h1

El cap de llista d’ICV-IU serà entrevistat per els lectors d’aquest blog.

febrer 17, 2008

josep antoni morenoDesprés de dies d’especulacions… serà Mariano Rajoy? serà un partit extraparlamentari freak en plan “Marujas por los precios bajos“?? Doncs no! Finalment us comunico que el polític que ha aceptat enfentar-se a les qüestions plantejades per els lectors i comentarstes d’aquesta web és el cap de llista de la coalició per la qual jo demanaré el vot per a aquestes eleccions (ICV-IU), concretament el nº1 per la provincia de Lleida Josep Antoni Moreno i  les seves repostes seran vàlides i representatives de tot el partit en global.

Tot i que es tracta d’un grup polític que pot semblar força petit per la seva marginació als mitjans de comuicació, a les darreres eleccions generals Iniciativa per Catalunya Verds i Izquerda Unida, els hereus de la tradició antifranquista  i marxista del PSUC/PCE,  van ser la tercera força en vots a tot l’estat aconseguint més de dos milons de sufragis, la qual cosa els ha valgut per comptar amb cinc diputats que han treballat incansablement per convencer al PSOE que fes una política més d’esquerres i aprovés lleis tan importants com els matrimonis i l’adopció homosexual, la llei d’identitat de gènere, la retirada de les tropes d’Irak, la llei de la Memòria Històrica, polítiques socials a favor de la cooperació internacional, dels treballadors, del medi ambient… I no oblidem que actualment es troben al Govern de la Generalitat o al dels Ajuntaments més importants de Catalunya (Barcelona, Hospitalet, Girona…).

Encara que no sigui ni de lluny el partit al qual penseu dipositar el vostre vot, animeu-vos a deixar-li una qüestió! Pot ser divertit rollo “Tengo una pregunta para usted” i podem posar a prova els seus ideals, resoldre els nostres dubtes o potser conèixer que és el que faria el seu partit si el PSOE els proposés entrar al Govern. Les normes per preguntar son les següents:

  1. Una o dues preguntes per persona màxim!
  2. Originalitat!: No repetiu temes que ja hagin plantejat altres comentaristes!
  3. Respecte!: Si sou unes carlistes ressentides no cal que li digueu “Oye tu! Rojo de mierda, porque coño defiendes a los maricones?” Per una vegada que em concedeixen una entrevista seria qüestió de quedar bé! Segur que li podeu plantejar el mateix utilitzant la ironia en comptes del insult barroer.
  4. Feu preguntes de política, no sobre la seva vida personal! De veritat que no ens importen els seus gustos musicals, com es diu el seu gos o quines son les seves fantasies sexuals, si no que farà al Congrés de Diputats!
  5. No sigueu extremadament rebuscats! En plan “Que opines sobre la política agrària del sector de la remolacha a Burkina Faso?” No caldria!

Jo ja tinc pensades unes quantes qüestions per formular-li i depenent de la participació   que aquest post tingui n’hi faré més o menys! Teniu temps fins Dimarts a les 19:30

35 comentaris

  1. La meva pregunta:
    Malauradament sembla que el consum elèctric a Catalunya / Espanya segueix creixent any rere any. ICV sempre ha apostat per la generació neta de energia (no nuclears entre altres), tenint en compte aquest creixement imparable, i tenint en compte que només amb les energies renovables no podrem, ni de lluny, generar l’energia que necessitem. Quines solucions reals planteja el seu partit? Comprarem l’energia a França (el més important productor i venedor d’energia a Europa gràcies a ser el país més nuclearitzat del món)? No creu que cal una moratòria nuclear?


  2. Per no ficar la pota, he anat a la web d’Iniciativa (http://www.iniciativa.cat) per mirar-me el programa electoral, abans de fer alguna pregunta estúpida.
    Sorpresa: encara no està publicat el programa electoral per a les properes eleccions del 9 de març.
    Així que em llenço a la piscina preguntant dues coses que m’interesen a mi:
    PRIMERA: Quina es la postura del seu partit en referencia al Concordat Esglessia-Estat de 1979 i posteriors modificacions? I, si us plau, no hem fugi d’estudi; segur que pot respondre amb dues linies.
    SEGONA: M’agradaria coneixer que diuen sobre la reforma de la Llei Electoral en el sentit d’admetre llistes obertes. Per a mi (i suposso que per a la majoria dels ciutadans) els Srs. Herrera, Chacon, Duràn, Puigcercós, Cirera, (e tutti quanti!) no son més que entelequies (fotos en un cartell electoral). ¿Quan podré votar a un candidat que pugui sentir proper i a qui pugui traslladar les meves inquietuds com si parlés amb un amic?


  3. M’agradaria, si es pot, fer-li tres preguntes al candidat d’ICV:

    1: Des de fa un any, a les enquestes del Centre d’Estudi d’Opinió, el nombre de persones que volen un estat independent o un de federat amb Espanya per Catalunya supera ja el 50%. Ha arribat el moment de redefinir la nostra relació amb Espanya més enllà de la constitució vigent?

    2: 1.284.081 vots va rebre IU-ICV el 2004. Sota una llei electoral amb circumscripció única aquests vots haguessin representat 18 en lloc dels 5 escons obtinguts. No hauria de ser prioritària un reforma de la llei electoral?

    3: Allí on podeu pacteu amb els socialistes per fer polítiques més d’esquerres. A llocs com Barcelona fins i tot ho vau anunciar abans d’anar a les urnes. Aquesta entrega incondicional al PSC, no us està fent molt de mal? A Barcelona la Mayol crec que és la presidenta del ZOO, quina política d’esquerres es pot fer des del ZOO?

    Moltes gracies i felicitats per la iniciativa. Això sí que és política 2.0. (si tres són masses preguntes m’agradaria en tot cas que respongués breument a la primera i a la tercera, perquè entenc que la segona és un sí rotund). Moltes gràcies de nou.


  4. Hola! M’agradaria saber si ICV pensa, ni que sigui nomès en un pla teòric, en les RENDES BASIQUES com a instrument de justícia social.

    Gràcies!

    Ah! “Arquòleg Glamurós” t’indexo en el meu blog si no et sap greu, eh?


  5. Desde la perspectiva de un fiel votante del PSC (PSOE), que ha visto como este partido se iba convirtiendo (si no lo ha sido siempre), en un partido de derechas moderado y nacionalista carpetovetónico (por la influencia de algunos de sus barones más cavernarios), he llegado a la conclusión de que frente al PP, el partido socialista sólo es el mal menor.

    Por esto y desde el tamayazo que le endiñaron a Simancas (y a IU) en Madrid y de la defenestración fraticida de Maragall, mi voto es invariablemente para ICV-IU.

    Mi pregunta sería:

    Dando por sentado que en un mundo globalizado por las multinacionales, donde los ciudadanos sólo piensan en sus intereses y la derechización es inevitable en todos los estamentos sociales, ¿cuanto cree que tardará su partido en poder ser llamado “de derechas (muy moderado)”, o podríamos decir que ya lo es?

    Gracias por su atención


  6. Buenos días Señor Josep, soy un gay de Madrid y aquí nuestro amiguete glamuroso sutil (jejjeje) nos permite dos preguntas para usted.

    1- He leído que es posible que Hugo Chávez nos regalará unas fotos a lo Putin: en el campo, con el torso desnudo y subido a un caballo. Mi pregunta es ¿le están prestando mucha atención a ese fabuloso torso montado en un espléndido caballo que es el proceso revolucionario de socialismo democrático de Venezuela y que es un gran apoyo moral para la izquierda mundial?

    2- He leído (sigo leyendo jejejjeje) que en Catalunya hay una nueva fuerza de ultraderecha en ascenso llamada “Plataforma per Catalunya”. Mi pregunta es ¿no teme que entre tanto nombre parecido y genérico (iniciativas y plataformas per catalunya) la gente pueda confunidrse entre los que son verdes como un hermoso bosque y los que son marrones como la caca (los ultraderecha)?

    Gracias y que se os den bien las elecciones. ¡Votad IU!
    Un saludo, Ariel.


  7. Tinc dues preguntes pel candidat:
    ¿Com pot afectar les parelles homosexuals casades (en el cas de victòria hipotètica del PP)els canvis que anuncien en la llei de matrimoni?
    S’ha plantejat mai la federació les causes de la pèrdua progressiva de votants? Quines sol.lucions s’han adoptat?


  8. No puc evitar pensar que la política d’EUA respecte aquestes pròximes eleccions és de recaptar els vots de la part catalanista del PSC. És possible que les persones que únicament segueixen la política a través dels telenotícies vegin al PSC i a EUA com, si fa no fa, la mateixa cosa. I votar-vos seria el més equivalent al PSC (més que no pas el PSOE).
    Per tant, jo pregunto:
    Com us penseu diferenciar d’ells quan les eleccions hagin passat?
    Perquè sou molt diferents: per començar, vosaltres sou d’esquerres i ells no. Però no és tan fàcil fer-li veure tot això a un ciutadà del carrer!!!!
    Si el PSOE ho fa malament als ulls de l’Estat, ara mateix vosaltres no guanyeu més vots: tot va al PP.


  9. Tindria moltes preguntes però em fa molta por que em surtis amb els tòpics típics de campanya que utilitzen tots els partits i que al final no diuen res. Bé, de totes maneres ho intentaré.

    1. Com bé saps la desafecció cap a la política és evident, jo votaré per responsabilitat cívica i optant pel mal menor, però no perquè m’atragui un partit o un programa. És més penso que el meu vot no serveix absolutament per a res. Què proposa ICV per revaloritzar la política i reimplicar un electorat absolutament desencantat?

    2. Veig, i crec que no sóc l’únic, ICV com la marca blanca del PSC. No us en diferencieu per res o almenys això és el que es perceb. Penseu fer res per canviar això?


  10. Les meues preguntes es refereixen als drets de les persones LGTB. Després del 9 de març poden passar dues coses: que continue governant Zapatero o que el Govern espanyol quede en mans de Rajoy.

    En el primer cas, és possible que al líder del PSOE li calga el suport d’IU-ICV: aconseguida ja en la passada legislatura la igualtat legal entre el col·lectiu LGTB i la resta de la població, quins avanços cap a la igualtat social plena i efectiva impulsaria en aquest escenari el vostre partit?

    En el segon escenari, amb Rajoy com a president del Govern (un escenari, per cert, que les enquestes ens fan témer cada vegada més), és ben clar que els avanços de la darrera legislatura en matèria de drets LGTB estarien en perill, i molt probablement als ciutadans ens tocaria eixir al carrer a defensar-los. Des d’IU-ICV, de quina manera es donaria suport a la lluita per impedir que un govern del PP trepitjara i destruïra els drets i la igualtat aconseguits per gais i lesbianes, i convertira la discriminació homofòbica en política d’Estat?


  11. Bé, aquest és el primer cop que votaré, massa jovenet pel nivell de les qüestions que s’han plantejat per aquí però ho puc intentar.
    El fet és que em plantejo seguir la política del mal menor o “lo-meno’-malo” que així, per sobre, puc veure com el PSOE. La meva pregunta és, que té, que pot fer ICV que el diferenciï del partit anterior? A grans trets, no necessitaria un discurs massa elaborat i complex.
    En quant al que més m’interessa saber és sobre la política ecologista que pensen defensar, que em sembla perfecte, però que no voldria trobar-la massa utòpica, ja que amb certs comentaris que he escoltat m’envaeix una onada d’escepticisme.
    I per últim, algú em pot explicar no-se-què d’una central (tèrmica? no crec no?) a la zona franca que contaminaria molt i que ens faria arribar tots els aires a L’Hospitalet?


  12. En primer lloc, voldria agrair a en Roger l’oportunitat que ens brinda d’entrevistar un candidat real i, en el meu cas, diria que proper (jo sóc de Lleida) i a vostè mateix, senyor Moreno, per haver-li concedit l’entrevista.
    La meves preguntes són simples:

    #El mateix Roger ha parlar moltes vegades del coalicionisme hiperbòlic d’IU (en la que fins i tot s’hi va integrar un partit socialista carlí), així que jo em pregunto: fins a quin punt es garantir el funcionament conseqüent d’un partit quan aquest n’és una federació d’altres de més petits?

    #Com a representant de la circumscripció electoral de Lleida, quina és la seva postura respecte les obres d’art sacre en litigi amb l’Aragó?


  13. Una altra pregunta:
    Veient que Esquerra i ICV-IU fan polítiques socials tant semblants m’agradaria saber, deixant de banda el tema independentista, en què es diferencia el discurs de ICV-IU de ERC al Congres?
    I parlant d’esquerres…
    No creu que el vot útil al PSOE pot deixar les esquerres sense representació al Congres? No creu, per tant, que el vot útil afavoreix el bipartidisme i la desmocratització?


  14. No m’odieu perque no crec en politica.


  15. […] l’oportunitat (i l’obligació!) a contestar les preguntes que a través del seu bloc i en aquest post, s’estan recollint des de la xarxa. Pel que ja he pogut comprovar, tindré molta feina en […]


  16. 1 – ICV-EUiA defensa unes tesis de catalanisme federalista. Una única pregunta, simple, però que espero que li faci pensar: tots els federalistes es troben a Catalunya, a Espanya no hi ha ningú que es cregui el federalisme a part d’IU, tot i que no en fa una gran defensa. Amb qui pensen federar-se?

    2 – Quan proposaran una moció al Congrés per renovar la Constitució i suprimir la Monarquia? Es tracta de posar el PSOE entre l’espasa i la paret, un partit no es pot dir socialista i ser monàrquic o no recolzar la República.


  17. Partiendo del supuesto de que Zapatero necesite su apoyo para ser investido como presidente del gobierno.

    1- Solicitarán que se denuncie el Concordato con la Santa Sede?
    2- Solicitarán que el Estado no siga financiando la iglesia por ninguna vía, incluida el IRPF?
    3- Solicitarán la reforma electoral que democratice de verdad el estado, donde todos los escaños sean en proporción a los votos, y así tanto el caño de Barcelona como el de Avila estén respaldados por el mismo número de ciudadanos?
    4- Solicitarán la Ley de Plazos para abortar?
    5- Solicitará que el sistema se democratice, permitiéndose convocatoria de referéndums por parte de administraciones territoriales, y/o grupos de ciudadanos?


  18. Benvolgut candidat,

    Crec que l’esquerra, ja sigui la light del PSOE-PSC o la menys light seva tenen una exquisita educació i una paciència de sants abans d’enfrontar-se amb la llibertat de premsa i la llibertat religiosa. Però ho enenten malament: denuncia i querellar-se contra els mitjants de comunicació que menteixen, crispen i difamen no ataca res, sinó que defensa. Denunciar bisbes com el de Tenerife que dóna cobertura a la pederàstia és defensar la llibertat religiosa. Llavors, es permet que el PP digui bajanades com allò del contracte d’immigració, o que prometi que l’ablació estarà prohibida quan ja ho està… Quan començaran a ser tan covardets i començaran a querellar-se contra els talibans de la premsa? Quan començaran a defensar Catalunya de l’insult continuat?
    En segon lloc, Tenen prevista una reforma de la judicatura que elimini els dinosaures que encara patim? Acceleraran els procesos perquè no comencin, sobre tot els que tenen que veure amb escàndols polítics, tan tard que la gent ja ni se n’enrecorda?
    Cordialment


  19. Benvolgut candidat,

    Una cosa que em sorpren és l’eix central del discurs polític de campanya del seu grup (ICV-EUiA) sobre rodalies i regionals.

    Els trens rodalies i regionals no són competència de la Generalitat de Catalunya? I, si el que vosté em vol respondre és que demanaran més fons a l’Estat o el traspàs total de les línies… no seria aquesta la proposta i no el traçat concret de línies, més addient, potser, en una campanya de les autonòmiques?

    Una abraçada

    Kakún

    Pd, Me n’alegro de comprovar que vosté és un desconegut per la resta de candidats. Un cop més ICV demostra que aposta per cares noves.


  20. 1-No li semblaria més just que els partits polítics es definisin abans de les eleccions amb qui pactaran o amb qui no? Perque la meva opinió es que la gent vota a un partit i no a una agrupació de partits.
    2-Que n’ opinaria de la possibilitat de que es fessin 2 voltes en les eleccions com es fan en altres partits i que governes la llista més votada?
    Moltes gràcies


  21. Quina és la postura del partit respecte al cànon digital?

    I sobre el tema de les descàrregues d’internet a través de xarxes P2P i altres? A Espanya de moment la llei s’interpreta en el sentit que es permeten, sempre que siguin per un ús privat i no lucratiu. Com es garantirà la continuïtat d’aquest dret que cada dia està més amenaçat per grups poderosos com la SGAE i que de fet, països del nostre entorn com França o Gran Bretanya estan ja limitant? No li sembla oportunista la posició de Mariano Rajoy contra el canon?

    Moltes gràcies


  22. Bueno!! Quin éxit!! QUIN NIVELL!!
    Moltes gràcies de tot cor a totes i tots per particpar! Teniu enara fins demà per acabar de formular els vostrs dubtes,espero que el candidat tingui paciencia en mg de la voràgine de la campanya de respondre amb calma les vostres acertades qüestions!


  23. Sóc jo? o a l’alçada del marge inferior blanc, a l’esquerra del tot hi tens un Smile?

    En fi, felicitats per haver aconseguit aquesta entrevista. És ben cert que aquestes són unes eleccions 2.0 -> blogs, YouTube,…

    1- Quan el PP ja es planteja la construcció d’un 5è cinturó, ICV com es pretén combinar sostenibilitat i ecologisme amb creixement?

    2- De quina manera ICV defensarà la utilització del català a les corts espanyoles?

    Gràcies per la oportunitat que ens dones.

    PD: he ampliat l’últim post sobre el consumisme!!!


  24. Que puc fer amb el llibre de família que tinc a les mans si guanya les eleccions el PP i treu el matrimoni tal com esta legislat ara per gais i heteros sense distinció


  25. vale, blanco nuclear ha donat veu a un pensament/paranoia que m’havia donat a mi… és cert, tens un smile!
    xD


  26. Ei julianen, que això passaria si PP traiés majoria absoluta, cosa bastant poc probable. L’únic que pot derogar la llei és el parlament, no el PP. Per cert, jo també tinc un llibre de família com el dels teus, ja saps, amb els dos contraients del mateix sexe 😉


  27. Això sí, el problema més “gordo” és el recurs del constitucional. Confiem en què la cosa vagi bé.


  28. TEEEEEEEEEEEMPS!!
    Totes les preguntes formilades a partir d’ara no son vàlides!!

    I si,tinc un smile!! No m’hi hvia fixat mai!! Quina paranoia no?


  29. BUENUUU
    Ja li he enviat les vostres preguntes! A veure si el ritme d ela campanya el deixa contestar-les totes ben aviat.
    Gràcies a tots i totes per la voste col·laboració!!


  30. ei! tinc problems amb el wordpress! sóc l’únic?


  31. Nooooooooo!!!!! He arribat tard!!!! Merda!!
    En tot cas, felicitats per aquesta idea, es realment bona. M’agradaria fer-li moltes preguntes, però ja veig que no es possible. Bona sort, a veure si aconsegueix fer-me canviar el meu vot


  32. Has vist que jo també tinc amics a les candidatures d’ICV? Mira’t el meu post “He rebut un email”. M’ha fet molta ilu. Encara que no tingui gaires possibilitats de sortir.


  33. Escolta, és que jo no en sé més o és que encara no hi ha respostes?

    Probablement deu ser que jo no ho sé trobar. Si és així digue’m com, val?

    Valentí (Manresa)


  34. Encara no hi ha respostaaaaaaaa
    Tranquil Valenti que ja t’aviso! Serà aqusta setmana, don’t worry!


  35. […] Els posts que han tingut més audiència han estat els que tractaven sobre els blogs gais de dretes, la vida secreta de Celestino Corbacho, el cameo eròtico-festiu de la meva amiga Marujita, explicant les seves desventures sexuals, així com la entrevista interactiva al candidat d’ICV a les generals. […]



Deixa un comentari