
MUSEUS CREACIONISTES: Fotografies de l’Horror Anticientífic
Juliol 30, 2013Al món existixen 21 Museus Creacionistes (16 als Estats Units), on es nega l’existència de la prehistòria i es presenta el Gènesi com una veritat absoluta i literal. Centres on es compara Darwin amb Adolf Hitler, es diu que la terra va ser creada fa 6.000 anys i es planteja que els dinosaures van conviure amb els primers humans i fins i tot van pujar a l’Arca de Noè.
El més gran de tots es troba a Kentucky; inaugurat el 2007, va costar 27 milions de dòlars (aportats pel grup evangelista “Answers in the Genesis”), té 160 treballadors (entre ells guies espirituals), disposa d’una superfície de 5.600 m2 i va rebre més de mig milió de visites en els primers 9 mesos.
Una enquesta de Gallup de 2012 indica que el creacionisme ortodox i la negació de la prehistòria arriba ja al 46% als USA, un 6% més que 2011. Els evolucionistes representen un míser 15% i tan sols son majoria entre votants demòcrates o entre estudiants de postgrau.
Aquí algunes mostres de l’Horror Anticientífic:
Museu Creacionista de Kentucky: Cromanyons convivint amb Dinosaures al Jardí de l’Eden
Museu Creacionista de Kentucky: Pots cavalcar un triceratops igual que ho feien Adam i Eva
Parc Temàtic de l’Arca de Noè a Hong Kong
Museu Creacionista d’Alberta (Anglaterra): Tomba de la Llei de l’Evolució
Museu Creacionista de Texas: Càmera hiperbàrica on es reprodueix l’atmosfera del món abans del Diluvi Universal
Museu Creacionista de Texas: Suposades petjades humanes al costat de petjades de dinosaure
Museu Creacionista de Califòrnia: Dinosaures pujant a l’Arca de Noè
Museu Creacionista de Califòrnia: Jardí de l’Edèn on s’explica la creació en 6 dies
[…] Museos Creacionistas: Fotografias del Horror Anticientífico (CAT) […]
Es el que succeeix quan en un país no es separa la religiò com quelcom de personal, tot i ser una democràcia láica. A part, els estudiants, molts, están molt especialitzats en questions molt concretes, pero son molt ignorants de la resta d`aspectes de la vida.
Només amb estudis de post-grau és majoria. Quina por. Em pregunto com devem estar aquí
Una mica millor, però no gaire. Segons l’enquesta realitzada pel Projecte Darwin el 2009 l’evolució es la teoria més acceptada pel 35%, un 31% creu que el Gènesi es compatible amb l’Evolució i tan sols un 8% dubta de la existència de la prehistòria (estic dient dades de memòria però la cosa anava x aquí)
Home en un país que té Atapuerca i Altamira, negar que hi ha prehistòria es ja tenir-los quadrats
Una cosa es combinar la creença amb el Gènesis amb la comprobaciò de la teoría de la evoluciò(ja mès que comprovada), i una altra es creure que tot es una faula com les interpretacions ximplistes de la Bíblia(les ximplistes). El fet que el mon i la existència siguin molt mès antics i l`univers molt mès extens no em fan menys espiritualista, perque em fan veure que realment som i coneixem molt menys del que ens pensem, i si nosaltres existim, qualsevol cosa pot ser. No entenc la dèria reduccionista d`alguns retrògrads que son incapasos de creure que el mòn tingui mès de 6000 anys. No son veritables espiritualistes, son fanàtics de la lletra malament interpretada i la tradiciò maament entesa. por i obscurantisme.
Bé jo com a materialista històric, els diferents tipus d’espiritismes, creacionismes i qualsevol teoria metafísica en si em sembla tot igual d’absurd.
Be, la ciència empírica es molt útil, pero es una llanterna en una sala molt gran i fosca. Vas il´luminant i descobrint petits retalls, i fas el mapa del mon. Pero la ciència no ha de ser tancada, val a dir que la ciencia ha hagut de ser rectificada i reformulada constantment. Es per això que penso que qualsevol cosa pot ser en el gran avast de la existència. El problema d`aquests fanàtics es d`allò mès antiespiritual i anticientífic. Negar la grandaria de la existència i reduirla a una explicaciò ximplista d`un llibre es reduir la grandaria de la Creaciò, si creus en ella, i això em temo que haguere ofès fins i tot als tribals hebreus de l`antiguitat, que parlaven de Deu com de “l`etern”, i per una altra banda es d`allò mès anticientífic, perque ells nomès util.litzen la ciència com una arma per coaccionar i convèncer sobre una cosmogonía prèviament traçada. No es pot investigar la realitat amb una ment oberta si ja presuposes que els límits estan predisposats. Es un absurd donar a un llibre, per mès sagrat que sigui, el poder definir quelcom tan vast com la existència, tant en l`espai com en el temps. Darwin es mereix mès respecte, i Wegener(el creador de la teoría de la deriva continental). Precisament el ser un mon tan inabastable em dona la idea que qualsevol cosa, inclòs l`esperit, pot existir. Quan mès en sabem, mès incògnites en surten.
I si, el creaccionisme es un absurd sense cap defensa. I un insult al creient amb una mica de seny. M`explico millor ara?
respecto les teves creences però segueixo sent absolutament materialista, com soc des de fa anys!
Crec en l`esperit, pero soc agnòstic, hehehe. I jo les teves.
¿De dónde han sacado la atmósfera que hay en la cámara hiperbárica? Yo también quiero un poco de eso, para flipar como esta gente.
Reconec que no en sé gaire dels pormenors cronològics de la tesi antihistòrica creacionista. Segons aquesta gent quan van desaparèixer els dinosauris? En algún dia indeterminat quan ja els humans portaven milenis dominant l’agricultura? Va ser atacada Çatal Huyuk per una manada de velociraptors provocant la seva desaparició? Quina secta…
Òbviament ells creuen que Çatal Huyuk no va existir mai, ja que és anterior al 3.743 q es la data en que creuen q es va crear el món (hi han debats teològics sobre la data exacta).
Ells creuen que els dinosaures es van extingir paulatinament però que van conviure amb poblacions humanes fins ben entrada l’Edat Mitjana i posen com a prova les llegendes de dracs en aquest periode
Çatal Huyuk està perfectament documentada. S`ha de ser molt ignorant per refutar-ho.
I Mohenjo Daro, a la Índia, que tè molts milers d`anys?
http://es.wikipedia.org/wiki/Mohenjo-Daro
Que fort: ahir, quan llegia en directe els escarafalls que feies al twitter, pensava que parlaves d’alguna tendència residual de quatre sonats, però les xifres que dones al darrer paràgraf m”han deixat glaçada. I que sigui una tendència a l’alça encara em deixa més al·lucinada.
Bè doncs, la història d`en Noè es una refeta de la història d`Utanapishtim, que es trova en el Poema d`en Gilgamesh, que vaser redescoberten unes tauletes acàdies defa mès de 4000 anys, d`orígen sumeri. El Noé sumeri s`anomenava Utnapishtim, i sobrevisquè al dil.luvi. Es obvi que els hebreus que refèren la història i la incloguèren al llibre del Gènesis sabíen el que feien, i no vol dir això que fossin mentiders i no creients. El Gènesis es una manera que els antics hebreus van tenir d`explicar el mon. Que aquí hi haguès quelcom de veritat revelada es questiò de fe, pero el que està clar es que el Gènesis no es un llibre d`història, igual que no ho es cap dels llibres de la Bíblia. Una altra cosa es que siguin cròniques, gènere extès en l`Antiguitat, com les llistes de reis. ni l`Èxode, ni el Gènesis ni els evangelis son llibres d`història que cerquin veritats objectives, tot i que puguin tenir(i això si es cert) elements d`historicitat, pero la seva motivaciò no son les veritats històriques, mès aviat les veritats de la fe que proposen. Per tant, es una bajanada interpretar literalment la Bíblia, i això no te res a veure amb ser creient o no. Es una bajanada i un insult a la intel.ligència creure la Bíblia literalment tal com si fos un llibre de ciència històrica.
“val a dir que la ciencia ha hagut de ser rectificada i reformulada constantment.” vaja, és del que tracta la ciència, diria jo… no hi ha veritats absolutes, tot pot ser refutat (si es demostra, es clar), no com en certs llibres “sants”…
Aquests llibres “sants” han estat reinterpretats moltes vegades al llarg de la història. D`aquí tots els cismes. De fet l`Alcorà reinterpreta la Bíblia. No es tracta de confrontar ciència i religiò o espiritualitat, es tracta de confrontar comprovacions científiques amb fanatísme religiòs, que no es el mateix. Em fa la sensaciò que ets igual de fanàtic que els creaccionístes, tot allò que no creus ho menyspreues. Per cert, soc foprça aficcionat a la paleontología, a part de ser agnòstic, que no es el mateix que ateu.
I ja que parles amb aquesta seguretat, et recomanaría el llibre(voluminòs i ben documentat) “Historia de las Religiones Comparadas”, que es fonamental perf a qualsevol antropòleg o historiador de l`art que estigui interessat per la religiositat. I t`ho diu una persona d`esquerres, que creu en el dret a l`avortament, en la necessitat del preservatiu, i força crític amb qualsevol fanatísme, sigui quin sigui, “científic” o “religiòs”.
Un aplaudiment pel geni que va pensar lo de la càmera hiperbàrica, científic 100%.
I tant que els humans van conviure amb els dinosaures.
És que no heu vist “Els Picapedra”?
Dono fe!
Com que no conviuen humans i dinosaures? Que no t’has passejat per cap departament de lletres de la UB?
ajajajaj sens dubte aquest departament és tot un museu creacionista!
DENVER L’ULTIM DINOSAURE és la prova fefaent de l’existència dels homínids i els dinosaures.
També Manuel Fraga, però això és una altre història.
Ets un crack Glam, sensacional l’entrada, com sempre. I felicitats per l’impacte a Meneame.
Salut!!
Recordo quan vaig veure la notícia a la teva del a construcció d’aquest museu… vaig quedat bastant espantat! A EUA suposo que és més fàcil que passi, perquè tenen la forta tradició cristiana i és un lloc on la vida pública s’organitza sempre amb grups de pressió i que cadascú expressi el que vulgui. Per això a vegades els grups minoritaris fan molt més enrenou de la força real que tenen.
En aquest cas, la teoria teològica, quan va sorgir la teoria de l’evolució i vist que tota persona racional l’havia d’acceptar, va girar-se envers el que els cristians anomenen el “disseny intel·ligent”, és a dir, que algú va crear-ho tot, ho va posar en marxa, però després més o menys ja anava sol. O sigui, una manera d’intentar adaptar el creacionisme a les evidències científiques. Aquest museu sembla clar que és al més pur creacionista, ahistòric i sense dinamisme. Però, tanmateix, em permeto conjecturar que tot aquell percentatge de gent en realitat deu ser més proper al creacionisme del disseny intel·ligent que al creacionisme “pur”, quasi quasi com a doctrina històrica. Òbviament, no en tinc proves, només és una conjectura, una impressió també, caldria veure exactament com és l’enquesta i valorar-ho amb altres coses. Això sí, l’existència d’aquesta mena de museus, com que donen una imatge “científica”, al cap i a la fi, fa que la gent es cregui més fàcilment la idea religiosa de la creació i evolució del món.
[…] substituït a Deu per aliens, però rebutjant l’evolucionisme i la ciència, igual que fan els museus de les sectes evangèliques més fanàtiques. Així com un fort racisme i menyspreu envers les cultures del passat, especialment les […]
[…] – MUSEUS CREACIONISTES: Fotografies de l’Horror Anticientífic (16.032 visites) […]
[…] Els jueus no varen ser gaire originals inventant la llegenda bíblica de Noè i el Diluvi Universal, una història idèntica s’explica en una tauleta cuneïforme sumèria del 1.800 ANE, on els deus avisen a Ziusudra, el rei-sacerdot de Shuruppak davant un diluvi imminent per tal que faci una gran nau que sobreviu 7 dies entre la pluja; un mite que repeteixen els Acadis durant el regnat de Ammi-saduqa (1646-1626 ANE), però protagonitzat per un tal Atrahasis. La versió més complerta d’aquesta llegenda la trobem en el poema èpic de Gilgamesh, de Babilònia (s. XIII-X ANE), on de nou es repeteix la història de diluvi i arca. Alguns autors, com É. Naville han vist referències a un Diluvi en monuments faraònics egipcis; també veiem com en el Llibre dels Morts (Capítol CLXXIV) on es parla de una gran inundació que arrasa Egipte davant la ira del Deu Ra. La versió mesopotàmica es recollida pels jueus al Antic Testament, sota el nom de Noè, així com pels musulmans al Corà (sures 29 i 54). Actualment encara es defensa en alguns Museus Creacionistes cristians. […]