h1

El Feixisme es cosa de Mascles

Octubre 7, 2013

#albadorada homes

La fotografia superior correspon al grup parlamentari d‘Alba Daurada (la cara més atroç de l’extrema dreta a Europa) al Consell dels Helens, o Parlament Grec: 22 homes varonils, forçuts, amb el cap rapat o melena de heavie, bigoti i cara de testosterona; en un racó mig amagada, una única diputada. Si observem les seves desfilades amb torxes, mítings o vídeos, es repeteix constantment la mateixa imatge: fornits mascles acaparant tota l’escena, amb alguna noia duent una bandera en un racó o aguantant la cantonada d’una pancarta.

A Catalunya, si fem un recompte de regidors electes per Plataforma per Catalunya (descomptant escissions, transfuguisme i baixes) avui dia hi han 54 homes i 11 dones feixistes en els ajuntaments catalans en nom de PxC, un 83% de masculinitat.

Passa el mateix amb els votants? Doncs si observem aquests gràfics sobre el vot entre joves menors de 30 anys a les darreres eleccions generals a Àustria, podem comprovar com entre els nois la primera força és, de lluny, el xenòfob Partit de la Llibertat (FPÖ) de Heinz-Christian Strache amb un 32% de vot; mentre que entre les dones joves aquesta formació recull tan sols un 10%, es a dir, una diferència de més de 2/3.

austria feixisme

L’única formació d’extrema dreta europea que ha escollit una dona de líder, dins d’un procés d’emmascarament i pseudo-modernització estètica, per tal d’aparentar ser una força democràtica, ha estat el Front Nacional de França, amb Marine Le Pen. Tot i així, segons un sondeig previ a la primera volta de les Eleccions Presidencials de 2012 per TN Sofres Le Pen va recollir 2 punts menys  de vot entre les dones que entre els homes. En tot cas, una diferència molt menor que fa 10 anys, quan es presentava el seu pare (el mateix que recomanava a les dones la masturbació com a mesura anticonceptiva)  i el FN va ser la primera força entre els homes i la 3a entre les dones amb una diferència de 6% entre els dos sexes.

Es a dir, el fet que les formacions feixistes tinguin un lideratge femení les ajuda, però no és pas suficient per superar l’aversió atàvica de la dona cap a la ultradreta; es tracta, doncs, d’un fenomen estructural i molt més profund que un tema de quotes. Fins i tot quan l’extrema dreta es qui més denúncia demagògicament casos anecdòtics d’explotació de la dona en el món islàmic (mai en l’occidental).

Amb una estètica violenta i homenívola el feixisme atreu a votants masculins de classe treballadora i de nivell cultural escàs o nul, que contemplen esporuguits com les dones han entrat al mercat laboral i les minories (dones i homosexuals) s’estan empoderant, amenaçant el seu antic lideratge, obrint nous models socials i econòmics que no es basen en la força bruta, sinó en l’intel·ligència, les emocions i el coneixement, terrenys on ells son completament negats. El seu discurs, basat en odi i testosterona en vena, afortunadament no es gens atractiu encara per la majoria de dones.

12 comentaris

 1. Molt bona anàlisi. Realment sembla existir una diferent manera de fer, ser i sentir per part de les dones en relació als homes, fet que ja subratlla el feminisme de la diferència, en el qual em subscric. En qualsevol cas, i per desgràcia, l’extrema dreta va triomfar a Àustria i el Front Nacional va per un camí similar…


  • Guanyar no, però l’ascens del populisme xenòfob en les diferents variants es una amenaça molt real davant una crisi econòmica, com ja sabem per la història


 2. Si be es cert que el feixisme es clarament masclista, i en proporciò el nombre d`homes es molt superior, tingues en compte que una de les millors corretges de transmissió d`aquest masclisme han sigut les mares. Al cap i a la fi, elles tambè en son part.


 3. No es el mateix, pero be que dones tradicionals, riques i pobres, el recolzaren des de casa. i fins i tot en seccions femenines. Mira la Pilar Primo de Rivera, verge fins el final i lloant el seu germà com al sant pare. El feixisme i el masclisme son una estafa per la ple desenvolupament de lìndividu, igual que qualsevol dogma, del tipus que sigui.


 4. Apart de que el feixisme ataca qualsevol dissidència i diferència, vingui d`on vingui. Tothom, homes i dones, podem ser igual de malvats.


 5. i en els partits d’extrema esquerra hi ha majoria de votants femenines? això ho veurem en el proper capítol?


  • Depèn! Per exemple en el cas d’Austria es evident que la correlació inversa es dona amb els Verds (en aquest cas no son ni molt menys d’extrema esquerra, sinó més aviat ecoliberal-progresistes).

   A Alemanya passa el mateix amb Die Grunhe, que no amb la veritable esquerra Die Linke que té més vot masculí (però amb una diferència molt ajustada). Es a dir, on es dona el vot invers es en partits progressistes que han fet del feminisme una causa, encara que no siguin realment un extremisme esquerrà.

   No recordo dades catalanes, ho hauria de mirar, però no em sona haver vist mai diferències tan heavies com les que exposo al post en cap partit parlamentari


 6. En el cas d’Àustria, a banda del partit xenòfob FPÖ és interessant també el resultat del populista Team Stronach. Entre homes (totes les edats) recull un 8% de vots, mentre que entre dones la meitat, un 4%.


  • Es curiosa, en general, la diferència abismal entre el vot femení i masculí! Sembla que votin en eleccions diferents


 7. […] una polarització de gènere mai vista abans a la història. Quelcom que no es del tot nou, ja vaig parlar en un altre post de com els nous partits d’ultradreta a Europa tenen un suport e…. Segons les enquestes, així quedaria el mapa electoral americà si només votés un dels dos […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: