h1

Declaració de Sobirania: Un Vodevil divertit i acceptable.

gener 23, 2013

MOCHILA MOLINO

Welcome to the Show:

Com a internacionalista i al·lergic a tota la caspa folklòrica, he de dir que la anomenada “Declaració de Sobirania” que aprova el Parlament de Catalunya d’avui, es tan racional i centrada que m’agrada força. Podeu llegir AQUÍ la declaració Passaré a fer-ne alguns apunts:

1) Cabaret: Els primers paràgrafs son un cabaret de despropòsits una barroera llista de mentides històriques, pretenent lligar l’actual auto-govern de Catalunya amb institucions antidemocràtiques de l’Antic Règim, com les Corts Feudals, que no tenen cap mena de relació amb l’actualitat. Quina mania que tenen els nacionalistes de justificar les seves pretensions amb mites, rondalles i deliris sense cap base científica. Afortunadament aquesta part del text no serveix per res.

2) Cuplé: Gràcies a ICV-EUiA ha desaparegut qualsevol referència a un Estat Català i no hi apareix la paraula “Independència” per enlloc, afortunadament. Es respectarà la pluralitat d’opcions (òbviament això ha d’incloure el federalisme i el confederalisme), es busca garantir la cohesió social, evitant tot etnicisme, es buscarà un diàleg amb l’Estat Espanyol, es treballarà dins el marc legal i sobretot, s’acaba amb el protagonisme del Govern de CIU-ERC, passant la centralitat al Parlament i a la participació ciutadana. Mai podrem estar prou agraïts a Iniciativa i Esquerra Unida el seu treball per aigualir els deliris de Diva que les vedettes CIU i ERC tenien en un principi.

3) Circ: Trobo perfecte que en cap cas s’hagi cedit a les teatrals pretensions circenses, maximalistes i ultranacionalistes de CUP que demanava incloure els territoris conquerits a sang i foc per Jaume I al s.XIII, un neocolonialisme imperialista hilarant i ridícul; doncs s’ha de viure en una dimensió paral·lela per pensar seriosament que hi ha una majoria independentista a Alacant, Perpinyà o Fraga (desconec si també volien incloure en el procés Atenes i Neopàtria, colònies catalanes a la Baixa Edat Mitjana). Per si no fos prou divertida la pallassada també hi volien afegir uns tocs de populisme anti-europeu, en la mateixa línia de David Cameron. S’ha de reconèixer que ens han fet riure una estona, ja que en el fons es tracta d’això!

4) Tragèdia I el millor de tot, sens dubte, es que aquesta resolució, tan limitadeta i insípida com  per recollir el meu suport, ha desbocat una lacrimògena tragèdia dins tres partits: Convergència i Unió a matadegolla llençant-se la bilis per Twitter, el grup parlamentari del PSC a punt de trencar-se i votant en contra d’una declaració tan light que seria perfectament assumible fins i tot per Ciutadans; sectors interns de la CUP, com MDT, desvinculant-se completament de la decisió del partit i el tentacle convergent de l’ANC titllant-los de “frau sagnant a la Nació Catalana”.

5) Vodevil Ni es un text històric, ni canvia res. Un vodevil d’allò més divertit per aquells que ens és absolutament igual si tot això acaba bé o malament! Una opereta que em rellisca completament, a  mi i als milers de persones que tenen problemes molt greus i molt més reals que aquesta pantomima parlamentaria, una astracanada identitària per passar l’estona, sense cap transcendència en la realitat, més enllà dels sentiments i els titulars. Al menys s’agraeix que donin un xic d’alegria i emoció a l’actualitat.

Endavant i que continuï la festa!

70 comentaris

 1. Un pas transcendental cap a l’astracanada, sens cap mena de dubte… Per cert has passat del punt 2) al punt 4) …


 2. Tinc una conciliació amb la empresa el proper dia 7… AH NO, PERDÒ! M en havía oblidat, si… La declararació que em salvarà la vida. Senzillament, crec que les esquerres reals, no els clubs d’ etnicistes enrabiats que llencen bengales durant les diades i els Barçes, no hauríen d’ haver entrat.en aquest ximplet joc de parvulari, que només serveix per distreure dels problemes bancaris i sanitaris als quals ens han avocat aquestos nacionalistes.


  • La millor forma era votar no com el PSC? O aigualir els deliris ultres, fent que la declaració final sigui moderadeta com ICV-EuiA?


   • El millor era passar d’aquest vodevil, i portar.lo al Polònia, pero no amb imitadors. I no soc un incondicional del PSC, arqueoleg, es que van fer el ridícul tambè amb la campanya electoral.


    • Bé quan ets al Parlament no pots amagar el cap sota l’escó. Aquest es el debat que ens ha dut la majoria de dretes i no es pot defugir i s’ha d’abordar, posant aigua al vi! Tanta com calgui


     • He intentat d`abstreure`m d`aquest debat, de totes totes, pero es impossible defugir el papanatisme desatat amb tanta fumata blanca i bandera a les balconades. Això ja no es Nacionalisme Banal, es rebombori i xirimíes visuals.


 3. Jo tampoc la hagués fet. Hagués fet una declaració de dret a decidir al Parlament, suposo q sense C’s ni PP, i després, fora del Parlament, una declaració de indepes…

  De totes maneres, no titllis a les CUP de mentideres pq portin a l’esquena una cultura i voluntat (encara q durant molt temps minoritaria) de centenars d’anys. El nacionalisme convergent català és averrant, però el nacionalisme cupaire són unes arrels fortes i brutals al territori (la natura) i la cultura catalana enfront de la cultura ianqui “high school musical”.

  El curiós és que mentre avui es decideix això, aquest matí CiU i suposo que ERC, han enviat senadors a Madrid. “muy bonito, sí, sí…”


  • Jo no he dit que CUP siguin mentiders. Al contrari, son taaan purs i puristes que son incapaços de pactar res amb ningú. I clar, en política si ets incapaç d’arribar a pactes la utilitat del teu vot tendeix vertiginosament al no-res.


   • Ho he interpretat malament, doncs! =)

    Crec que la política catalana (si més no) necessita d’aquest purisme entre els companys que som més radicals… En tot cas, si hagués anat de les dues abstencions per a la independència o el dret a decidir, n’estic pràcticament SEGUR que s’hi haurien afegit.

    M’hagués agradat més crítica des de ICV-EUiA al secretisme del pacte CiU-ERC i a la tendència independentista del text que (sense donar suport al PSC) que crec que hauria d’haver estat purament democràtica. Això ja sé que no encaixaria amb la perspectiva de les CUP, però és el meu…

    També penso que haurien pactat si se’ls hagués fet un mínim cas… no costava res posar PPCC (som la mateixa nació, no?) ni donar més força a la mobilització ciutadana ni deixar obert el tema d’Europa ni entreobrir el camí a la desobediència…

    En tot cas… estic fent un post del tema… =S
    Sempre t’avances, ets més ràpid escrivint, crec….


    • No, ho sento però això que els PPCC son una mateixa nació no ho defensa ningú amb dos dits de front fora de les assemblees de la CUP. Ves a Perpinyà, feu de Le Pen i diga’ls-hi que pensen del tema… o a Alacant! Es una pallasada ideològica, amb tuf d’imperialisme colonial.

     ICV-EuiA han aconseguit llimar i passar el ribot aniquilant el tuf de nacionalisme que tenia la declaració inicial. Una tasca heculia, creu-me

     El purisme no serveix a la pràctica de res. Si els teus vots només serveixen per mantenir les essències dogmàtiques, son una quincalla obsoleta.


 4. El que cal es que FRANCO aixequi el cap. “España se rompe!!!”, sería un magnífic contrapunt al Polònia parlamentari, hahaha.


 5. Efectivament, tot això és un vodevil. Una pèrdua de temps mentre la gent té/tenim problemes reals… I sí, cap aquí és on ens porten les dretes: a perdre el temps amb tonteries… Si la gent no votés majoritàriament partits populistes, reaccionaris, corruptes, neoliberals i mentiders no tindríem que aguantar tot aquest teatre ( Jo, ja en vaig tenir prou de marejar la perdiu, amb la legislatura del nou Estatut) Malauradament, és així.

  No faré cas del teu triomfalisme respecte el paper que ha tingut Iniciativa en aquest afer. Tothom té defectes, ho sé ben be, fins i tot jo. “Quien esté libre de culpa que tire la primera piedra”. No sé quina influència haurà tingut ICV en la negociació i sincerament m’és ben igual.

  Sí, tinc que dir que t’equivoques amb això del populisme antieuropeu. En aquests moments, Europa és morta políticament, és un monstre antidemocràtic i no perquè ho digui en Zizek, que compara la falta de democràcia de la Comissió Europea amb la falta de democràcia del Congrés dels soviets o Nigel Farage de la UKIP, avui, Europa és part del problema, degut sobretot a la pertinença d’Espanya a la zona euro i a la pèrdua de la política monetària.
  Al mon anglòfon la UE és criticada fortament des dels EUA per la seva contribució a la Depressió Econòmica que estem patint. La UKIP està creixent a costa del tories al Regne Unit, que veuen com la austericidi els està causant una sangria de vots. Cameron fa com l’Artur Mas i sent europeista puja al carro de l’antieuropeisme perquè, en aquests moments la majoria dels britànics, se n’adonen de què la UE forma part del problema que hi ha al continent.

  Avui, els que de manera realista veiem que l’actual UE és inviable se’ns titlla d’utòpics, populistes anti-europeus i d’anar contracorrent. Bé, és el preu que cal pagar per estar més ben informat que la resta i per defugir creure acríticament en la sabiduria convencional.

  -Esta UE y el Euro no van a sobrevivir:
  http://www.rebelion.org/noticia.php?id=162632

  “En el capítulo de las alternativas, Montes reitera los planteamientos que en público y por escrito defiende desde hace años. “Hay que retirarse de esta Europa”, sentencia. “Esto será amargo -reconoce-, pero la otra opción es más austeridad, reducción de salarios e incremento del paro”. “Hay que luchar y resistir, recuperar la política”, subraya el economista. “Pero también ofrecer alternativas a la gente, de lo contrario no hacemos sino pelear contra un muro”. “El día que la izquierda entre en el gobierno tendrá que aclarar qué quiere hacer con Europa”. Es esta una de las grandes claves, “porque desde los orígenes de la UE, la izquierda anda muy despistada en torno a esta cuestión”. ”

  -Dentro o fuera del euro: diez ideas:
  http://juantorreslopez.com/impertinencias/dentro-o-fuera-del-euro-diez-ideas/

  “El peligro es el que comporta continuar en el euro bajo las políticas de recorte de derechos, de restricción del gasto y de descapitalización que se vienen llevando a cabo. Si no se frenan cuanto antes pueden dejar a España frente a una o dos décadas perdidas en el futuro inmediato y sumida no solo en una depresión económica sino ante continuas convulsiones sociales, algo muy peligroso en una sociedad donde el poder oligárquico procedente de la dictadura no solo no se ha desarticulado sino que ha salido reforzado en la democracia.

  El riesgo es el que conllevaría romper con la inercia y enfrentarse a los poderes dominantes en Europa, aparte, naturalmente, del que significaría no poner en marcha adecuadamente alternativas llamémosle reformistas mientras se sigue perteneciendo al euro. Y, por supuesto, el de enfrentarse a los mercados y a los grandes grupos empresariales y financieros que están definiendo el camino que recorre Europa. Pero si España no lo asume cuanto antes, pagará un precio muy elevado.”


  • Sortir de la UE i del Euro em sembla una temeritat populista absolutament inacceptable. Que ho digui la ultradreta de Le Pen vale, però nosaltres no fotem!!

   Jo, com Syriza o el Front de Gauche o tota l’esquerra verda europea, soc partidari d’acabar amb l’austeritat dintre d’Europa.
   Abandonar l’euro significaria una inflació que dinamitaria tots els estalvis de la gent treballadora, mantenint la mateixa deute en euros

   Es com qui pensa que sortint d’Espanya s’acaba la crisi. Que no!! Que fora d’Europa i d’Espanya hi ha el mateix capitalisme!.


   • Sense entrar en debats sobre si és millor estar dins o fora de l’UE o de l’euro, quan ICV-EUiA va anunciar una esmena al text de CiU i ERC, m’imaginava que no hi faltaria algun comentari crític sobre Europa; al cap i a la fi, la independència del BCE o la manca de poder del Parlament Europeu representen un obstacle ferm a la soberania dels ciutadans europeus, espanyols i catalans -quelcom que CiU i ERC (o l’ANC i el seu “Catalunya, nou estat d’Europa”) s’estan molt d’esmentar.

    No només no ha estat així, sinó que el text dóna suport a la visió revisionista (i etnocèntrica) que ens ven que Europa com a projecte, i l’UE com la seva estació final, són l’origen i garant de tots els drets socials dels que gaudim -com si la història, de Maastricht a Atenes, no fos exactament la contrària.

    D’ICV no em sorprèn un text així, precisament perquè forma part de l’esquerra verda europea, però d’EUiA aquest cinisme gratuït em decep profundament. Jo no comparteixo el mi(s)ticisme nacional de la CUP-AE, però amb aquests gests m’acabaré creient que són l’única esquerra del Parlament.


    • Europa es etnocèntrica, pero de fet tots els nacionalismes sense excepcio tenen aquest component. El nacionalisme sol originar.se quan un grup minoritari amb poder (econòmic, armamentístico d`una altra mena), imposa una visió de “poble” a la resta de la poblaciò d`un territori determinat. Això succeeix a Catalunya durant els segles XVIII i XIX, per exemple, o a la totalitat d`Espanya tambè. No es extrany que el segle XIX sigui anomenat “segle del nacionalisme”. El nacionalisme estandaritza les cultures en un territori.Es, per tant, una ideologia que preten unificar la diversitat, normalment amb violencia als seus inicis.


     • De fet, si viatjessim a la Vall d’ Aran de fa 150 anys, segurament trobaríem que els aranesos no s’entendríen amb els tarragonins, ni tampoc sentiríen per igual una idea abstracta de Catalunya, mes enllà de les seves valls. Els nacionalismes, directa o sibilinament son impositius. Qui et diu que els aranesos no veien amb desconfiança un govern llunyà, de Madrid o Barcelona? Volem ser mès lliures i per això demanem un altre estat? Tots ells son burocratics.


    • El text en cap moment entra en una dialèctica esquerra dreta, precisament per que havia de ser acceptable per CIU i EUiA, tampoc cap etnicisme ni res del que dius. El que posa es que es promouran els valors fundacionals de la UE com la solidaritat entre els pobles, la democràcia o el progrés social; amb la qual cosa estic absolutament d’acord.

     EUiA està al Partit de l`’Esquerra Europea amb Syriza, Die Linke o Front de Gauche, partits absolutament europeistes que defensen totalment aquests valors, així com transformar Europa, no sortir-ne, com vol la ultradreta i els grups populistes.


     • Aquests valors són universals, no europeus. No hauria estat millor -si realment som internacionalistes- citar la carta dels drets humans de l’ONU? O és que els pobles d’Europa som particulars, fars de la raó i del progrés? (Si això darrer ho diuen els americans, generalment per justificar qualsevol guerra, ens esgarrifem; si ho fa Europa…).

      O és que la referència vol tallar, senzillament, qualsevol discusió crítica de l’UE? Així ho sembla. Fixa’t en la dialèctica que dius absent: l’esmena inicial d’ICV-EUiA, a la que jo em referia, lloa a l’UE, aparentment sense ironia, pel seu “compromís amb l’Estat del Benestar”. Queda molt clar, veient les instruccions de la troika, que aquesta és una descripció neutral dels fets i no un parti pris ideològic. Les altres mencions no són menys cíniques. Això de la “solidaritat entre els pobles”, ja ho saben a Grècia (o a Letònia o a Espanya)? I això de la democràcia, com quadra amb el “dèficit democràtic” que les pròpies institucions europees reconeixen en el seu funcionament (Parlament sense poders, BCE independent…)?

      Parole, parole… L’Europa del PVE és una ideologia profundament alienant.

      Evidentment que és millor reformar l’euro i l’UE que abandonar-los, però és legítim preguntar-se si qualsevol reforma (o l’absència de reformes) és preferible a la ruptura, sobretot si la darrera es fa pilotant-la les esquerres. Contràriament al que dones a entendre (d’aquí que Cohn-Bendit critiqués a Syriza, tot animant la constitució d’una llista alternativa verda a Grècia), el PEE no considera l’UE la fi de la història: sense anar més lluny, a les darreres presidencials, el Front de Gauche es comprometia a dur a terme, incondicionalment, tota una sèrie de polítiques (d’estímul de demanda, protecció industrial etc.) que xoquen directament amb la legalitat de l’UE, proposant fins i tot el redactat d’una unió nova al marge (no pas en successió) de l’actual per amparar-les si el Tractat de Lisboa no es renegociava -enlloc de fiar-ho tot a una reforma de l’UE. Crec que els electors esperem un compromís similar d’IU o de Syriza -i l’esperàvem d’EUiA.


     • Conh Bendit donava suport a la llista q presentava el seu partit, normal, tot i on que era totalment irrellevant.
      Mesures de Melenchen les que estic molt d’acord.
      Els valors d’Europa es van citar pq es el context en el que estem. No cal buscar tants peus al gat.


     • La referència a Europa, en termes fins i tot menys crítics, la va defensar ICV-EUiA amb la seva pròpia esmena. No és per tant (per nosaltres) una renúncia sense importància o una imposició, sinó un gest favorable intencionat -gest que ens farà mal. Mira la nota de premsa del PSUC-Viu (EUiA), de rebuig a la declaració:

      “la resolució no qüestiona el fonaments neoliberals i de lliure mercats en què està fonamentada la UE, ans al contrari [!]. No podem acceptar que no es qüestioni el model econòmic europeu, que de fet és el moll de l´ós de la crisi actual, i que no s’exigeixi el dret a decidir també sobre quina UE volem”.

      http://www.psuc.org/seccio-dia-a-dia/5882-el-psuc-viu-rebutja-la-declaracio-sobiranista-aprovada-al-parlament

      Crec que donar veu a altres opinions sobre l’UE no és un circ, sinó un debat que la direcció i els parlamentaris de la coalició no haurien de defugir si no volen que la CUP-AE es mengi els votants d’esquerres i la militància més ideologitzada, i acabem sent el Nou PSC.


     • Doncs si no hi ha dialèctica esquerra dreta, amic arqueòleg, és que la hegemonia cultural convergent, acompanyada pels minyons cada cop més de dretes i nacionalistes d’ERC ha triomfat. A mi també m’ha dolgut l’abandó que ha fet EUiA de bona part de la seva militància que aposta per l’Espanya dels pobles. Això no és dret d’autodeterminació, és simplement el triomf de les masses sense cervell del nacionalisme. Principalment pels seus origens en la seva mobilització, que de populars i democràtics no tenen res…Un procés que s’ha construit legitimant l’espoli dels rics amb l’excusa de Madrid, i en el cas d’ERC convertida en un vergonyós partit de dretes sense moure un miserable dit enfront les retallades. L’ única esquerra independentista són la CUP i són tres diputats. La resta de l’independetisme ja hem vist de que és capaç: abandonar les classes populars i a mitja Catalunya embolcallats en una bandereta. Ahir vaig sentir certa vergonya de la falta d’idees i de valentia d’EUiA, veient que pels motius que siguin inclús la CUP va ser capaç de no recolzar aquest vodevil de l’AN de Convergència..


     • Això dels valors fundacionals de la UE com ara la democràcia és de les parts més hilarants de la declaració.


    • I per cert, jo fa anys que penso que Europa es mès una organització mercantil que altra cosa.


 6. Queda clar que ICV ja no és el mateix des de que la CUP ha entrat al sistema electoral.


  • Que es la CUP? Aquell grup d`enrabiats etnicistes radicals que es disfressen d`esquerrans?


   • Aquells que exhibeixen l`estelada i el mapa imperialista des.de Perpinyà a Guardamar per parlar d`internacionalisme esquerrà?
    Sou MOLT PATÈTICS!


  • No se que els hi dona a moltes presuposades “esquerres” catalanes. Prenen tota la mitología nacionalista conservadora del segle XIX i la fan servir com a bandera de no se quina resistència “internacionalista” esquerrana d`alliberament. El mès molest es quan es comparen amb els àrabs de Palestina. Els palestins no mereixen una manipulaciò com aquesta.


   • I per qui no ho sápigue, la Diada es comença a cel.lebrar a finals del segle XIX, i els seus primers impulsors eren senyorets burguesos, a mès els hi va costar, perque trobàren resistència. Apa “esquerrans”, seguiu alimentabt mites burguesos. Quin cony de “país”…


  • Bé, jo simplement crec que tot el sistema de partits s’ha vist afectat pel debat sobiranista i abans que la CUP entrés.


 7. “el PSC a punt de trencar-se i votant en contra d’una declaració tan light que seria perfectament assumible fins i tot per Ciutadans” ¿A què esperen doncs? jajaja


 8. Encara amb federalisme? Però no us ha quedat clar encara que és totalment IMPOSSIBLE perquè fora d’aquí no hi ha ningú que es vulgui “federar” amb nosaltres? És més, abans de federar-nos, no hauríem de tenir un Estat propi? El que haurem d’agrair a Iniciativa és perdre més temps en un projecte impossible. El vertader federalisme avui és el federalisme europeu, l’Europa dels Pobles. El federalisme espanyol és un sense sentit absurd, irrealitzable i que només provoca més empobriment a les mateixes classes desafavorides que el partit amb qui simpatitzes dius defensar.
  Cal una reforma radical del sistema. Només amb unes noves estructures d’Estat podrem aconseguir els canvis estructurals per acabar amb totes les injustícies socials i pèrdues de drets que estem sofrint.


  • Nacions, nacions, nacions… el nacionalisme, un verí que falseja la història per tots costats i crea falses identitats… i tu en vols crear una altra nació.


  • A mi més igual si es possible o no, però en una declaració o consulta que abarqui totes les opcions hi ha de ser, ja que la defensa una part de Catalunya.


 9. El part de les muntanyes, segona part.

  Poseu un descafeïnat de màquina molt curt, amb llet desnatada i sacarina, que farem un brindis al sol.


 10. Llàstima que el PSC no s’hi hagi pujat al carro quan, molt bé dius, hi caben perfectament. L’orgull pot més que complir les seves promeses electorals.
  Sort que has apuntat algunes coses negatives sobre la declaració, sinó hagués pensat que t’havies baixat els pantalons només perquè ICV ha votat a favor!!!
  Una reflexió molt ‘en la teva línia’.


  • Com ja he dit es “acceptable” no meravellosa! S’han hagut de deixar alguns paràgrafs casposos lligant l’actual autogovern amb el feudalisme i l’Antic Règim, per tal d’acontentar a la dreta trabucaire.

   Però es que la política, a diferència del que creuen tres sectaries, es saber cedir.


 11. Boníssim, t’he de felicitar de debò arqueòleg, m’ha encantat les piruetes con doble salt mortal i tirabuixó que n’has tingut quer fer per justificar lo que no te justificació.

  Ja, ja se que molts de les bases d’ICV- EUiA, pensen dels nacionalisme el que tu dius, pero no es això el que haveu votat i tu ho saps.

  Us està pasant com al PSC, “ni chicha ni limoná” encara que els vostres líders ho tenen molt clar i es per això que haveu votat el que haveu votat.

  M’hagués agradat veure a ICV en front de esta comèdia muntada per la dreta catalanista y no sé si també per la espanyolista doncs la “mosca cojonera” de la independència i “el dret a decidir” te bocabadats a gran par de la ciutadania per que no se’n enterin del que està passant. Pero la por a que us titllin d’espanyolistes es superior a la raó. Pot ser que algun dia de mica en mica anireu surtin de l’armari.

  salut i força


  • La posició d’ICV la vam deixar prou clara a les eleccions: si al dret a decidir, sense identitarismes ni etnicismes, recollint totes els opcions.

   Hem passat la llima i el ribot i la declaració ha quedat prou decent com per que no sigui la pallasada identitaria que pretenia CIU-ERC, sinó el que nosaltres volíem: democràcia light i asèptica.

   Creu-me: el vot en contra tan sols atia els seus deliris, es millor estar a dins per aigualir el vi!


   • També existeix l’abstenció…


    • Tan sols es podia llimar i raspatllar la declaració entrant a negociar el vot afirmatiu!


 12. bé, es cuestió d’opinions. la meva está molt clara i al vi sense aigua molt millor


 13. així se sap si es bo o dolent, el vi, claro está


 14. No es pot desconnectar de la realitat. Artur Mas ho ha entès i ha evitat la debacle electoral assumint el que podia assumir sense trair els interessos que veritablement representa: els interessos dels poderosos. No tenia cap més altra sortida que embolicar-se en l’estelada. A més, de retop ha emmerdat a l’hereu i a Duran.

  Al PSC li ha passat el mateix. Si ja no són socialistes, sinó neoliberals ¿Que els hi queda per diferenciar-se de la resta? I més, amb la competència de C’s.

  ICV haurà de solucionar el problema de l’encaix a la UE. Una institució no tant sols poc democràtica sinó també reaccionaria. L’opció de Syriza en el fons va fracassar, com ICV fracassarà si les forces d’esquerra no s’uneixen una coalició electoral com va ser el Front Popular a la IIa República. No és una bona opció per poder entendre’s insultar i ridiculitzar als possibles companys de viatge. Cal emfatitzar el que ens uneix i obviar el que ens separa, són moments històrics…
  És més fàcil sortir de la UE que reformar la UE, a més Montes té raó: la actual UE és insostenible. No es tracta del que desitgem sinó del que podem i no podem fer.
  Si ICV és incapaç d’empatitzar amb els seus possibles votants acabarà desapareixent com l’hi està passant al PASOK a Grècia. Cal anar amb compte amb el Pensament Únic fonamentat en el que pensen els amos de l’opinió publicada. Crec que si la gent sabés que significa de veritat la UE, si la gent estigués ben informada de les barbaritats que fan, la gent majoritariament estaria en contra de la UE. D’altra banda, els percentatges d’euroescèptics augmenten a tota Europa: “tot és mes car des que tenim l’euro”.


  • Front d’Esquerres OK! Canviar la UE tot el que calgui i més!

   Sortir de la UE i del eruo es molt fàcil: dinamitant tots els estalvis de la gent treballadora (jo ara mateix no tinc cap ingrés, ni subsidi, em treus els estalvis i no sé que menjo) i una hiperinflació galopant rollo anys 30’s.

   NO AL POPULISME!! Que la grillada de Marine Le Pen, Alba Daurada o PxC ho defensin vale: es el seu discurs. Però jo no puc estar més a les antípodes!

   Cal més Europa per sortir de la crisi: unim els pobles europeus explotats per l’austeritat, no a l’autarquia i l’aïllacionsime en la miseria!


   • Els feixistes i l’extrema dreta o defensen perquè són conscients de que la gent del carrer a França o a Grècia odien la UE, si l’esquerra no ho fa, la dreta s’apropia del malestar de la gent.

    Tu ara mateix no tens cap ingrés, ni subsidi degut a que estem en una crisi provocada per les polítiques econòmiques que defensa aquesta Europa que vols defensar, quan d’aquí uns anys ja no li quedarà cap defensor, tret de les oligarquies que la controlen i els seus corifeus.

    És més fàcil sortir d’Europa que reformar-la, això és evident, no tenim temps de reformar-la. Cal una altra Europa que podem construir sota les cendres de l’actual. Si Espanya surt d’Europa, Portugal, Itàlia i Grècia ens seguiran: l’embrió d’una altra Europa possible.

    Quant Argentina va trencar la convertibilitat del pes amb el dolar, va sofrir 6 mesos de brutal recessió i desprès va tornar a créixer.

    Quant se t’acabin els estalvis en aquesta interminable Depressió que durarà 10 o 20 anys ja me’n tornaràs contesta.


    • Competir en populisme amb la ultradreta… espera espera… a veure que penso… mmmm…

     NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

     Sortir d’Europa, igual q sortir d’Espanya, no vol dir sortir del capitalisme. Vol dir doble moneda, destrucció dels estalvis, inflació descontrolada, proteccionsime, xenofobia, aillacionisme, autarquia i destrucció de les exportacions.
     Ja em sembla bé que la ultradreta es quedi el vot analfabet i populista que creu que la crisi es pq Europa ha obert les fronteres els rumanesos, jo no mouré un dit en aquesta direcció.


 15. “Sortir d’Europa, igual q sortir d’Espanya, no vol dir sortir del capitalisme. Vol dir doble moneda, destrucció dels estalvis, inflació descontrolada, proteccionsime, xenofobia, aillacionisme, autarquia i destrucció de les exportacions.”

  ¿Ets d’ICV o ets un neoliberal? Només parles de diners: inflació, proteccionisme, aïllacionisme, autarquia… Només xenofòbia.
  Si us plau, …

  No es poden provar alternatives al capitalisme sense sobirania, avui no la tenim, la nostra sobirania la té el BCE, un ens control·lat pel gran capital Europeu.

  “Ja em sembla bé que la ultradreta es quedi el vot analfabet i populista que creu que la crisi es pq Europa ha obert les fronteres els rumanesos, jo no mouré un dit en aquesta direcció.”

  Ja torna a sortir el teu classisme a primer pla: vot analfabet i populista, com la gent que va lluitar amb Lenin, Fidel, Danton, Marat, la comunera Louise Michel i tants d’altres.

  Mira, tens sort que sé que simplement ets un personatge en aquest racó de Internet, i que la persona que hi ha darrera d’aquest personatge no pensa seriosament tot el que afirma.


  • No! Soc un materialista històric, i per això crec que la economia i les relacions de producció es la base de la política. Marx, you know him?

   No trobo diferència alguna amb el teu discurs de “hem de sortir d’Europa per tenir més sobirania” a “Hem de sortir d’Espanya per tenir més sobirania”. I dale amb les fronteretes i les sobiranietes!

   Que no! Cansinos! Que amb hiperinflació, sense poder sortir a treballar fora i sense exportacions menjarem pedres! Que els rics seguiran portant els diners als paraïsos fiscals i nosaltres serem il·legals a França!

   El que hem de fer es unir la classe treballadora europea i canviar les polítiques d’austeritat per keynesianisme no tancar-nos en microghettos sobiranistes i fronteres anti-immigrants! Vaja el que diuen TOOOOTS els partits d’esquerres europeus. Els únics partits que defensen la teva postura al PE son d’ultradreta. igual fes-t-ho mirar!


   • Per experiència, per sortir a treballar a fora la UE serveix de poc. Si no vas amb la feina aconseguida ja, la cosa és molt difícil i et posen totes les traves possibles, inclús per al senzill tràmit d’empadronar-te, que hauria de ser un procediment ràpid i sense requerir cap justificació ni comprovant d’assegurança mèdica privada ni de disposar de grans estalvis en el país de destí. La UE serveix per a les empreses i poca cosa més.


 16. No em tinc de fer mirar res. El temps mostrarà quin dels dos tenia raó i quin dels dos estava equivocat. No per res, sinó perquè el que no vols entendre és que la situació actual és simplement insostenible.


  • La situació es insostenible, però el canvi no vindrà per la drecera més curta, sens dubte.

   Un debat molt apassionant que deixo en stand by fins que s’apropin les eleccions europees o hi hagi alguna novetat ressenyable


 17. un devat realment interasant, tots dos teniu raó i a la vagade dieu el contri. coy quin dilema.


 18. “el contrari” volia dir


 19. Ahi glamboy, glamboy.
  Cabaret.Resulta que parlar dels presidents que foren de la Generalitat no té cap mena de relació amb amb l’actualitat. Ni tampoc l’assassinat de Companys?
  Cuplé.Fer desapareixer el dret a l’estat català és un triumf i mantenir l’espanyol ( i a sobre aquest !) no és una derrota?
  Circ.Les conquestes de Jaume I son diferents de qualsevol conquesta militar ? i més encara, aquestes conquestes si tenen a veure a l’actualitat ?
  Encara conservo algún acord amb el capítul de la Tragèdia i tots amb el del Vodebil.
  Lamentablement i una vegada més, n’erres l’objectiu, o no copces, o t’oblides, de l’autèntica substància de la tragèdia que posa fi i bruscament, a la Pantomina de la transició i la patètica representació del PSC.
  Si els de Iniciativa o Esquerra Unida no us despreneu d’aquesta miopia absurda, d’aquesta submissió degradant al PSOE, no passareu de ser uns mindundis palanganeros de la socialdemocràcia més inútil, més corrupte i més traïdora de tota l’europa capitalista.
  Per encorajar-vos a sortir de l’armari i fer-vos adults políticament, us regalo un lema medieval ; ViA FORA ELS ADORMITS !

  La meva opinió a: cami dels cirerers florits


  • La Generalitat medieval era una institució feudal, antidemòcrata, en mans de la noblesa. Aquest és el model que volem d’autogovern?

   Es tractava de fer desaparèixer del text els deliris ultres que limitaven el dret a decidir a una minoria hooligan, per obrir-lo a tota la societat, de forma democràtica, sense predisposar favoritisme per una opció o un resultat.

   Les conquestes de Jaume I son massacres imperialistes i colonials exactament iguals que la conquesta i colonització d’Amèrica. No vull tenir res a veure amb aquesta ideologia genocida.

   ICV és l’únic partit que escollirà la seva posició davant el referèndum amb una consulta interna a la militància, avantposant sempre la democràcia a qualsevol identitarisme ètnic preconcebut.

   Prefereixo totalment els lemes democràtics i contemporanis que les obscurantistes i pre-il·lustrades dites medievals.


   • No veig per que esmentes València conquerida al 1238 per el rei en Jaume I i no Siurana al 1153,Tortosa que ho va ser al 1149, o bé Lleida, que va passar a mans catalanes al 1149.O, ja posats, la mateixa Barcelona que va ser pressa a en Sa’d Al-Ru’ayn el dissabte sant de l’any 801 per les hosts del fill de Carlemany Joan el Piadós.Ciutat que va ser destruida l’any 981 per Al-Mansur bi-i-lah ( el victoriós en nom de Deu).
    I si no t’agraden el lemes medievals (per foscos) t’en dono de contemporanis, l’himne escollit al Segon Certamen Socialista fet a Barcelona i compost per l’alacantí Ricard Carrancà :

    Fill del poble, t’apresen cadenes
    i aquesta injusticia no ha d’existir
    si ta existència és un món de penes
    abans que esclau, tria morir.

    No se si ho trobaràs prou clar, jo no. I és que la foscor abunda arreu i a tota època.Com abans d’ahir mostrava el PSC amb la seva votació,que és el més remarcable de la jornada.
    I els palmeros ja podeu anar despistant amb soroll, l’essència de la música i anar ballant el ritme que us marca el socialisme des de Madrid.
    La questió és qui toca la guitarra ?


    • I a mi que m’importa el que facin els socialistes o a Madrid?
     Em fa gràcia que em parlis com si jo fos del PSC en un text on alabo la declaració de sobirania i critico la postura socialista.

     Clar que igual els nacionalistes el que voleu es una adhesió dogmàtica irredempta i acrítica, mesella del que digui la burgesia etnicista, renunciant a tot matís i opinió pròpia. Doncs si es així no em temptis que encara no tinc gens clar que votaré al referèndum, tant al intern d’ICV com al general i com us poseu molt pesadets els etnicistes faig campanya pel NO a bombo i plataret.

     Vosaltres mateixos però als indecisos no ens convencereu amb atacs, xantatges ni amenaces.


     • Res de xantatges. Si el teu cos i preferència ètnica volen votar una cosa no te n’estiguis.No me’ facis tu, però
      Al cap i a la fi els del PSC,i Iniciativa, i EU ja esteu descomptat, del que votaran si només sereu els d’ Iniciativa i com a molt. un _20% .
      Si al final la cabra tira al monte i L’esquerra que representen aquestes sigles al PSC, PSC-PSOE, o sea PSOE
      Tot dit amb la màxima cordialitat


    • Llàstima que per “Socialista” a l’època també se’n deia als anarquistes, que foren qui ho organitzaren aquest certamen. I de fet aquest és l’himne anarquista Hijos del Pueblo. El subjecte polític poble en l’himne era la classe treballadora sense fronteres, no un himne a les masses esclaves del nacionalisme capitalista com ara. Coses del nacionalisme que ho distorsiona tot, es vol apropiar de tot el que li agrada i lo que no li agrada, ho és de més enllà l’Ebre o ho margina.


    • Probablement, els nacionalismes siguin el pitjor enemic de la ciència històrica, ja que hi fiquen la mà fins al colze per tal d’acomodar els fets als seus presupostos, quan un historiador objectiu(que no vol dir “imparcial”), el que fa es absolutament el contrari.
     El que fa el naciinalisme es crear.se unes arrels, projectant.se enrera en la història. Qualsevol que


     • Qualsevol que ho estudii sap que el concepte”nació” i el nacionalisme sorgeixen amb la consolidació de les nacions-estat. El càs del nacionalisme català es encara mès curiòs, ja que sorgí del catalanisme ni independentista a finals del segle XIX, o sigui que es molt recent. A mès, es una creació bàsicament burguesa.
      Per qui no ho sàpigue li en donarè una noticia ben curiosa, el día de la hispanitat el començàren a cel.lebrar un grup de burguesos catalans, van ser els creadors, a Barcelona. Això no ho esmenten mai els nacionalistes espanyolistes ni els “nostrats” de l’estelada, quan surten a fer el pallaso cada dotze d’octubre.


     • Be. En això m`he equivocat jo. Mea culpa.


     • Ah, i això era per la parrafada pseudohistòrica del Santi.


 20. Si més no, és un pas més. Un pas endavant.

  Titllar-ho tot d’històric pot acabar traient valor a la paraula. Ara bé, diguin el que diguin altres partits, la Declaració aprovada pel Parlament és força important, tant a nivell simbòlic, com polític. Aquest ha estat un acte polític, no legal.

  El paper d’ICV ha estat encertat en el procés d’afinar la Declaració, però he trobat a faltar el PSC (caldrà veure que passa en el seu proper Consell o Congrés).

  Hi haurà d’altres ocasions en que tots aquests Partits es tornaran a trobar en situacions en les quals tots hauran de prendre postura i ens donarà l’oportunitat de veure com va evolucionant cadascun d’aquests, perquè des del passat 11S tots, poc o molt s’han mogut.


 21. L’alternativa és cenyir-se a una Constitució que prohibeix i permet la repressió militar d’una demanda política cívica de la ciutadania catalana. Això de creure que la independència no té res a veure amb la realitat sí que és ser-ne fora, i creure que independentisme=identitarisme però l’statu quo = normalitat i convivència no aguanta cap anàlisi seriosa. O ho pots argumentar? Voler mantindre’s dins un Estat que intervé lleis votades i de consens social (català a l’escola o retallada de l’Estatut), ofega els pressupostos (i la pau social) incomplint les seves pròpies lleis (deute amb la Generalitat, no execució d’allò pressupostat sistemàticament, ja de per si infradotat)?!

  En fi! És el que té pensar a través dels mitjans de comunicació i creure que s’és suporprogressista allargant injustícies i canviant opressors per oprimits! Clar que això només val quan els sindicats i els polítics d’esquerres són la causa de tots els mals! (i no puc estar-hi més en contra).

  M’importa el present i el futur i no m’obsessiona mostrar “línies temporals” per justificar o fer xantatge al present, però és molt demagògic creure que per mencionar institucions proto-catalanes de l’Antic Règim es reivindica aquest sistema! A no ser que el teu target de lectors siguin simis sense pensament crític, perquè és un insult al pensament racional. Cada cop que es mencioni Catalunya caldrà fer l’aclariment que totes les nacions són invents, marcs polítics arbitraris determinats per la història (“a sang i semen”), però no veig a Espanya, França o Dinamarca havent de justificar-se eternament per ser un invent polític més, o tindre por de ser titllats d’identitaris, aquí simplement hi ha el plus de ser un nacionalisme alternatiu dins d’un nacionalisme d’Estat consolidat, per tant és força fàcil accedir al discurs oficial deslegitimador… que reflexionant-hi cinc minuts és aplicable a Espanya o qualsevol altre país.

  Resumint: no hi veig cap drama en que per un cop es pugui decidir democràticament si un en un territori ics vol ser políticament autònom i pugui decidir les relacions amb tercers lliurement. Personalment ho trobo una eina molt efectiva en la radicalització democràtica: la base fundacional de l’Estat és un referèndum i la voluntat dels ciutadans, cal que això es converteixi en norma!

  Per acabar, el que no es pot tolerar de l’Estat Espanyol és la unilateralitat i arbitrarietat amb què administra Catalunya (en d’altres CCAA no hi entro, no sóc cap tutor legal de ningú), exigint retallades de despesa inassumibles (i CiU fent pinça privatitzant alegrement), no complint les seves pròpies lleis (sense pagar deutes amb la Generalitat p.ex.) i intervenint-ne d’altres que són un consens de convivència important (català a l’escola).

  El meu escenari ideal seria que ERC es mengés a part important d’una CiU en descomposició per les seves contradiccions i casos de corrupció i engegués un procés de dret a decidir basat en la transparència i radicalitat democràtica amb ICV i la CUP, i potser també el PSC. Segurament acabarà mantenint-se la situació actual i en el millor dels casos caldrà forçar CiU a reconduir les polítiques més antisocials* i a ser implacable contra la corrupció a les seves files.

  *Curiós que ERC faci el que tu dius que s’ha de fer, entrar a negociar per aigualir la bèstia! Implementant mesures que ICV tenia al programa, com diverses taxes. I no sóc pas jerqui eh!


 22. […] CIU i tenia contingut social), he defensat sempre la immersió lingüística i vaig aplaudir la Declaració de Sobirania del Parlament. Però clar, desconfio del funcionament intern de l’ANC, no m’agrada el catasionisme, […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: