h1

Solucions imaginatives a la crisi

Juliol 15, 2008

Estimats lectors, en aquest post proposo una reflexió col·lectiva sobre la nostre penosa situació econòmico-laboral amb una pluja d’idees surrealistes alhora que iròniques per fer-hi front.

Ahir Madebymiky ens mostrava en un post com a minvat escandalosament el poder adquisitiu del proletariat amb els darrers vint anys;per al·lucinar! I avui a la premsa ens hem esmorzat amb la suspensió de pagaments d’una inmobliaria (la qual cosa es traduirà en milers d’acomiadaments) així com diferents plans de regulació laboral a empreses indirectament relacionades amb la costrucció; i com jo ja li estic veient les orelles al llop (els arqueòlegs que treballem a l’empresa privada depenem al 90% de les obres) doncs m’he proposat fer una llista d’argucies per tal de reduïr gastos:

1.- Torna al clàssic “botellón” teenager! Qui no enyora amb dolça melancolia aquelles mítiques nits als parcs i places del municipi, fent gresca i xerinola tot barrejant aquell entranyable vi “Las Cruzadas” (30 cèntims) amb “Conga Cola Dia” (25 cèntims)?? Si, ara em direu que el vostre paladar s’ha acostumat al Gintònic no? Doncs res! Calimotxo en vena!

2.- Obliga a la teva tièta soltera a que amb quatre retalls de tela et faci un vestit super fashion, convençent-la que fer cusos de costura per correspondència és la millor forma de matar les hores mortes.

3.- Cola’t al transport públic vestit de guiri (xancles, mitjons i barret de mexicà). D’aquesta forma si t’enganxa el revisor sempre et pots fer el suec (digali amb accent raro “sangria! paella! flamenco!”)

4.- Ves a inauguracions d’exposicons a Museus i gorreja tots els canapés que puguis. Només t’hauràs d’empassar un avorrit discurs de quatre autoritats i en quan acabi el darrer, prepara els teus colzes i obre el tupperware: la competència amb les iaies canaperas professionals pot ser dura, però val la pena!!

5.- Rellegeix els llibres que tens oblidats i plens de pols a les golfes del teu poble, de quan la teva àvia era soltera. Qui necessita estar al dia de les novetats bibilogràfiques podent tenir el plaer de llegir veritables incunables de la literatura franquista de postguerra, groguencs i rossegats pels ratolins?

6.- En comptes d’anar al cinema sempre pots passar una magnífica vetllada amb les teves amistats veient els VHS que encara guardes de la teva comunió, el teu cinqué aniversari, la funció de final de curs en la que vas debutar al món del espectacle fent un paper estelar d’arbre o, perqué no, aquelles mítiques vacances familiars a Benidorm que el teu inconscient havia tractat, sense gaire èxit, d’esborrar de la teva memòria.

7.- Fes unes vacances basades en el senderisme, l’autoestop, el bivac i la supervivència a base d’aigua de fonts i rierols, així com fruits silvestres. Pot ser una experiència fascinant, et posaràs en forma i et quedaràs prim com una sílfide!

Es mu triste de pedí pero ma triste es de robá! Alguna altre idea??

PD: La foto és diu “Barbie Suicide nº4” i és obra de Roberto Roseano

15 comentaris

  1. Jo ja he despedit al Bautista. Ara hauré de conduir jo el Rolls!


  2. Crisis? I ara! el que s’ens ve a sobre no és una crisis, haurem d’inventar el motor que funciona amb pixum si volem fer servir el cotxe.


  3. Ostres jo ja porto uns quants anys seguint algunes d’aquestes mesures, especialment:

    – Gorreig de menjar (no és per necessitat, és per vici). Si és gratis, m’entra la gana.

    – Reciclatge de llibres (sóc dels tipis gorrons que saquegen els punts d’intercanvi de les biblioteques barcelonins, m’he arribat a emportar llibres que tenia repetits per veure quina era la millor traducció! ei, que després si no els llegeixo els torno al mateix lloc, eh? )

    – Vacances senderistes. Sóc un home d’extrems: o faig senderisme del barato o faig viatges cars amb avió! Quasi mai viatjo amb cotxe.

    – Com que jo i el meu xicot som abstemis (bé jo menys), sempre demanem aigues minerals, sucs o coca-coles light a les discos i bars, això sí a vegades pagant 6 € la coca-cola en llocs megafashion!

    – Roba: no arribo a l’extrem d’explotar la tieta, però sí que és cert que des que m’he independizat he anat fent una baixada en picat: De C&A-Zara a HM-oulets-carrefour-mercadillo! A més, això de tenir parella estable et fa estalviar molt en roba interior i no perquè no en porti, precisament!!! Ara els calçotets me’ls compro de 5 en cinc “baratos baratos que me los quitan de las manos”! Qui sap, si un dia em divorcio tornaré a calvin klein.


  4. Ferran-> I els ferrero rocher? Qui t’els servirà ara?

    Skrobuto-> Pixum?? No caldria no?

    Rafa-> YOU ARE THE BEST!! Es increïble! Ho havia posat de conya, però si em descuido resulta que tu sí segueixes les meevs ocurrençes anticrisi!


  5. Contractaré un majordom d’ETT.


  6. Desprès d’anys de misèria us deixo unes idees:

    1. Als pubs es demana una tònica o una coca cola i un cop al WC et treus la petaca i …

    2. El gasoil de calefacció (el agrícola també) es molt mes econòmic que el d’automoció, te un altre color però es el mateix gasoil …

    3. Les biblioteques han millorat molt, ara tens wifi gratis i molt de material audiovisual en prèstec (grans clàssics sobretot).

    4. Jo compro molt a la marca “container”, tinc un somier, un monitor de 17″, un pentium 4, un reproductor DVD, una tauleta auxiliar, cadires, i molt mes aquests objectes únics que tanta personalitat li donen a una llar.

    Tot basat en la meva experiència vital.

    Per cert gràcies per linkar-me arqueòleg, que bonica que es l’endogàmia.


  7. Jo he decidit morir dempeus. Crisi? Una altra ampolla de Ribera de Duero… I a prendre per sac… XDD


  8. Anar al mercat municipal el divendres o el dissabte quan tanca i demanar a les/els treballadores/ors que et deixin agafar les sindries, els tomaquets, les cireres, els cogombres, les pomes, els enciams… que estaven disposades/ats a tirar a el/les container/escombraries. De fet hi ha dones/homes que ho fan.

    Acampar a un parc public que no tanca per la nit, com ara el de Bellvitge. Aixi no pagues lloguer i tens l’aigua de la font a prop i l’enllumenat public per si vols llegir la propaganda que et deixin al correu… a mes, tal com diu en Madebymiki, si vols internet d’aqui uns anyets ja tindrem wifi per part de l’ajuntament a tota la ciutat.


  9. En lloc de Ferrero Rocher posaré Conguitos a grapats.


  10. jajaja m’ha agradat molt la ironia del comentari, genial!! mica en mica aniré descobrint el teu bloc, pinta molt bé!

    Com a solució a la crisi proposo fer com Christopher McCandless, deixar-ho tot i convertir-nos amb sense sostre!

    Salutacions!! t’he enllaçat


  11. Estan molt bé les teves propostes anticrisis, encara que algunes ja les faig servir, encara que no sigui en temps de crisis.

    – Pagar per viatjar, amb Renfe mai o el mínim!!! s’ha d’aprofitar que no hi ha revisors, per sortir, a darrera d’algú encara que et miri una mica malament. I pujar, he pujat a Palau.

    – Tema inaguracions d’exposicions, està molt bé, però cal saber on anar, no tots els museus et conviden a canapés, hi ha algun de molt rata, i d’altres que estan molt bé, jo recomano el MNAC, bo i amb quantitat.

    – Les vacances senderistes, en sóc un expert, són barates, però cal estar atent, i quan visites als pobles o ciutats, no vagis a la ruta turística habitual, has de buscar els teus amics paletes, de conversa potser no en tenen gaire, però de saber escollir els restaurants en saben bastant.

    Jo afegiria un parell de propostes, per a gent emancipada, una solució pel menjar és anar a veure els papes a l’hora de dinar, tens dinar gratis, i després t’endus el que ha sobrat en un taper.

    També està bé, tenir un petit hort al balcó, et pot solucionar més d’una amanida, i si tens espai un parell de gallines no van malament, primer els ous, i quan ja no en fagi podran donar un bon gust al caldo.


  12. Pep: No li donis idees a la meva filla!!! Hahahaha


  13. le glamour c’est moi (lulú)


  14. segur que si ens hi posem, necessitem la meitat de coses o menys de tot el que fem servir!

    m’agrada el teu blog, enhorabona! 🙂


  15. […] luxúria estiuenca L’arqueòleg glamurós ens proposava l’altre dia un seguit de solucions imaginatives a la crisi que ens cau a sobre. Crec que es va oblidar d’un aspecte ben […]



Deixa un comentari