h1

RESULTATS DE L’ENQUESTA: Alexis Tsipras nou president de la Comissió Europea

Mai 5, 2014

Tsipras

Aquest blog arrenca l‘Especial de les Eleccions Europees amb una excel·lent noticia: segons l’enquesta realitzada en aquesta mateixa pàgina durant el darrer més, la futura presidència de la Comissió Europea recaurà en Alexis Tsipras el líder de Syriza, el partit de l’esquerra alternativa a Grècia que més ha fet tremolar a la Troika. Tsipras, però, no obtindrà majoria absoluta, al quedar-se amb un 45,1% de vot  i haurà de fer una Gran Coalició amb el Partit Verd Europeu de Ska Keller i José Bové, que amb un 25,5 esdevenen segona força parlamentaria, per tal de governar amb un ampli suport parlamentari.

Els resultats de l’enquesta quedarien així:

#enquesta 1

Així doncs, traslladats aquests resultats a la Composició del Parlament Europeu en nombre d’eurodiputats quedaria de la següent forma:

#enquesta 3La qual cosa suposaria un important daltabaix amb la representació actual, amb l’ensorrament total del Partit Popular i del Partit Socialista, les dues forces que fins ara s’han repartit càrrecs i poder a Europa, al servei dels interessos de la Troika, sent substituïts per una nova hegemonia roig-verda, que crearà una nova Europa social i ecològica redistribuït la riquesa del nord al sud, muturalitzant i auditant el deute, rescatant les persones i traspassant la sobirania dels estats al Parlament Europeu.

De la resta de grups tan sols resulta preocupant l’avenç de la ultradreta euroescèptica, valgui la redundància. El populisme estomacal d’un conflicte horitzontal entre pobres, tancant fronteres als migrants (encara més!), destruint la classe obrera al sortir del euro, competint en inflació i devaluació monetària, salarial i fiscal com a solució a la globalització, té una part de públic crèdul i incaut, per desgràcia

Perquè us feu una idea del daltabaix, la diferència en eurodiputats entre el Parlament actual i l’enquesta quedarà així:

#enquesta 2

Ja sé que algún aixafaguitarres de torn vindrà a desqualificar les dades de l’enquesta, que té una amplissima i significativa base de 184 persones i un lleuger e inapreciable marge d’error del 99,99%. Però si el CEO segueix xuclant els nostres impostos després de preveure 70 diputats per CIU a les passades autonòmiques, qui diu que aquest resultat no serà més precís?

4 comentaris

 1. Arrebatador. Mi padre en una anécdota verídica y preciosa contaba la historia de una familia humilde a los que la fortuna había sonreido con un generoso parto de la cerda doméstica. Con el negocio de la venta de las crias, contaba a sus cuatro pequeños arremolinados en la mesa,comprarían un trozo, en el que plantarían una viña,con la que harían vino y finalmente arrope.De niño he tomado el arrope (mosto muy hervido hasta convertirse en un xarop) con nieve, un exotismo en la ruralidad navarra. Nombrar el arrope y una gran excitación y desasosiego se produjo entre los niños.El penúltimo de los hijos ninguneaba al más pequeño aseverándole: “tú no comerás arrope”, provocando los lloros y rabietas del benjamín. El padre poniendo paz ,sentenció: “eh tú, déjale al chiquito que unte”. Pues eso deja al chiquito que unte.
  Estoy leyendo tu blog con fruicción y entusiamo.Compartimos ADN en un altísimo porcentaje.Lamento haber tardado tanto en descubrirte y lo he hecho via Twitter ,territorio en el que me inicio. Bien seguro que compartiremos cosas.
  Les meves més sinceres felicitacions.
  Una abraçada
  Carlos Colomo.


  • Moltes gràcies!
   Celebro que te guste mi blog y espero impaciente tus futuros comentarios!


 2. Jo aposto mes aviat, en base aquests resultats, per una Gran Coalició de PVE, PES, ALDE PPE i suport extern de EFD. Juntar-se tota aquesta gent ja va passar a Italia quan el PCI obtenia el 40% dels vots.


  • Ui si, ICV coaligant-se amb la Troika i Le Pen contra EUiA. Serà per aixó que es presenten el coalició.
   Droga mala!Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: