h1

SI als Blocs Electorals a Tv3

Juny 9, 2016

Camaron-duerme-Roto_EDIIMA20121130_0312_12

Aquesta nit començarà la campanya electoral que pot culminar la Revolució Democràtica que va iniciar a Espanya el 15M, però fins ara Tv3 s’ha limitat a centrar tota la seva informació política de precampanya entorn al fracassat debat dels pressupostos del Parlament, arribant al límit esperpèntic a limitar-se a preguntar només per aquest tema al líder d’En Comú Podem; una confluència que, com a tal, encara no existeix al Parlament.

Afortunadament, la llei obligarà a partir d’aquesta mitjanit – i durant 15 dies – a que la televisió pública informi proporcionalment sobre tots els partits, inclosos els que no donen suport a Govern de la dreta nacionalista. Concretament CDC, la formació política a la qual ells obeeixen amb la fidelitat d’un gosset faldiller, anirà en quarta posició. De nou els professionals de l’agitació i la propaganda – presumptes periodistes – tornaran a fer el ploricó i esgrimiran el suat conte de la llagrimeta pel fet d’haver de mencionar partits que no son del Règim.

Si TV3 fos una televisió plural i respectuosa amb la oposició, com ho havia estat durant el Tripartit, no caldria que la justícia intervingués en posar ordre en aquest infame comportament barroer i sectari amb el que TV3 esputa la intel·ligència dels seus soferts televidents, dia i si i dia també.

TV3 ha estat denunciada pel Sindicat de Periodistes davant el Consell d’Europa pel control polític dels seus informatius, també pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el Col·legi de Periodistes, el mateix Consell Professional de TV3, així com tots i cada un dels partits de la oposició que representen al 53% de la població catalana.De fet, TV3 ha esdevingut una mera porta giratòria entre periodistes i candidats convergents, com ho demostra que el cap de llista de CDC al senat sigui l’humorista Mikimoto, el qual porta dècades parasitant les subvencions públiques per beneficiar als seus negocis particulars.

Els nacionalistes estan tan convençuts de la suprema bondat utòpica de la seva causa que veuen justificats tots els mitjans emprats per arribar-hi, per poc ètics que siguin. Ja serem respectuosos amb els dissidents quan siguem independents, ara no toca. Ara hem d’estar units, com un ramat obedient al Pastor. I si alguna ovella negre esgarriada s’aparta del camí, els lladrucs dels gossos (mediàtics) de l’amo ja s’encarregaran de ridiculitzar-la, assetjar-la, o directament invisibilitzar-la com si mai hagués existit. Es el mateix que succeeix amb tots els fanatismes religiosos i utòpics que anuncien l’arribada imminent d’un Paradís, al qual només un boig o un estúpid no hi pot voler entrar.

El control de la comunicació ha estat vital per a la construcció del relat hegemònic nacionalista, creant unes emocions col·lectives catàrtiques que mobilitzessin a la classe mitja i a la població rural en suport al Govern de dretes i aturar així l’espurna revolucionaria del 15M o de la victòria de Colau a les municipals. I es que el Procés es una “hiperrealitat”, una especie de Màtrix que tan sols s’alimenta, creix i es reprodueix al entorn mediàtic públic i subvencionat català, on els alienats espectadors creuen que és més real que la realitat mateixa. Els mil·lenaristes necessiten desesperadament la seva dosi de fé i pensament màgic, per tal de seguir creient que el món ens mira, que ho tenim a punt de tocar i que es pot crear una Hisenda Pròpia amb el poder de la il·lusió i els somriures. Ells creuen que han desconnectat d’Espanya, però tan sols ho han fet de  la realitat material,

Ens porten prometent l’arribada imminent del Paradís des de 2012, amb una infinita successió de dies històrics  i no han estat capaços de guanyar unes eleccions en vots, ni de fer una Consulta vinculant, ni una sola Estructura d’Estat ni de tan sols aprovar un miserable Pressupost autonòmic. Sincerament: sou uns fracassats. Aparteu-vos i no molesteu a la Revolució que avui comença a Espanya. I de la qual TV3 estarà obligada per llei a parlar, encara que només sigui en un breu parèntesi de racionalitat de 15 dies.

5 comentaris

  1. No creus que és més utòpic prometre una revolució per a no se sap què (i que a cap país del mon ha funcionat mai ) que no pas prometre l’alliberament del país (que molts paisos colonitzats han aconseguit al llarg de la història antiga i la recent).


  2. Fa molts, massa anys (salvant alguns breus parèntesis), que Tv3, Catalunya Ràdio, etc. són, tan sols, eines al servei del nacionalisme. De fet, des de molt aviat, la “missió” d’aquest mitjà de comunicació no va ser informar de manera democràtica, crítica, igualitària, i sobretot plural la població, sinó convertir-se en l’instrument de creació d’ideologia, de creació de falsa consciència. Aleshores, fa vint, vint-i-cinc, trenta, trenta-cinc anys (des del 1984?), tots volíem i necessitàvem una televisió pública en català. Però Tv3 sempre, SEMPRE, ha estat essencialment llastrada pel nacionalisme conservador (no n’hi ha d’altre!); Tv3 ha estat pràcticament sempre la televisió privada (que paguem tots) al servei de la ideologia (ideologia, efectivament, element ideal, superestructural, alienant) de la dreta catalana. Volíem televisió pública, crítica i en català (perquè el que venia de l’estat espanyol era del tot mediocre i inadequat), però això no va sortir. El problema és que han anat passat els anys i la crítica a aquesta situació ha estat poca, i sovint covarda. L’esquerra, l’esquerra transformadora, s’ha mossegat la llengua per no ser acusada d’espanyolista i de no defensar la llengua catalana, i així ens hem anat empassant la vergonyant situació a la que hem arribat: construcció irracional del relat del procés, nul·la crítica als governs nacionalistes, silenciar errors greus i barbaritats de la corrupció de la dreta catalana o d’actuacions dels mossos, debats-sense-debat, propaganda i negació de la pluralitat… Quan fa que passa tot això?, qui no té exemples d’aquest sistemàtic esbiaixament cap a una única ideologia política?
    Ara que l’esquerra-esquerra tornem (una mica tard) a recuperar la central noció d’hegemonia, hauríem de posar damunt la taula, de manera radical, com el discurs (el relat), l’aparent hegemonia nacionalista i independentista actual és, essencialment, el producte, el resultat, de milers i milers d’hores d’aculturació, d’ensinistrament, d’alliçonament, intel·lectual i moral, per part de Tv3 i els mitjans de la classe política burguesa catalana d’ahir, d’avui i de sempre. Ja sabem que d’altres cadenes, empreses, publiques i privades de Catalunya i de la resta de l’estat no són millors. Clar que ho sabem. Per això en volíem una de nova que recollís els afanys d’una ciutadania lliure, crítica, plural, objectiva. I això no és Tv3.


  3. Oblidat de llançar el currículum a TV3


  4. […] primer cop a la història recent TV3 no ha seguit els Blocs Electorals (que li obligaven a informar imparcialment de tots els partits) i ha editat les noticies de campanya com li ha donat la gana, amagant a la primera força política […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: