h1

Perqué Obama mereix el Nobel de la Pau

Octubre 15, 2009

obama_super_obama

El Nobel a Obama es una exhortació a la pau i la busca de solucions que condueixin a la supervivència de la espècie
Fidel Castro

Innocent de mi, en quan vaig saber que el líder mundial de l’esquerra havia estat mereixedor del Premi Nobel de la Pau, vaig pensar que per fi tots els incrèduls i descreguts acabarien acceptant la evidència empírica i es postrarien davant el personatge històric més transcendent en el que portem de Segle XXI: Barack Obama.

Però no! Els perjudicis racistes antiamericans que arrossega bona part d’Europa son més forts que la actualitat política i es neguen a formar part del passat. Així doncs em dedicaré a desmuntar una per una les insidies i falsedats que alguns grupuscles d’escèptics han anat escampant els darrers dies, amb l’únic objectiu de donar alè a la dreta republicana:

1.- Encara no ha fet res per merèixer el Premi

Tancar Guantànamo, retirar tropes d’Irak, desmantellar l’escut antimíssils, estendre la cobertura mèdica als pobres, aixecar parcialment sancions a Cuba, trencar la dinàmica bel•licista contra el món àrab amb un brillant discurs al Caire, donar suport a la creació d’un Estat Palestí, iniciar el procés de desmantellament definitiu de les armes nuclears amb Moscú, replantejament de les relacions internacionals de cara al multilateralisme…

Però tan és, faci el que faci i digui el que digui mai es podrà deslliurar del seu pecat original: ser nord-americà!

2.- Li haurien d’haver donat quan acabés el mandat

No! Donar-li ara significa un cop de força davant la ultradreta i les multinacionals de la sanitat que li planten cara i servirà d’amarra ideològica per comprometre’l encara més amb els seus postulats pacifistes. Si li donessin un cop jubilat no serviria absolutament per res.

3.- Tan sols compleix el seu programa!

Si, i ho fa desafiant a tot l’establishment republicà armamentístic i sanitari que li munten manifestacions multitudinàries cada dos per tres. Davant aquesta amenaça tan greu jo opto per defensar i aplaudir a Obama: President pots comptar amb mi per esclafar Sarah Palin!

4.- Encara queden molts conflictes al planeta

L’unilateralisme ja ha acabat! No podem esperar de braços creuats a que vingui EUA a treure’ns les castanyes del foc. Per que no ens preguntem per la absoluta inutilitat internacional de la Unió Europea o de la ONU??

5.- I els drets GLTB??

Iniciar el debat sobre drets homosexuals en mig de la tensa i dura negociació per tal d’aprovar la Sanitat Pública seria un suïcidi polític! Primer que la gent no es mori per ser pobre, després la derogació de els lleis homòfobes, que queda molta legislatura per davant!

6.- Ha rebut el premi simplement per no ser Bush

Segurament a molts membres de l’esquerra europea haguessin preferit un tercer mandat de Bush per tal de tenir un enemic extern a qui culpar de tots els seus desastres interns i de la decadència total de la socialdemocràcia al vell continent incapaç d’aturar a Berlusconi, Sarkozy o Merkel.

Barack no és simplement diferent a Bush, és la seva antítesi absoluta i, a més, té un projecte sòlid, alternatiu i absolutament necessari.

PD: Si tot va bé, aquest és el darrer post amb 5 dígits al marcador de visites!!

36 comentaris

 1. Ho sabia!!, ho sabia!!!, aquest post estava al caure.

  No hi estic massa d’acord, però tampoc ho trobo un escàndol, de fet els Nobel mai han estat perfectes (en Ghandi opina com jo). Anem per parts:

  1. Ha parlat molt i a fet poc, cosa totalment lògica, però als Estats Units ja en comencen a estar tips d’ell (i lo que queda).
  2. D’acord, si li han de donar que ho facin ara. A veure si el condicionen positivament.
  3. No sembla que pugui cumplir el seu programa, tot es quedarà en paraules boniques i bones intencions. La Palin serà el que serà, però com a ultra que és no enganya a ningú.
  4. Res a dir, si hem d’esperar a que acabin els conflictes anem apanyats.
  5. Que tingui sort, i valor.
  6. Obama és un titella mes, no es sembla a Bush per que és un nou envàs mes bonic del mateix producte: Capitalisme 2.0.


 2. Ep!!! I les elogis de Fidel Castro??
  Es ell també un Capitalista 2.0???


  • Fidel Castro és Comunista versió Alfa amb molts de bugs.

   Espero que aviat passis a 6 dígits, tot un esdeveniment per sentir-te’n orgullós (i els teus lectors també).


 3. doncs mira, estic d’acord amb tu, encara que només sigui perquè em ratlla sobremanera l’antiamericanisme que provoca cassolades i mutisme al davant d’altres guerres on no hi intervenen els americans. I perquè les teves raons em semblen molt ben explicades 🙂


 4. A mi ja m’està bé que li donin el Nobel, tot i que només l’entenc si se’l considera com un cop a l’esquena, com un “endavant, no estàs sol” en el camí de reformes que vol emprendre. És estrany que li hagin atorgat ara, sí, però de més verdes en maduren.

  Això de “líder mundial de l’esquerra”, però, no sé si ho dius seriosament (suposo que no) o de conya. T’he llegit prou vegades per saber que t’agraden les frases grandilocuents, suposo que per cridar l’atenció; bé, bé, és un bon recurs, però sisplau, tranquil·litza’m i digue’m que això de “líder mundial de l’esquerra” ho dius en conya. Gràcies!

  I respecte als drets GLTB, Obama assegurava fa cinc dies que acabarà amb la política del don’t ask, don’t tell a l’exèrcit. És, certament, un pas més cap a un model de societat que molts esperàvem veure amb ànsia.

  Bon cap de setmana!


  • La veritat és que jo també navego en el dubte: qui es més lider mundial de l’esquerra, ell o Chavez??

   Mmmmm… que difícil!! Es com triar si t’estimes més al papa o a la mama! Cada ún és eficaç per la realitat socioeconòmica pròpia del seu país i no serien intercambiables ni comprensibles en altres contextos polítics!


   • Aquest comentari, a banda de ser tan idealista com el triple dels meus comentaris que més hagis criticat, supera totes les fites assolides i les que esperava conèixer-te, quant a poc rigor i massa relativisme.

    la guerra, repetisc, NO SERÀ MAI LA PAU


 5. Yes, he can!


 6. No tinc molt clar si se’l mereix o no, ja que porta poc de temps al càrrec, però de ben segur que d’ací uns anys direm que aquest premi està ben assignat.

  Salutacions!


 7. “Els perjudicis racistes antiamericans que arrossega bona part d’Europa son més forts que la actualitat política.”

  Per mi pot ser verd amb taques grogues.

  “Tancar Guantànamo”, pendent.

  “retirar tropes d’Irak”, pendent.

  “desmantellar l’escut antimíssils”, pendent.

  “estendre la cobertura mèdica als pobres”, pendent.

  “aixecar parcialment sancions a Cuba”, fet, sols parcialment però fet.

  “trencar la dinàmica bel•licista contra el món àrab amb un brillant discurs al Caire”, Bones intencions, però pendent.

  “donar suport a la creació d’un Estat Palestí”, de paraula, pendent

  “iniciar el procés de desmantellament definitiu de les armes nuclears amb Moscú”, pendent

  replantejament de les relacions internacionals de cara al multilateralisme… “, pendent.

  Tot el que tenim fins ara són en la seva major part bones, molt bones intencions. Saps aquell dit castellà: Obras son amores y no buenas razones?

  La resta són opinions que puc compartir per donar-li una oportunitat però hi ha un punt important, mal que em pesi Barack Obama és el President dels Estats Units d’Amèrica i com a tal avantposarà qualsevol dels seus desitjos a la seguretat i benefici del país al que deu lleialtat.

  Tanmateix, la meva critica no va contra Obama, jo també desitjo que se’n surti perquè ens beneficiaria a tots, la meva crítica és a un tribunal que no ha sabut o no ha volgut fer la seva feina.


  • Tot aixó és questió de plaços i en tot cas el que cal es estar del costat del president i no dels que li posen pals a les rodes.


 8. Genial, i l’any que ve a qui li donaran, a la señorita Pepis? Ui, quin comentari més ultraliberal que acabo de fer…seré més políticament correcte.

  No té cap sentit, és un premi d’imatge, és un premi per tocar la fibra sensible, és un premi que a hauria ajudat Obama a remuntar a les enquestes si per decència política l’haguera rebutjat. Com se li pot donar el premi Nobel de la Pau a algú que no porta ni un any governant! Per cert, el mateix premi que es va atorgar a Kissinger no? Anyway…

  Per cert, genial això d'”el líder mundial de l’esquerra”, però no havíem quedat que era Chávez? Rajoy al costat d’Obama deu ser un criptocomunista.

  Bon acudit aquest post Arqueòleg.

  Clica aquí que riuràs: http://silvioperilnobel.sitonline.it/

  Salut!


 9. Glamboy, com pots posar informacions que no és que siguin inexactes sinó que directament no són certes???? Saps perfectament que a Guantánamo encara hi ha detinguts (altra cosa és que hi ha plans per desmantellar-lo però… als detinguts segrestats no els posaran lliures sinó que els pensen traslladar a presons de tot el món) i les tropes americanes encara són a Iraq i no s’ha posat data de retorn (i a més retirar-les ara seria una irresponsabilitat i entregar el poder als integristes per endegar una teocràcia assassina, feixista, masclista i homòfoba).

  Les milícies xiís amb el consentiment de les autoritats iraquís estan assassinant prèvia tortura a centenars d’homosexuals i estan implantant un règim de terror a tota la població que no segueixi els dictats patriarcals més integristes. No em sembla responsable retirar-se fins que s’aconsegueixi una major estabilitat al país. Altra cosa és que el control s’hauria de cedir a la ONU com s’ha fet als balcans. Ningú s’estira els cabells perquè hi hagi forces de l’ONU a Kosovo. A Bòsnia hi van estar 7 anys després d’acabada la guerra!


 10. Per cert, Bush ja tenia intenció de tancar Guantánamo cap al final del seu mandat… li donem també el nobel de la pau?


 11. Iniciar el debat sobre drets homosexuals en mig de la tensa i dura negociació per tal d’aprovar la Sanitat Pública seria un suïcidi polític! Primer que la gent no es mori per ser pobre, després la derogació de els lleis homòfobes, que queda molta legislatura per davant!

  Saps perfectament que derogar les lleis homòfobes no costa gens de temps, només és un tema burocràtic de canviar lleis i reglaments que es pot fer de forma immediata, sense robar ni un segon de temps als plans sobre la sanitat americana. Per aquesta regla de 3 a Espanya les dones encara no podrien votar ni disposar lliurement del seu patrimoni perquè encara hi ha pobresa a Espanya! Pretendre que eliminar discriminacions legals treu temps a les polítiques socials és pura demagògia conservadora.


  • Home doncs mira, no. Derrogar el DOMA o el “Don’t ask…”, requereix del suport del Senat i del Congrés, amb una ajustadíssima majoria demócrata (d’un vot al Senat), on hauria de negociar amb les “Blue Dogs”, demòcrates ultracatòlics del Sud, per exemple.

   Aquestes dues cambres es troben ara mateix inmerses en un titànic debat sobre la Sanitat pública que està desgastant enormement al president pels atacs de la ultradreta… segur que és ara el millor moment???

   Us recordo que és el president dels EUA, no el Rei de la França del s.XVII!!!


   • Home, he vist la foto i porta capa com el rei Lluís… 😉


 12. aquest optimisme teu és encantador. parlem del president d’USA, no calen més paraules. ara me n’assabento, del tancament de guantánamo, i de l’aixecament parcial del bloqueig cubà.

  no estic gens d’acord amb el teu article, com diràs que ja sabies, fins i tot li trobo un punt copròfil.

  estic en absolut desacord…

  reconec, però, que sense esperança més valdria fotre’s un tret… però no sé si la línia de la ingenuïtat et queda per davant o per darrera…

  obama és un assassí, malgrat tingui -si les té- bones intencions. la posició que ocupa, perquè l’hi ha col·locat l’oligarquia, el converteix en un assassí.

  del seu poble i de quasi tots els altres pobles.


  • “parlem del president d’USA, no calen més paraules”

   Si aixó no es antiamericanisme…

   I no a Obama no l’ha colocat cap oligarquia, és més, es ell qui s’enfronta a la oligarquia més pdoerosa del país: les asseguradores médiques al nacionalitzar la sanitat!


 13. Fa molt de temps que els premis Nobel de literatura no em mereixen gaire respecte. De Física, Química, Medecina o Economia no en sé res com per poder avaluar les mèrits dels guardonats, però començo a sospitar que tampoco són millors… Però el premi nobel de la Pau d’aquest any ha estat una paròdia, ha estat la signatura de capitulació davant del papanatisme general.
  Però potser no és tant un premi a Obama com una puntada al cul d’en Bush…
  Salutacions!

  PD: Ja he tornat!


 14. El Gobierno de los Estados Unidos, cuyo presidente fue galardonado recientemente con el Premio Nobel de la Paz, persiste en su intención de cercar militarmente a Venezuela por aire, tierra y mar. Para ello, cuenta con el apoyo y colaboración de la Organización del Tratado del Atlántico Norte (Otan), los Gobiernos de Alemania, Colombia y Panamá, y de la Guayana Francesa, departamento de la República de Francia.

  http://www.abn.info.ve/noticia.php?articulo=203118&lee=16

  MERKEL, URIBE, SARKOZY, ETC… SÓN COMUNISTES LLIBERTARIS, EM DIRÀS.

  KISSINGUER MEREIXIA, SEGONS TU, EL NOBEL DE LA PAU? PERQUÈ, DIRECTAMENT, LI PODRIEN HAVER DONAT A PINOTXET, AQUELL ANY, QUE HAGUÉS ESTAT EL MATEIX…


  • L’Agencia Bolivariana de Noticias no acostuma ser una font fiable, de fet em recorda molt una revista anomenada Fuerza Nueva.


 15. Puc estar mes o menys d’acord amb tot el que s’ha dit fins ara, i afegiria que potser aquest premi a Obama ha sigut més un intent de l’académia per donar-se bombo que no pas per les accions del president americà. Pura publicitat, podrien canviar el Nobel de la Pau pel Nobel a la persona que més popularitat ha guanyat durant l’últim any… algu sabia qui era fa dos anys?


 16. A veure, jo si existís el premi nobel de la política segurament l’hi hagués donat a ell. Però és que parlem del nobel de la pau, senyors.


 17. diràs que Kissinguer el mereixia, el Premi?

  diràs que, escollir entre Kissinguer i Allende com a referent d’esquerres és com triar entre el papà i la mamà?

  Kissinguer és al bàndol de l’un, Hugo Chávez es al vàndol d’aquell altre…

  la guerra MAI SERÀ LA PAU


 18. Buenos días, Obamérica
  Cambio, cambio, ¿cambio?
  http://www.rebelion.org/noticia.php?id=75512&titular=cambio-cambio-%BFcambio?-
  Ishmael Reed
  CounterPunch (usa)

  FRAGMENT:
  “En los medios, todos los periodistas negros, latinos, estadounidenses nativos y estadounidenses de origen asiático, a los que, según el observador de los medios del Maynard Institute, Richard Prince, se les está “mostrando la puerta,” serán re-contratados. Los medios progresistas invertirán tanto tiempo en las torturas de sospechosos negros en Chicago, Nueva York y Los Ángeles, como lo hacen con las torturas en Guantánamo. Los negros serán liberados de ser vistos exclusivamente en las páginas de crímenes, entretenimiento y deportes y aparecerán en otras secciones: En secciones más cerebrales como de ciencia, ingeniería, astronomía. Jonathan Klein y otros productores del cable dejarán de administrar la opinión negra para que no enajene a su audiencia blanca y se otorgará tiempo en el aire a voces diferentes que las de los corresponsales negros de la iglesia del reverendo Moon. La negadora del calentamiento global Michelle Bernard, será reemplazada por Jill Nelson.”


 19. Us recomano a tots que llegiu l’article d’un tal Fidel CAstro, possiblement un agent de la CIA…

  http://www.jornada.unam.mx/2009/10/11/index.php?section=mundo&article=032a1mun

  “Muchos opinarán que no se ha ganado todavía el derecho a recibir tal distinción. Deseamos ver en la decisión, más que un premio al Presidente de Estados Unidos, una crítica a la política genocida que han seguido no pocos presidentes de ese país, los cuales condujeron el mundo a la encrucijada donde hoy se encuentra; una exhortación a la paz y la búsqueda de soluciones que conduzcan a la supervivencia de la especie.”


 20. Crec que s’hauria de saber quins criteris s’utilitzen per escollir els premis nobel. Com pot ser que el president del país més armat del món (darrere corea del nord, potser) hagi rebut aquest premi i mai s’hagués reconegut a Ghandi com a un ferm lluitador per la Pau?


 21. Vale, Obamaes ha fet grans coses per la pau. Però demostra que la pau, a la llarga, és bona per la raça humana. La veritat és que la història ho nega. Potser el que necessita el món són noves èpoques de guerres.


 22. Coincideixo amb tot el que has exposat i que resumeix perfectament la cita que encapçala aquest post.

  És un reconeixement als nous aires que ha dut a la primera potència del món i que agraden a bona part del planeta. La feina que té per davant és molta i gens fàcil… però ningú li pot retreure les ganes i la il·lusió que transmet.

  El que em fa por que el situem en un pedestal, perquè aquet bon home és humà, i algun dia s’equivocarà -espero que trigui a fer-ho-, recordem que té a les mans l’exèrcit més poderós del planeta.
  Només espero que no sigui el ZP d’Amèrica, (la comparació és odiosa, ho sé), que prometi molt i a tothom i després de compleixi res del que diu que farà… De moment sembla que no li tremola el pols.

  Sort!


 23. dios mio,que gran jugada.toda la vida pensando mal de estados unidos y ahora todo se ha destapado.Teniamos en eeuu la reserva marxista mundial y no lo han estado ocultando durante todos estos años.Bloqueos guerras ,genocidios,apoyo a dictaduras ,apoyo a presidentes de derecha y resulta que todo era una tapadera que no han podido ocultar ya mas tiempo y irrefenablemente han erigido a un presidente masonicosocialista que refleja fielmente toda esta ideologia oculta.todo ese 60 o 70 por ciento de la poblacion extremocomunista que yacia en la sombra que a regañadientes y con lagimas en los ojos y puños apretados confesaba falsamente que estaba a favor del bloqueo a cuba no ha podido soportar por mas tiempo la trama urdida de padres a hijos y votar a quien les representaba que es el verdadero sentir del pueblo americano.Como hemos podido estar tan ciego y no ver la verdadera esencia de la izquierda del siglo xxl y hasta……del xxll.miserables los humanos que hemos dudado de este San martin de Porres de los desheredados del mundo.Veo ondear las banderas rojas de la revolucion en cada balcon.el premio nobel de la paz….no….eso es poco la canonizacion,el pontificado,el papado por dios para este santo hombre…..un dia me vas a causar una angina de pecho.preciosas la fotos de sitges.el año que viene voy de Obama zombi ,solo come a los poderosos del mundo con pan duro y vino proletario.


 24. És un NOBEL a un arbre que no ha donat el seu fruït però que ja fa ombra i esta florit. Segurament no hi ha actualment ningú que s’ho mereixi amb mes sinceritat, be potser Lula, ja arribarà.


 25. collons!! doncs ara que ho dius no sé on ho vaig escoltar que el putu bush n’era un dels nominats!! kins collons!!!


 26. http://www.clarin.com/diario/2009/10/14/elmundo/i-02018324.htm

  Si si.. como retira las tropas de irak.. eh..
  Lo que hace el carisma,haces casi lo mismo que el otro, pero como caes bien premio al nobel de la paz..
  por cierto..adolf hitler tambien estuvo a punto de ganar el nobel de la paz.

  😀


 27. […] de la Casa Blanca Roja, el Kamarada Obamarx, merescut guanyador del premi Novel de la Pau, ha aconseguit materialitzar un somni que, des de 1945, havien intentat Truman, Jonhson o Clinton: […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: