
Per què votaré En Comú Podem
Desembre 18, 2015Aquesta campanya se m’ha fet rara. Raríssima. Res a veure amb totes les que havia fet abans i em porto unes quantes. Es el primer cop que la gent al passar no ens diu “fora polítics!” sinó que aplaudeix i demana cartells. Mai m’havia passat de trobar-me octavetes espontànies, fetes a ma, demanant el vot per nosaltres. En comptes de fer-nos la cobra quan repartim informació, hi ha cua al nostre estand agafar vots per la família i amics. Aquells que venim de opcions polítiques minoritàries no ens acabem mai d’acostumar a omplir poliesportius, amb centenars de persones que es queden a les portes per manca d’espai. Així dona gust!
Aquests son els motius pels quals jo votaré En Comú Podem:
1.- Per què es la única llista d’esquerres a Catalunya: Després de molts anys teoritzant sobre la Syriza Catalana o el Front d’Esquerres, finalment ho hem aconseguit, aquí tenim al PSUC del Segle XXI. Quan només hi ha una opció no hi ha dubtes, ni marge per l’error. Una aposta per conjugar activistes socials (PAH, Sanitat, Educació…) amb militants de ICV, EUIA, Podem, Barcelona En Comú o Equo. La CUP no es presenta; el PSC porta de cap de llista a una ex-ministra que es va comprar una casa de 600.000 euros a República Dominicana mentre implementava el desnonament expres per famílies que portessin una sola quota per pagar. I ERC… bé, la deriva cap a la dreta etnicista més repugnant i la seva submissió absoluta a Artur Mas, els ha situat a anys llum de qualsevol rastre de progressisme. Una llàstima que aquesta confluència no s’hagi pogut dur a terme a la resta de l’estat, a excepció de Galicia i Catalunya.
2.- Per què ha sabut sortir de la zona de confort de l’esquerra, sense perdre la seva essència: Trobo un absolut encert que Owen Jones hagi participat en el final de la nostre campanya. Aquest es el pensador que ha donat un gir copernicà a la forma d’entendre l’esquerra en l’actual context d’economia post-industrial. Es ell qui ens ha explicat que els barris humils no voten a l’esquerra perquè no se senten identificats en la categoria “classe obrera“, ja que aquest concepte ha estat demonitzat per l’hegemonia cultural neoliberal. Van ser la PAH i el 15M els primers moviments d’empoderament dels treballadors, simplement anomenant-los “gent” o “els de abaix“; buscant objectius comuns bàsics, comprensibles per proletaris no qualificats o persones d’avançada edat, molt més enllà del típic perfil de jove universitari bohemi de classe mitja-alta amb una àmplia cultura intel·lectual revolucionaria (que es el target actual de la CUP). No cal rodejar-nos d’una iconografia identitària ideològica; no son necessàries banderes roges, tricolors, o fotos de Lenin i el Che, simplement acordar que estem d’acord en aturar l’austeritat, la corrupció, els desnonaments, els privilegis polítics i protegir el bé comú i els serveis públics dels poderosos. Tot això sense rebaixar ni una coma del programa; compareu del de ICV-EUIA de 2011 i el d’En Comú Podem i trobeu una sola diferència rellevant. Impossible.
3.- Per què es la única candidatura que defensa una solució democràtica al conflicte identitari: Resulta divertit veure com ERC, CDC i CUP han renunciat al dret a decidir i s’han entregat a un pensament màgic, segons el qual es possible arribar a la independència mitjançant “la desconnexió mental“. Una especie d’esquizofrènia psicòtica col·lectiva, on aquests partits reconeixen obertament haver perdut tot contacte amb amb el Planeta Terra i viure en una realitat paral·lela de fantasia i ficció, on la seva voluntat es suficient per canviar el món, al marge de totes les condicions materials. Això si, tot es possible menys canviar Espanya ja que els espanyols son una raça inferior, casposa i irreformable. Per altre banda PP-PSC-C’s proposen fer petites reformetes a veure si així es calma l’odi i la fúria identitària del Procés. No, no us enganyeu. El Procés només acabarà el dia que es demostri, de forma contundent, que es més senzill canviar de polítiques que d’estat.
4.- Per què es un vot que val doble, tant per Pablo Iglèsias com per Alberto Garzón, però no es subordinarà a cap dels dos: Votar En Comú Podem servirà per obrir les portes a un Govern d’esquerres, ja sigui liderat per Pablo Iglesias com per Alberto Garzón. Però a diferència del PSC mantindrà un grup parlamentari propi, amb llibertat de vot, i amb una òptica catalana, no subalterna a cap partit estatal, amb veu i ànima pròpia, aliè a les disputes puerils i d’ego testosterònic que hagin pogut tindre Iglesias i Garzón entre ells.
5.-Per què ha entès com conjugar el millor de la vella i de la nova política: En Comú Podem ha sabut trobar l’essència de la nova política, rebutjant els tics més populistes de l’antipolítica. Sous més baixos pels polítics si, misèria no; participació directe si, referèndums cada 5 minuts no.Pensament positiu si, infantilisme màgic no. Ha sabut aprofitar tot el bagatge ideològic de propostes, idees i reflexions de partits molt vells, introduint nous conceptes i un discurs dur contra certs privilegis polítics, sense deixar que aquest relat anti-establishment se l’apropii la ultradreta, com ha passat a França. Han sorgit uns nous lideratges forts, certament amb tics un xic messiànics, però que es just el que necessitàvem per contrarestar als messies del Procés.
6.- Per què es una opció veritablement reformista, allunyada de mil·lenarismes profètics: No us podeu imaginar com de fastiguejat estic d’absurdes promeses d’una Ruptura instantània, segons la qual en una data màgica (que mai arriba) apareixerà un Nou Món on tot serà sobtadament meravellós i fàcil. Aquest pensament ultra-idealista i utòpic es propi de cristians evangèlics renascuts o d’integristes islàmics del ISIS. El socialisme científic es l’antítesi absoluta d’aquest fonamentalisme mil·lenarista, de caire religiós i profètic. La realitat només es canvia de forma progressiva amb major o menor velocitat. Nosaltres serem els més ràpids, però mai durem a ningú a falses promeses de Paradisos Terrenals immediats. I si algú te algún dubte sobre quina es la diferència entre Reforma, Revolució i Ruptura que llegeixi aquest article. Un Procés Constituent? Fantàstic i endavant. Però creure que un nou marc legal crearà ocupació per si sol o generarà riquesa immediata, es mentir.
7.- Per què obrirà un camí pel canvi a Europa: Syriza va guanyar les eleccions, però no en va tenir prou per acabar amb l’austeritat de la Troika; no per manca de voluntat, sinó per falta d’aliats. Es evident que el marc dels estats nació es obsolet i que el capital no entén de fronteres. De moment ja tenim dos governs d’esquerres al sud d’Europa (Portugal i Grècia); els més petits i dèbils, que sols poc poden fer. Però un canvi anti-austeritari a un país amb 48 milions d’habitants es un punt de no retorn que inclinaria la balança de forma determinant. Deixem-ho clar: Occident es troba davant una cruïlla: O Corbyn o UKIP; o Bernie Sanders o Donald Trump; o Marine Le Pen o Pablo Iglesias i Alberto Garzón. Som la darrera esperança per les classes populars abans de llençar-se en mans del feixisme.
8.- Per què tenim als millors candidats: Que pot haver-hi millor que un professor d’història de la UAB per encapçalar una llista, com en Xavier Domenech? A anys llum de la reta de candidats catalans, tant en discurs, com en coherència i oratoria! I que dir de la Marta Sibina i de la seva lluita contra la corrupció en Sanitat des de la revista Cafè amb Llet? Menció especial per aquells candidats als que conec personalment, com el Josep Vendrell, tot rigor i professionalitat, la lluita contra la corrupció del PSC a Sabadell de Joan Mena, o la Aina Vidal, una jove lluitadora per la classe obrera des del sindicalisme. També mencionar al candidat de Lleida, en Jaume Moya a qui vaig conèixer en la lluita activista per salvaguardar les restes arqueològiques de Sikarra de la especulació urbanística. Fins i tot duem una candidata potent al Senat, la Maria Freixenet, amb un discurs feminista molt treballat.
Finalment demanar-vos el vot per En Comú Podem i recomanar aquest vídeo del meu idolatrat Owen Jones fent un anàlisi clar de les eleccions del 20D:
Sigui quin sigui quin sigui el resultat de diumenge, estic molt content d’aquesta campanya, de la bona rebuda per part de la ciutadania i la sintonia amb els companys de Podem, ICV i EUIA de L’Hospitalet, que hem fet una feinada voluntària increïble, barri a barri i carrer a carrer.
Jo votaré ERC.
El diumenge després de votar #EnComúPodem, en veiem a l’estació del Nord-BCN !! Sens dubte serà un día magnífic!!
m’encanta com et creus les teves pròpies mentides i obvies la realitat: presenta’t com ICV i tornaràs a sentir com t’ignora la gent.
Però és clar… aneu sota el paraigües lila de Pablemos, que si no és un partit personalista i mesiànic ja m’explicaràs…
Assumeix-ho: sou el ciudadanos d’esquerres, i per cert, et faig un pronòstic: saps qui et votarà? gran part de l’àrea metropolitana. Els que fa 3 mesos es van llençar en mans de ciutadans. Analfabetisme polític 100%
Vet aquí el típic comentari classista i racista d’una persona catalanoparlant de classe mitja que té un complexe de superioritat en vers a la classe obrera de l’àrea metropolitana (els xarnegos) a qui odieu simplement per ser pobres i no de raça catalana pura.
Gràcies per confirmar, un cop més, tots i cada un dels meus perjudicis contra el nacionalisme.Es exactament el que Owen Jones denuncia al seu llibre.
vet aquí el cultureta esquerreta que se sap a la cúspide la piràmide moral, per sobre del bé i del mal.
A mi no em facis servir de mirall de les teves merdes, nano.
Jo no odio a ningú per ser pobre. De fet jo no odio a ningú, pràcticament. Només tinc intolerància a la estupidesa manifesta,
Tanta ràbia em fot el que raja de la corrupció i després vota CDC com el que en 3 mesos passa de votar Cs a Podemos.
I per cert, jo també votaré En comú, però per motius diferents als teus:
1. CDC i ERC han demostrat que no es creuen el procés. Recorrent la sentència contra la declaració sobiranista i anant separats a Madrid a fer pura política autonòmica.
2. Pq em crec que vulguin fer el referèndum i faig vot útil per mirar de fer-los decisius i desencallar el maleït procés.
3. Pq he votat a tots els partits de centre esquerra en els darrers vint anys i aquests encara no han tingut la oportunitat de fallar-me.
Ara bé: tinguis clar qui ets i on ets. ICV no li importava a ningú. Mas ha hagut de malvendre el seu partit i diluir-lo en el procés per sobreviure, i vosaltres heu fet el mateix amb Podem. Espero que com a mínim, en privat, t’ho reconeguis: no heu aconseguit res. Us heu pujat a l’esquena d’un projecte potenciat pels mitjans de comunicació. Res més.
Be, a mi mentres ens votis, com si després ens vols escopir i cagar a la porta de la seu. Ja t’ho faras!
No et voto a tu.
M’explico: si haguéssiu conservat la poca dignitat que us quedava després d’en Saura, i us mantinguéssiu com a partit, no us votaria.
Però com que de dignitat no en gasteu i heu corregut a amargar-vos sota les faldilles de Podem, doncs no em queda altre remei.
Surrealista. Estas molt enfadat perqué hem fet molt bé les coses i no et queda més remei que votar-nos i lamentes profundament que no les haguem fet malament i així no ens hauries de votar. ajaja Però tu de quin circ has escapat?
Realment estem arribant a un electorat d’alló més estrany i singular. Coses de fer-nos massius!
Deixem les coses clares: tu no ets podem. Tu ets ICV. Fins aquí sí, oi?
A mi tant me fot que t’amaguis sota el paraigües de Podem, pq saps que? Al final fas el mateix que l’Artur Mas i la resta de convergents: t’agrupes amb altres forces i canvies el nom per evitar la brutal pèrdua anunciada de vots.
Ells tenen catdem, vosaltres l’Observatori DESC. Sou la mateixa merda fastigosa, cadascú al seu costat de la balança.
O sigui que no: no heu fet res bé. Ni us heu fet massius. Us heu amagat dins de Podemos. I els voto a ells A PESAR de vosaltres, que et quedi clar.
Enganya’t tant com vulguis, però si algun dia us torneu a presentar en solitari saps que us passarà? el mateix que a Unió.
Doncs jo estic totalment dacord, amb el que dius, jo de ben segur no ho hauria dit millor.
Però em sap greu que això no hagi passat fa 10 anys o tant sols 4 anys… On eren aquestes veus… ? On han estat durant 40 anys per fer un pais seriós. Jo ara lidio amb una ambaixada patètica amb qui em jugo la llibertat de la meva
parella i la meva. Estic emprenyada amb
l’esquerra espanyolista que estimo. Heu
fet tard !
És més on estan les propostes pel sector de les arts… I la cultura? De ben segur
que ja ha fet una altra artiste em
declaro – apàtrida -, de ben segur que els artistes tenim llenguatges universals… Necessito un passeport per comunicar avui en dia?
Chacón, exministra de Defensa durante la gestión de José Luis Rodríguez Zapatero, plantea en una carta que reseña ABC que no ha comprado ninguna propiedad en República Dominicana.
Sin embargo, afirma que su esposo, Miguel Barroso, con quien se encuentra casada bajo un régimen de separación de bienes, “fue propietario durante tres años (entre 2008 y 2011) de una vivienda en el municipio de Las Terrenas en República Dominicana”.
La política negó, de paso, que se trate de “un chalé” de lujo valorado en 600 mil dólares, como hizo referencia el diario en noticias anteriores.
Siempre de acuerdo a la versión del diario, Chacón destacó que ni ella ni nadie de su entorno “ha tenido jamás ninguna relación con alguna inversión empresarial, turística ni de ningún tipo, en el municipio citado ni en ningún otro punto de República Dominicana”.
Además de hacer alusión a enclaves turísticos dominicanos, las historias de ABCE sobre el fondo de los ERE fraudulentos citan nombres de otros empresarios españoles como Jesús Barderas, empresario amigo íntimo de Felipe González, y Enrique Sarasola.
– See more at:
http://www.7dias.com.do/portada/2014/09/30/i173409_politica-espanola-del-psoe-niega-que-tenga-inversiones-irregulares-republica-dominicana.html#.VnxOVVThCik