h1

Qui és el culpable de la nevada??

Març 11, 2010

Mai he acabat d’entendre aquesta fal·lera, tan típica del català emprenyat, de buscar un polític a qui culpar des desastres naturals, un cap de turc mediàtic a qui cremar a la foguera per tal de catalitzar la nostre frustració impotent contra la totpoderosa natura, fent així una catarsi col·lectiva.

Si, tots sabem ja que aquesta setmana ha nevat: es tracta d’un fenomen meteorològic consistent en la precipitació de petits cristalls de gel, agrupats en formes geomètriques anomenades volves, que es ve repetint de forma cíclica sobre Catalunya des de molt abans de que els primers homínids hi posessin el peu, allà pel Paleolític Inferior.

I seguirà nevant independentment de qui guanyi les eleccions al Parlament aquest any; però precisament per la proximitat dels comicis catalans la premsa convergent i pepera s’ha llençat amb la seva habitual visceralitat sobre el Govern d’Esquerres que Il·lumina el Progrés i la Modernitat (des d’ara GEIPM), especialment sobre el seu punt més dèbil: un conseller de l’únic partit no contaminat per la corrupció municipal, l’únic que es va oposar a les subvencions a les escoles del Opus, el que defensa en solitari els drets humans universals per als immigrants i els impostos de successions als rics. La darrera resistència al retorn de la burgesia nacionalista al poder en tota la seva esplendor.

Així doncs  intentaré desmuntar les tergiversacions llençades sobre el GEIPM per la premsa conservadora:

1.- El Conseller d’Interior estava en una reunió a Mallorca, avisat de la nevada

Òbviament! Ara resultarà que per 10cm de neu els nostres representants democràtics han de suspendre tota la seva agenda política? I que hauria solucionat la seva presència? Esperaven, potser, que el Conseller es posés a treure neu amb una pala? El nº2 de la conselleria, Joan Boada, va estar informant en directe als mitjans des de les 12:00h.

2.- Les carreteres col·lapsades i els trens fora de servei, amb multitud de gent aïllada

Per un cop que neva cada 30 anys no pretendreu que la Generalitat llenci tot el seu pressupost en màquines llevaneus i en centenars de funcionaris que treballarien un cop a la vida no? Jo crec que en surt més bé de preu un dia de col·lapse per cada tres dècades! Si el GEIPM havia d’haver fet cas a les previsions, els ciutadans també i no haver sortit de casa.

3.- Tres dies després de la nevada encara segueixen molts municipis de Girona sense electricitat.

És el que té privatitzar les companyies elèctriques! Aquí el GEIPM no hi pinta res! Com a molt pot amenaçar en multar a ENDESA, però amb la llei a la ma es possible que la empresa s’aculli a un article segons el qual davant una tragèdia de força major no hagi de pagar res. ENDESA es va començar a privatitzar tímidament l’any 1988, amb un 25% de capital, però va ser durant els primers anys del Govern Aznar, amb el suport de CIU, quan es va dur a terme la seva venta total al mercat lliure. Demaneu-lis explicacions a ells!

4.- Quan l’esquerra estava a la oposició també va criticar durament al Govern de CIU per la nevada de 2001, amb una situació força semblant.

En un sistema democràtic el dret i obligació de tot partit polític opositor és controlar i criticar al Govern, el problema es que quan canvien els torns et pots enganxar els dits amb els hemeroteques, ja ho sabem. Clar que quan partits, com ICV o IU, no tenen cap grup mediàtic que els doni suport, la batalla resulta un xic desigual.

5.- Els polítics cobren molt per solucionar aquest tipus d’incidències

Sou d’un Conseller de la Generalitat = 111.526 euros. Sou del president d‘ENDESA = 3,100.000 euros (27,7 vegades més).

Si ara m’acusareu de ser un sectari partidista, ho sé! Abants que ho feu simplement deixeu-me recordar, en la meva hemeroteca particular, que també he criticat durament a ICV i la Conselleria d’Interior quan REALMENT han estat culpables de quelcom mal gestionat.

Tan sols m’he vist en la obligació de trencar una llança pel GEIPM, ara que l’imparable avanç de la dreta folklòrica ha fet desistir a qualsevol altre veu crítica a posar un contrapunt davant aquest despreci generalitzat a l’esquerra i a la democràcia en general.

Si voleu donar les culpes de tot a la política, per mi perfecte! Socialitzem tota la economia i creem un estat paternalista que ens porti un paraigües a la sortida de la feina quan caiguin quatre gotes. Ara bé, això no es compatible amb l’ultraliberalisme que prediquen, precisament, els que culpabilitzen a la democràcia de les catàstofes de la natura o el mercat lliure.

PD: Com a reflexió retòrica final… heu pensat quans independentistes van poder dormir a casa seva gràcies als tancs del exercit espanyol? Tan de bó els militars tan sols servissin per aixó! 

34 comentaris

 1. M’agrada molt el teu post. Ara bé, el PD final ni l’entenc ni tal vegada no el comparteixo pas. Salut!


 2. Laura- per favor!! el culpable és San Pedro!! que es va deixar la porta oberta!!!!!!

  Arqueòleg– Sant Pere dimissió ja!!! Jo soc partidari de Sant Sebastià que està molt més bò amb el seu tors descobert ple de sagetes!

  Rafa – Home Pere només per haver traicionat 3 vegades a jesucrist negant com una puta que el conegués i tingués cap mena de relació amb ell ja es mereix tot els meus respectes

  JM – si si pero aqui no dimite NADIE, SE HUNDE UNA ESTACION DE FERROCARRIL NADIE DIMITE SE DAN GOLPECITOS EN LA ESPALDA, SE CAEN LAS TORRES ,MEJOR PARA ELLOS, PARA DECIR QUE SE NECESITA LA MAT………HAY CRISIS LA GENTE NO COME, NADIE DIMITE SE LIMITAN A SUBIR EL IRPF Y EL IVA EN JULIO…….FANTASTICO!!!! ESTO ES EL PAIS XDE NUNCA JAMAS, NO SE PUEDE VENIR NI PARA HEREDAR……..”QUE FUTURO LES DEJAMOS A LAS NUEVAS GENERACIONES” …..UN PAIS DE MIERDA….


 3. Tinc algunes crítiques, està clar que els polítics no tenen culpa que nevi, però si que són culpables que quan les persones es veuen afectades a actuar. I ara només parlaré d’allò que m’ha passat a mi. Que un tren es quedi parat per la caiguda d’un arbre sobre la catenària és imprevisible, però tenir 400 persones dins un tren sense calefacció durant 4 hores. Si que és se irresponsable, i en aquest cas, és culpa d’una empresa de capital públic (Renfe), una empresa pública (ADIF) i un organisme públic (Protecció civil). I si vam poder sopar, dormir, esmorzar i sortir de Fornells, va ser per l’Ajuntament, i no per Renfe, ni ADIF, però tampoc per la Generalitat que va dir que no era problema seu i que no en volia saber res. Potser per això últim alguna responsabilitat tenen no els polítics?


  • Rodalies és el perfecte exemple d’una competència del Estat que, suposadment, en mans de la Generalitat havia de funcionar perfectament, ja que els coses gestionades des de Catalunya van molt millor que des de 600km a distància.

   Al final ha quedat trocejada entre la burocràcia d’administracions diferents i ja no li preocupa a ningú.

   Segueixo dient: ens podem permetre un dia de kaos cada tres dècades i tan de bó algún dia l’estat tingui suficients recursos per evitar-ho. Mentre es segueixi aprimant el seu pressupost ho dubto


 4. La gestió del caos generat per la nevada ha estat patètica, i això no te res a veure ni amb dretes ni amb esquerres, que a la del 2001 va passar exactament el mateix.

  Ho deixo aquí, ja que tinc un post a mig fer amb una visió radicalment oposada a la teva, demà al vespre (mentre siguis de farra) veurà la llum, aniré a sac, és el que es mereixen.


 5. Juas, siguem realistes: el problema de la política catalana és que no és seriosa, per tant les coses serioses no les poden abordar.

  Ja siguin xorrades ideològiques, ja sigui el tema dels braus, ja sigui una ventada, un incendi o una nevada…

  Si dóna gust veure que després es quedin tan amples… sí, després de demostrar una incompetència ridícula.


 6. Estic amb tu, Arqueòleg. Ha nevat de valent en poblacions on no ho acostuma a fer i ha nevat en una situació meteorològica excepcional que a més ha fet que nevés durant més estona del compte, provocant aquest sant crist que tots hem patit més o menys. És normal que tot peti.

  El problema, per a mi, és la psicosi al voltant de la nevada i la paranoia, més aviat derivades de l’excepcionalitat que no d’una voluntat concreta. La mateixa psicosi que segurament ha dut a la descoordinació d’equips d’emergències que han deixat aïllada molta gent.

  De fet, si molts independentistes han pogut dormir a casa, gràcies a l’exèrcit, perquè no el mobilitzaven sencer abans i també hi hauria pogut dormir en Pep, per exemple? Representa que saben què fer…


 7. Com ja saps comparteixo la teva postura. Hi ha coses inevitables, o evitables només amb un cost que dubto que ningú volguès assumir. Crec que la crítica és necessària, però basada en fets. Més enllà del piove, porco governo , caldria fer-nos unes quantes preguntes: què va fer el govern? què podria haver fet? aquesta actuació hauria evitat o minimitzat els problemes? la necessitat d’aquesta actuació era previsible abans dels fets? és assumible econòmicament? A toro pasado, que diuen en castellà és molt fàcil fer la crítica.

  I sobre les companyies privades, crec que elles són responsables del que fan o deixen de fer, no el govern (ni tan sols el govern que existia quan es van aixecar les torres, si és que el problema és que no es van aixecar bé, que no ho sé). Llegint alguns semblaria que fòssim a la URSS, amb el govern obligant les empreses a fer el que diu per decret … realment som en un país bipolar, per segons què voldriem ser més lliberals que ningú però per altres coses ni Stalin ens superaria.


 8. Pedazo frio que hace.. y supongo que en 2035 el himalaya se va a tomar por culo no.. calentamiento global.. calentamiento global….


  • Un altre analfabet funcional com Rajoy que no sap la diferència entre temps i clima!


   • Tu todavia no te has enterado de que le himalaya al final no se derrite ¿no?

    Y aun seguiran erre con erre con esta teoria “cientifica” (que por cierto no es falsable.


 9. “Piove… porco governo!”


 10. Un amic meu, independentista català , diu que la culpa la té Pizarro, jo crec que l’unic culpable es l’oratge.

  Salut i força.


 11. Una cosa és l’escalfament global i el canvi climàtic, que no sempre són la mateixa cosa i una altra és que la terra, com qualsevol ens viu, té els seus propis cicles i fenomens, tal vegada, produïts per forces internes a distàncies inabastables per nosaltres que desconeixem o per interacció amb d’altres cossos celestes, s’ha de pensar que l’univers és un conjunt que es manté en equilibri a través de forces d’atracció, gravitació, i que tots els cossos de l’univers interactuen a diferents nivells, produint-se entre ells fenomens que desconeixem, hi ha forces magnètiques, etcètera i coses que és impossible que puguem abastar amb el nostre petit coneixement. Si no podem predir la nostra conducta, com voler predir la conducta terrestre. Som una part minúscula de la terra nosaltres, i si bé ens estem carregant el nostre medi ambient, la terra també va pel seu compte. Els meteoròlegs van parlar, l’altre dia, a un programa de televisió, pronosticant una era glacial d’aquí a 10.000 anys com a màxim, van dir que el canvi climàtic, produït per l’interacció de l’home sobre la terra, no implica només escalfament, sinó també fenomens de refredament periòdics, com onades de fred que no es poden predir, com d’altres fenomens diversos. La terra té els seus cicles, malgrat que tota predicció és de fet, segurament, errònia, perquè qualsevol fenomen que es doni canvia de cop tot el plantejament (ara se sap que els terratrèmols canvien l’eix gravitatori de la terra i això llença per terra prediccions anteriors, per exemple), és de calaix entendre que la terra si ha tingut, tindrà de nou, i fins que s’acabi, eres glacials, predir-les pot anar en funció de coses més o menys tangibles però especialment calculant els períodes de glaciació que hi han hagut i confiant en la regularitat de les teories científiques i del comportament del cosmos a través d’elles. O sigui, que una cosa és el temps (quelcom puntual) i una altra el clima (més estable al llarg del temps), però és que el nostre clima, la nostra època, és una mota de pols en la història de la terra, el clima també és una mesura temporal i molt puntual. Tot plegat, no sabrem en un futur proper amb certesa si tot depen de la nostra conducta al planeta, sóc una nimietat en ell, però és evident que ens estem carregant el medi ambient, si més no, allò més proper a nosaltres, casa nostra; això és ben constrastable


  • Ostia! Molt bon comentari que subscric plenament!


  • Cambio climatico hay siempre, la tierra siempre esta cambio de clima, ahora bien la teoria del calentamiento global dice que los gases invernaderos que lanzamos por nuestra actividad industrial y de consumo y que no representan mas que 0,5 porcierto de los gases de la atmosfera afectara al clima, entonces el debate no es si hay cambio climaticao que siempre hay, si no.. si ese cambio se debe al hombre.

   EL problema es que la teoria del calentamiento climatico aunque usa el metodo cientifico OBSERVACION-hipotesis,prediccion-verificacion y replicacion, no usa el principio de “falsabilidad”, ergo sus proposiciones no son cientificas, la razon es simple si ellos hacen una predicion, siempre habra una excusa para que no se cumpla, por ejemplo predicen que hara mascalor en 2010 que en 2002 pues hay mas gases en la atmosfera, lo logico seria pensar que si fallan la teoria se ha demostrado erronea, pero ellos podran poner una excusita de que el sol u otras excusitas para justificar su fallo, osea que como siempre habra un motivo para no fallar.. su proposicion no cumple el principio de falsabilidad,pues su teoria nunca puede fallar.
   El problema no es que tengan teorias .. el problema es que esas teorias afectan a decisiones politica que afectan al ciudadano…OSEA que se esta jodiendo al ciudadnao por una predicciones sobre un tema que se sabe.. que es muy dificil predecir con exactitud pues todavia no tenemos los conocimientos suficientes sobre el clima para predecir el tiempo y el clima.


   • ¿A cuanto te pagan las industrias petroleras por comentario? Igual me apunto!


    • Estos analfabetos funcionales que usan argumentos ad hominem….

     Creo que tampoco pido nada extraño, solo que haya ciencia.. y la ciencia exige el principio de falsabilidad.

     POr ejemplo darwin, tiene una teoria.. y es que los mejor adaptados sobreviven, y sus descendientes reciben sus caracteristias poco a poco se produce un cambio y al final se evoluciona, si mañana mismo se demostrara una evolucion en poco minutos se demostraria falsa(ya que dice qeu la evolucion es un proceso de centenares o miles de años) la teoria, pero de momento no es falsa ergo es valida.

     Ahora bien la teoria del diseño inteligencia no es cientifica por una sencilla razon,siempre se puede argumentar que el “un ser inteligente” contribuye a la evolucion o no de las especies o haga que evoluciones rapido o lentamente o que no se evolucione, no es falsable.. no es cientifica..

     Lo mismo pasa con el calentamiento global o por ejemplo con la teoria de la glaciacion debido al sol.

     Los cientificos solares, dicen que el sol entrara en un ciclo donde habra menos manchas solares y hara que haya menos calor al ser el sol el que mas influye en el clima, han hecho una observacion, una teoria una hipotesis.. etc etc..su teoria tiene unos limites, si durante los 30 años que predicen que hara frio.. aumenta la temperatura su teoria seria falsa ergo es falsable ergo es cientifica

     El calentamiento global.. bueno.. ya lo hemos visto…llevamos unos añitos (desde el caluroso 2002) donde la temperatura ha descendido.. pero la teoria sigue siendo valida… a su manera.. tanto si hace frio como calor como una temperatura normal la teoria es valida.. ergo nunca se puede demostrar falsa.. ergo es no es cientifica.

     Tan dificil es pedir ciencia y no religion…

     Por favor.


 12. Cert que la nevada no és culpa del govern ni de ningú. Però hi ha una sèrie de punts que sí cal tenir en compte: primer, la presència del Conseller Saura a Mallorca, amb l’alerta donada els dies anteriors, no té excusa. No eren només 10 cm de neu el que es preveia. Segon, la manca d’informació ha estat brutal. El que ha de fer un representant d’un govern és donar la cara quan les coses van maldades. Quants cops hem sentit el Joan Saura expressant-se en algun terme? Un cop més, s’ha amagat. La seva actitud ha estat covarda. Tercer, que el President Montilla utilitzi aquests fets per a dir que “amb la MAT no hagués passat” és miserable. Com en pot estar segur? I si no les volia soterrar, hagués servit de res? Quart, quan Iniciativa es trobava a l’oposició, el 2001 va criticar a CiU. Ara resulta que ho han fet tot bé. I per als convergents el mateix: abans ho van fer fantàstic i ara resulta que els que governen fatal. La seva actitud ha estat igual d’incorrecta.
  Conclusió final: 8 anys després, perduts en baralles partidistes, no hem avançats en res. Si deixessin les seves ridícules trifulgues de banda i es posessin a estudiar la manca d’infraestructures que sofreix aquest país i com solucionar-ho sí que avançaríem de veritat.


 13. Evidentment, en el tema de les elèctriques d’acord. No pot ser que siguem els que més paguem i en canvi no inverteixin un cèntim en millorar les nostres instal·lacions.
  Sobre el punt final de l’exèrcit, recordar que nosatres tb el financem (i sobrefinancem via dèficit fiscal). És un apunt sense sentit. Amb un Estat propi bé podríem finançar algun cos (no hauríem de per què tenir exèrcit, és més, ho trobaria absurd, ja que el que cal és avançar cap a un únic europeu) que hagués fet les mateixes funcions.


 14. Jo crec que tot és culpa teva glamurós! Amb tanta provocació provoques un terravestall que arriba a fer que l’eix de la terra se’n vagi de mara i el clima es capgiri.
  Bromes a part, està clar que la culpa de les apagades eléctriques són de la companyia. D’acord que era imrevisible, però si que els danys haurien pogut ser menors. I l’emprenyamenta de la població és més que comprensible!
  Jo només vaig passar un dia sense llum. A casa no podia fer res, perquè tot ho tenim eléctic, així que ens en vam anar a cas d’uns amics que tenien llar de foc per esclafar-nos i escalfar unes llaunes de llenties i menjar quelcom calent. A Canet estávem a uns dos graus, a dins suposo que uns quans més, però ja et dic jo que sense calefacció fora del llit costava bastant de estar-s’hi.
  El costat bó, que va ser una aventura. Poder sortir pel poble a la nit, trobar-ho tot fosc. Era talment com quan anàvem de colónies i ens endinsavem a la nit al bosc. I el millor de tot, que com que no hi havia cap tipus de contaminació lumínica, es podien veure els estels tant nítidament que semblava que els podíem tocar.
  Jo com que ara mateix treballo per mi mateix, fent traduccions des de casa, què vaig perdre, la feina d’un dia, si potser si, però el què no vaig fer ho puc fer el dia següent sense perdre-hi massa res. Però el petit i mitjà empresari si que no n’estava massa de content, i no em puc ni imaginar com deuen estar en els municipis on encara no hi ha llum. Ells han de continuar pagant als treballadors, han de continuar pagant els llogers dels locals o amortitzant les inversions que han fet, han de continuar pagant impostos…i potser si que n’hi ha alguns que són explotadors i els surten els bitllets per les orelles, però la gran majoria, són gent pencaire que prou feina té en aquests temps que corren per tirar endavant. I no et dic els negocis de restauració on hi ha llocs on han tingut milers d’euros en pérdues només de tot el que tenien a les neveres, i que estan creuant els dits, perquè si es considera mal major o catàstrofe natural hi ha moltes companyies asseguradores que en aquests casos se’n renten les mans.
  Culpa del govern…provablement no l’és, però només espero que collin les eléctiques per tal que indemnitzin tant com puguin a tots els que s’han vist afectats. Elles poden fer-ho, només cal veure els beneficis milionaris que van aconseguir l’exercici anterior!


 15. Un dia d’aquests rebràs una notificació de plagi de l’equip de ‘La Noria’, ¡estàs aplicant el seu format d’anàlisi política al món dels blocs!.


  • Tu seràs la meva Karmele particular! Fins i tot compartiu ideologia: ella es indepe! La qual cosa diu molt de la trascendència i la profunditat teòrica d’aquesta ideologia…


 16. 1. Saura sabent el que venia havia de ser al seu lloc. I Boada va informar a partir de les 12. A partir de les 12! Saps com estava el país a les 8 del matí? Sort que només ha estat una nevada. Cola d’inútils!

  2. Els lleva neus existeixen i les màquines que llencen sal. Pertanyen a la Generalitat i a molts ajuntaments, no cal comprar-ne de nous. El que denota de nou una incommensurable imprevisió.

  3. El govern de Catalunya és el Govern de Catalunya i tingui o no competències ha d’assumir tota la responsabilitat. El President de la Generalitat no ha d’anar a Endesa a veure què passa, el President de la Generalitat ha de fer venir el representant d’Endesa i fer-lo quadrar. No és el primer desastre, recorda les tallades de llum de l’estiu passat, altra cop, amb més previsió aquestes coses no passarien.

  4. Que ICV siguin una colla de perfectes incompetents no té res a veure amb que no tinguin un grup mediàtic afí.

  5. Els polítics no han de resoldre aquest merder, el que han de fer és veient el que ha anat passant aquests darrers any posar les bases de que no es repeteixi i dels caos de les apagades, de rodalies, de l’aeroport, etc no n’han après res i cada cop que cauen quatre gotes i tot se’ls colapsa només se saben acusar entre ells. Ara manen els teus, doncs si els vols fer un favor de debò digue’ls el malament que ho fan, potser així n’aprendran.

  PD: L’exèrcit no fa cap favor, presta un servei al que li obliga l’Estat a canvi dels nostres impostos. Jo pago-tu em serveixes.


  • el President de la Generalitat ha de fer venir el representant d’Endesa i fer-lo quadrar

   Tan de bó algún dia visquem en un sistema econòmic on les institucions democràtiques puguin sotmetre a les econòmiques i no al revés!


 17. Segurament, els politics no han estat a l’alçada de les circumstàncies, però el nostre país té una característica que el deu fer especialment difícil de governar: és ple de ciutadans convençuts que els polítics els han de salvar el cul, quan vénen mal dades. Els polítics fan el que creuen que han de fer, els votants els triem cada quatre anys i cada ciutadà és responsable de les seves accions. Em pregunto quants catalans no fan cas de les previsions, dels avisos… i es queixen quan en pateixen les conseqüències!


 18. Tot això és el mateix que el circ mediàtic que s’ha muntat amb l’incendi d’Horta de Sant Joan.


  • ICV és l’emeic a batre i la burgesia convergent ha posat tota la carn a la graella per eliminar la darrera resistència per la seva victòria!


   • Pffff si CiU poden amb ells és perquè els ho permeten no fent bé la seva feina.


 19. Bon post!


 20. La culpa del tall va ser la nevada, o sigui la natura.

  La culpa que avui, 6 dies després de la nevada encara hi hagin pobles amb problemes greus d’electricitat, o el fet que las mencances d’electricitat d’hospitals públics haguessin de ser suplides per “solidaritat privada” en té la culpa La Generalitat (sobretot el conseller del ram) les empreses d’electricitat i Madrid per tracte pejoratiu a la que ens té acostumats en quan a inversió en infrastructures.

  Solució = Independència i Regeneració.


 21. Sant Pere? Ell ja té prou feina amb la porta d’entrada… Voldràs dir Sant Elies! 😆

  PD. Telefònica m’han deixat dues setmanes sense internet! Tant costa posar una linia???


 22. Ho sento, però no ho comparteixo: és culpa dels polítics la desídia a controlar les elèctriques; la desídia a informar bé la població; la desídia a posar en marxa plans perquè tothom pugui arribar a casa seva; la desídia pel caos de trens, ferrocarrils i busos… Segurament el màxim responsable del departament estigui a Mallorca quan es preveu una nevada no és greu. Ara bé, que no torni immediatament quan el país li queda fet un caos… és imperdonable. De Mallorca BCN hi ha 25 minuts en avió, i el Prat va funcionar correctament. Per tant, el Saura podia ser a les 19h a BCN perfectament. Per què no hi va ser?

  Aquí han quedat tots retratats: el Saura, el Boada i el Montilla, com a cap seu.
  I també els de l’oposició per criticar ara el que van fer igual de malament (o pitjor) fa 10 anys quan eren al govern.

  No entenc com pot caure un arbre al mig de la via i fer malbé el transport públic de 4 milions de persones; no entenc com no hi ha un protocol per a autopistes; no entenc com, a la primera de canvi, els busos deixen de circular; no entenc com algú pot dir que tot funciona correctament i que no hi ha incidents quan milers de pesones es morien de fred atrapades a les autopistes o trens de rodalies.

  La classe política del país fot puta vergonya.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: