i mesa en el qual ha d’anar a votar i no es podrà canviar sota cap circumstància. Els ordinadors que facin el registre de votants estaran connectats en tot moment entre ells de forma virtual en temps real, per tal d’evitar cap possible duplicitat. Els ordinadors podran saber si aquella persona ha de votar en aquella mesa i, si no ho pot fer, impediran que es doni per vàlid el vot, alertant al sistema d’una possible tupinada.

CONDICIÓ Nº 8- Els col·legis electorals no tindran propaganda política de cap mena

Els llocs on es van dur a terme referèndums de mentideta de 2009-2011 estaven plens d’estelades, banderes i emblemes independentistes. En aquesta ocasió exigeixo una escrupolosa neutralitat, cap col·legi podrà tenir el menor símbol polític de cap mena, incloent la vestimenta dels voluntaris que participin a les meses.

CONDICIÓ Nº 9- Les meses electorals estaran controlades per interventors o apoderats de totes les opcions. Hi hauran observadors internacionals plurals.

Cada mesa electoral haurà de tindre apoderats o interventors de les tres opcions que estaran presents des de la constitució de la taula al recompte final i vetllaran per que cap voluntari o votant faci cap mena de trampa durant la jornada. Un interventor o apoderat podrà impugnar una urna davant la Comissió de Control en el cas que hi hagi el menor dubte d’una trampa. En el cas que hi hagin observadors internacionals, aquests no podran ser només de partits secessionistes d’arreu, sinó que hauran de tenir una representació equilibrada de les 3 opcions.

CONDICIÓ Nº 10- Es realitzaran actes de constitució, sessió i escrutini

S’aixecaran tres actes diferents per cada mesa: una de constitució, en el moment que s’obrin els col·legis, una de sessió que recollirà tots els possibles incidents de la jornada, i una d’escrutini, amb el recompte de vots i les dades de participació. Aquestes actes hauran d’anar signades per tots els voluntaris, interventors i apoderats presents al col·legi i s’entregarà còpia a tots ells. En el cas que una acta falti o no estigui correctament omplerta i signada, les urnes d’aquella mesa es declararan nul·les. Aquestes actes seran publiques i accessibles on line.

CONDICIÓ Nº 11- El sistema de recompte de les dues preguntes serà clar i consensuat

Un dels grans misteris del sistema amb dues preguntes es com comptar correctament els vots. Cal sumar el no a la segona pregunta al no de la primera? Jo crec que s’hauria d’establir una forma de comput clara i diàfana, no tendenciosa, que mostri clarament quanta gent hi ha partidària de cada una de les 3 opcions, evitant cap trampa al solitari.

CONDICIÓ Nº 12- El recompte de vots i les dades de participació es faran públics en temps real.

La web de la Generalitat donarà totes els dades a temps real de forma pública i accessible. El recompte provisional serà a temps real a mida que es validin les actes d’escrutini. També es faran públics tots els possibles incidents i intents de tupinada de la jornada.

CONDICIÓ Nº 13- Les votacions a posteriori i a l’estranger tindran les mateixes condicions que la resta.

Tant en les urnes que la Generalitat posarà arreu del món, com les que podran votar els 15 dies posteriors, en cas que duguin justificant mèdic, tindran exactament les mateixes condicions que la resta d’urnes. En cas que no es puguin garantir, les dades es donaran per separat i no es sumaran al còmput global.

CONDICIÓ Nº 14- Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana vetllaran per l’ordre i l’estricte compliment d’aquestes condicions

Les diferents forces de seguretat, nacional i local, tindran potestat per fer complir les condicions, podent expulsar a votants o voluntaris en cas de tupinada o d’incidents que pertorbin la jornada, podent tancar col·legis en el cas que no es doni una estricta neutralitat de l’espai. Podran actuar en qualsevol moment a iniciativa pròpia o a instància de la denuncia d’un interventor, apoderat o voluntari.

CONDICIÓ Nº 15– Ningú podrà ser coaccionat per participar o no participar

Cap funcionari, administratiu, director d’institut ni conserge podrà ser obligat a estar involucrats en aquesta jornada contra la seva voluntat, ja que podrien ser acusats de prevaricació en el probable cas que es demostri que aquest procés no té cap mena de base legal. A ningú se li podrà negar el dret a ser voluntari, si així ho desitja, sense cap restricció.

La democràcia no es basa en urnes i paparetes, es fonamenta en l’estricte respecte a la llibertat i igualtat dels ciutadans (que no de les nacions o altres conceptes metafísics irreals) en absoluta igualtat de de totes les opcions polítiques possibles. En el cas que algú tracti de prostituir el dret a decidir, canviant-lo per una burda imitació de segona mà, clarament estarà tractant de eradicar la pluralitat parlamentaria, canviant-la per un sistema cabdillista messiànic i populista, basat en l’adhesió incondicional de les masses enfurismades a un líder totalitari. Es per això que si les 15 condicions abans exposades no es compleixen escrupolosament i en la seva integritat literal, decidiré no participar en la votació del 9N i faré campanya activa per l’abstenció, ja que consideraré que es la millor forma de defensar el veritable Dret a Decidir.

65 comentaris

 1. El 9N no és cap referèndum ni són unes eleccions. Ni tan sols és una consulta. És simplement un “procés participatiu”, una mobilització. Que tu hi participis o no té una importància insignificant. Informa-te’n. Salutacions.


  • No, no. Es un simulacre de referèndum on només una opció té garanties democràtiques i la resta no. Evidentment que no té importancia que jo hi participi, simplement exposo quines son les condicions en les quals jo ho faria. Si volen convertir la jornada en un acte d’exaltació nacionalista, que hi participin només els nacionalistes exaltats, que no és el meu cas.


   • Qui et demana la teva participació?, sinó i vols participar no ho fas i ja està. Has de tenir en compte que si l’estat espanyol no ho hagués impedit totes les 15 condicions que dius innegociables estarien garantides.


    • No digueu mentides ni busqueu excuses del mal pagador per fer una farsa antidemocràtica. Cap de les condicions que demano ha estat prohibida en cap moment pel TC. O es que el TC obliga a que hi hagin estelades als col·legis?


     • Per demanar que no quedi.


   • Un “procés participatiu” que fa públiques les seves característiques no és un “simulacre” de res. Una altra cosa és que a tu t’ho sembli, per motius arcans que se m’escapen. Les teves condicions són les d’un referèndum. i el 9N no se’n farà cap perquè l’Estat representat pel govern i la majoria del parlament espanyol no autoritzen que a Catalunya se celebri ni un referèndum ni una consulta sobre assumptes de sobirania. Si tu a l’exercici o la discussió de la sobirania li dius “exaltació nacionalista” no deus votar en cap eleccions -i em sembla que no és el cas.


 2. No deies que “9N: La Gran Estafa”? https://glamboy69.wordpress.com/2014/10/15/9n-la-gran-estafa-arriba-a-la-seva-fi/ I ara corres a participar-hi. Sort que l’Estat espanyol ho impugnarà aviat i ICV tornarà a tenir l’excusa per menysprear de nou el procés independentista.


  • Estic donant una oportunitat als estafadors per tal que rectifiquin. I com ja he dit, tot i que possiblement la teva comprensió lectora no ha assimilat, son les MEVES condicions i no les d’ICV, ja que afortunadament som un partit democràtic i no una secta messiànica


 3. Hombre, tú sabes que el Prucess es un proceso de “nation building” y esas cosas se hacen con medios pre-democráticos (sangre, dolor, expulsiones, etc…).


  • Lo sé. Y por eso quiero evidenciar la diferèncias entre democràcia i psueo-democrácia, que luego los palmeros de la farsa se les llena muy rápido la boca de palabras rimbombantes, cuyo significado desconocen


   • Per nation building les manifestacions de nacionalisme ranci espanyolista que es donen dia si i dia també i que sembla que no veus mai. Si vols un referendum de veritat, cosa que no es així, treballa per aconseguir-lo.


    • Quines manifestacions? Jo en recordo unes quantes d emilions de persones, vies, V, concentracions, performance, concerts… i d l’altre banda, 4 gats mal comptats.


 4. Les condicions com a tal no estan malament (les teves explicacions són, però, molt teves…).
  El problema que veig és el de sempre. Els del NO no és que vulguin votar no; és que no volen que ningú pugui votar. Així que fora bo que la Comissió de Control fos neutral, entre les opcions. Però no té sentit que la meitat de la Comissió de Control intenti sabotejar la possibilitat de votar. És a dir, que hauria de procedir d’aquella (petita) part del PP que està permetent que la consulta (o com es digui avui) es dugui a terme als seus municipis.
  I així endavant. El problema principal legal no és d’aquí; és a Madrid. I que consti que no sóc fan de Mas o CiU.
  Realment, hauríem de fer un referèndum en condicions, vinculant i tot. Seria molt millor que això, i seria il·legal. Jo li donaria suport. I tu? En cas que no, doncs fem el que puguem amb el que tenim. Votem el 9N de la millor manera possible.


  • Jo votaria en un referendum que complís unes condicions democràtiques i no ho faria en un que no ho fes. Totes les condicions exposades son factibles en l’actual marc legal i amb la sentència del TC.
   Si el PP i C’s no volen participar, quedaran retratats, el que no pot ser es que d’entrada es negui tota possibilitat de fer campanya per una de els opcions possibles del referèndum (també per l’abstenció). O en tot cas que treguin de la papereta les opcions de NO i SI-NO i que sigui un mer acte d’adhesió incondicional a la causa nacionalista i que es digui clarament.


 5. Condició Nº 16: La mesa es constituirà amb dos vocals i un president escollits al atzar entre la ciutadania.

  Pienso que te falta esta condición, llenar de voluntarios las mesas no creo que sea muy democrático.

  Felicitats per l´article i endavant.


  • Bueno, mira si soy buena persona que cedo en esa condición, ya que entiendo que no se puede obligar a nadie a participar en un acto de duodosa legalidad, siempre y cuando hayan interventores y apoderados de todas las opciónes que den acto de fé de que no hay trampa alguna


 6. Donada l’ordre de les preguntes, jo crec que cal una distribució com segueix:
  50% pel Si, a distribuir un 25% pel Si-Si i un 25% pel Si-No
  50% pel No
  I voldria saber que passa amb els que fiquen No-No per fer la gràcia. Seran annulats?


  • No es posible votar NO-NO ni NO-SI ja que les paparetes no ho permeten. Has vist el disseny?


 7. Crec que són 15 condicions mínimament exigibles en pro d’obtenir alguna lectura dels resultats amb algún sentit democràtic i/o polític. També dic el següent i a les proves em remeto:

  Aquí no hi ha voluntat d’exercir la democràcia per saber quanta gent està per la causa independentista, hi ha oportunisme polític, Populisme i oscurantisme dels més vergonyants que he estudiat en els últims anys. Si així fos (esperit democràtic em refereixo) el sr Mas hauria convocat unes eleccions amb una llei electoral adhoc (cada vot val el mateix, com en un referendum) i cada partit o llista hauria possicionat el sentit del seu vot en aquest aspecte de forma clara i inequívoca. En canvi estan fent populisme, trampes al solitari i manipulació per tal d’assegurar-se la seva majoria parlamentaria (que no de vots) i continuar enganyant al poble amb la pastanaga.

  Per la gent que parla de democràcia i només fan que embrutar la paraula:

  Democràcia Opacitat
  Democràcia Discurs hegemònic
  Democràcia = Pluralitat
  democràcia = Regles i garanties del joc
  democràcia = Respecte

  Crec que tant el Govern Espanyol com el Govern Català estan acabant de matar la democràcia pq saben que el seu temps de corrupció i usurpació de les institucions està arribant a la seva fi.

  Jo sóc dels que voldria votar, debatre i construïr, si cal, un país nou, però tinc molt clar que aquells que estan marcant el camí, són els que ho han podrit tot.
  Sé que el nacionalisme recalcitrant i vigoròs de la Sra Forcadell i la Sra Casals està ple d’odi i això no pot portar res de bó.
  Sé que a la resta d’espanya hi ha gent com jo que vol canviar les coses i no tenen cap problema en reconeixer els drets del catalans.
  Del que estic convençut que aquest no és el camí, convidant a qualsevol a fer-me canviar d’opinió per la via dels arguments.

  PD: El dret a decidir intenta ser un eufemisme del dret d’autodeterminació que en realitat no vol dir res ni juridicament ni en l’àmbit del dret comparat ni tan sols en termes polítics.

  Tinc dret a decidir quina roba em poso avui?
  Tinc dret a decidir el TTIP (tractat de comerç entre EU i EEUU)?
  Tinc dret a decidir el color del cel?
  Tinc dret a decidir el color de la façana del meu edifici?
  Tinc dret a decidir que callis la boca?

  Jo apel.lo a l’esperit crític de la gent i a la raó per sobre del sentiments (sobre tot el de la ràbia que és el que més mou).


 8. Amb el poc temps que queda és impossible fer campanya, de fet la del si tampoc hi és, encara que el govern central no para de fer-la gratuïtament.
  L’únic que podem garantir, a hores d’ara, es que si la organitzem nosaltres serà neta, encara més que qualsevol de les que s’han fet fins ara, que podrà votar tot hom, fins i tot des de el pol nord, amb garanties internacionals avalades no por polítics sinó per tècnics.
  És possible que aquesta setmana entrant et pugui dir alguna cosa. Prometo que seràs dels primers.


  • Aixó de “serà neta si la organitzem nosaltres” pressuposa un acte de fé en la bondat democràtica dels catalans pel simple fet de ser-ho, com si estiguèssim genèticament programats per ser-ho i com si tots penséssim igual. No cola! Vull les 15 condicions!


 9. Tot això que escrius, de veritat, està molt bé, però també hauries de tenir en compte el setge polític al que ens sotmet el Gobierno actual, que no nomès fa recursos contra la consulta, sinó que també els fa contra tot el que legisli Catalunya i sigui novedós, com el recurs contra el Decret contra la pobresa energètica o contra el fràquing, per exemple. Jo, personalment, vull entendre totes les postures, però actualment cada cop se’m trenquen els esquemes; crec que estem governars per una colla d’irresponsables polítics. Per tant, aplaudeixo les teves raons però jo sí que aniré a votar-participar-ser enquestat o el que sigui…


  • Compareteixo la idea de q el problema es el Govern del PP (que no els espanyols), per tant la solució es canviar el Govern del PP, no fer una farsa!


 10. Curioso que pida pulcritud y neutralidad, lá misma persona que va a una Asamblea abierta para construir Guanyem con una pegatina con las siglas de su organizaciòn.


  • Assamblea que fué convocada por un acrtel que incluia las siglas de mi organización. Guanyem no és más que una confluència de partidos y movimentos sociales, entre ellos ICV. ¿Porqué iva a esconderlo si sale publicado en el cartel? Que argumento más idiota! Creo que es el comentario más totnto que ha tenido este blog en su história… y lleva 12.000!


   • Que yo sepa, el proyecto no és una sopa de letras ni lá marca blanca de nadie, corrigeme e si me equivoco. Tus companeiros arrancaron de lá pegatina el logotipo de lá organizacion, supongo que motivados por lá ideia de no marcar territorio. Efectivamente se convoco con logotipos de organizaciones, Pêro ESO no justifica que quien presenta lá Asamblea quiera hacer propaganda de su organizacion. Esto ni a una personagem tan glamurosa se lê tenderia que explicar


    • Insisto el logo de ICV ESTAVA EL CARTEL! En el cartel que convocava el acto!!

     Y por favor, deja de insistir en esta estupidez que da verguencita ajena


     • Nadie ha negado que ICV estaba en el cartel, há lo he puesto en el comentário anterior. Si lees el cartel pone que el acto lo convoca cambiemlh y el resto da apoyo.De las 250 personas que asistieron a lá Asamblea, solo una, lá que curiosamente presentaba el acto, llevaba las siglas de su organización, entiendo el afan de protagonismo y pintalo como quieras, Pêro luego no pidas a los demás lo que tu mismo eres incapaz de hacer.


     • Era una pegatina del dia del orgullo LGTB absolutamente a nadie le molestó. Igual a ti te molestó pq eres homofobo?


 11. Qué trist…
  Ja la 1a condició és impossible perquè la gent que està pel NO es nega a acceptar la consulta.
  Així que res, no votis, que tampoc passarà res. Però és graciós que la 1a condició que posis ja sigui impossible i no per culpa dels que han intentat montar la consulta, precisament.

  De totes maneres, jo també em plantejava votar perquè per mi aquesta consulta amb Sisis, sinos, nos, ja era “cutre” des del principi, i és així principalment per satisfer exigències d’UDC i ICV que es pensen que des d’Espanya ens oferiran alguna cosa.
  Però per gent com tu, que justifica el no votar en la falsa absència de garanties democràtiques, VOTARÉ.

  AIXÒ SÍ, AL MULTIREFERÉNDUM TU A VOTAR, EH!

  I per cert, s’escriu “iba a esconderlo”, no “iva a esconderlo”…


  • Es bastant cutre que els lliberticides convergents us escudeu en el multireferèndum, que no tenia garanties ja que no va comptar amb el suport ni el pressupost del Govern. De fet, els mossos de CIU van prohibir fer-ho en molts llocs. Els vostres policies, no els d’Espanya.
   Deixeu de buscar excuses barroeres i doneu d’una punyetera vegada garanties democràtiques de pluralitat i llibertat, en igualtat d’oportunitats!


 12. Com sempre els del psoe perduts als nuvols. Noi, l’unic que es necessita es una urna i poder votar, tot lo demés es palla.


  • 1) No soc del PSOE, no tinc res a veure amb la socialdemocràcia venuda al liberalisme, però em sembla una opció absolutament respectable democràticament.
   2) Si només cal una urna ja votaré a casa meva en una capsa de sabates, merci. M’ho recomptaré jo mateix, q acabaré més ràpid, i m’estalvio anar fins al col·legi.


 13. Arqueòleg, confesso que malgrat que et tinc en estima (tanta estima com aquella en què es pot tenir una persona que només es coneix a través de la xarxa), em pensava que eres més “extremista”. Però amb aquest article m’has fet callar, atès que has aportat proves més que suficients del teu respecte envers les opcions polítiques diferents de la teva, així com de la neutralitat amb què vols que es desenvolupi qualsevol convocatòria electoral democràtica.


 14. Supongo que para democrático, el regímen de participación chavacana del ayuntamiento de l hospitalet. Ese si que es democrático. Por cierto, como és que compatibilizais el gobierno municipal y al mismo tiempo el proyecto municipalista Guanyem ? Tiene guasa que pida garantias los que dan apoyo a la democrata de la Marin


  • Que tiene que ver este comentario con la temática del post? O_o
   Y no veo que tiene de contradictotio formar parte de un gobierno de izquierdas y de un proyecto que tiene como finalidad hacer lo mismo, pero mejor y con más gente.


 15. Arqueòleg,

  Era tan simple com que el Congrés espanyol transferís la competència d’organitzar referèndums. Tots volem un referèndum on quedin clares les opcions i que tingui reconeixement, però si no hi és, no és perquè des de Catalunya no s’hi hagin esmerçat esforços. Segur que l’Herrera i la Camats t’ho poden explicar millor. Posar en un mateix sac els dos cantons no és just, més quan un té tot el poder d’un estat i l’altre no. Una persona d’esquerres hauria de posicionar-se amb el dèbil, a menys que només busqui fer bullir l’olla i fer pujar les estadístiques del blog. Bé, allà cada u amb les seves contradiccions.

  Salut.


  • Per fer un debat plural a TV3, tenir apoderats o una Comissió de Garanties plural no cal que Espanya ens transfereixi cap competència. Deixeu d’una vegada de donar les culpes de tot el que fa malament Mas a Espanya, com si nosaltres fóssim absolutament perfectes i immaculats pel simple fet de ser catalans, que aquest etnicisme de fireta i de “Poble Escollit”, sembla una paròdia cutre del sionisme. Molt sobiranistes pel que voleu menys per assumir conseqüències dels própis actes i fer autocrítica dels errors

   Ah i abans, però molt abans, que ser d’esquerres soc demòcrata. Però molt molt eh!


   • Trobo curiós que un modernet com tu faci servir els arguments del PSC dels anys 80, res a dir eh, però és curiós. Ah, i això de ser “molt molt eh” demòcrata també mola.

    Mira, si no fem un referéndum com voldríem és perquè no es deixen, entenc que en això hi estem d’acord. Sobre el debat plural el problema que tenim és que no hi ha partidaris del no, només partidaris de no votar, ja em diràs com fem el debat. Sobre la comissió plural tenim el mateix problema i sobre els apoderats entenc que cada partit és lliure d’enviar els seus representants.

    Segur que hi ha moltes coses millorables però si ens haguéssin permès fer un referèndum tot hauria estat més senzill. Si vols estar permanentment castigant la part dèbil d’aquesta disputa tu mateix, segur que els teus incondicionals t’aplaudiran, segur que et pujarà l’ego quan et diguin que ets collonut i segur que tindràs més anunciats frikies d’aquests que surten de tant en tant per aquí, però pensa una cosa, que al final el que fas és simplement això, castigar la part dèbil de la disputa, demòcrata d’esquerres. Felicitats.


    • Jo soc partidari de votar i no soc partidari del SI/SI sino del SI/NO. Es veu que no existeixo. Només demano que la meva opció tingui unes mínimes garanties d’igualtat democràtica i de presència en campanya.
     Doncs res, si no voleu q voti, jo encantat al sofà. Després no ploreu si les dades d participació son la riota d’Europa eh. La culpa serà, com no!, dels altres, com sempre.


     • Ah, ja ho entenc, tu vols un debat on sobre un tema tan transcendental només es debati del SI/SI i del SI/NO, t’és igual l’opció del NO. Collonut. Demòcrata! D’esquerres, això si.


     • Crec q no has entès res. Jo deia tot el contrari… Igual hauries de provar amb blogs més senzillets?


 16. Interesante, pero se debe recordar que ejercer el derecho de participación no siempre es una votación. No se exigen las mismas garantías por sus efectos. A la encuesta ya fui y esas firmas están en el parlament, por si acaso me espero a las plebiscitarias, si las hay.


 17. Si les condicions són aquestes, les faig meves, I tal com estan les coses em penso que els organitzadors hauran d’encaixar també la meva abstenció.


 18. Em podries dir qui són els que representen el No.No. Jo no els conec. Em consta que hi ha uns que diuen No No a la consulta, però no se de ningú que propugni votar no,no. A partir d’aquesta constatació, em pots explicar com s’han de menjar les teves primeres exigències per acceptar anar a votar?


 19. “Castilla miserable, ayer dominadora, envuelta en sus andrajos, desprecia cuanto ignora”.

  Em fa profunda vergonya tenir un DNI que diu que tinc una nacionalitat espanyola, que amb més o menys detall mai he reconegut com a meva. No vull, mai voldré, pertànyer a un país integrat per hereus del feixisme, que usen la política exclusivament per enriquir-se, massacrar els drets elementals dels individus, les consecucions històriques obtingudes a sang, suor i foc, i llancen els pobles de la Península Ibèrica contra d’altres del mateix lloc com a escuts humans per defensar l’irredemptisme espanyol, igual que el caçador que mata mosques a cop de culata d’un revòlver.

  Em fa fàstic viure en un estat on les més altes institucions o tribunals de justícia, que se suposa que haurien de ser neutrals i controlar als altres poders, es componen per quotes de partit, de manera que les seves decisions es prenen amb disciplina gairebé militar i en funció exclusiva dels interessos dels que nomenen els seus membres.

  El procés neoindependentista de Convergència Democràtica de Catalunya neix d’un cabreig més que comprensible amb una crisi econòmica, ajustament fiscal paupèrrim i d’un sistema de finançament econòmic que no s’ajustava amb la equànime burgesia catalana, combinat amb la patètica implosió del PSOE l’any 2011. El que hem vist és la combinació de cabreig justificat enfrontant-se a un govern central que no tenia cap incentiu a fer concessions a ningú, doncs en la política espanyola, per aconseguir èxits necessites cremar territoris per obtenir molts vots d’altres. Així és normal sacrificar Catalunya o Euskadi, per aconseguir amplies majories a la resta de la Península.

  Aquesta és l’Espanya lampedusiana que tan denuncia el professor d’història de la Universitat de Barcelona Bernat Muniesa, la del joc de les cadires dels socialistes i els populars (al pur estil pel•lícula de “El Gras i el Prim”), la d’enfrontar territoris, províncies i nacions de la Península Ibèrica, copiant la gestió d’un govern colonial per evitar tenir un contacte directe. L’irredemptisme espanyol sempre ha vist Catalunya com un subjecte a assimilar, com una excepcionalitat tolerada o en alguns casos, i més tràgics, ha extirpar, però sempre com un subjecte aliè a la cultura castellana primer, i a partir de 1812, un cos estrany a “Espanya”. En definitiva, tot és sentiment de culpa, rancor acumulat i ajupir el cap i no fer soroll, la que els cacics andalusos despatxaven a la cara als seus jornalers: “jamás muerdas la mano que te abastece”.


  • Tu tens un profund odi ètnic envers una tergiversada idea d’Espanya plena de tòpics i perjudicis que equipares falsament al PP i que també rebutja moltíssima gent a Espanya.
   Ara resulta que l’Espanya de Lorca i la de Franco son la mateixa. Clar. Que el Pp es el mateix q IU, Podem o Compromís.
   I que a Catalunya no hi ha corrupció ni dreta, ni res, quan resulta que som els més corruptes i dretans de tota la península.
   Ei de veritat: PROU. Ni som un poble escollit pels Deus, ni tota Espanya es Franco, que Madrid encara resistia quan Barcelona rebia als nacionals.
   Més lluita de classes i menys odi ètnic entre pobles


   • No és odi, és fàstic… Més clar no t’ho puc dir, i sinó et parafrasejo: “Si no entens el significat del títol d’aquest post t’animo a que et treguis el nivell A.”


  • Jordi, exemplifiques a la perfecció les motivacions atàviques d’aquest procés, per això cada dia em desmarco amb més rotunditat.

   T’informo que ets ciutadà d’un mon que deixa morir de fam a milions de persones, que mira cap a una altra banda quan el que es tracta es de defensar els drets de les persones que viuen en zones espoliades econòmicament i podria continuar dient-te mil raons que et podrien fer odiar el mon en el que vius. Però segur que no et plantejes fer de Catalunya un planeta nou.

   Miro de posar de manifest que les raons que dones per justificar una independència només demostren dues coses, al meu entendre equivocades a l’hora d’empredre una decisió:

   1- Etnocentrisme: em miro el melic, que bonic que sóc, que lletjos són els altres ergo em compro un mirall i deixo de mirar el món.
   En realitat vol dir que no pots entendre els demés sense entendre que existeixen diferents cosmovisions.

   2- La única motivació que es llegeix del teu escrit és odi. I sento dir-te que si algun dia Catalunya fos independent, acabaries odiant-te a tu mateix.

   P.D. Mentres el moviment independentista no es desmarqui rotundament de discursos com el teu, no té cap futur.


 20. Excelente resumen en 15 puntos de lo que debiera ser un acto democrático y no un desastre populista repleto de mesianismo, neolengua y vacuidad de contenido.

  Muchos esperamos que, algún día, se pueda hacer un referéndum con garantías, donde exista un debate real sobre los pros y contras de una eventual independencia.

  Enhorabona, arqueòleg, per les teves reflexions i per la teva valentia en temps de pensament únic.


 21. Eps, que al final l’Herrera ja ha dit que anirà a votar i que s’empassa lo que havia dit fa uns dies XD


  • Doncs felicitats per ell. Com ja he dit, les condicions eren meves. I afortunadament penso per mi mateix, no soc un borreguet nacionalista esperant a rebre ordres del seu messies


 22. Què t’has quedat mut ara que ICV dona suport al 9N passant-se pel forro els teus 15 manaments?


  • ICV no es una secta messiànica, jo penso per mi mateix i en cap cas ha dit que s’hagi d’anar a votar forçosament. les condicions com ja he dit, son MEVES. Si no entens el significat del títol d’aquest post t’animo a que et treguis el nivell A.


 23. JUASJUASJUAS has vist el CEO? CIU + ERC us foten una patada a la boca als “cosmoxupiguaisfederalistes”. Aneu tots de super experts en política i després sou tan tan savis que no us vota ni el Tato


  • Volia esperar-me a les properes eleccions per confirmar-ho oficialment, però mira, aprofito aquest comentari despectiu per anunciar que, a partir d’ara, em faig votant d’ICV! Al cap i a la fi, sempre he estat d’esquerres i ecologista. Sobre l’anomenada “qüestió nacional”, potser diferiria una mica de les idees del partit, però tal i com ha dit l’Arqueòleg, Iniciativa és un partit democràtic i no pas una secta messiànica que en comptes de ciutadans lliures tingui ovelles servils per militants i simpatitzants.

   I ja m’avanço als vostres comentaris, nacionalistes patriòtics catalans: ja sé que jo sóc un mindundi i que encara que em guanyin a mi de votant i de simpatitzant, en perdran molts més, però això a mi m’és igual!


 24. […] una mica més sobre tot plegat us convido a  llegir l’article de l’Arquòleg Glamurós: Les meves 15 condicions innegociables per participar el 9N,  l’article de Roger Casero: 4 motius per no votar el 9N o la reflexió de Francesc […]


 25. […] També és cert que, després de les prohibicions de les que hem estat subjectes, la votació de diumenge no serà normal i, per tant, no té totes les garanties democràtiques que requereix una decisió com aquesta. No tinc dubte que després d’aquest diumenge, si no és un autèntic fracàs, viurem algun tipus de procés participatiu amb totes les garanties que demana, per exemple, l’@arqueoleg. […]


 26. […] dret a decidir, que em semblava bé fer un referèndum, però que exigia tan sols que es donessin unes mínimes condicions democràtiques. Ningú s’ha molestat no ja a contestar-me, sinó tan sols a guardar una mínimes aparences […]


 27. […] de l’espontaneïtat voluntarista. En aquell simulacre de referèndum ja es van detectar una gran quantitat d’anomalies antidemocràtiques, mancances de pluralitat informativa i una absència de debats o d’unes mínimes garanties de […]


 28. […] Posar unes caixes de cartró per saber la opinió dels ciutadans no pot ser cap crim, encara que el 9N no complís amb uns mínims requisits per ser considerat veritablement democràtic. Segueixo demanant i exigint un referèndum legal i acordat com a única sortida possible i […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: