h1

GERARD DEPARDIEU: Un Heroi per l’Antipolítica

gener 28, 2013

Gérard Depardieu with his new Russian passport

L’altre dia vaig patir la calamitat d’escoltar el programa radiofònic que perpetra a diari Javier Cárdenas. Resulta que aquesta pallassa amb ínfules de periodista es creu l’encarnació d’Iñaki Gabilondo, o quelcom per l’estil, i es dedica a sermonejar des del seu púlpit d’incipiència, nul·litat i ruqueria, com si el seu verb fos la llum i sentes càtedra amb cada sentencia que esput.

Entre esgarrifances i calfreds, vaig sentir com Cárdenas, que va demanar obertament el vot per Ciutadans a les darreres eleccions, es desfeia en hiperbòliques lloances i pomposes adulacions envers l’actor francès Gerard Depardieu, tractant-lo de valerós heroi pel simple fet d’haver aconseguit la nacionalitat russa per tal de no haver de pagar l’impost, just i necessari, sobre les grans fortunes que el govern socialista de França ha imposat recentment.

Segons la curiosa i estúpida lògica del presentador, Depardieu havia desafiat la corrupció dels malvats polítics salvaguardant la seva magna fortuna de les urpes d’Hisenda; d’aquesta forma els seus milions d’euros no es malgastarien en cotxes oficials, sobresous en sobres, càrrecs de confiança o innecessàries obres.

Ens trobem doncs davant la culminació del populisme antipolític: un discurs embolcallat d’antisistema, però que tan sols amaga la brutalitat neoliberal i ultracapitalista. Un aiguabarreig on xipolleja l’odi envers l’Estat i allò públic, el menyspreu per la democràcia, l’exaltació de la cobdícia individualista i la coronació de la ignorància, rebutjant tot marc ideològic com una entel·lèquia intel·lectual per prendre el pèl a la gent del carrer.

El pitjor d’inocular aquest demagògica metzina, sens dubte, es que presenta als evasors d’impostos, veritables culpables de la crisi, com un enriquidor exemple a seguir i col·loca en un mateix sac a tots els càrrecs públics, des dels corruptes convergents i populars als representants de partits amb un immaculat expedient de lluita sense treva contra aquesta xusma de Pallerols i Gürtels.

D’aquesta emulació del Tea Party tan sols en pot sortir o bé un estèril nihilisme que impulsi a la creença de que no hi ha absolutament res a fer, que tots els polítics son iguals i que no val la pena malgastar energia per canviar la realitat; o bé en l’acumulació d’un odi furibund contra el sistema democràtic, preparant així el terreny per una intervenció tecnòcrata per part de la Troika, o canalitzant suport envers la ultradreta feixista.

Espero que això serveixi d’advertència per a cert sector d’indignats, un xic despistats i confosos ideològicament, que troben més divertit manifestar-se davant el Congrés i el Parlament que no fer-ho a la Borsa. Cada segon que s’inverteixi desgastant la democràcia es un triomf per la voracitat capitalista.

35 comentaris

 1. avui t’he d’aplaudir obertament. N’estic fins al capdamunt de veure com el populisme demagògic s’enduu tot el protagonisme i es dóna per fet que TOTS els polítics són corruptes, en comptes d’adonar-se que, el fet que surti la corrupció a la llum pública, no vol dir que n’hi hagi més, sinó que és més difícil que surtin impunes. Salut!


 2. Anem a engegar una iniciativa popular per a què a Rússia instaurin l’impost a gran fortunes ara mateix. A veure si el deixem sense païssos on empadronar-se a aquest tio. Espero que no serveixi d’exemple a altres grans fortunes.
  Igualment, ens hem adonat d’aquest cas perquè es tracta d’un personatge públic, però estic segur que milers de grans fortunes han fet el mateix d’incògnit.


  • Si a Rússia posen un impost sobre les grans fortunes, la població de Lloret de Mar es multiplica per 4 al dia següent xd


   • I quin problema hi ha? Per absorvir aquestes fortunes, a Catalunya tenim una magnífica coal.liciò de govern que les farà servir tant per als interesos de la masía catalana de la seva propietat com per a d`altres afers. I si no`hi ha el govern central del PP, les famílies del qual portan xuclant de la moma moltes dècades, algunes des.de abans de la guerra civil, i d`altres sota l`ombra del “Abuelo de Zumosol”(Franco).


    • Doncs si! Pq volem mafiosos russos si tenim Xavier Crespo?


     • No, si jo dic que si els mafiosos venen, està molt bè, ja que finançarán de sota mà els partits nostres, i dic nostres amb majúscules, CIU per als patriotes catalans, i de retruc els d`ERC estaràn contents per sota tambè, ja que hi han chanchullos que “fan país”, i si no, doncs hi ha la opciò Rajoy/Bàrcenas, ja que el PP tambè es patriòtic per als fatxes, i tambè “fan país”(mode ironía “ON”).


 3. Jo anava al cole Sagrada Família d’Horta amb el Cardenas, de nom real Javier Perez Cañete, que no li deu agradar gaire, ja que ni a la Wiki apareix esmentat. Es un trepa que s’ en riu de discapacitats.


 4. Totalment correcte. Ara, si escric el comentari és per a ressaltar lo megacool que és llegir aquest article i trovar al final un anunci per a que em baixi una app de MC DONALD’S. Mooola!
  I sobretot: el putu Càrdenas és escòria de la dura. Jo també el vaig sentir un dia i em va costar més d’un dia recuperar-me. ESCÒRIA.


  • Uf! Jo no veig aquest anunci, ja que soc administrador. Aquesta propaganda la insereix WordPress automàticament per tal de mantenir-se econòmicament (es una plataforma de programari lliure independent).

   Jo, ni pincho ni corto!


   • El que hauríen de fer els mitjans de comunicació es vetar personatges de l’estil del Perez Cañete(passo de dir.li Cardenas), i els programes que rebassin la dignitat humana com els seus.


 5. Hahahaha aquesta si que es bona, presentar els evasors d’imposts com un exemple a seguir


  • Com no? Tots hauríem de fer el mateix. Hem de ser llestos. Això ens ensenyen els representants gubernamentals que tenim. Lliure mercat i lliure expol.li, collons, que hem de ser “cools” i neoliberals (mode ironía “ON”).


   • Veig el sentit de comparar un actor a un “representant gubernmental” encara que Depardieu no va expoliar a ningú, se li va entregar la seva fortuna molta gent. lliurament, a canvi de la seva feina i per tant te dret de quedar-se amb TOT. Això s’en diu lliure mercat. Ara bé, els actors de segon que heu elegit per “representar-vos” en el comedia que representa un estat modern sí que son expoliadors i no tenen res a veure amb el lliure mercat ni el capitalisme, no t’hi confonguis. Això no entendràs pq t’han educat en les seves centres d’indoctrinació aquests mateixos representants just pq no ho entenguis. Ho entens?


 6. Em sembla que avui l’has clavat amb aquest personatge que capitaneja el programa de ràdio que més em trobo penjat per internet. És un símbol gens menypreable del que exposes. Abans ridiculitzava gent de baixa condició intelectual. Ara s’ha apuntat a disparar contra el rei quan pràcticament es troba en pilotes demanant el relleu. El populisme que ara triomfa es dedicava al mateix que Cárdenas i Cárdenas al mateix que el populisme.


 7. Totalment d’acord amb el que dius… amb un però. No cal renunciar a una crítica molt profunda del sistema representatiu, que no representa a ningú en un context on els que manen son altres. Combatre la demagògia populista d’aquests mediocres, no vol dir deixar el camp lliure per que la facin i defensar moltes coses que estan caducant. Hi ha un punt o diversos punts entre la ignorància teledirigida d’aquests tipus d’indignats i defensar la “democràcia” imperant. Però, vaja, és un matís.


 8. Això del Gerard “Obèlix” no és cap novetat. Hi ha catalans amb molta pasta que s’han empadronat a Andorra amb el mateix propòsit, i sense tant de bombo i platerets.

  És clar, com que “Espanya ens roba” tenen la seva justificació patriòtica. Pobrets…


 9. Ho subscric de dalt abaix sense canviar ni una coma..
  Aquestes proclames antipoltiques son l’excusa perfecta per a que el capitalisme avancj sense traves cap al control total de la societat mundial..Al servei d’aquesta causa sempre trobarem el feixisme


 10. Buf! que penós! sou tots una colla de borregos, jelosos de l’èxit d’en cardenas i d’en Depardieu qui te tot el dret del mòn a pagar el mínim d’impostos possible. L’expoli més gran es diu precisament IMPOSTOS. Bravo per ell i per la Tina Turner per escapar les urpes dels seus expoliadors, encara si només es per caure en mans d’uns altres amb menys gana.


  • Tu deus ser dels que defrauda a la seguretat social, oi? Be doncs, gràcies als impostos existeix per tothom qui no es pijo. Una altra cosa es que el pagament estigui malament repartit, es retalli el servei públic per afavorir les clíniques privades etc. Ara bè, el pitjor es quan algún gilipolles aplaudeix que un ric, que es qui en justícia mès ha de contribuir no pagui impostos. De debò fas pena.


   • El que fa pena es que hi hagi tanta gent que cregui de debó que sense aquest programa coerciu maladministrat per un estat corrupte, que no es ni social ni segur, els metges només cuidarien als rics i deixarien morir els pobres. O que ningú sabria administrar els seus propis diners per tenir una pensió.

    El seu estat mental es comprensible tenint en compte que la dependència de l’estat els hi es indoctrinat des de molt petit en els centres d’indoctrinacio estatal, l’anomenada “educació pública obligatoria” des d’on surten generació rera generació d’esclaus frescs ansiosos de
    “contribuir” a enriquir a la mateixa casta política parásita que els te encadenats a una vida mediocre.

    M’en alegro que aquest sistema pudrit s’estigui enderrocant d’una vegada pel seu propi pes. Visca la llibertat individual!


    • Creus en contes de fades, puça neocon. D’exemples de com el mercat ultraliberal destrueix llocs de treball n’hi han a patades. Ah, i gràcies per alegrar.te que molts anem a l’atur després d’ anys de feina.
     Per cert, ara la universitat només serà per a rics, ja que les tases son impagables, i el que s’està fent es portar.les cap a la privatitzaciò. Ho entens això, nen de la mama?


     • O sigui una economia lliure on podries treballar en allo que vulguessis, i contratar a qui vulguessis sense demanar permis a ningu ni passar per caixa i fer mesos de paparassa inutil segons tú destruiria mes llocs de treball que aquest sistema collectivista de socialata que tanta miseria esta produint???

      Noi, la teva indoctrinació es complerta. Posa’t la samaretadel Che, seu al sofa menjant pipes esperant que Rajoy t’jngressa la paga i no et preocupis que les properes eleccions vindran els savis que t’ho solucionarán la vida. Ets un esclau més


  • Jo de debò que al·lucino! La liberalització del sòl ens ha dut a la bombolla especulativa causant la major crisi econòmica de la història … i encara hi ha qui defensa el neoliberalisme?

   Davant l’austericidi i les reformes laborals que ens han dut q un 26% d’atur, misèria i desnonaments encara hi han personatges capaços de defensar l’egoisme de les grans fortunes davant la misèria dels seus compatriotes?

   No tinc paraules per definir la vergonya que em produeix veure que hi han éssers humans sense cap entranya i tan retorçats i miserables com per alegrar-se de la misèria col·lectiva i defensar l’egoisme individualista del 1% de rics.


 11. Mare de deu, tan malinformats com ignorants!

  La bombolla es va causar 2 coses, (cap que es diu Depardieu); els bancs conjuntament amb els governs i els seus bancs centrals van dictar uns interessos artificialment baixos i el espolítics van fer el possible per instar a tothom a hipotecarse comprant-se una caseta, i està La liberització del sol tenia poc o res a veure.

  Es clar que moltissima gent va seguir cegament els savis consells dels seus liders sense pensar gens en la seva capacitat de tornar els diners. (Direu que van ser molt egoistes de voler comprar-se una casa i no compartir un piset baratet amb els pobres immigrants africans, però la gent es aixì de retorcida). Van pujar els preus a l’orbit degut a la demanda, molta gent es fa fer constructor o promotor inmobiliari de nit a dia i tothom es va forrar.
  Com que els bancs sabien que petaria tot van inventar unes coses que es diuen “derivats” que els permitien revendre paquets d’hipoteques com a inversions AAA, i es va forrar encara més, tot a la vista dels governs del mòn occident. Despres va passar el de sempre amb les bomolles.

  I ara els mateixos governs criminals (a part d’Islandia) segueixen enganyant els subdits per tornar als seus compinxats els bancs els diners que han “perdut” amb els diners dels “contribuyents” I els pobres tontos al carrer encara esperen solucions dels mateixos xoriços! Els que van causar el problema ara es pinten com a salvadors….però hem d’esperar uns anys més ens diuen.

  Jo no tinc paraules per la gent capaç de confiar els seus futurs i vides, en mans dels politics rics degut a la corrupció i expoli i culpar un actor, o qualsevol persona, que s’ho ha guanyat tot amb el seu talent per voler disfrutar la vida amb el que ell ha creat honestament.


  • Que cabrón que ets… i ho saps… Quan tingui temps ja et posarè de cap per avall, ara he de trobar una feina per a la qual pugui trobar diners per al transport i arribar cada dia, a part d`accedir al banc d`aliments, FILL DE PUTA,


   • Ok, potser ens veiem pel banc d’aliments, que sovint hi poso la meva furgoneta al servei de l’ONG d’uns amics col.laboradors, sense remuneració. Records!
    pdd Hauries d’aprendre de debatre sense insultar, qualsevol diria que ets un maleducat, o que no tens arguments.


    • Per començar, has insultat tu, CABRÓN, i a mès, a veure si et veig a la cua de la parròquia on vaig jo i em donen el menjar de subsistència per que em donis aquestes lliçons de capitalisme salvatge, FILL DE PUTA!. I no, no soc religiòs, vaig a trobar el menjar on mè `l ofereixen, desprès d`haver treballat durant anys i ser soci i col.laborador de diverses organitzacions.


     • Capitalisme salvatge??
      Aixo es el tipic frase que deixen anar els marxistes… hauries de pensar per tu mateix i veuries que el banc d’aliments i supermercats estan plens de menjar gracies a empreses CAPITALISTES que son capaços db’arriscar els
      seus diners i coneixaments i montar fabriques que donen feins a molta gent i a pesar dels normes,regulacions i impediments que posa l’estat socialista encara fer benficis suficients com per donar menjar gratis a gent menys afortunada. QUE VISQUIN ELS CAPITALISTES QUE ENS ALIMENTEN A TOTS!!!!


     • I has acabat pensant que jo crec que tots els empresaris son mala gent i egoista? QUINA INGENUITAT.
      Es clar que sense la col.laboraciò d`empreses hi han coses que seríen mès dificils. Val a dir que sense la col.laboraciò de molts particulars seríen IMPOSSIBLES.
      I aquests polítics que critiques, molts son de pensament ultracapitalista. Per a ells no importa el benestar, ja que veuen la política com un negoci, igual que la presidència del Bará. Ah, imolts d`ells procedeixen del mòn de la gran empresa, es a dir, son empresaris capitalistes, sobre tot en el PP i CIU, i tenen el matixi comportament que aquests individus que tant t`agraden. El PP mateix vol ajudar els evasors d`impostos.
      No siguis ingenu.


     • I per cert, l`empresari menja per que jo em mato a treballar, i el pagament es el que ell em deu(que per cert, em deu ja 5 nómines). Ell s`ha arriscat a crear una empresa… be, això no li dona dret a ser deshonest. La seva empresa funciona si nosaltres treballem, no es un benefactor que em porta el pà a casa, ni a la meva boca, em dona el que jo em guanyo amb la feina, i moltes vegades per sota del que m`hauría de donar.

      Ja en tinc prou de paternalisme empresarial!!!


 12. No crec que l’impost sobre les grans fortunes tingui cap èxit, ni cap repercussió a França, com no la tindria en cap altra país. Una cosa és pagar impostos (i Espanya no és pas un exemple d’uns fiscalitat de baixos impostos).

  Ningú està disposat a pagar un 70% dels seus guanys o sous a l’Estat. Això de treballar 9 dels 12 mesos de l’any per l’Estat no ho aconseguiran perquè no té cap sentit.

  En Depardieu ha sortit per la tele perquè ha fet soroll, però quants francesos hauran o faran el mateix per la porta del darrera?


  • Es cert, un empresari que no paga lo acordat als treballadors es deshonest i despreciable. Gràcies a deu que son l’imensa minoria, si no inclouem el govern que emplea mes gent que ningu i gracies a la seva malgestio esta unilateralment retallant els sous de milers dels seus empleats, cosa que no es permes a cap empresari.
   @Tomas
   Era molt mes que 70%


   • He passat ja per unes quantes empreses, i ja es costum de veure com la empresa mira d’estalviar.se sous i primes. No son tots els empresaris, pero si bastants, i quan no et paguen en negre per no cotitzar a la S. Social(d’on surten la nostra sanitat i d’altres drets), et treuen les hores extra. Rrpeteixo,


   • No son tots, pero si un bon grapat.


 13. […] es l’avantsala del Feixisme, que el populisme antipartits ha elevat als altars a milionaris evasors d’impostos com si fossin herois revolucionaris, així com que les seves  arrels teòriques es troben en David […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: