h1

Crònica de la campanya a Hospitalet

Mai 12, 2011

Doncs ja som quasi al bell mig de la campanya electoral a les eleccions municipals! Com ja sabreu, aquest cop, i per primera vegada, m’he implicat donant suport a la candidatura que presenta ICV-EUiA a Hospitalet.

Motius? Home, suposo que no és cap secret la meva afinitat ideològica envers l’ecosocialisme i el marxisme democràtic, així com la meva notòria aversió al feixisme, la obsessió compulsiva per la identitat ètnica, el neoliberalisme i la dreta en totes les seves múltiples formes. En segon lloc, per un reconeixement envers les persones que formen aquesta candidatura, que combina a gent lluitadora i molt treballadora provinent del PSUC antifeixista, amb ecologistes locals, un gran nombre de nouvinguts, sindicalistes o líders veïnals. Una garantia de coherència i dignitat!

Vull felicitar a l’equip de campanya de ICV i EUiA, per apostar de valent per centrar-se cada dia a explicar propostes concretes i realistes per transformar la ciutat, envoltats dels experts en la matèria, evitant caure en les barroeres provocacions de qui no té cap més projecte que la insídia. Sens dubte fer una campanya exclusivament en negatiu és el més recurs fàcil! Salvar Can Trabal, aturar les retallades i els desnonaments, pobresa zero, plans d’acollida per nouvinguts, plans de treball… cap idea utòpica ni descabellada!

Fa dos dies el diari El Periòdico publicava un sondeig fet a partir de 500 entrevistes telefòniques on s’exposava que:

– El PSC de Núria Marín, després de 32 anys de majoria absoluta, sorprenentment  no patiria el menor desgast, tot i l’espectacular clatellada que es va clavar el 28N

– El grup feixista PxC està tan sols a 0,5% d’entrar al consistori i és molt possible que el darrer regidor balli per molts pocs vots entre el 3r de ICV-EUiA i el 1r dels racistes. Es a dir, o entra a l’Ajuntament Ana González presidenta de l’Associació de Veïns de Collblanc o bé l’skin head Daniel Ordoñez, ex-membre d’Alianza por la Unidad Nacional.

– La dreta (CIU-PP) segueix avançant poc a poc a la nostre ciutat, tot i que d’una forma molt més moderada que en altres comicis

ERC patiria una baixada històrica perdent el 40% dels seus antics votants. Espero  que  els seus ex-votants no s’entreguin a CIU i vagin a parar a ICV o bé als jovencells de les CUP (he estat monitor d’esplai d’algun d’ells que amb prou feines supera els 18 anys!). Sens dubte l’aliança amb l’especulador Joan Laporta, que pretenia urbanitzar la darrera zona agrícola a Hospitalet els ha fet molt mal.

ICV-EUiA estem a l’alça, però encara ens costa molt agafar-li vots al totpoderós PSC o a l’abstenció.  Cal seguir treballant, per anar més lluny i, sobretot, buscant sinergies amb tots els moviments socials barri a barri.

Finalment us deixo amb una imatge de vandalisme electoral per part del grupuscle feixista que amenaça la nostre convivència. Afortunadament, i després de moltes denuncies a la Guàrdia Urbana, estem aconseguint que es retirin els seus vomitius cartells i les seves ridícules enganxines,  posades sobre mobiliari urbà i en indrets vetats per la Junta Electoral.

El 22M aturar el feixisme és possible!

20 comentaris

  1. Molt bé arqueòleg, però llençar pedres a les CUP, deixant entreveure q són uns “nens” que vols que et digui! No em sembla bé. Hi ha gent molt preparada a les CUP! De fet, jo aposto (més aviat somnio) per un govern municipal ICV-EUiA amb les CUP.


    • Home seria el meu govern de faula! Estem col·laborant amb ells a Unitat contra el Feixisme i em cauen molt bé!
      I de fet, la dada de que tinguin una mitjana d’edat baixíssima (com a mínim a Hospitalet) em sembla una dada molt positiva, tenint en compte la desafecció del jovent de la política. I em fa molta gràcia que nens meus d’esplai vagin en una llista… em fa sentir molt vell!

      Ara, les seves propostes de crear una banca pública a nivell municipal i acabar amb l’educació concertada, tot i que m’agradaria molt, em semblen ultra-utòpiques per algú tan materialista i pragmàtic com jo!


      • Correcte! T’havia entés malament, doncs. Com ser jove sembla ser un hàndicap (ei i tu i jo encara ho som, eh!!!)en aquest país!!!.

        A BCN la gent de la CUP és més diversa, n’hi ha de totes les edats, i molts nois de la nostra edat. De fet, m’han tirat una miqueta la canya…de moment no he picat!

        Ànims i et desitjo uns grans resultats electorals!!!


  2. Aquest sondeig segurament es va fer abans de la votació del PSC en contra els interesos de catalunya i abans que el PSOE impugnès les opos de professors al·legant que CIU havia fet masses poques retallades… ¬¬
    Segurament el PSC treurà forces menys vots, però on aniran a parar aquests vots és ja una altra questió…


    • mmmm.. no sé jo… a Hospitalet la gent vota “a la alcaldessa que és mu guapa” i punt, es igual si vol urbanitzar fins al darrer centímetre, si vota contra Catalunya o si fa misses satàniques i sacrificis humans. La alcaldesa és mu guapa i d’aquí no els treus!


      • Pot ser jo m’estigui fent massa vell, pot ser jo no estigui a la guai del llenguatge actual, pot ser que res mes vegi la palla en ull aliè, pero en sona a una barbaritat que una persona d’esquerres pugui dir de un altre partit “votar en contra de catalunya” o “votar en contra els interessos de catalunya”.

        Que aquet llenguatge Goebbelista ho practique convergència, està dintre de la estratègia demagògica que els nacionalistes filofaixistes utilitzen de lligar uns ipotetics interessos personals a una demarcació territorial, o sigui, que a Catalunya ja no n’hi ha interessos de classes, res mes nacionals, tothom tenim els mateixos interessos, els del Sr. Millet o del Artur Mas son els mateixos interessos que els meus, els dels parats, els dels pensionistes i dels mil·lerites,,, clac la cla, fabulós.

        Ja, Ja sé que el PSC va votar en contra de la moció presentada per CiU sobre el fondo de competitivitat , pero mireu ; Un partit de àmbit espanyol com es el PSC_PSOE (que per cert no em cau gens be), pot i deu tenir un projecte polític per tota Espanya, Catalunya inclòs. Això es pot discutir si es millor o pitjor per segons quins catalans , per segons quins murcians, o madrilenys, jo personalment penso que es millor per una majoria de ciutadans un projecta comú per espanya que no disset, ara be, pot ser que estigui equivocat o no ,,,, pero dir que es vota en contra de cataluña o dels interessos de catalunya es una bestiesa i l’umbral per trepitjar terrens de ideologies molt perillosos.

        D’aquí a dir que son enemics de catalunya tots els que no votin en clau nacional, no n’hi ha ni un pam, i ja tenim massa traficants d’odi territorial per que la esquerre es pugi al carro aquest,

        Saludos …. Manuel


  3. Vaig veure l’enquesta que esmentes i em va cridar l’atenció els resultats que s’apunten per al PSC i el poc recolzament que s’espera per a ERC.

    No entenc cap de les dues perspectives, haurem d’esperar uns dies per saber si l’enquesta té raó.

    Tot sembla indicar que es mapa polític després del 22 serà molt semblant a l’actual, de fer la fidelitat del volt és molt alta en la majoria dels partits.


    • La baixada d’ERC és responsabilitat exclusiva de Joan Laporta. ERC s’ha passat tota la legislatura fent campanya en contra de Laporta per la urbanització de Can Trabal, van escriure articles duríssims en contra seva, van fer caminades denuncian-lo i fins i tot van arribar a portar-lo a l’Europarlament. I després van i pacten amb ell, posant-lo de nº2 a Barcelona, a un carrer de distància… OLE TÚ!


  4. El vot previst pel PSC el trobo absolutament increïble, si les coses van així m’emprenyaré molt amb els votants.


  5. El problema en tot, plegat, ja al marge de si els de les CUP són uns yogurins o si la dreta (inclosa PSC) no marxa ni amb aigua calenta, és un problema de l’escassa eficiència de les campanyes electorals.

    No em feu dir com, però l’altre dia vaig acabar veient el videoblog d’un senyor de l’ABC que es posava les mans al cap per l’escassa variació de resultats que aconsegueixen les campanyes electorals i de com hi ha molta gent que té el vot decidit i tant si com no vota sempre la mateixa opció, de vegades perdent de vista la clau nacional o municipal. Salvant les distàncies, no hi puc estar més d’acord. Des del gremi dels comunicadors ens hem de plantejar el perquè d’aquesta ineficàcia crònica i si és ètic que aquestes cagades es segueixin finançant amb l’erari públic. Si no us acabeu de creure el que dic, faig una aposta des d’ara: la campanya de Jordi Hereu és una de les millors que he vist en molt temps i, en canvi l’hòstia que es fotrà a les municipals serà la pitjor… en molt temps. O no, qui sap.

    Aquesta fermesa de vot inqüestionable és el segon gran mal de les eleccions al nostre país, després de l’abstenció. Estaria bé una estadística que establís el percentatge de gent que s’ha plantejat a qui votar entre tothom qui vota. No vull menysprear cap opció política però si una majoria de la població vota perquè sí durant anys a la mateixa força política, tot plegat acaba semblant-se més a un govern dictatorial (impossibilitat de fer-lo plegar, tics caciquils…) que a un de democràtic. És el que ens passa amb el PSC a Lleida.


  6. “[…]Motius? Home, suposo que no és cap secret la meva afinitat ideològica envers l’ecosocialisme i el marxisme democràtic[…]”

    ESquera Unida marxista-democràtic!

    juas juas juas juas juas juas!

    Me Rio de Janeiro!


  7. La campanya, per ara, no desperta grans passions.

    Em sembla que el PSC no s’ha de preocupar gaire per l’Hospitalet: és una de les alcaldies més segures. A Barcelona ho té una mica més complicat: el duel entre Hereu i Trias resulta molt mediàtic.

    Espero que ICV consolidi les seves posicions, i fins i tot les millori, sobretot pot barrar el pas a la ultradreta xenòfoba.

    Si ERC perd vots per culpa dels seus pactes amb males companyies, espero que sigui en benefici de la CUP (però em temo que la majoria se’ls quedarà CiU).

    Alguns oracles anuncien un capgirament (“vuelco”) de la correlació de forces als ajuntaments. És clar que abans de les autonòmiques anunciaven el mateix al Parlament, i ja veieu com ha quedat.


  8. Amic arqueòleg, tot i que jo no soc militant, quan parlis de la teva coalició, no només en campanyes elctorals sinó habitualment, no tinguis sempre el PSUC a la boca. La teva coalició es impulsada en diverses pobles per gent del PCC i no tant per gent provinent del PSUC. Molts militants d’ICV no han passat per cap PSUC, ni l’enterrat pel seu entreguisme a la dreta catalana ni el “viu”. I que consti que tinc amics d’aquest PSUC Viu. Peró també del PCC. I aquests amb millor sort o no mai han caigut en la socialdemocràcia Light de ICV. Es el mateix que sols fer quan parles d’Història i et treus a la CNT del damunt. T’ho dic amb afecte, però em sembla que es així.Salutacions.


    • La veritat es que mai he acabat d’entendre les diferències reals i pragmàtiques entre ICV i EUiA. Que jo recordi tan sols s’ha votat diferent en dècades sobre la guerra del líban! I no diguem ja les diferències entre els partits que integren EUiA…

      Jo, per edat, no he passat pel PSUC, però la gent d’ICV de Hospitalet entrada en anys si!

      Tan mateix em semblen discussions idealistes que no duen enlloc i no interessen a la ciutadania, el que hem de fer son propostes realistes per transformar la realitat i arraconar les minúcies que ens separen!


      • Mira, en això tens tota la raó. A vegades poden semblar aspectes que no interessen. De fet, em sembla fantàstic el teu plantejament envers el nou feixisme que està avançant i la teva implicació valenta a la campanya. No t’ho prenguis en aquest sentit. Però això no treu que em sembli que molta gent d’ICV, no reconeix el treball i el protagonisme d’altra gent. Si vols algun día et pots informar del que passa a Sant Andreu de la Barca. Aquí hi ha més regidors de la coalició que de CIU. I t’asseguro que el protagonisme del treball cotidià es del PCC i d’EUIA. Una abraçada.


        • I a Hospitalet el cap de llista és de EUiA, fan una feina molt destacable a Medi Ambient i ens portem molt bé! De fet aquí la diferència és més per barris que ideològica: els del centre i Florida som més de ICV i els de Collblanc, Santa Eulalia i Bellvitge de EUiA


  9. Per increïble que soni, si pugués votar en aquestes eleccions (que no puc), per primer cop en molts anys no votaria en clau independentista (no m’he curat: continuo sent-ho) sino a ICV. No sé si precupar-me.


  10. Per fi em vaig reintegrant a la campanya electoral! Molt bona feina amb el seguiment a l’H de la campanya. Heu de fer tot el possible, i n’estàs fent molt, per e a evitar que aquests feixistes de PxC i aquest PP convertit en simple comparsa de l’Anglada arribin a res, o com a mínim quedin neutralitzats.

    Sobre les CUP estic molt sorprés. La veritat és que a Gràcia (BCN) estan donant molta guerra i els hi penso dedicar un article. Em sembla molt injust que un partit amb aspiracions a guanyar regidors a tot Catalunya (per desgràcia com a Girona enduent-se per davant a ICV) no tingui veu a les televisions. Si hem de jutjar pel que passa al carrer, les CUP de Barcelona seràn la sorpresa, no tant perque hi entrin a l’Ajuntament sinó per l’augment de vots a costa d’UxB, qui, per cert, hi ha enquestes que els hi donen la meitat de regidors que ara i això, evidentment, va cap a les CUP i SI.

    Salut i república com sempre.


    • Prefereixo mil cops CUP a ERC, però em segueix sobrant tot el patriotisme banderil i nacionalista de sempre! De moment els veig com un partit de joves i d’oposició, quan governin en algun lloc veurem a veure com se les arreglen per nacionalitzar la banca i acabar amb les ETT’s!



Deixa un comentari