h1

Ni Procés Ni Rajoy. Prou Fal·làcia de la Falsa Dicotomia

Juliol 18, 2017

# 0Franco1

El Processisme està desesperat. Davant l’imminent fracàs del seu segon simulacre de Pseudoreferendum necessiten que algun votant del NO despistat participi en el seu frau sense garanties del 1O, per tal d’aconseguir com sigui que el 1O tingui més vots que el 9N, per tal de mantenir viu el Procés i la dreta al poder. Per això estan recorrent a la única idea que han estat capaços d’elaborar: Si no votes a la farsa del 1O, estàs amb Rajoy, amb el feixisme i contra la democràcia.

Aquesta ridícula idea es tracta del clàssic exemple de la “Fal·làcia de la falsa dicotomia o del fals dilema“, la definició de la qual es la següent:

“La fal·làcia lògica del fals dilema involucra una situació en què es presenten dos punts de vista com les úniques opcions possibles, quan en realitat hi ha una o més opcions alternatives que no han estat considerades. Les dues alternatives són amb freqüència, encara que no sempre, els punts de vista més extrems dins d’un espectre de possibilitats”

Avui n’hem vist una nova demostració, quan un grup de cuperos i troskonvergents han llençat una lamentable campanya acusant de franquistes a tots els que no vulguin votar al 1O. Una campanya que ha rebut el suport entusiasta de la Fundación Francisco Franco. Curiosament la comparació amb el feixisme no inclou als que votin pel NO, doncs a aquests els necessiten desesperadament per donar certa pàtina de veracitat a la seva performance propagandística que simularà ser una votació. Una terrible banalització del feixisme i un insult a la memòria històrica que, de nou, ens recorda com l’independentisme va fugir a l’exili el 1940 mentre el PSUC plantava cara al feixisme en solitari.

De fet, dona la casualitat que va ser el mateix Franco  va ser el primer en emprar aquesta fal·làcia del fals dilema per cridar a la participació en un referèndum sense garanties. Aquest frau democràtic es va realitzar el 1966, per ratificar la Llei Orgànica de l’Estat, on els vots a favor van arribar al 95,6%, amb una suposada participació del 88%. Que creïble oi? Es el que tenen les votacions sense garanties, que son molt fàcilment manipulables.

# 0Franco2
No es el primer cop que alguns processites demostren la seva mediocritat intel·lectual emprant aquestes comparacions tan barroeres. Com és l’únic argument que han aconseguit elaborar per cridar a la participació, el repeteixen fins al deliri. No donen per més.  Aquí podem veure com la diputada de la CUP Mireia Boya, filla d’una diputada convergent i germana d’un alt càrrec de la Generalitat, comparava alegrement a les persones d’esquerres dissidents al règim processista amb el partit feixista PxC

# 0MireiaBoyaPxC

 

No es l’únic lloc que passa. No tenim el monopoli dels fraus en lògica retòrica. Fa poc a Turquia, Erdogan va convocar un Referèndum per reformar diversos articles de la Constitució per tal d’augmentar el poder presidencial i poder purgar a la oposició. Doncs bé, durant tota la campanya el seu gran argument va ser que qui votés que no estava donant suport al terrorisme.

# 0Franco3

Durant la Guerra d’Irak, el President Georges W. Bush es va dedicar a repetir en diversos actes que els milions de manifestants del “No a la Guerra” estaven al costat d’Osama Bin Laden, ja que les úniques opcions eren estar amb ell o contra ell.

DEZc5d8XsAAvpea

Si aquesta fal·làcia fos certa, tenint en compte que el simulacre de votació del 9N va tindre una participació del 37,02%, això significaria que a Catalunya hi ha aproximadament un 62,98% de franquistes o votants del PP. Curiosament quan arriben les eleccions amb garanties democràtiques a Catalunya la ultradreta mai passa del 1% i el PP es queda amb un 8,5%. On son la resta? Han desaparegut? Màgia!

Aquells que no votarem al 1O ho fem per molts diversos motius i raons. Alguns creiem que el 1O es una farsa propagandística sense cap garantia, mentre altres pensen que es un cop d’estat o bé una mobilització legítima, però no una votació. Conec a molts independentistes honestos que no pensen participar en una performance que no servirà absolutament per res més que mantenir a Puigdemont a la cadira.

I, estic segur que molts dels que el 1O ens quedarem a casa el 2O seguirem lluitant per un referèndum legal i vinculant, que passa si o si, per fer fora a Rajoy de la Moncloa.

PD: Gràcies a @inforiovn1  per haver-me ajudat a fer aquest post suggerint-me exemples de fal·làcies!

29 comentaris

 1. El 18 jul. 2017 22:42, “Reflexions d’un arqueòleg glamurós” escribió:

  > Arqueòleg Glamurós posted: ” El Processisme està desesperat. Davant > l’imminent fracàs del seu segon simulacre de Pseudoreferendum necessiten > que algun votant del NO despistat participi en el seu frau sense garanties > del 1O, per tal d’aconseguir com sigui que el 1O tingui més vots qu” >


 2. Bones, company! Això està degenerant de tal manera que només ens queda exclamar, com les surrealistas francesos de principis del s. XX: “Tuer le cadavre!” (d’on no n’hi ha, no en raja).

  Dona una ullada a aquesta entrada:
  http://www.burbuja.info/inmobiliaria/nacionalismos/921492-vota-a-republica-nazional-socialista.html

  Salut, lliure-pensament i internacionalisme!!


 3. Aquestes estampetes estan tunejades: hi hauria de dir “España. Correos. 1 peseta”.

  En fi, no sé com els processistes no s’han adonat que triaven per al seu referèndum precisament el dia del Caudillo. Es va celebrar durant quaranta anys, m’estranya que ningú no ho recordi.

  La meva intenció seria abstenir-me, si s’hagués de votar. Però com que, tal com marxa la cosa, el més probable és que no s’arribi a convocar, l’abstenció serà forçosa i unànime.

  No, no el convocaran: tenen dos mesos per trobar una excusa i ja sabem que la culpa serà de “Madrit”.


 4. Totalment d’acord. El problema es que molta gent queda atrapada en aquesta dicotomia, i se’ls hi fa impossible veure més enllà. Els processisten ho saben i continuament la pressenten de múltiples formes. La por a ser identificat com a espanyolista o de dretes, fa que moltes persones es deixin enredar pel parany.
  De totes maneres estic convençut que en molts pobles hi haurà “pucherazo” per presentar una participació que com a mínim s’acosti al 9N


 5. La política es basa en defensar els teus principis i no sotmetre’t als aliens. Evidentment que el referèndum, com qualsevol acte polític, per sobre de tot és una cosa simbòlica. Per això no és tan important saber si el referèndum acabarà sent legal, vinculant i reconegut com saber si tu vols que sigui legal i vinculant i reconegut. Si realment ho vols, se suposa que has de defensar i lluitar per aquests principis enlloc de sotmetre’t als principis del PP i PSOE. Per conquerir drets sempre han sigut necessàries tan accions legals com il·legals. Si haguessis estat a la revolta de Stonewall haguessis dit: “Pareu, pareu!! Què això que estem fent no és legal ni vinculant per als drets del col·lectiu LGTBI!”? Voldries que els drets LGTBI fossin reconeguts per tots els estats del món independentment del que volen les persones homòfobes? Voldries que aquest referèndum fos legal, vinculant i reconegut, independentment del que vulgui el PP i el PSOE? Si és així no entenc la desavinença entre la teva defensa ideològica del referèndum i el teu rebuig polític del mateix. Agrairia la teva resposta, t’aprecio molt i et segueixo amb molt d’interès. 😘


 6. El problema es que segueix fent-se una associació falsa Catalunya= progrés, democràcia / Espanya= feixisme, endarreriment. És una associació d’idees hereva del franquisme, quan el catalanisme (articulat front del progressista PSUC i l’Assemblea de Catalunya) lluitava contra un estat opressor.

  Dins Espanya hi ha gent d’esquerres, dretes etc. i dins Catalunya també. No té cap sentit considerar que a Catalunya tothom és demòcrata i progressista. I els ultres etnicistes com el nou director dels Mossos, Mark Serra o Marta Ferrussola dient que Montilla no era català? Són progressistes també?.

  No es pot dir que tothom és progressita i d’esquerres i després veure que la dreta ha governat 30 dels 37 anys d’eleccions al Parlament.


 7. Altres exemples de fals dilema:

  1. Jordi Pujol, llibre i conferència de l’any 2011 “Residuals o independents”

  2. Carme Forcadell, discurs en la manifestació del 11/09/2013 Via Catalana: ” Només tenim dues opcions: sotmetre’ns a la centralització de l’estat espanyol i desaparèixer com a poble, o la independència.”

  El fals dilema tracta de simplificar les opcions existents, en aquest cas per fer-nos portar a la opció que busca Jordi Pujol o Forcadell. Forcadell repeteix el mateix plantejament binari de Jordi Pujol. “Ohhh, serem residuals i anem a desaparèixer com a poble”. Es fa per generar alarmisme. Llavors l’opció plausible és la independència.

  Albert Boadella ja als anys 80 va fer un bon retrat psicològic de Jordi Pujol amb “Operació Ubú”. Vist en perspectiva, cal dir que va encertar bastant : – ) Megalomania, ambició de poder, obsessió per la identitat, control social, interessos econòmics, Banca Catalana, confondre Catalunya amb els interessos de les elits politíques de Convergència.


 8. Algú d’ICV hauria d’explicar com ha pagat els favors dels 15 milions d’euros que deu a la CAIXA. Parlar de dicotomia i donar lliçons de llibertat personal quan et deus més al capital que els propis partits que recolzen el procés, a mi em faria vergonya.
  .
  Sembla ser que no ha agradat gaire veure’s reflectit en els cartells de Franco no?

  On está el respecte per l’opinió del poble català que majoritariament vol poder decidir? 80% segons les enquestes.


  • On és el respecte cap a la gent domiciliada i nascuda on als mapes polítics de coloraines (resultat d’invasions i genocidis) hi diu “Catalunya” (com hi podria dir “Espardenya”) i que som llibertaris, anarco-municipalistes, apàtrides o simplement internacionalistes????!!!! HEM D’AGUANTAR (ENCARA MÉS) LA VOSTRA JETA, TITLLANT-NOS DE “FRANQUISTES”!!??? per a franquistes, Cambó, els seus descendents ideològis de Cony-vergència o els nazis incondicionals de Dencàs i d’Heribert Barrera (bé, aquests, no són pròpiament franquistes, sino incondicionals de Hitler). “Respecte”…???!!! “Le dijo la sartén al cazo”… A cajcal·la (amb ela geminada)


  • El 80% és un mantra fals que ens hem empassat. Surt d’enquestes esbiaixades i manipulades on es fan preguntes com “vol decidir vostè el futur de Catalunya?” (qui respondria que no?). Com s’explica que JxSí i la CUP sumin només el 47% dels vots doncs? Fins i tot amb CSQP no arriba ni al 60%. I com s’explica que al 9N votés només un 37% del cens doncs?

   Respecte al tema d’ICV de la Caixa, correcte, s’ha de denunciar i es poden haver comés errors, l’electorat ho farà pagar. Però l’independentisme tampoc pot donar lliçons en aquest àmbit (cal recordar les desenes de casos de corrupció?). Espanya no és perfecte, però Catalunya tampoc, quan l’independentisme ho assumeixi (hi ha un Ego bestial) farem un pas de gegant com a societat.


   • Primer negues les dades CEO, dels diaris, i d’altres mitjans on es reconeix que una immensa majoria de catalans volen decidir lliurament el seu futur. Potser no us agrada que la gent pugui decidir? només val pel sahara?
    2.300.000 catalans van votar a una consulta no vinculant. vols que mirem altres consultes realitzades a Catalunya i Espanya?
    Respecte a ICV i el seu deute amb bancs. Un error? Com pots tenir la barra de dir això. Es diu que es lluita contra l’especulació i ets còmplice i presoner del sistema?
    L’independentisme actualment és l’únic agent social i polític capaç de qüestionar la transició, la constitució, el règim del 78 i la monarquía. Es a dir, tot el sistema vigent. I encara em de llegir excuses i parides de dicotomies quan s’està demanant UN REFERÈNDUM d’AUTODETERMINACIÓ? que el meu avi va morir defensant la llibertat a la guerra civil espanyola.
    Vosaltres amb excuses, formeu part de tot el sistema que dieu vergonyosament atacar. El rei, rajoy, pedro sanchez, les clavegueres de l’estat. Perquè quin polític de l’esquerra actual está imputat per desobediencia al régim i les lleis actuals?
    Amb qui goberna el PSC a Barcelona? i amb qui goberna el PSOE-PSC a MADRID?
    Parlem dels GAL? han sentit parlar corcuera, felipe? aquesta és la teva espanya?

    El Referèndum és llibertat. Hi tenim dret


    • 1) El CEO pronosticava 70 escons per Mas el 2012. Fa fallar quasi de 20
     2) Jo estic a favor del dret d’autodeterminació, no de pseudoreferendums que son una farsa per preparar la campanya electoral de JxS bis.
     3) El Procés no qüestiona absolutament res, simplement protegeix a la màfia burgesa catalana (part indispensable del règim del 78 per cert) de que la població els qüestioni per la seva corrupció.
     4) ICV tè deute amb els bancs simplement perquè no el condonen a canvi de favors polítics, com a ERC a qui li van perdonar uns quants milions després de retirar-se de la campanya “No vull pagar” dels peatges d’Abertis- La Caixa. Que Jordi Portabella sigui directiu de la Caixa potser tambè hi ha tingut quelcom a veure.
     5) Si el teu avi va morir a la guerra civil ho va fer en nom de la República d’Espanya, amb bales pagades per la burgesia catalana que era qui finançava el cop d’estat franquista.
     6) El PSC es un partit perfectament democràtic, que alguns dels seus dirigents dels anys 80’s hagin comés delictes no inhabilita a tot el partit, com suposo que la corrupció de Pujol no inhabilita a tot el nacionalisme català, o si? ERC ha fet Presidents a 2 persones del PSC, tambè son membres del GAL?
     7) El PSOE no forma part d’absolutament cap govern a Madrid, ni a l’Ajuntament, ni a la Comunitat ni a l’Estat. Informa’t abans d’opinar que la teva ignorància fa peneta de llegir
     8) El PSOE del Gal va governar en tot moment amb el suport de CIU qui li va ajudar gustosament a tapar els seus crims a canvi de que el PSOE tapés el 3%.
     9) La performance del 1O no es cap Referèndum, ni res que se li assembli en absolut. Tens tan dret a participar a la farsa teatral, com jo de no fer-ho. O la llibertat acaba on tu decideixes?


     • Bé, pensava que m’ho posaries més difícil però el cor et guanya i caus en arguments puerils i superflus, tòpics i desinformacions grotescos.

      1) quan no m’agraden les dades que se’m diuen, les nego. El CEO és dolent perquè es burgés jojo. Però també son equivocades les dades de Feedback on afirma que hi ha un 84% a favor del dret a decidir o la de MyWorld que va fer 20minutos on s’afirma 80,5% a favor de que els catalans puguin escollir’ Podria estar dies però tu seguiràs tancat. No hi ha més cec que el que no hi vol veure o ni linteressa.

      2) La primera ja contesta la segona de forma implícita. Tu NO vols el referèndum, bé si pel Sahara o pel poble Palestí.

      3) El procés no qüestiona res? de veritat una persona culta fa de debó aquesta pregunta? tingues una mica de respecta. Pot ser que lo del born encara us faci mal?

      4) Aquí te de dir que ETS un mentider. Explica les coses com son. ICV te un deute estratosfèric, més de 15 M que a més no ha pagat. Casualment, els propis interessos se l’haurien de menjar i en canvi, ni se’n parla. A canvi de que?

      ERC tenia un deute de 1,4 M. Comparant no sembla gaire. La caixa li volia cobrar, no t’ho perdis 2,7 M d’interessos. ERC es va negar i va començar un enfrontament dur. Coses que ICV no li ha pasat amb 10 vegades aquesta quantitat. Finalment ERC es va negar i després de execir pressió va fer cedir a La Caixa. Estas a favor de la caixa. Passat això el deuta s’ha continuat pagant sense els interessos abusius. Avui en dia, ERC i Cup son els partits més sanejat. Tingues respecte.

      5) Molts catalans van morir per culpa de persones que com tu van vendre que es podia canviar espanya. Un d’aquells el meu avi. Nosaltres no hem ni votat la constitució, ni el rei ni res. Ens ho han imposat, igual que als polítics franquistes.

      6) Que ERC està implicat als GAL? El psc está dins la federació del PSOE i va participar en la mort de 22 persones en el terrorisme d’estat. Els implicats estan en llibertat i fins i tot alguns es dediquen a fer conferències a venezuela. Quien con niños se acuesta, mojado se levanta. Tingues una mica de respecta.

      7)PSOE no forma part de cap govern a Madrid?
      http://www.eldiario.es/politica/PSOE-Ciudadanos-presidente-Mariano-Rajoy_0_574642933.html

      No facis el ridícul.

      8) De veritat CIU va donar suport als GAL? doncs Si. Igual que el 92 va donar suport a les tortures dels independentistes igual que el psoe i el psc.

      actualment CIU no existeix.

      9) Votar es un deure moral de la població. Si no votes acceptes el resultat que en surti. Está saber que tens la mateixa actitud que el PP, PSOE o C’s o l’ICETa.


    • El “règim del 78” va ser votat per la immensa majoria d’Espanyols, inclosos de forma entusiasta, els catalans. “Hi havia amenaça militar” és possible, però durant 40 anys ni més ni menys, la majoria d’espanyols i catalans que tan revolucionaris i queixosos semblen ara han ratificat aquest “règim” ni més ni menys que en 13 eleccions generals i innumerables eleccions autonòmiques i municipals, on el PP, el PSOE (i CiU, abans del gir ultranacionalista) han obtingut més de 2/3 del Congrés i del Senat.

     La democràcia espanyola actual té moltíssims defectes, i és manifestament millorable, però no és tan horrible ni tan autoritària com el processisme manté. Així ho reflexen els índex de democràcia més seriosos.

     Els casos de corrupció actuals venen de fa anys, i ja estan arrivant les condemnes (Díaz Ferran, Undargarin, Jaume Matas, Catalunya Caixa…) per no parlar que a Cataluny de corrupció n’hem tingut igual o més que a tot l’Estat (Pujol, 23 anys de govern ni més ni menys, Palau, Adigsa, 3%, FGC…) ni tenim llei electoral ni cap element de regeneració democràtica que faci pensar que una teòrica Catalunya independent seria més democràtica i redistributiva del que és ara.

     De fet, sorpren tant catastrofisme quan els estudis demostren que el gruix del món independentsita no el conformen els aturats o els treballadors de base sino classes mitges benestants.

     El motiu no és regenerador. El motiu és nacionalisme pur i una incapacitat de reconèixer els nostres propis defectes, i aprofitar que a Catalunya hi ha rendes superiors a les que hi pot haver a Extremadura per compartir aquests recursos amb un pobre del Vendrell en comptes de amb un pobre de Trujillo. Quin motiu hi ha per fer això, si no és nacionalisme?


     • El “règim del 78” va ser votat per la immensa majoria d’Espanyols, inclosos de forma entusiasta, els catalans.
      ==> Cada vegada menys catalans la han votada. I com es demostra el que volen ELS CATALANS ES DECIDIR.

      La democràcia espanyola actual té moltíssims defectes, i és manifestament millorable, però no és tan horrible ni tan autoritària com el processisme manté. Així ho reflexen els índex de democràcia més seriosos.

      ==> Com Amnistía Internacional i el govern Europeo que en diverses ocasions ha condemnat l’estat per tortures a independentistes Catalans i Bascos, per no parlar del terrorisme d’estat (22 morts) i ningú a la presó. A veure si mires el documental “Les clavegueres d’interior” i aprens alguna cosa del teu estimat país.

      Els casos de corrupció actuals venen de fa anys, i ja estan arrivant les condemnes (Díaz Ferran, Undargarin, Jaume Matas, Catalunya Caixa…) per no parlar que a Cataluny de corrupció n’hem tingut igual o més que a tot l’Estat (Pujol, 23 anys de govern ni més ni menys, Palau, Adigsa, 3%, FGC…) ni tenim llei electoral ni cap element de regeneració democràtica que faci pensar que una teòrica Catalunya independent seria més democràtica i redistributiva del que és ara.

      => Una altre visió interessada. Parlem de volum en euros? Pero ja ho sabem que els Catalans som els jueus de l’alemania nazi Sonderkommando. Quedat amb la teva Espanya que jo em quedaré amb la meva Catalunya. D’aquí 10 anys en tornem a parlar de com ha progressat cada país. de fet ja ho veuràs.

      De fet, sorpren tant catastrofisme quan els estudis demostren que el gruix del món independentsita no el conformen els aturats o els treballadors de base sino classes mitges benestants.

      ===> Una altre mentida. Pregunta a les persones que es consideren, si Catalans, extremenys, etc. Veurás que entre els no nascuts a Catalunya el sentiment de pertinença és molt baix. Per altre banda entre el joves l’independentisme és més elevat. No podem negar el nivell de immigració d’altres comunitats que ha rebut Catalunya. D’aquí és on treu el vot unionista espanya. Però la integració funciona i cada vegada l’independentisme creix i creix perquè tothom sap que viurem millor.

      El motiu no és regenerador. El motiu és nacionalisme pur

      ===> espanya no és nacionalista. es respectuosa amb la diversitat. Gibraltar Espanyol.

      Els teus amics de ciutadans aproven les teves paraules i el pp també. I la base del problema, és NO VOLER FER UN REFERÈNDUM. I tens els collons de parlar de democràcia? Ja sou minoria fins i tot dins la teva formació. Paga els 15 M que deveu a la caixa els ICV i deixeu de fer-lis favors. Tots sabem que la vostra posició no és res més que una tornada de favors a l’amo.


 9. Si no estic errat, Gorbatxev li va donar Honecker un consell que els comuns haurien d escoltar. Va dir que “la historia castiga aquells que arriben/actuen massa tard”. Comuns, no us queda gaire temps.


  • Es una amenaça de mort? D’il·legalització? De deportació? Camp d’extemini? Pregunto


   • Tens un problema amb les amenaces, de veritat. Ja t’agraderia ser una víctima però només ho seràs de les temes mentides.


 10. Mira, avui dia 28 de Juliol i només de forma casual, coincidiu plenament amb la patronal.

  Foment considera la futura ley de referéndum un “golpe de Estado jurídico”

  http://www.elperiodico.com/es/politica/20170727/foment-treball-considera-ley-referendum-golpe-estado-juridico-6194441

  Es que els independentistes som uns burgesos aberrants. Sort en tenim del socialisme espanyol que defensa la igualtat, uy perdó que és LA PATRONAL


  • Un cop més la fal·làcia de la falsa dicotomia, veig que no has entès absolutament res del post. Potser hauries de llegir coses més adients al neu nivell cultural com Teo va al Zoo, les Tres Besones o Vilaweb


 11. En aquest vídeo: http://www.vilaweb.cat/noticies/un-grup-dultres-es-concentra-davant-de-la-caserna-de-la-guardia-civil-amenaces-periodistes-puigdemont-cup/

  es veu clarament com els espanyols que viuen a catalunya són garrulos subhumans, tu sabràs en quin bàndol vols estar, els independentistes tenim clar que estem amb el de la civilització


  • Apa que no teniu àvia!


  • jo com a independentista no entenc el teu comentari i només pots ser un troll provant de deixar malament els independentistes. Suposo que ha fet mal veure que els revolucionaris d’esquerres com ICV tenen un deute estratofèric amb LA CAIXA i en canvi ERC i CUP no. Es el que te ser presoner dels bancs, que balles la música que toquen i no és precisament la Internacional.

   el proper cop trolleja millor company d’ICV Jordi


  • Gràcies per deixar clar un cop més que darrere del nacionalisme només hi ha supremacisme feixista mal disfressat.


   • El teu nivell de comprensió lectora está al mateix nivell de la teva cara, vaja, monstruós.
    ets un personatge patètic, a veure quan tardaràs a borrar els meus missatges, perquè estás quedant com el cul maco, vull dir com la teva cara.
    Acusar de feixistes als que defensem un referèndum t’apropa més argumentalment als teus amics de 13TV, el PP i altres perles.


    • Té més llums un termostat que no pas un nazi – onanista. Sou incapaços de sortir dels raonaments termostàtics del tipus “BarS.A. / Madrid”; “Nazi – onanisme espanyol dolent dolentíssim / nazi – onanisme català, bo, boníssim”… quan tingueu capacitat per reoldre un algoritme superior al del tipus “00 – OFF / 01 ON” d’un termostat, potser es podrà debatre.

     Descansa, no se t’herni el “cervell”.


 12. Arqueoleg, ¿Te has fijado que el único efecto demostrable que ha tenido el proces es bloquear el cambio político? No me refiero solo al hecho de que Convergencia sigue gobernando en Catalunya gracias al proces, me refiero a que el PP también sigue en el gobierno gracias al proces.

  Haz memoria, cuando en marzo del 16 Pedro Sánchez se presentó a la investidura había una mayoría anti-PP mas que suficiente parar darle la presidencia, pero las cosas se torcieron porque había un obstáculo insalvable que le impidió conseguir los votos necesarios: El p… proces.

  Y lo peor es que todo apunta a que esto es solo un aviso de lo que está por venir. Tiene toda la pinta de que el 2O los grandes triunfadores de todo este circo serán el PP, por haber frenado a los enemigos de España, y Convergencia, por haber luchado heroicamente hasta el final.

  Y así el proces habrá servido para garantizar que sigan mandando los mismos y que todo siga igual.


  • Totalmente de acuaerdo


   • Y los tontos se creerán más radicales.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: