h1

GOODBYE SAURA!

Març 19, 2009

12279_0_carga15

Ho sento però no, aquest gripau no me l’empasso, es massa gran i m’ennuegaria. Ahir els mossos d’esquadra van traspassar la línia vermella de la meva tolerància i fins aquí hem arribat!

Joan Saura, per qui vaig demanar el vot i, fins i tot, vaig signar un manifest de membres de la cultura en el seu suport, ha demostrat ser un inepte total i absolut al davant de la Conselleria d’Interior, fins a extrems difícilment imaginables.

La seva tasca de responsable de les forces de repressió catalanes s’ha basat en la passivitat total, sembla que per por a enfrontar-se als sindicats policials ha deixat llibertat completa als càrrecs mitjans de la conselleria per tal que els mossos facin el que els dona la real gana: ús de kurbotans, desallotjaments, tortures a la comissaria, assassinats impunes en interrogatoris i la gota que va vessar el got de la meva paciència: una brutal càrrega policial contra estudiants, que deixa en ridícul a la d’Aznar a la UAB l’any que jo vaig entrar a la universitat.

A mi m’han donat un cop de porra a l’esquena un policia nacional en una mani antifa fa anys i panys i sé el que és. Ho sento molt però és radicalment incompatible ser ecopacifista i no dimitir immediatament després del que ahir va succeir. Es d’un cinisme abominable dir que els estudiants havien fet accions violentes el la tancada. Es llastimós demanar perdó als periodistes agredits. Es horripilant veure les imatges que porten avui els diaris..

Si és incapaç de fer bé la seva feina, que plegui! Jo no li veig cap més sortida, però mentre aquest badoc inútil segueixi dirigint ICV, amb el meu vot que no comptin. Per fer aquestes bestieses per mi que tornin CIU i el PP a governar, que hi tenen més gràcia.

I el que més greu em sap de tot això és haver de donar la raó a tots els idealistes antisistema que creuen que la victòria de la dreta ens apropa a la revolució! En fi, esperem que els bases ecosocialistes esclatin i a les properes generals votem a Romeva o Herrera com a caps de llista i oblidem aquest fosc episodi!

PD: Llegiu AQUÍ el que opinen els policies de les càrregues… MOLT HEAVIE!!

Anuncis

18 comentaris

 1. demasiada fe en las instituciones…no los podremos parar,pero dejemos de ser complices,sin electricidad no se encienden las bombillas,que lo entienda quien quiera…


 2. A mi me parece simplemente el ejemplo de una persona débil, desbordada por su responsabilidad, inane e incapaz de hacer su trabajo. Yo creo que si debe haber una Conselelria d’Interior, però dirigida por alguien que ponga mano dura en su interior acabando con la impunidad de la que disfrutan estos funcionarios e impidiendo que sea el Estado el primero en saltarse su pròpia ley.

  Esto no deslegitima toda la democracia, deslegitima a un político en concreto.


 3. Frases extretes del foro dels policies

  (http://www.foropolicia.es/foros/viewtopic.php?f=1&t=41911&start=0&sid=4a2df9a4fe3e51d610e8ccc359ac93b8)


  Quienes dicen ser “supuestos estudiantes” en lugar de “manifiestos parásitos sociales”, tienen demasiado tiempo libre para intentar hacer el mal, y debido a su gran número y perseverancia, conseguirlo.

  se quejan porque les han golpeado en las piernas (tal y como establecen los criterios de menor lesividad posible) ……así que señores mossos, ya saben DURO Y A LA CABEZA !!!

  Donde coj**** estan las escopetas para bolarlos a bolazos, porque los dragones han de aguantar que les peguen con palos cuando tenemos armas largas????

  yo estudiantes veo pocos, perroflautas muchos.

  Mano dura contra esta panda de piojosos.

  ……..Felicidades a los compañeros de la Brimo, con dos …….
  Me ha parecio ver muchos guarros, camuflados entre los estudiantes.

  Como debe de ser, sin contemplaciones con estos que dicen llamarse “estudiantes” :venerar: La verdad, no me esperaba esta reacción de la Consejería de Interior de la Generalidad, me ha sorprendido, para bien claro :victoria:

  Magnífica actuación de los Mossos.

  . Cada uno tiene que aceptar su rol en la sociedad en diferentes fases de la vida. ¿Sois estudiantes? Pues a estudiar. Encima se quejarán… Llevan de “cámping” cuatro meses en la universidad sin estudiar ni trabajar ni hacer nada de provecho. Vaya c0j0&azos, señores, 4 meses… Ni 4 horas les hubiera dado yo.

  He estado mirando los diferentes vídeos que hay por la red y la verdad es sólo puedo aplaudir y apoyar a los compañeros

  Después, ya era hora que les enseñaran a toda esta pandilla de guarros, perro-flautas, pseudookupas y chusma varia, que si se quieren manifestar que lo hagan conforme a la legalidad vigente.

  ARRRRRGHHH!!!!


 4. No es pot de cap manera deslegitimar la democràcia, perquè ni tan sols els qui l’administren s’han aturat mai a legitimar-la, mai han condemnat el franquisme, molt menys han trencat amb la continuitat franquista (reformisme descafeïnat i d’aparador).

  La Constitución Española, norma bàsica d’aquesta democràcia:

  -Atribueix un paper polític a l’hereu de Franco, a través de les forces armades heretades de Franco, com és el manteniment de la Unitat.

  -Consagra el Capitalisme com a únic sistema possible (per a que després els diguin als vascos que deixin la violència, que “en democracia todo es discutible políticamente).

  Per posar dos exemples.

  Petons, Rogeret, felicitats pel bloc i pel text.


 5. El feixisme te moltes cares, sento fastig per l’actuació dels mossos,però no en sento menys desprès de sentir durant tot el dia opinions com:

  -Massa poc, a aquests “niñatos” al cap els haurien de picar.

  -Que es fotin, qui no vulgui que el piquin que no es manifesti.

  -Amb Franco…

  I mentrestant el conseller Saura amagant el cap com una tortuga. Vergonyós.

  Doncs si, hem coincidit en la foto del post i no m’estranya.


 6. Lo més fort ha estat lo del nen de 10 anys!

  http://es.noticias.yahoo.com/5/20090319/tlc-un-nen-d-uns-deu-anys-resulta-ferit-5da5357.html

  De tota manera crec que no cal barrejar temes.

  Jo estic contra la càrrega, però també estic contra els mètodes d’alguns antibolonya!


 7. Efectivament, cal no barrejar temes Rafa!
  Però crec que la càrrega ha donat legitimitat, excusses, motius i suport de sobres al moviment anti-bolonya, que ara radicalitzarà fins al paroxisme sectari les seves propostes!

  El detall del nen, que no coneixia, ja és per vomitar!


 8. Sí coincideixo amb tu, interior amb la seva mà dura han estat tan burros que han donat arguments als antisistemes més sectaris!

  Jo com que treballo a la uni ho visc molt d’aprop… però no crec que l’any que ve aturin bolonya, como que no…

  El que passa és que ho han fet tot com el cul, primer amb la desinformació absoluta durant anys sobre el pla bolonya i ara les presses a aplicar-lo corre-cuita, després fent veure durant anys que no existia un moviment contestatari a les universitats i a més, molt organitzat, i en comptes d’haver intentat desinflar-ho per les bones des del començament, han deixat que creixés l’ala més radical dels ani-bolonya, i ara de cop i volta no se’ls acut res millor, després de mesos deixant-los fer, que reprimir-los de forma clarament excessiva i innecessària amb un ús abusiu de la força. Vols dir que no hi ha antisistemes infiltrats a la conselleria d’interior?

  Bé, jo veig que estan molt nerviosos perquè la cosa se’ls hi ha de les mans… Tindrem un maig del 68 a BCN?


 9. No sé de que us estranyeu, la policia és policia a tot arreu! Jo no n’he tingut mai la més mínima confiança. Potser els bobbies anglesos… però jo diria que ni aquests.
  Estranyament, el conseller Saura va admetre que li imposessin una conselleria de la que tenia que sortir malparat d’una forma o altra. Quins pactes van haver-hi al darrera? No ho sé, ni crec que ho sapiguem mai.


 10. Ahir a la matinada cap a les 5, quan encara era fosc i jugant amb la complicitat que proporciona als criminals, que mai descansen, la foscor i la calma, i la desprotecció en que sumeix a les víctimes, l’edifici històric de la UB a Plaça Universitat ha estat desallotjat fent servir tot tipus de mètodes violents acabant així amb mesos d’una okupació que va esdevenir un focus de pensament crític en recerca d’un altre model universitari no sotmès als dictats del capital.

  Fèia 40 anys que les forces de repressió, control i extermini no entraven a la universitat. Aquest cop queda clar que la universitat ja no és propietat del pensament i dels alumnes si no d’unes persones amb uns càrrecs que no dubten a imposar el seu ordre monetari i social a base de la més animal de les barbàries. 40 anys i no ha canviat res. Recorden la cançó de la Maria del Mar Bonet, versionada més tard per Joan Manuel Serrat? “Què volen aquesta gent”…la recorden? Doncs aquesta cançó que parlava de la repressió franquista, avui esdevé fatídicament actual. En Franco va morir, diuen, però el seu ordre roman plenament vigent i els que fa 40 anys lluitaven en contra, assumeixen avui els seus mètodes plenament orgullosos de mantenir un status quo basat en un estat policial plenament dictatorial i en una universitat sotmesa a un ordre militar i repressiu. Aquest ordre ha costat una vintena de detinguts i desenes de ferits de diversa consideració.

  A les 12 del migdia del dimecres 18 de Març, vaig ser a Plaça Universitat però les imatges de violència policial recorden a la Plaça de Tiananmen de la Xina Comunista o al Chile d’Augusto Pinochet.Desenes de furgones policials, centenars d’antiavalots, dotzenes d’unitats de la policia urbana, helicòpters de la policia controlant el perímetre des de l’aire…Una pacífica protesta universitària està sent tractada com si es tractés de la persecució a una organització militar terrorista.


 11. A la nit una altra manifestació va acabar amb persecucions d’hores de durada pels carrerons del raval, el gotic i el born creant un escenari dantesc i sumint els i les estudiants compromesos políticament en el més absolut terror. El nou acte repressiu es va saldar amb moltes persones ferides, entre elles, un nen de 10 anys que ni tant sols ha viscut prou com per saber què significa el terme “manifestació”. Sota quin argument democràtic la policia pot agredir un menor de 10 anys?

  Un altre element a analitzar és la macabra i cínica distinció, a l’hora d’oficialitzar les disculpes per part de les autoritats, entre periodistes i estudiants. Les autoritats s’han disculpat i han condemnat les agresions a periodistes. Hem d’entendre que als i a les estudiants ens poden agredir tot el que vulguin. És…simplement…vergonyós i fastigós.

  Si algú llegís aquestes linies sense la contextualització deguda, podria pensar en l’España de Franco, l’Alemany de Hitler o l’Italia de Mussolini (o de Sílvio Berlusconi…que tampoc hi ha tantes diferències…), però no, parlem de la Catalunya governada de per unes formacions polítiques en coalició que en altres temps van defensar la llibertat, la pau, el socialisme i l’ecologia. Joan Saura, Conseller d’Interior, utilitza avui els mateixos mètodes que les forces policials del Franquisme van utilitzar contra ell i els seus fa més de 30 anys…El temps passa, però les coses no canvien…els mateixos gossos, un altre collaret.

  Els nostres pares, mares, tiets, tietes i de més familiars, varen lluitar contra l’Status Quo creat pel Franquisme….val a dir, que no van aconseguir canviar-lo, en tot cas, maquillar-lo lleugerament.

  40 anys…NO HA CANVIAT RES.


 12. Trobe que segurament es tracta d’un “càstig” premeditat amb una clara intenció pedagògica: la dissuasió. Per als estudiants, per a que no protesten contra el merder de Bolonya; i per als periodistes, per a que aparten les càmeres i els ulls de la brutalitat policial.


 13. Algú ha sentit aquest matí les opinions de la Pilar Rahola sobre la càrrega i tot plegat als Matins? Jo estava esmorzant i de cop he hagut d’anar a vomitar al lavabo.

  Per la resta, sense comentaris.


 14. Les imatges de la càrrega dels mossos han superat les més bèsties càrregues dels antiavalots a Pamplona el 94, quan jo feia primer de carrera. Semblaven el grisos sortits de ‘Cuéntame’. Saura ha de dimitir i s’han de depurar moltes responsabilitats. Però Montilla fou intel·ligent donant-li Interior: ha desacreditat completament l’opció ecopacifista.

  Salutacions!


 15. Tal com es diu en aquest blog, molta gent més moderada i que cercava alternatives més democràtiques per paralitzar el procés i revisar-lo (com ara presentant un moratoria a la junta de facultats com a economiques han fet), hagi virat cap al radicalisme dels assemblearis.

  La facultat de lletres (filosofia i historia) ha tancat fins dilluns esperant que els ànims s’asserenin… els ànims es calmaran quan els blaus que molts dels meus companys que es manifestaven pacíficament tenen, s’esvaeixin.

  Mentrestan s’ha de clamar la dimissió d’en Saura i qui faci falta… tot i que segur que acabarà rebent el rector de la UB quan és el menys culpable (va demanar el desallotjament del rectorat per la pressió dels degans més conservadors, com la degana d’Història, i d’alguns mitjans de comunicació)


 16. ombreeeeee! ja era hora! tu, que et declares marxista (si no m’equivoco) no sé que collons feies demanant el vot per iniciativa! jaja jo hi vaig anar a la mani de dimecres! la veritat és que va ser molt emocionant, pero si és van passar tres pobles. I la manipulació de “atacs/accions violentes dels estudiants” no és la primera ni serà l’última vegada que l’utilitzen com a pretext per fer ús de la seva autoritat. Vergonya els hi hauria de fer defensar l’actuació dels mossos! i OLé per la mobilització express dels estudiants, realment era brutal la quantitat de persones que hi havia! ara penso que les forces repressores els hi ha sortit el tiro per la culata pq el moviment estudiantil i la tancada a la central estava pa l’arrastre, no estava extingit però no tenia la mateixa força que abans i amb aquestes accions l’únic que han aconseguit es tornar a engegar les mobilitzacions que pretenien dissoldre.


 17. […] terme iniciatives contra la venta d’armes i ha presidit la comissió a favor dels drets GLTB – El problema principal és Saura i la seva nefasta política a Interior. Tot i que Romeva (i no diguem Meyer) sempre ha tingut una […]


 18. […] partidista, ho sé! Tan sols deixeu-me recordar, en la meva hemeroteca particular, que també he criticat durament a ICV i la Conselleria d’Interior quan REALMENT han estat culpables de quelcom mal […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: