h1

#29M: Així vaig viure jo la Triomfal Vaga General per la Dignitat

Març 30, 2012

Ahir va ser un dia històric de lluita que, de nou tornarà a canviar la història, on els treballadors hem començat a recuperar la dignitat furtada, de forma massiva i unitària als carrers de pobles i viles arreu.

Ha estat la Vaga del 99%, on els sindicats, les assemblees populars i els partits d’esquerres (sobretot ICV-EUiA, que ha estat el partit de la Vaga) han aconseguit aturar el país completament, tot i la estratègia goebeliana de CIU-PP, els tentacles dels mercats, per rebentar aquest èxit amb 4 infiltrats policials i convergents  violents a sou d’Interior, que avui acaparen les portades de la premsa d’ultradreta, com La Vanguardia.

Així ho vaig viure jo!

04:00h- Concentració al metro de Feixa Llarga (Bellvitge) per tal d’impedir que cap treballador del metro entrés ni un minut abans dels serveis mínims i que tan sols ho fessin els que figuraven a la llista pactada amb els sindicats. Som unes 150 persones, majoritàriament de CCOO, menys d’UGT, amb un gran desplegament de les bases locals d’ICV-EUiA, també alguns membres del 15M que marxen a a reforçar el piquet de TMB.

05:45h- Un cop entren els serveis mínims de metro anem a ajuntar-nos amb el piquet de TMB per tal d’endarrerir la sortida dels primers busos del matí, evitant que cap conductor sortís abans de la entrada dels serveis mínims

06:15h- Tallem la Gran Via en els dos sentits de la marxa, mentre simultàniament un altre grup aprofita per posar pneumàtics encesos en diferents punts de la via. Un taxi quasi prova d’atropellar-nos, mentre que els mossos ens fan fora en poca estona, però de forma molt tranquil·la.

08:00h- Després de fer piquets molt tranquils per la zona industrial, on estava absolutament tot tancat, arribem a la Plaça Ajuntament on l’aturada del comerç és total. Em sento molt orgullós de la campanya prèvia de difusió per les botigues del barri en ela que vaig participar molt activament. Els únics que treballaven eren aquests…

11:00h- El piquet principal de la ciutat, dona la volta per Can Serra, Florida, Torrassa i Sant Josep. Avancem molt ràpidament ja que ho trobem pràcticament tot tancat, tan sols ens cal actuar en algun bar o supermercat. Es respira una calma total, com d’un diumenge. El millor moment va ser quan vam arribar a la Farga i van tancar les portes deixant a tots els clients tancats a dins durant mitja hora!

12:00h- Arribem al final del recorregut una hora abans del previst! Hem trobat una ciutat tan aturada, que tot ha anat sobre rodes. A la Plaça Ajuntament els portaveus locals de CCOO i UGT parlen des d’un cotxe megàfon, valorant l’èxit absolut de la jornada triomfal, on el consum elèctric ha estat molt menor que les dues vagues generals i la ciutat s’ha involucrat totalment en la lluita.

15:00h- Em venen a buscar en cotxe i un grup de Joves d’Esquerra Verda, amb la diputada al Congrés Laia Ortiz, aprofitem per dinar a la seu de Barcelona on  preparem aquesta genial marioneta de Mariano Rajoy que balla al só dels Mercats

19:00h- La manifestació resulta un èxit absolut de participació i diversitat, pacífica i unitària. La performance mòbil del Mariano resulta un èxit total i el bloc d’ICV-EUiA és el més nombrós i animat amb diferència. Fins i tot Joan Herrera s’arrenca a ballar ska o a llençar consignes i crits des del camió que duia l’equip de só. Veiem al fons una estranya columna de fum negre, però no li donem importància.

21:00h– De tornada a casa contemplo horroritzat les escenes de violència provocada per 4 zumbers i instigada pels mossos de paisà per tal que la Vanguardia i pugui amagar l’èxit de la jornada de lluita. Una tàctica 100% Puig  1) Ui venen uns radicals 2) 20 infiltrats policials els animen a esclatar la violència 3) Els mossos els deixen incendiar fins que La Vanguardia ja té la imatge de portada 4) Fan detencions indiscriminades als passerells q passaven per allà. Els brètols s’haurien d’adonar que li estan fent el joc a CIU  i que no son més que marionetes del Grup Godó. Llàstima que s’hagin deixat les neurones fa 4000 porros. Aquí la prova de que tot ha estat un muntatge de CIU:

1- Un mosso de paisà, infiltrat entre els violents i instigant als brètols. 2- El grup violent  bolca els tres contenidors i li peguen foc a un. 3- El mosso es retira, mentre el grup crema. 4- El mosso s’ho mira deixant que la violència avanci .

Doncs res! La lluita continua als carrers, a les institucions i a les assemblees!

22 comentaris

  1. Felicitats! Sou uns dignes representants de la vostra generació. Quan sigueu grans mai haureu de penedir-vos de no haver fet el que calia quan calia. I això fa que es pugui viure la vellesa amb orgull i dignitat.


    • Moltes gràcies! Estic ben segur que guardaré sempre un gran record del dia d’ahir!


  2. Clar que continua! Veig que vas tenir una feinada de por. Salut i dignitat, Arqueòleg.


  3. Tinc pendent escriure la meva jornada de vaga també, aquesta vegada a Madrid. Va ser un dia històric i està clar que això per ara no s’atura aquí.
    Molts ànims, camarada! No ens aturaràn.
    (Nothing gonna stoping now… 😉


  4. Va ser una vaga justa i amb un bon seguiment. Però, com sempre, els professionals de l’aldarull s’han apropiat dels titulars i les fotos, ja sabem en profit de qui.


  5. Sempre he pensat que els instigadors dels aldarulls i la violència al centre de BCN no són sempre unidireccionals cap a un tipus d’individus violents, sinó que hi ha quelcom més. L’ultima fotografia del post, resulta evident de qui intenta segrestar i manipular una jornada de vaga general, per donar ‘carnassa’ als mitjans de comunicació.


  6. Ha estat una vaga per una causa justa, i amb un bon seguiment. Però, com sol passar últimament, els professionals de l’aldarull s’han apoderat dels titulars i les fotos. Ja sabem en profit de qui.


  7. Interessant la deducció final. Jo encara no tinc prou experiència en aquestes coses, però està clar que hi ha infiltrats i ajuden a instigar al cosa. LA teva foto m’ha fet recordar que jo també en vaig veure de paios semblants a aquest esperant en contenidors. A més, em sembla que també són els de la secreta els primers a córrer per fer escampar la por. El problema és que hi ha gent massa anarquista, diria jo, que quasi quasi porta la violència antisistema a les venes i res no els importa un rabe, per això es dediquen a cremar contenidors o enfrontar-se a la policia quan els ve de gsut.
    Jo només vaig ser unes 2 hores a l amani oficial i ja està. L’ambient estava molt animat i atapeït. Vaig veure la marioneta aquella (vull dir la marioneta de cartró, no la de carn i ossos que és moguda pels mercats) i sentia batucades i gent xiulant contínuament, fos amb els blocs dels partits o no.

    La lluita continua, sí, i jo espero amb il·lusió la propera vaga. A veure si es veritat, com diuen el sindicats, que en faran una altar!


  8. Veig que vam viure dues manifestacions diferents… potser hauriem d’haver esperat que la pancarta que suposadament obria la manifestació passés, però tampoc ens van deixar.


  9. En acabar la mani, ni vam arribar a plaça Catalunya, un colega que tornava cap a casa agafat per la cintura amb la novia, pilotada al coll (aixó vol dir que apuntaven al cap) i a l’hospital inconscient. Per sort no ha estat més greu.


  10. Té gràcia perquè gran part de la violència ha estat policial. Han detingut manifestants pressumptament violents però han atonyinat massa gent inequívocament innocent. Aquesta vegada fins i tot m’ha tocat el rebre a mi, que mai havia tastat el xarop de bastó gràcies a la meva oportuna covardia.

    Segons les fotos tampoc acaba de quedar clar que el mosso “incentivi” la violència. Però jo vaig veure secretes entre la gent i que desapareguessin de sobte i, patapam,… càrrega! En 30 segons els mossos van guanyar Plaça Catalunya disparant indiscriminadament i de forma directa contra allaus humanes que no podíem avançar. Tot això per no parlar del gas lacrimògen. Molt similar a Grècia, tot plegat.


  11. Deixem passar un temps i veurem com… res de res, cal fer alguna cosa més original i que realment serveixi per a pressionar.

    En Mariano se’n en fot d’aquestes vagues, n’estic ben segur.


  12. Les càrregues van ser indiscriminades i exagerades. Els gasos lacrimògens van arribar fins als manifestants que passàvem per allà i es van haver de dispersar. Vergonyós!!


  13. El més important de la vaga és que es va demostrar que existeixen profunds descontentaments populars. El repte és canalitzar-ho cap a una resposta a la dictadura que patim. Si no “serveix” una vaga, encara serveix menys no plantar-lis cara. Jo crec que si serveix, I tan debó tots els dies fossin tan “normals” com el dijous. Per una vegada, siguem una mica optimistes que estem molt cansats de derrotisme. Una abraçada.


  14. exactament quin percentatge de seguiment va tenir la vaga? segon les dades fiables vull dir…


    • Els sindicats l’han xifrada en un 80% de seguiment, amb diferències importants per sectors que van des del 100% a la indústria automovílistica al 20% del sector administració i serveis.


  15. Malgrat el que dius i les fotos que portes, jo no estic tan segur que els provocadors fossin els mateixos policies. Però això tampoc és important…
    El que em resulta impossible d’entendre és que si, com afirma el conseller Puig, els responsables dels aldarulls són una ínfima minoria organitzada, com és possible que la policia no la pugui neutralitzar. Als voltants de casa, quan juga el barça, he vist en nombroses ocasions a la policia custodiant a hooligans de tota mena mentre entraven i sortien del estadi.
    El problema és: què volem que faci la policia? Prevenir o Punir? La punició només es fa quan el mal ja està fet, la prevenció evita el mal, no?


  16. Crec que la polícia no va saber o no va voler frenar la violència, i també que la manifestació no va saber mantenir l’ordre.


  17. Felicitats Roger per la crònica i per la feina feta el dia de la vaga. EsTic molt content de la implicació de tots vosaltres. Jo era molt lluny però enseguida vaig saber que la vaga havia estat un èxit. La implicació de molts col.lectius ha estat clau i ICV hi ha estat present al carrer amb tothom.
    Una abraçada.
    Lluís Esteve


  18. Decididament, la Rahora se supera. Al seu article d’avui apunta la Mayol i el Saura com a culpables ideològics de la violènica al carrer:

    http://www.lavanguardia.com/opinion/articulos/20120404/54280674234/los-culpables-ideologicos-pilar-rahola.html

    No sols apunta sinó que dispara.


    • Caram, caram. He de dir que cada dia s’està tornant més conservadora i reaccionària aquesta dona, pel sentit de les seves paraules i discursos, malgrat que sovint diu coses prou sensates.
      En aquest cas, sense dubte la discussió seria profunda, però em sembla greu i gratuït que acusi d’aquesta manera aquestes persones de ser “ideòlegs” de la violència, però sí que crec, des de l’esquerra política d’on jo parlo, que hauríem de fer alguna cosa efectiva pràctica contra actes vils i absurds com els que van tenir lloc la passada manifestació, a banda de combatre també la repressió del sistema. I això ha de ser així perquè com diu la Rahola en el final, i té raó, els extrems es toquen. És més, jo penso que algú que sigui antisistema per sistema i que digui ser d’esquerra però no sap valorar els principis essencials d’allò qeu sempre ha defensat el progressisme, com els espais públics, l’acció col·lectiva, el sentimetn de comunitat i el respecte per la vida i les persones, doncs aquest hom és en realitat un reaccionari “fatxa” disfressat.

      Per cert, Jeipi, la Pilar Rahola té un alter ego, anomenat Pilar Lahora, no sé si la coneixes. També escriu articles paral·lels als que surten a LV. La resposta a aquest article la trobaràs aquí: http://pilarlahora.com/2012/04/04/passa-el-que-passa/


  19. […] impulsat Unitat contra el Feixisme a nivell local i nacional, així com el 15M original. He fet de piquet en 3 Vagues Generals, milito en associacions per la defensa del patrimoni històric; recentment he estat en actes de la […]



Deixa un comentari