h1

El vergonyós pacte entre el PSC i 2 expulsats de Guanyem a L’Hospitalet

Novembre 16, 2015

Aquells que no seguiu l’actualitat política municipal al Ple de l’Hospitalet us esteu perdent una trama més truculenta que “Borgen“, amb un maquiavel·lisme que supera “House of Cards” i uns personatges que semblen sorgits d'”American Horror Story“. El darrer episodi tracta d’un grotesc pacte de govern contra-natura que atempta contra qualsevol noció de democràcia o ètica, el darrer exemple de l’espiral de degradació moral en que xipolleja l’alcaldessa Núria Marín, aferrada a la poltrona com un agònic naufrag moribund.

TransfuGuanyem

Signatura del pacte entre el PSC i dos expulsats de Guanyem LH

Us poso en antecedents. La marca “Guanyem L’Hospitalet” sembla tindre una maledicció a sobre. Originalment va ser el nom escollit per un impossible espai de confluència municipal del que participàvem CUP, Pirates i ICV-EUIA. Aquell experiment va ser un fracas total; a ningú li sorprendrà saber de com d’intransigents i sectaris son els cupaires a l’hora de negociar i, de la mateixa forma que va succeir a Barcelona, la formació nacionalista va abandonar les aliances d’esquerres per presentar-se en solitari. La resta de membres de la confluència (el 90%, de fet) vàrem decidir continuar endavant amb la confluència incorporant a Podem. Els cupaires van agafar una enrabiada per l’èxit del projecte que havien abandonat i van fer un difamador comunicat, recollit per l’ABC i La Vanguardia, en el que ens acusaven d’apropiar-nos de la marca “Guanyem L’Hospitalet”.

Mentre estant, a Barcelona, la candidatura d’Ada Colau va haver de renunciar a anomenar-se “Guanyem” al assabentar-se que aquesta marca l’havia registrat al Ministeri de l’Interior un estrany grupuscle d’extrema dreta (Hartos.org) per tal de fer-li xantatge. Darrere d’Hartos.org hi ha Julià de Fabian, un empresari mafiós i ex-regidor a Santa Maria de Palautordera per Ciutadans en Blanc, després de passar per diversos partits com Ciutadans, Movimiento RED o UPyD.

La confluència municipal hospitalenca va passar a adoptar el mateix nou nom que Barcelona “L’Hospitalet en Comú“, fent unes primaries obertes amb 1.000 participants on jo vaig quedar en 7é lloc. Els resultats i la metodologia dels comicis no van agradar a Adrià Alemany, marit d’Ada Colau, i ens va retirar la marca “En Comú. Aquest enrenou va fer que Podem es despengés de la confluència, mentre que ICV-EUIA-Pirates (amb independents de Podem) ens presentàvem a les eleccions amb les nostres sigles i amb el lema “Canviem L’Hospitalet“.

Tot aquest embolic de noms, lemes i marques va ser aprofitat per Juilà de Fabián per presentar la seva candidatura sota el nom de “Guanyem L’Hospitalet”, en una llista amb 4 ex-membres díscols de Podem, que no volien saber res de ICV-EUIA, i la resta de llocs de la llista ocupats per gent que ni era de la ciutat. Pràcticament no van fer campanya (tan sols un míting amb 8 persones de públic), però enmig de la confusió 6.962 hospitalencs els van votar, creient que ho feien per Ada Colau o Podem,  la qual cosa els va valdre per obtindre dos regidors: Rafa Jiménez i Cristina Santón. En aquelles eleccions el PSC es va quedar a 3 regidors de la majoria absoluta.

Hartos va tractar de repetir la jugada el 27S presentant “Guanyem Catalunya“, arreplegant freaks rebotats de diversos partits,  però la Junta Electoral va retirar la seva llista a la demarcació de Barcelona després de que 20 candidats dimitissin abans del 27S. A la resta de circumscripcions van quedar per sota del 1%.

Rafa i Cristina han estat presentant mocions bastant correctes, sense cap mena de transfons ideològic concret, sobre la millora dels pipicans o els parcs. També van participar en alguns moviments socials com Salvem Can Trabal, contra l’especulació urbanística del PSC a Bellvitge. També han format part del front comú de tota la oposició per democratitzar els mitjans de comunicació locals.

Julià de Fabián va exigir a Rafa i Cristina que els donessin el 100% del seu sou i del seu assessor, així com tots els ingressos del grup municipal, prometent que ja els donaria una pagueta. Com ells dos s’hi van negar, van començar un plet als tribunals sobre la propietat de la marca que finalment ha guanyat Fabián, amb la qual cosa es dissol el grup municipal de Guanyem LH. Així doncs els dos regidors passen a ser no adscrits sense sou, ni dret a presentar mocions, ni assessor, ni despatx, ni espai al diari municipal.

PSCGAnemos1El mateix dia que es va publicar la sentència, el PSC va anunciar en un tweet que els expulsats de Guanyem signaven un acord de Govern. El text del pacte, que es pot llegir a la web local dels socialistes, es un paper mullat, ple de llocs comuns, frases buides, insubstancials i ambigües. Un exemple: Incorporar les demandes, les inquietuds i els drets de les dones en l’agenda política“. Això i res, es el mateix. Ni una paraula de la polèmica urbanització de Can Trabal.

Segons m’han explicat altres regidors, els càrrecs públics que el PSC els hi han donat, a canvi de la seva submisa fidelitat, son de Regidor Adjunt d’Urbanisme a Rafa (el qual treballa de comercial de material de la construcció, precisament) i Regidora Adjunta de Gent Gran a Cristina; es a dir, que la seva fenia consistirà en visitar un partit de petanca un cop per setmana a canvi d’uns 50.000 euros anuals. Com ells no formen part de cap partit no han de donar explicació davant d’assemblea alguna i, com no tenen cap intenció de presentar-se en cap altre votació, poden fer i desfer en busca del seu lucre personal sense que l’electorat els hagi de jutjar mai.131.000€ ens costarà la broma, han guanyat 92.000€ més del que cobraven fins ara gràcies al pacte amb el PSC.

Durant la campanya Rafel Jiménez va fer un comunicat queixant-se de que jo l’havia acusat de “paràsit” i “oportunista”, presumint de la seva integritat moral i els seus valors d’ètica o transparència. No puc estar més reafirmat en aquelles acusacions que, finalment, s’han demostrat certes, objectives i verídiques. Son l’estadi més baix de la degradació política en que es pot caure.

El PSC s’havia posat molt nerviós al darrer ple, quan va perdre una moció per primer cop en 30 anys, i li perillava el control dels mitjans de comunicació. Davant la complicada aprovació dels pressupostos s’ha garantit dos vots més, que el deixen a un vot de la majoria absoluta. Segons m’han assegurat fonts de la CUP també hi hauria un acord amb CIU pel qual, un cop passades les eleccions del 20D, l’únic regidor convergent Jordi Monrós entrarà al Govern com a Regidor del Districte I, càrrec que quedarà lliure ja que l’actual regidora Mercè Perea se’n va al Congrés com a nº3 de Carme Chacón.

D’aquesta forma, tan poc honrada i ètica, Núria Marín (o “La Mechas” com l’anomenen les joventuts del seu propi partit) es garanteix una majoria absoluta amb un esperpèntic i monstruós Govern Frankenstein, format per residus, pedaços i deixalles d’altres formacions, on també hi trobarem l’ex regidor i ex coordinador d’ICV Lluís Esteve qui va deixar el partit després de perdre unes primaries i actualment es assessor d’Educació. El PSC ha aconseguit la majoria absoluta que les urnes li van negar, gràcies a la menjadora dels diners públics municipals. Els seus faraònics projectes basats en el totxo i el ciment ja tenen garantida la continuïtat fins a 2016, en contra de la voluntat democràtica dels ciutadans.

PD: Per si això no fos poc, dins ERC de L’Hospitalet ha esclatat una guerra fratricida entre el grup municipal i l’executiva local, ple d’episodis antidemocràtics i el fosc paper d’un sinistre personatge que també ha passat per 4 partits buscant un càrrec, el regidor Antoni Garcia.

PPD: Acta expulsión Rafa Jimenez Ariza

PPPD: Carta de Ganemos a l’Alcaldessa de L’Hospitalet comunicant l’expulsió dels regidors trànsfugues

18 comentaris

 1. Ja veig que estàs ben entretingut. No defensaré aquí el PSC, que ja saps que és el meu partit, però tampoc l’atacaré, evidentment, perquè la veritat és que l’única informació que tinc és la que tu dones. Només vull comentar com de surrealista em va semblar, i em continua semblant, que una gent tregui dos regidors només perquè es van posar un nom que sona semblant a d’altres. No parla massa bé del nivell general de la ciutadania (i explica perquè l’Iglesias o la Colau van posar el seu careto a la papereta).


  • de transfugues a assessors a l’ ajuntament… m’ ho pots explicar?


 2. Quin ball de bastons!


 3. Benvolgut sr arquòleg, li prego corregeixi la dada que el Sr. De Fabian fós regidor de Sta Maria de Palautordera per ESCONS EN BLANC. A les municipals de 2011 i en rebre la negativa d’Escons en Blanc a formar-ne part, va acabar presentant-s’hi sota les sigles de Ciudadanos en Blanco, partit diferent com podrà conprobar al registre de partits polítics.
  Resto a la seva disposició per a qualsevol aclariment i el felicito per fer públic un perfil tan perillós a la vegada que allunyat del coneixenent de la ciutadania.


 4. Sin ningún tipo de acritud y con ánimo de conocer lo que sucedió realmente, ¿dónde está Lluis Esteve?


 5. Hasta hace muy poco los que teníais el pacto con el PSC erais vosotros …. O de eso no te acuerdas?una de las personas menos indicadas para denunciar este caso eres tu , que ha demostrado en centenares de ocasiones ser lo más malévolo y maquiavélico de L’Hospitalet y que ha recibido todo tipo de críticas desde todos los frentes políticos y sociales…Con que legitimidad puedes criticar nada! Si encima no descartabas volver a pactar con los los Socialistas de L´Hospitalet


  • Vamos por pasos:

   1- Si, efectivamente entre 2002 y 2014 ICV y EUIA formavan aprte de un pactod e Gobierno. Este no tenia nada q ver con el actual, se anunció la predisposición en campaña, se debatió con las asambleas y se aprovó. No era un pacto vacio, como el actual sinó que se negoció parar Can Trabal o aumentar les becas comedor un 200% entre muchos otros puntos. Tras la imputación de Núria Marín por las dietas de la FMC EUIA abandonó el Gobierno y ICV lo hizo pocos meses desupúes.

   2.- Como ya he explicado en el texto Lluís Esteve tras perder las primarias abandonó el partido y el PSC lo recolocó de asesor de Educación, dentro de esta estratégia de fichar transfugas que tiene el PSC

   3.- Des de Canviem LH, que es el espaciód e confluéncia del que formo parte ahora, no descartamos pactar con el PSC si este daba un grio de 180º en su política urbanística, democrática y comunicativa, siempre y cuando fuera aprovado en un rereféndum abierto. Tras algunos contactos quedo clarísmo que el PSC no tiene ni la mas rmeota intención de cambiar nada así que Canviem LH estatá en la oposición esta legislatura.

   4.- Soy la persona más indicada de Hospitalet para denunciar esto, faltaría más. No se quien coño eres tu so friki, pero mi inmaculada, a la par que heroica, trayectoria en los movimientos sociales antifascistas de la ciudad es reconocida y aplaudida de foma unànime por todas las fuerzas políticas con làgrimas en los ojos.


 6. Jo el que no entenc és l’episodi que expliques sobre el plet entre en Julià de Fabián i en Rafa i la Cristina. A veure, que per molt que haguessin obtingut les seves regidories de manera, com a mínim, poc ètica (amb allò de la marca “Guanyem” i la confusió que es generà entre alguns votants), opino que, un cop esdevinguts regidors, en Rafa i la Cristina tenien tot el dret a cobrar el seu sou com a tals! Carai, tu, i, si no arriba a ser pel pacte amb el PSC, aquests dos s’haurien quedat sense sou! No seré jo, un Llicenciat en Dret ras, qui discuteixi la decisió d’un jutge, el qual per tal d’exercir ha hagut de superar unes oposicions gens senzilles, però és que no ho entenc! I hi insisteixo, ja sé que en Rafa i la Cristina, segurament no es mereixien cobrar res des del punt de vista moral, però el dret és el dret i no sempre va lligat a la moral.


  • La propietat de la marca de de Julià de Fabian i ell els pot expulsar del partit, dissolent el grup municipal i deixant-los sense res, com ha passat.


   • Res de nou sota el sol: un immoral fent la guitza a uns altres dos immorals: com que no em doneu els vostres sous, us faig fora del partit. Amb dos c…


 7. Reblogged this on Matad al mensajero.


 8. […] de Municipis, EUIA abandona el Govern. En l’actual legislatura Marin governa després de subornar amb diner públic a dos trànsfugues d’una marca fantasma (“Ganemos”) arribant a acords puntuals amb CDC-ERC i C’s. La relació actual amb la confluència de les […]


 9. […] de Municipis, EUIA abandona el Govern. En l’actual legislatura Marin governa després de subornar amb diner públic a dos trànsfugues d’una marca fantasma (“Ganemos”) arribant a acords puntuals amb CDC-ERC i C’s. La relació actual amb la confluència de les […]


 10. […] del PSC que el “asesor” Miguel Jacob Montaño Orihuela, que fue moneda de cambio en el pacto entre el PSC y los regidores tránsfugas, les haya pasado por […]


 11. […] del PSC que el “asesor” Miguel Jacob Montaño Orihuela, que fue moneda de cambio en el pacto entre el PSC y los regidores tránsfugas, les haya pasado por […]


 12. […] pactar amb algú. Tot i que aquesta legislatura passada s’han ben lluït: Per començar han governat pactant amb regidors expulsats d’un partit fantasma anomenat “Ganemos” (que ara es tornen a presentar amb el nom “Izquierda en Positivo“). Els seus projectes […]


 13. Doncs de transfugues a assessors a l’ ajuntament… flipo la corrupció a l’ Hospitalet!Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: