h1

TEST: Ets una Sectària Fanàtica?

Març 21, 2013

Vols saber si ets una persona sectària i fanàtica? Fins a quin punt les teves idees dominen la teva vida i les relacions amb les altres persones? Doncs molt fàcil: fes el test, apunta les lletra de la resposta de cada pregunta i mira els resultats!

_sectaria

1) Una nit boja coneixes algú en una disco. Sembla que és la teva parella ideal quan et confessa que la seva ideologia es la oposada a la teva. Que fas?

A) Canvies la teva ideologia per la seva, així segur que tens més possibilitats de lligar!

B) No es cap problema ni impediment per mantenir una relació, en la diversitat està el gust.

C) Intentes fer-li veure que està equivocat/da subtilment. Segur que en dos mesos li has rentat el cervell!

D) L’envies a pastar fang i no tornes mai més a aquella disco.

2) A Twitter o a Facebook algú deixa un comentari ironitzant satíricament sobre la teva forma de pensar.

A) Li dones la raó, no fos cas que s’enfadi i perdis l’amistat

B) Que divertit! Li segueixes la broma, contestant amb un comentari encara més satíric.

C) Que s’ha cregut! Contestes enfurismat i li demanes més respecte.

D) No contestes. El bloquejes i l’esborres definitivament, sense ni dir-li res.

3) En un dinar familiar nadalenc, la teva tieta explica que s’ha fet militant d’un partit polític ultra i extremista, a les antípodes del que tu votes.

A) La felicites i encoratges, tot fent un brindis pel seu futur polític.

B) Canvies de tema. Ja s’ho farà!

C) Obres una acalorada discussió familiar, expressant la teva oposició.

D) Talles tota relació amb aquesta persona . Els valors estan per sobre dels llaços familiars.

4) T’encarreguen organitzar una debat a la facultat sobre un tema pol·lèmic i espinós.

A) Ui no, que encara es liarà. Proposes canviar el tema enfocant-lo d’una forma més suau i dolça

B) Convides a les persones amb més reputació intel·lectual de cada postura.

C) Convides a les persones més radicals i extremistes de cada bàndol Així serà més divertit.

D) Convides a cinc ponents que tots defensin exactament la mateixa opinió que, curiosament, es la mateixa que tens tu.

5) El teu líder/portaveu de la organització/partit del qual formes part apareix implicat presumptament per un cas de corrupció

A) Canvies de partit/organització immediatament i negues taxativament haver-ne format part mai.

B) Li exigeixes que dimiteixi de tots els seus càrrecs fins que s’aclareixi tot plegat.

C) Creus en la seva presumpció d’innocència públicament, però a nivell intern li demanes explicacions.

D) Es evident que hi ha un complot secret contra la teva organització i organitzes una concentració de suport al jutjat.

6) Heu de fer un treball en grup i, després de molt esforç, alhora d’escriure les conclusions hi han dos punts de vista diferents

A) Millor! Dues conclusions diferents enriquiran el treball.

B) Intentes buscar una síntesi entre les dues postures buscant punts en comú.

C) Tractes de convèncer a la resta que els teus arguments son els millors.

D) El grup es divideix en dos i cada un el refà estrictament segons el seu punt de vista.

7) El teu superior a la feina expressa un comentari que, pel teu punt de vista, resulta groller, barroer i ofensiu

A) Li rius la gràcia i en fas un d’encara més groller.

B) Fas com si res i segueixes treballant.

C) Li expresses obertament el teu profund disgust, amb correcció i educació.

D) Convoques una assemblea sindical per denunciar-lo, escrius cartes al diari o exigeixes a la direcció que s’et canvii de departament o que ell marxi.

8) Un dels polítics que més has odiat tota la teva vida, acaba de morir en un atemptat terrorista

A) Et desfàs en elogis envers la seva persona, oblidant les diferències, que de ben segur eren nímies.

B) Condemnes enèrgicament l’atemptat. No estaves d’acord amb les seves idees, però per sobre de tot hi ha el dret a la vida.

C) Lamentes l’atemptat, però entens i comprens que algú se li hagi anat la ma amb un personatge tan repugnant.

D) Celebres l’atemptat i consideres als terroristes uns heroics guerrers que han fet el que tu no t’has atrevit. Més terroristes eren les seves idees.

9)  El teu cantant favorit farà un concert per un partit polític molt allunyat als teus principis.

A) Doncs ja saps a quin partit votaràs a les properes eleccions!

B) Tu ets fan de la seva música, no de la seva forma de pensar i t’és absolutament igual

C) Consideres que ja repapieja o que va drogat/a. T’ho pensaràs dos cops abans de comprar discos o anar a concerts.

D) T’indignes, arrenques els pòsters i llences els discos. Fas un grup a Facebook d’ex-fans cabrejats.

10) Acaba la frase “Canviar d’ideologia és…”

A) …una cosa que tu fas constantment. A mida que llegeixes i coneixes o et relaciones  gent diferent vas enriquint i adaptant les teves idees.

B)… quelcom propi de l’edat. Seria estúpid i immadur pensar igual als 15 que als 40.

C)… allò que fan els altres després de que tu els convencis de que les teves idees son les millors.

D)… propi de traïdors, miserables i covards reformistes. Tu sempre seràs fidel als teus principis fins a la tomba.

RESULTATS

Majoria de A-> La teva forma de pensar es circumstancial i camaleònica, adaptant-se sempre a l’entorn per quedar bé amb qui et rodeja. Per tu la política no té gaire importància ni serietat i els valors ideològics  els vas canviant en funció dels amics, familiars o feina. Ets un xic hipòcrita, però estas a les antípodes del fanatisme.

Majoria de B-> Tens una ideologia pròpia i complexe, però ets relativista i acceptes que hi han altres idees igual de vàlides que els teves, que també tenen part de raó. Estas predisposat a arribar a acords i pactes, cedint en el que calgui per un consens. Defuges el conflicte obert i prefereixes un diàleg constructiu amb raons i arguments de pes.

Majoria de C-> Tens uns principis molt sòlids, estas molt convençut de les teves idees i creus que si els altres t’escoltessin també ho estarien. T’agrada la polèmica i el debat, allí on calgui. Creus que les persones que no pensen com tu es que no coneixen prou els teus valors i et compadeixes d’ells, fent-los pedagogia sempre que sigui necessari.

Majoria de D-> Ets un sectari. Et creus en possessió de la veritat absoluta, sense matisos ni renuncies. Odies a tothom que no pensi com tu i t’ofèn profundament que existeixi gent amb idees contraries a les teves, a qui consideres els teus enemics. Els valors estan per sobre de la realitat material i de les persones. T’has enemistat amb molts amics i familiars per motius polítics i renunciaries a una feina si no s’adiu als teus principis.

Totalitat de D-> Ets un fanàtic absolut. Vius completament alienat i obsessionat en una realitat paral·lela on tan sols existeix la obediència a les idees i als líders que la representen. La teva vida gira en torn a la teva idea i morir per ella seria el major honor al que podries aspirar.

14 comentaris

  1. Abans que ningú m’ho pregunti els meus resultats:

    1) B, 2)B, 3)C, 4)B, 5) B/C dependria dels detalls del cas. 6)B, 7)B, 8)B/C dependria del polític en qüestió i de si aquest ha estat implicat en assassinats o dictadures. 9)B 10)B

    Majoria aclaparadora de B, amb punts de C.


  2. 1-C 2-B 3-C 4-C 5-B 6-C 7-C 8-D 9-C 10-C

    7 C’s
    2 B’s
    1 D

    Una C… I estic força d’acord.


  3. 1b 2b 3b 4a 5b 6a 7b 8b 9b 10b

    Que bona persona que soc! i que poc em preocupa la política! no se que faig en aquest bloc xD


  4. 1b, 2b, 3bc (si es tracta d’algú que tinc al cap li dono canya d’aquí a l’infinit… és que no hi puc!), 4b, 5b (tot i que en defensi la presumpció d’innocència), 6abc (sóc flexible, però també tinc dies “cabezona”), 7bc (segons com en sigui de groller), 8b, 9b (però al concert no hi vaig, eh!), 10b.


  5. 1-d,2-b,3-c,4-c,5-b,6-c,7-b,8-d,9-d,10-d….. Aixo em converteix en un….SECTARI? oooo quina llastima, jo volia ser integrista.


  6. 1.B – 2.B – 3.C – 4.B – 5.B – 6. B/C – 7.B/C (dependria de la relació amb el meu superior) – 8.B – 9.C – 10.B

    Majoria de ‘B’, tot i que seria divertida una obra de teatre on poder interpretar el paper d’algú amb una totalitat de ‘D’


  7. A l’igual que pot existir un fanatisme basat en idees fixes, també hi ha un fanatisme postmodern basat en idees superficials, suposadament desideologitzades, amb un concepte de la societat basat en els quatre tòpics de la “ciutadania democràtica” i que no presenta cap tipus de discurs minimament coherent. Davant d’aquesta extrema superficialitat ( a Catalunya ben representada per l’ANC, per exmple), es converteixen en intolerants davant de qualsevol tentativa de recuperar eixos socials clars i cap concessió als que maltracten la nostra vida. No he fet el test per mandra, però posem unes quantes C i D reina, hehe.


    • ajajaj val
      La ANC i l’independentisme en general té en el seu interior un sector fanàtic i sectari que al seu costat el Komintern dels anys 30-40 era un esplai de hipiies


  8. empat b i c… cap A, cap D.. com queda la cosa?


  9. 1B, 2B, 3B, 4A, 5C, 6A, 7B, 8B, 9B, 10B.

    Majoria de B. Sóc molt tolerant, que bé!


  10. Majoria de B que donen una B final. En algunes respostes he dubtat però crec que el resultat final ha de ser aquest.



Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: