h1

Constitució del Regne Glamurós de L’Hospitalet

febrer 2, 2015

Com segurament recordareu, l’any 2009 vaig ser escollit per la voluntat del poble en un referèndum Monarca Absolut de l’Hospitalet. Finalment m’he decidit a redactar la Constitució del Regne!

###Consti glamPreàmbul

L’Hospitalet de Llobregat (municipi antigament conegut amb el nom de Provençana) es una nació mil·lenària, capital universal del Glamour, que durant segles ha estat oprimida i silenciada per un infecte suburbi d’extraradi anomenat Barcelona.

Així ho demostren, de forma indubtable, les majestuoses restes arqueològiques del cap de Medusa romà, amb uns 1.800 anys d’antiguitat, que actualment es troba espoliat pels nostres enemics nacionals, al Museu Arqueològic a Barcelona. També posa de manifest la gran antiguitat de la nostre nació, el document datat al 908 on es cita el terme de Provençana i que també es troba saquejat a l’arxiu episcopal de Vic.

Alguns dels principals personatges més destacats dins la història i la cultura de la Humanitat han nascut en aquesta glamurosa nació com “El Vaquilla”,  Carlos Navarro “El Yoyas”, Ferran Adrià, Paula Vazquez, José Corbacho o Amparo Moreno. Glòria i Honor!

Article 1 – La sobirania

1. L’Hospitalet es constitueix com a Regne Glamouros.
2. La sobirania recau de forma vitalícia en la més divina de totes, l’Arqueòleg Glamurós. D’ell emana el poder legislatiu, judicial i executiu. Montesquieu es tan de la temporada passada…

Article 2 – L’Estat Hospitalenc

1. La forma política i jurídica d’organització de l’Estat és la Monarquia Absoluta.
2. Amb l’objectiu de lluitar contra la vulgaritat, el mal gust, la caspa i les xancletes amb mitjons els principis que regeixen l’ordenament jurídic de l’Estat son:  el transvestisme, la homosexualitat, el glamour, el Pop, el punk, el cosmopolitisme, els tacons d’agulla i les perruques de colors.

Article 3 – Els símbols nacionals

1. La bandera de l’Hospitalet serà un fons rosa travessat amb un llamp amb purpurina platejada.
2. L’himne i el ball oficial de l’Hospitalet es el “Time Warp” del musical The Rocky Horror Picture Show
3. La Diada nacional es celebrarà cada cop que Almodovar publiqui un film o Fangoria un disc.

Article 4 – El marc territorial

1. L’Estat Hospitalenc es constitueix segons el territori emmarcat dins els límits municipals actuals, sense renunciar a reconquerir la Zona Franca. Aquestes terres varen ser expropiades per la potència invasora Barcelona a més de 500 pagesos hospitalencs entre 1927 i 1933 a canvi d’irrisòries quantitats econòmiques. Així doncs totes les indústries que formen part de la Zona Franca, especialment el Mercabarna, son part de l’Espai Vital Hospitalenc i son susceptibles de ser nacionalitzades, per la força de les armes si fos necessari.

Article 5- Les obligacions dels vassalls

1. Totes les persones humanes que visquin a l’Estat de l’Hospitalet son vassalls d’aquest i ho seran fins que morin.
2. Els vassalls homes i sexis estan sotmesos al “dret de cuixa“, en funció dels capricis sexuals de l’Arqueòleg Glamurós.
3. Els vassalls estan obligats a a transvestir-se en públic al menys un cop per setmana, preferentment els dijous.

Article 6- L’Hospitalet, nació glamourosa

1. L’Hospitalet és territori lliure de lletjor, mal gust i vulgaritat. Un exercit format per drag queens, estilistes, dissenyadors, cirurgians plàstics, dietistes, poetes, filòsofs, cuiners, enòlegs, perruquers, professors d’art, música i literatura vetllaran pel manteniment de la moda, el nivell cultural i l’estil  dels seus vassalls, especialment en les converses als bars.
2. Queden eradicades pràctiques inhumanes i monstruoses, costums estranyes importades de xusma barcelonina, com la cervesa, Cadena Dial, el Punt/Avui, els partits de futbol, Telecinco, la premsa esportiva, les rebequetes, les xancletes o el xandall.

Article 7 – El Feudalisme: Un nou (ejem!) sistema socioeconòmic

1. La monarquia hospitalenca considera un objectiu prioritari que totes les polítiques en l’àmbit social i econòmic es desenvolupin d’acord amb les darreres tendències de música, moda, art i literatura, expressades en els bolletins oficials de l’estat: Jenesaispop, Vogue o Babelia.
2. Per tal d’assolir-los, caldrà que valors barcelonins com la competitivitat, l’esforç o la lliure circulació de persones, mercaderies i capitals siguin immediatament abolits i es canviïn pel feudalisme, on cada vassall entregui un delma a l’estat cada més, per tal de que aquest pugui construir nous cinemes, sales d’espectacles, museus, biblioteques, salons de bellesa o celebrar tertúlies literàries, passis de models i orgies subvencionades.
3. En aquest sentit, l’economia de mercat haurà de ser abolida per sempre més. Tots els mitjans de producció seran propietat de l’Estat. Els vassalls rebran a casa seva els productes que poden consumir, un cop siguin aprovats pel Comitè del Bon Gust.
4. La moneda pròpia de l’Hospitalet es el Dracma Queen, està encunyada pel Banc Central de L’Hospitalet i decorada amb imatges de la gran Divine i amb cites d’Oscar Wilde.

Article 8- El poder legislatiu

1. El poder legislatiu recau en l’Arqueòleg Glamurós. Les lleis seran redactades en poesia, concretament en sonets hendecasíl·labs de rima assonant, i seran musicats amb lires per part de bards i trobadors que s’encarregaran de la seva divulgació per la ciutat.

Article 9- El poder executiu

1. El poder executiu recau en l’Arqueòleg Glamurós, acompanyat pel seu Consell de Ministres. Per tal de complir amb els principis de la fama establerts per Andy Warhol, cada vassall tindrà dret als seus 15 minuts de ministeri, amb torns rotatius per ordre alfabètic.

Article 10- El poder judicial

1. El poder judicial recau en l’Arqueòleg Glamurós. La justícia s’administra en nom del caprici i el bon gust, pels estilistes i culturetes integrants del Poder judicial.
2. Les sentències podran condemnar algú per la seva falta d’estil, bellesa, glamour o nivell cultural i les condemnes es duran a terme en un gulag de reeducació per tal de convertir una xoni en una Diva en 15 dies.

Disposició Derogatòria

La publicació d’aquesta Constitució deroga, en el territori de l’Hospitalet, el mal gust, la vulgaritat, la Constitució del Regne d’Espanya, l’Estatut de Catalunya, així com tots els Tractats de la Unió Europea.

9 comentaris

 1. Per fi, una constitució amb fonament i ben parida! I tan impecablement democràtica com la dels Vidals i Forcadells. Així dóna gust.

  Ja ens estava fastiguejant la proliferació de constitucions per a la República Ikeana de Catalunya, que aviat n’hi haurà més que fulls de ruta.

  Ara sí que tots els glamurosos del Barcelonès i el Baix Llobregat es voldran empadronar a l’Hospitalet.


 2. Cal que votem per ratificar-la o tan es?


 3. Estaré ben atent per si a les tropes hospitalenques us agafa per avançar Gran Via sentit Besòs i conquerir un petit territori barceloní afí a vosaltres: el Gaixample, ja que allà hi ha l’oficina de l’empresa de missatgeria per a la qual treballo, he, he.


 4. Reconquistem la Zona Franca ja! I passem als barcelonins usurpadors a sang i foc. Per una sortida al mar a L’Hospi!


 5. Bona tarda, perdoneu l’OFF TOPIC, però no he vist un formulari on adreçar-me.

  Demanem donar un pas endavant, des de les capacitats de cadascún, per bastir una eina de país, més necessària que l’aire que respirem:

  Demanem adhesions per tornar a tenir, 100 anys després i amb l’esperit de servei inicial, una Caixa de Pensions que treballi pel bé del país.

  Bé, prou que sabem de les relacions indecents entre La Caixa i els borbons de Madrid…

  Mentre els polítics “se suposa” que van avançant en el procès cap a la independència de Catalunya, la mateixa població catalana podem fer molt per tenir, el més aviat possible els mitjans que ens permetin sortir de la foscor de la crisi…

  Tenim una important massa d’estalvis a les nostres mans, que podriem posar a treballar pel país, de veritat, tutelant la població de Catalunya el qué s’en fa, amb els nostres estalvis.

  Les necessitats de financiació que pateix Catalunya son ingents:

  Aturats que necessiten un micro-credit per auto-emplearse i tornar al món laboral
  Autònoms, comerciants, petites empreses amb projectes perfectament sostenibles, que necessiten desesperadament accedir a petits credits.
  Emprenedors que no poden engegar els seus projectes perquè no els arriba la financiació necessària

  Des de la plataforma CaixaCatalana.cat estem unint forces per egigir a la Generalitat que negocii amb Brusel·les la concessió d’una llicència bancària per poder obrir, el més aviat millor, la primera oficina al públic de la nova Caixa Catalana.

  Aquesta nova Caixa de Pensions ha de nèixer amb uns criteris de total transparència en les despeses, absoluta austeritat, sense polítics que hi fiquin les grapes…

  Repetim doncs la demanda de que us inscriviu a http://www.CaixaCatalana.cat per poder engegar aquesta nova (i tan vella, i tan bé que va treballar, anys enrere) Caixa e Pensions

  ww.CaixaCatalana.cat
  projecte@caixacatalana.cat
  Telfs: 902 362 066 / 651 686 500


 6. Hola!

  Agradecerte la sátira y sentido del humor en tus entradas, me entusiasma saber que todavía hay gente alejada del pensamiento único en la época en la que vivimos en Catalunya.

  No dejarse llevar por la histeria colectiva el patriotismo exacerbado o el progresismo “POSSER” manteniendo una ideología propia blindada frente al populismo, no es una tarea fácil.

  Humor, crítica y acidez para todos los gustos y públicos…y además cultura!

  Gracias por escribir , sin duda este blog pasa a ser “favorito”Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: