h1

Desmuntant Tòpics Racistes

Abril 25, 2011

Sense cap lloc a dubte la millor forma de combatre el racisme, el primer pas que condueix de forma ineludible cap a una societat feixista, és desmuntar les seves pèrfides mentides que difonen de forma viral embolcallades en inofensius rumors.  I com esclafar aquestes infectes insídies? Doncs amb les dades científiques i estadístiques de la pura realitat material!

A banda de convidar-vos a la Manifestació a nivell català contra el Racisme i el Feixisme d’aquest proper dissabte, us animo a difondre aquest post cada cop que algun escurçó neonazi us xiuxiuegi a l’orella alguna d’aquestes empatollades fal·lacies.

TÒPIC: Els immigrants col·lapsen els serveis socials

REALITAT: L’any 2009, només un 5,3% dels residents estrangers de Barcelona van ser usuaris dels serveis socials. El gruix de la despesa en serveis socials és per persones majors de 65 anys i tan sols el 2,5% d’immigrants tenen aquesta edat (Ajuntament de Barcelona)

TÒPIC: Tots els pisos de protecció oficial van a nouvinguts

REALITAT: El 2010, només el 15% de les sol·licituds d’habitatge protegit de propietat i lloguer eren de població estrangera (Patronat Municipal d’Habitatge de Barcelona).

TÒPIC: Totes les beques menjador van a parar als immigrants

REALITAT: Per al curs 2010-2011, només el 15,5% d’alumnes amb beques menjador són de nacionalitat estrangera (Consorci d’Educació de Barcelona).

TÒPIC: Els nouvinguts col·lapsen els serveis sanitaris

REALITAT: Els immigrants utilitzen un 40% menys de recursos sanitaris que els espanyols (XXX Jornades de l’Asociación de Economía de la Salud; 2010, Juan Oliva).Un estudi de l’Hospital de Sant Pau conclou que l’assistència a urgències de la població estrangera és la mateixa que l’espanyola; exactament el 14,2% del total de pacients, que correspon al percentatge de població estrangera que viu a l’àrea d’influència de l’hospital. També cal remarcar que la majoria de nouvinguts son joves i que, per tant, tenen menys malalties.

TÒPIC: Els immigrants son incívics

REALITAT: Del 2006 al 2010, només el 18% de les multes per infraccions de l’Ordenança de Convivència eren per a estrangers residents a Barcelona. (Ajuntament de Barcelona)

TÒPIC: Ens estan envaint! Cada cop venen més immigrants!

REALITAT: Des de 2009 la tendència d’arribada de nouvinguts és negativa. Durant l’any passat  tenim 10.285 immigrants menys a Barcelona (Institut Nacional d’Estadística).

TÒPIC: Els comerços d’immigrants reben ajudes

REALITAT: Un 89% dels immigrants propietaris d’un comerç no té coneixements sobre els ajuts als quals tenen dret tots els comerciants i per tan no en demanen ni en reben cap. No hi ha cap ajuda destinada a comerços de nouvinguts (La immigració i el comerç a Catalunya. Any 2009; Confederació de Comerç de Catalunya).

TÒPIC: Els comerços d’immigrants no paguen impostos i obren quan volen

REALITAT: Els comerços d’alimentació de menys de 150 m2 poden obrir tots els dies excepte els festius de tancament obligatori (el 25 de desembre, l’1 de gener, l’1 de maig i l’11 de setembre) i sense limitació d’horari. L’impost del IAE ja no existeix per CAP petit comerç.

TÒPIC: Les escoles tenen places reservades a immigrants

REALITAT: Els places es reserven per alumnes que venen a mig curs, independentment de la seva procedència (Ajuntament de Barcelona).

TÒPIC: Els immigrants no contribueixen a la riquesa i son un llast per l’Estat.

REALITAT: Aporten més del que reben: l’any 2007 les seves aportacions a la Seguretat Social representaven el 6,6% del total. Les despeses que van originar van representar el 5,4% del total. (Oficina Econòmica del President del govern, 2007).

29 comentaris

  1. Comença l’espectacle:

    http://www.racocatala.cat/forums/fil/141298/desmuntant-topics-racistes


    • Gràcies per penjar això en aquest fòrum, un dels llocs on, precisament, s’està difonent més el racisme de caire independentista, desgraciadament.

      No dubto que em caurà l’enèsima pluja d’insults… que hi farem! L’altre dia deien que si a SOS Racisme i a Unitat contra el Feixisme érem islamistes integristes, terroristes i d’esquerra radical… en fi!


  2. SEGUIRA HABIENDO RACISMO MIENTRAS NO HAGAN OLIVAS NEGRAS RELLENAS DE ANCHOA….


  3. A veure si aquest missatge arriba a qui convé que arribi. Bona recopilació, sempre és interessant conèixer aquestes dades.

    Salut!!


  4. Déu n’hi do com van els de Racó Català… No sé a quin punt estem arribant que cal justificar la immigració a nivell econòmic. Estem parlant de persones, abans de diners que aportin o consumeixin. A mi no m’importa ser una mica més pobre si les persones del meu voltant poden viure dignament. Em sembla patètic haver d’anteposar els diners a les persones. I no és cap crítica destructiva, Arqueòleg. Estic segur que ho has fet amb la millor de les intencions, però il·lustra un fet preocupant.

    Un dubte: Del 2006 al 2010, només el 18% de les multes per infraccions de l’Ordenança de Convivència eren per a estrangers residents a Barcelona. Quantes multes són per als estrangers no-residents a Barcelona? Potser jo també sóc xenòfob, però diria que els en deu caure un percentatge bastant alt.



  5. En faré fotocopies i ho deixaré al menjador de l’empresa, es una discusió diaria de topics sense fonements


  6. […] Desmuntant Tòpics Racistes […]


  7. És esfereïdora la ignorància dels racistes, fins i tot dels seus ideòlegs.

    A Alemanya, per exemple, està fent forrolla el discurs islamòfob d’un tal Sarrazin. Sembla que el molt imbècil no coneix l’etimologia del seu propi cognom!


  8. Quina mania amb el feixisme! El feixisme va existir a principis del segle passat, gràcies al context del segle passat i amb les coses del segle passat. Deixeu de fer servir paraules del passat per referir-nos a coses del present! El que tenim ara segur que es molt dolent i s’assembla molt al feixisme, però parlar de feixisme és anacrònic, i de pas parlar de socialisme (Que té a veure Marx el “socialisme d’ara”?), lluita de classes, etc…

    Aviam si deixem descansar els conceptes en el paradigma al qual pertanyen.


  9. Tens raó i cal escampar-ho, però si us plau, no identifiquis independentisme i racisme, no cal ficar tothom al mateix sac. Ah! i racistes ho són tots els humans, sense excepció.


    • No tinc cap problema amb ERC, CUP i amb la major part de Reagrupament i SI, però a Hospitalet es presenta un grup neonazi independentista!


  10. Fa unes setmanes en vaig estar parlant d’aquests tòpics amb un grup de gent jove.

    Tothom estava d’acord en que hi ha informacions esbiaixades que es repeteixen de manera automàtica. Aquestes campanyes que han emprès alguns Ajuntaments de barri són molt positives perquè ens informen d’algunes realitats no sempre conegudes.


  11. *** Comentari censurat per falta de glamour**


  12. *** Comentari censurat***

    AQUEST COMENTARI S’HA DEIXAT DES DE LA IP 87.218.183.177

    GEOLOCALITZACIÓ DEL COMENTARI: http://www.elhacker.net/geolocalizacion.html?host=87.218.183.177


  13. Doncs si són tòpics alguns estan assumits per molta gent. Fas bé en explicar-ho així de clar. L’altre dia una persona que hi treballa em va dir que a urgències de l’hospital de Palamós hi havia 12 persones i que nou eren de fora. I un amic de Granollers que té tres criatures i està sense feina va anar a demanar ajut i, segons m’explica, li van dir textualment: “si fossis de fora t’ho arreglaria ara mateix, però no és el cas”. Jo, personalment, no puc aportar cap dada. Només t’explico dos casos recents. Salut, Arquepoleg.


  14. Un molt bon post. A mi la veritat és que aquests mites em posen malalt.
    Ja coneixes prou bé el meu apreci vers a l’Àsia, i davant de la creixent xinofòbia apoareixen certs mites mig en broma que m’irriten moltíssim. Comentaris com “tu has vist algún xinès que s’hagi mort” o “des que hi ha xinesos al poble han desaparegut tots els gats”, comentaris que deixen entendre que es foten els gats o que en els restaurants xinesos es serveix carn de gat o humana.
    I l’altra mite és que són una comunitat molt tancada. Aquest últim comentari em sembla ridícul quan me’l fan en castellà persones vingudes fa dècades de fora de catalunya i no s’han dignat mai intentar parlar el català.


  15. […] d’un arqueòleg glamurós La ploma més àcida de la xarxa « Desmuntant Tòpics Racistes Crònica de la Manifestació contra el Racisme i el Feixisme a Hospitalet abril 30, […]


  16. […] y la garantía de la sostenibilidad de las pensiones y el conjunto del Estado de Bienestar. Y etcétera. Los inmigrantes constituyen una de las bases fundamentales de la pirámide social española; el […]


  17. Més enllà de les postures purament ideològiques, com ara la de l’autor del post, està la realitat, que és com és diguem el que diguem. Alguns punts a aclarir, com ara l’embolic (interessat) de termes:

    Racista: persona que considera a altres races inferiors.
    Immigrant: aquell estranger que entra a viure al teus país.

    Dir que no estàs d’acord amb com s’està gestionant la immigració en aquest país NO és ser racista, són conceptes que no tenen res a veure. Ja prou d’insults! I per suposat tampoc te res a veure amb el feixisme!

    Dit això, breument:

    La causa del fenomen immigratori és purament econòmic: interessa macroeconòmicament, malgrat pot perjudicar la microeconomia (els ajuntaments necessiten més recursos per atendre als nouvinguts, i ens pujen els impostos als d’aquí per exemple) i la convivència (hi han molts exemples d’això, si ho negues és per tancament mental ideològic).
    Molta gent sabem de casos reals i propers on ha hagut discriminació positiva envers immigrants en sanitat (passen els primers en les llargues cues de la seg.social), educació (tot tipus de règims de menjar especials, de dispenses d’activitats obligatòries, d’aprovar-lis l’ESO sense saber ni escriure, de reserves de places en centres concertats on jo no entro ni de conya…), etc. Això és real. Censurar la realitat amb insults com ara “ets un racista” és d’una ideologia extrema, és fals, i no fas cap bé a la societat. A veure si ens informem i ens obrim mentalment!


    • – La immigració es econòmica: nosaltres vam saquejar sudamèrica i nord-àfrica i les multinacionals espanyoles com Repsol ho segueixen fent. Gràcies a aquesta explotació als seus habitants no els queda més remei que emigrar.

      -Convivència: quan ve molta gent, sempre hi haurà una minoria que no s’adapta i fruit de la seva marginalitat emprendrà accions violentes. Això no te a veure amb la procedència cultural, sinó amb la classe social.

      -Impostos: son necessaris per pagar serveis socials per TOTS. Les retallades neoliberals també ens afecten a tots. Els nouvinguts aporten molt més del que reben, gràcies a ells podem anar al metge.

      -La discriminació positiva és un mite.


      • Mai mes ben dit. Tothom es queixa dels impostos, i qui mes qui menys s`estalvia de pagar l`IVA, com si fos lícit criticar els grans desfalcs i les petites estafes no sumessin. En aquest país(Espanya/Catalunya) molts diuen “Piove, porco governo”.


  18. Magnífic post. Ho se de primera mà, la meva esposa es marroquina, i no en rebem cap ajut, mes aviat ens falta temps per disfrutar.
    Miraré de fer propaganda d`aquest post.


    • GRÀCIES!! El neofeixisme populista de PxC i altres viu exclusivament d’aquests tòpics!


  19. hola.

    Soy nueva en glamboy69.wordpress.com y ya tengo un proble, bien empezamos….

    No puedo subir una imagen.

    Como se suben las imagenes a este foro.

    Gracias.


    • Esto no es un foro,es un blog y el único q puede subir imágenes soy yo. Los comentaristas podeis poner links y ya



Deixa un comentari