h1

Perquè et bloquejo a Twitter? L’impossible diàleg entre Fe i Raó

Agost 18, 2015

fe-sobre-razon-cabala-mexico-kabbalah

Darrerament alguns hiperventilats processistes borden per la xarxa que soc un sectari pel simple fet que he decidit bloquejar sense cap pietat a tot aquell que em sembli remotament sospitós de ser un dels assetjadors que cada dia em dediquen tota mena d’injúries, ofenses, befes i improperis. Fins i tot m’han fet un perfil “fake” per ridiculitzar-me i parodiar-me.

Jo treballo, tinc dues feines (mal pagades i amb tota la precarietat imaginable) i ni tan sols he gaudit d’un sol dia de vacances en tot l’estiu; tinc xicot, família, amics i soc militant voluntari d’un partit, dos espais de confluència i diversos moviments socials. Twitter, i les xarxes socials en general, son tan sols un mer entreteniment per les poquíssimes estones lliures que em queden per mi. I aquest efímer temps vull que serveixi per difondre les meves idees o debatre amb persones amb les quals sigui possible crear una dialèctica mútuament enriquidora. Amb psicòpates i trastocats obsessius no penso perdre-hi ni un segon, i tampoc em penso entretindre en matisos ni subtileses. I com resulta que soc víctima de l’odi des de que vaig sortir de l’armari amb 11 anys, sé reconèixer un assetjador d’una hora lluny.

Es impossible establir un diàleg entre la Fe i la Raó, doncs parlen en camps semàntics absolutament diferents entre els quals no existeix cap síntesi possible. Els seguidors del Procés son persones irracionals, guiades per la fe en una causa suprema que dona sentit a la seva existència gregària. Ells es troben davant l’arribada imminent del Paradís, un Nou Ordre Mil·lenarista de felicitat absoluta, un destí teleològic on no existirà cap problema social. L’únic que han de fer es desitjar-ho molt fort, obeir al Messies i acabar amb qualsevol heretge que gosi qüestionar el menor matís del relat oficial del Règim. No hi ha tolerància possible amb les ovelles negres esgarriades del ramat que no segueixin cegament els lladrucs dels gossos del Pastor.

Com molt encertadament va apuntar el lingüista Geroges Lakoff, des de la revolució neo-conservadora de Ronald Reagan, la  dreta reaccionaria nacionalista no es basa en xifres estadístiques, economia o discursos racionals, sinó en un marc mental format per sentiments, emocions i valors. Per ells l’orgull patriòtic es infinitament més important que els problemes reals dels habitants que habiten la nació. Les essències i els símbols que conformen la identitat de grup i la Utopia idealitzada a la que serveixen estan per sobre de la tot; també de la democràcia o la llibertat per discrepar del poder.

Retallades? Privatitzacions? Neoliberalisme? Corrupció?  Abús policial? Explotació laboral? Atur? Aquests conceptes no encaixen en el seu relat idealista on tota benaurança depèn del color de la bandera que onegi a les institucions i totes les desgràcies de l’univers son culpa d’Espanya. Amb ells no es possible debatre si cal pujar o baixar impostos, com gestionar els recursos, limitar o no els sous públics, privatitzar o nacionalitzar una empresa, donar més o menys subvencions o protegir més o menys el medi. Simplement, no parlen aquest idioma, ni entenen cap lògica fora del maniqueisme entre nacions enfrontades. Ara cal que els explotats estiguin units als explotadors i ja tindrem temps per parlar de la realitat material quan arribem a l’inexistent Itaca, després de donar voltes concèntriques infinitament en el desert.

Les persones d’esquerres racionals (independentment de com ens situem dins l’eix nacional) no som d’eixe món. Tenim idees (que no dogmes) derivades del materialisme històric, la lluita de classes i el racionalisme científic sorgit de la Il·lustració. No podem entendre l’obscurantista metafísica hegeliana basada en ens nacionals incorporis, sentiments tribals o el romanticisme lacrimogen. Vivim dins de la realitat objectiva i les nostres fredes idees es deriven de l’observació empírica d’aquesta, no d’impulsos viscerals en torn a les presumptes ofenses a la identitat grupal.

No ens entendrem mai mentre ells no abandonin el seu fanatisme intolerant i baixin a la realitat a parlar en termes respectuosos, democràtics i pragmàtics de com gestionar el present, no de com feliços serem en el seu imaginari futur i de com de traïdors som els que discrepem del Govern.

En fi! Us deixo amb alguns petits exemples dels centenars de tweets amb amenaces i insults que rebo a diari per part d’exaltats seguidors de la dreta reaccionaria “Junts x Si”. La “Revolució dels Somriures” en diuen. La part fosca de la fama, l’èxit i el glamour, suposo…

 8 homofob1 psicopata2#pet

36 comentaris

 1. Novament parlem del mateix (o gairebé). http://mildimonis.blogspot.com.es/2015/08/tristesa-junts-per-la-fe-i_15.html

  Per desgràcia, a mi també em sembla que el diàleg entre Fe i Raó no existeix (ens ho demostren milers d’anys d’història). Allò que hauria de ser possible (tenir debats racionals) és impossible. Si li afegim el to i el nivell dels qui et responen, la veritat és que pinta un panorama molt decebedor i desagradable. El qui s’ha inventat la “revolució dels somriures” és un cínic, perquè sap perfectament com les gasten els seus hooligans. Tan sols ens cal esperar que els resultats de les eleccions autonòmiques els ajudin a pensar, si és que poden.


  • Avui entrar en aquest blog ha estat un “déjà vu”. La referència a la Fe i la foto del ramat les tenia recents d’un altre lloc. Ara ja sé d’on.

   Casualitat, suposo.


 2. ¿Qué harían los de “Catalunya sí que es pot” con el actual centro emisor de la DAB+ en la barcelonesa Collserola? DAB+ es una tecnología que significa Digital Audio Broadcasting Plus, la radio digital terrestre y gratuita.


 3. Gracias por la información. Tú ánimo, sigue en twitter y bloquea a quien te parezca oportuno. Eres un bloguero magnífico y preparado. Te leo siempre con interés y aprendo mucho contigo. Un abrazo nvs


 4. Fas bé bloquejant a tort i a dret. El temps no dóna per llegir tanta ximpleria.


 5. durante mucho tiempo la izquierda ha estado queriendo ignorar a estos monstruos cuando no alimentándolos, en parte como una forma de ocupar cargos, en parte por complejos y cobardía y en parte por ignorantes.

  La izquierda no se ha opuesto jamás al mensaje para analfabetos políticos que durante mucho años el nacionalismo ha ido inculcando en la sociedad considerando al español facha, tonto y ladrón como si el ser facha, tonto y ladrón fuese indefectiblemente adherido a la identidad española,

  ahora esta masa de creyentes está en marcha y como podemos ver por quienes dirigen el cotarro ya no se trata de buscar un país con valores distintos ni muchísimo menos mejores, es simplemente un secuestro y acoso de las libertades y derechos individuales con el subterfugio de esos extraños y peligrosos “derechos de los pueblos”


 6. Pregunté hace tiempo a los expertos de Bible History ” In what language was engraved the Moses Law in Akkadian Cuneiform or Mizraim Hieroslyphic. No he tenido respuesta “so far”. ANIMO.


 7. 1- Tothom té el dret de bloquejar a qui vulgui per twitter. És una opció com qualsevol altre que ofereix la xarxa de l’ocell.
  2- El debat entre fe i religió és etern. Tanmateix, segons com, son debats que es poden arribar a tocar. Tota la física quàntica que teoritza sobre cordes, membranes, dimensions addicionals i universos paral·lels, potser mai es puguin demostrar científicament i es quedin relegades a ser “una aproximació filosòfica al fet cosmològic”.
  3- Tot discurs polític tendeix a la utopia, perquè és el que ven. La idea de que CSQEP pactarà amb PODEMOS i que al Parlament Espanyol canviarà i que es farà tot el que el PSC ha estat incapaç, és força increïble. Si PODEMOS pacta amb el PSOE i el PSOE no admet cap identitat de Catalunya, ja hi tornarem a ser.
  4- M’agradaria poder viure en un món on hom pot dir gilipolles algú, no perquè sigui gay o baix o gras o negre, etc… sinó perquè simplement és gilipolles i punt. I potser hi ha gent que pensa això de l’arqueòleg. Que el personatge de tuiter és gilipolles.
  5- Passar-se la vida treballant per fer coses i millorar-les i gastar-se el temps lliure entrant al tuiter per seguir fent discurs (per seguir “evangelitzant” al personal?) és, potser, una mica gili. Ostres, el temps lliure hauria de ser per gaudir i fer altres coses.
  …….
  99- No s’obliden de la llei de Poe. Que per ací veig massa gent llegint comentaris literalment. Com si fossin aspergers i no sabessin reconèixer el discurs irònic. O la satira.


 8. Benvolguts,

  jo sóc l’hiperventilat processista que bordo per les xarxes (més avall també dius psicòpates i trastocats obsessius, suposo que no va per mi. Sigui com sigui, curiós el teu to ofensiu quan ets tu qui exigeix respecte continuament).

  Ets molt previsible, Arqueòleg. Tornes amb la cantarella que pateixes assetjament, que n’has patit tota la vida i patatim patatam. Company, som molts els qui de jovenents hem sofert el que ara en diuen bullying d’una manera o d’una altra, però no anem pel món fent el ploricó i esperant compassió aliena.

  Dius que els independentistes són la pell de Barrabàs, i per demostrar-ho penges quatre tuits. Mira, per cada comentari ofensiu que hagi pogut fer un independentista jo te’n puc penjar deu que han fet els teus camarades unionistes. No els disculpo, només faltaria: simplement dic que la Xarxa és així, i que de Joseps, Joans i ases n’hi ha a totes les cases. Com diuen en castellà, si no te gusta el fuego, aléjate de la cocina. Tu no vols debatre, tu vols massatges diàlectics.La teva petita fama dins del món unionista (a ells els hi agrada que els hi diguin “constitucionalistas”) et fa sentir poderós. La meva iaia diria que us heu ben trobat.

  Apa, ja t’he dit el que et volia dir. Ja pots fer el que s’espera de tu i esborrar el missatge. Bon vent i barca nova.

  Jordi Dausà


  • ·Em ve de perles aquest comentari, on denota l’essència del que deia al post:

   1) Divideixes la realitat política en dues categories inventades pel populisme identitari “unionistes” i “independentistes”, es a dir, dins i fora del ramat. Sense matisos de cap mena. O obeeixes a Mas o ets el mal. Es indiferent si estas a favor del dret a decidir, d’una República Catalana federada a Espanya, si has col·laborat amb Omnium i Procés Constituent o si has impulsat el pacte pel Dret a Decidir a L’Hospitalet, com és el meu cas. Si no obeeixes cegament al Govern ets l’enemic.

   2) Justifiques l’assetjament i ridiculitztes les víctimes de la homofòbia pels que estan fora del ramat. Fantàstic. Em pregunto quan començareu a pensar que els Drets Humans només ho son pels adeptes al Règim.

   3) He posat 4 tweets com a exemples aleatoris però significatius, ja que tampoc volia avorrir als meus lectors. Mai trobaras cap exemple d’un cas similar de violència fanàtica i assetjament contra la llibertat d’expressió per part de membres d’ICV, EUIA, Podem o Equo que son els únics que em representen.

   En fi, gràcies per confirmar punt per punt que tots els meus perjudicis sobre el processisme eren la pura i dura realitat i que es tem caminant envers el totalitarisme nacionalista i la fi de la democràcia pluripartidista, envers un règim messiànic i plebiscitari.


   • En Jordi ha dit que ets previsible i que el fet d’haver patit assetjament no implica haver de recórrer al victimisme. En cap cas aquestes afirmacions són ni de bon tros una justificació de l’assetjament. Tampoc ha parlat de cap ramat ni ha justificat l’homofòbia pels que són dins o fora d’un del qual exclusivament parles tu.

    En cap cas ha dividit la realitat política entre independentistes o unionistes, simplement ha constatat el fet que tu et sents còmode amb el fet que et donin la raó o et riguin les gràcies i aquesta situació es dóna gràcies a gent que és partidària de l’unionisme i que ho fan. No és el mateix dividir entre faccions que esmentar-ne una en la qual et sents força còmode. Tampoc el fet que hagis dut a terme actes a favor del dret a decidir implica que no siguis unionista, anarquista, d’ultradreta o federalista.

    També estaria bé que assumissis el fet que el republicanisme o federalisme espanyol és una de les formes en què es manifesta l’unionisme, ja que al cap i a la fi, el que garanteix, en principi, és la unitat d’Espanya, tot i que d’una forma diferent de l’actual. És a dir, substituint el sistema d’autonomies i abolint la monarquia previ referèndum popular (antes roja que rota, es deia). Tanmateix és difícil que aquest acte es pugui realitzar quan els partits majoritaris PP i PSOE, sumat a C’s, estan radicalment en contra.

    Respecte al tema dels tuits, potser te’n descuides de dos companys o excompanys teus (suposo que et devien representar, llegint les teves paraules), els quals formaven part de les llistes als ajuntaments de Figueres i Girona per ICV/EUiA/Podem en les anteriors eleccions, i la van embolicar proferint insults de caràcter identitari a polítics de CiU via Twiter i FB. Tornes a posar de manifest maneres esbiaixades en el teu discurs. És més, sense anar més lluny divendres passat vas titllar als 40.000 assistents a l’acte de Junts pel Sí de lladres i a mi en un intent de debat a Twitter un cop et vas veure rebatut (cosa força fàcil), em vas titllar de Nazi (barretinazi) sense que jo et faltés al respecte per a continuació bloquejar-me.

    En definitiva, ets el clar exemple d’aquells que veuen la palla en l’ull aliè i són incapaços de veure la biga en el propi, dels que no volen pols i no deixen d’acudir a l’era i el paradigma clar dels manipuladors fal·laços i d’aquells que davant de la dialèctica bloquegen a la gent per no poder rebatre amb els seus dogmes de fe. Precisament allò que atribueixes als altres, ho poses de manifest amb les teves paraules. Tapa’t i no agafis fred.

    Víctor Ribas


 9. I tu mes Arqueoleg, que mes que glamoros sembles extraterrestre. A mi em vas bloquejar i en cap moment t’havia insultat ni amenaçat doncs no es el meu estil. Abans de donar lliçons d’etica als hiperventilats, psicopates i trastocats obsessius hauries de mirar-te al mirall i pregonar una estona amb les teves idees. Vigila que potser et peta el cap!!


  • “extraterrestre”- “en cap moment t’havia insultat”
   “Vigila que potser et peta el cap!” – “ni t’havia amenaçat ”

   Sou taaan adorables


 10. m’hauria de sentir afortunat per què encara no m’has bloquejat?


 11. T’he llegit vàries vegades, perquè defenses i raones el que jo defensava fa un temps i ara intentaré comentar. Entenc que l’eix ideològic d’esquerres és prioritari per a tu, però no acabo d’entendre la divisió que fas entre fe (independentistes) i raó (no independentistes), crec que es barregen fe i raó en els dos casos: s’ha de tenir fe per lluitar per un sistema econòmic diferent i s’ha de comptar amb la raó per concloure que en un país propi es poden fer polítiques millors, per començar, permetria viure en una república, una forma d’Estat més evolucionada que l’actual. En fi, m’agradaria trobar un punt de confluència, que no de convergència, entre les dues visions. Jo m’he anat decantant cap a la CUP (tot i que ara el Romeva em fa dubtar), crec que no estem tan lluny de CSQEP, crec!


  • Jo estic molt a prop de molts militants d’esquerres de les bases de CUP, però crec que la seva direcció està completament venuda a Mas.

   Si has entès el post hauràs vist que defenso que l’esquerra ha de partir d’un anàlisis científic i objectiu de la realitat, no de dogmes emocionals metafísics, que son la base del nacionalisme hegelià


   • Ok, però crec que es pot ser independentista i no nacionalista, encara que pot semblar una truita sense ou (com va dir en un article el Vicenç Villatoro)… I no em sembla que la direcció de la CUP estigui venuda a Mas, en fi, bona nit!


 12. Estic d’acord en que el debat polític ha de ser racional i objectiu, el que no entenc és en base a quints arguments científics que Espanya sigui un sol estat (ja sigui més o menys federalista) ha de ser objectivament millor que no 2 o 3 estats


  • Perquè com més gran sigui una hisenda fiscal millor es redistribueix la riquesa i el deute. El que hauríem d’estar debatent ara es si Espanya ha de delegar competències a Europa, no a Catalunya.


 13. Fa molt que no et deixe cap comentari al blog. I mira que en tinc ganes, però em tem que et fan més gràcia els que amenacen i frikigen.


 14. Para el Arqueòleg. ¿Habéis leido o leeréis en la web del periódico “El país” la noticia “La radio digital terrestre se apaga antes de nacer”? ¿Habéis hablado o hablaréis con los dueños del centro emisor de la DAB+ en Collserola sobre si se apagarán o no las emisiones de la DAB+ de Collserola, y con los demás partidos políticos que concurran a las elecciones catalanas sobre el tema de la DAB+?


 15. La meva solidaritat per l assetjament que estàs patint; fastiguejada de tant pensament únic i tanta dreta que manipula per fer de Catalunya la seva finca i arrabassar-nos la Democracia
  Espero veure el teu compte obert ben aviat !!!!!


 16. Me gustaría que pudieras ver cómo muchos tuiteros se han añadido el arquèoleg a su nick. Hay mucha gente solidarizándose contigo, de verdad. Ánimo y te esperamos, que una pandilla de matones no nos puede impedir leerte. Un abrazo, Patricia


  • Lo he visto y me ha emocionado muchísimo! Aunque no esté activo, estoy leyendo todo lo que pasa! Muchisimas gràcias y, por favor, transmite mi agradecimiento a todas las personas valientes que se han revelado contra al acoso.
   Des de luego que aquí em mi refugio me siento mucho más seguro de la turba


  • No tinc res a afegir a les paraules de l’amiga Patricia excepte que, sense vostè, Twitter és un lloc menys plural i, sobretot, molt més avorrit. Torni, home!


 17. Texto muy lucido, gracias.
  Vuelve Arqueolèg, haces falta!


  • Grácias!! No sufras que en breve estaré por allí, tan solo unos dias más!


 18. Veig que les respostes rebudes confirmen el teu punt de vista. Un matis: els “pocessites” no tant sols consideren que els no indpendentistes son traïdors, unionistes, espanyolistes, etc.. Aquesta qualificació tamé l’apliquen als independentistes que senzillament no comparteixen el famós “full de ruta” dissenyat per aquells que han estat saquejant diurant dècades el país que tant diuen estimar. El que és essencial d’aquest “full de ruta” és que la direcció del procés recau en els corruptes i que els que s’hi sumin (ERC, CUP) han de mirar cap a una altra costat fins qu’arribin a una impossible Itaca. I mentres tant, cap llei en un any i cap solució als problemes que afecten als més perjudicats per la crisi i la creixent desigualtat.
  No afluixis.


  • Després de rebre tants insults i amenaces de la caverna, un comentari positiu sempre s’agraeix! Merci


 19. […] publicacions que l’extrema dreta processista em dedica habitualment. Tot i que jo crec que el diàleg entre l’esquerra racional i la fé messiànica nacionalista es impossible, donaré una darrera oportunitat a la […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: