h1

Com tapar la Corrupció amb una Bandera (en 5 fàcils passos)

febrer 11, 2013

1353429480_672372_1353429529_noticia_normal1

Darrerament han esclatat flagrants casos de corrupció i vergonyosos escàndols que han posat contra les cordes a molts polítics espanyols i catalans. Afortunadament l’erudita burgesia decimonònica va torbar un savi remei casolà tradicional per tal de desviar l’atenció, alienar la població i despitar al personal  estalviant qualsevol dimissió: el victimisme nacionalista. A continuació en farem un ràpid curset accelerat!

Suposem per un moment que tu és un simple regidor d’urbanisme en un poblet imaginari, que anomenarem Matalescanyes, i que en el full parroquial del poble del costat (Vilafàstigs) s’ha publicat que cobres sobresous en negre d’una màfia ucraïnesa a canvi de construir una macrourbanització en mig d’un paratge natural protegit.

Doncs bé, segueix atentament els següents passos:

1) El Màrtir: En un primer moment nega-ho tot, acusa als mitjans que han destapat el cas de ser uns enemics de la pàtria i que t’ataquen a tu com a gran messies de Matalescanyes. Surt al balcó de l’Ajuntament vestit de folklòrica, rodejat de banderoles, amb veu tremolosa i llàgrimes als ulls, acusa a la premsa de Vilafastigs d’ordir un fosc complot contra la llibertat i la identitat nacional matacalanyí.

2) La Cortina de Fum: Els rumors son insistents i comencen a aparèixer algunes proves del teu desfalc. Tranquil! Es el moment de l’il·lusionisme i la prestidigitació. Convoca als teus familiars i amics que organitzin una manifestació per l’alliberament matalacanyí, fes una pomposa declaració pseudohistòrica on es declarin que tots els terrenys de la Comarca pertanyen al teu consistori en funció d’alguna batalla medieval, romana, ibera o, si cal, paleolítica i promet un horitzó de plenitud nacional on brollarà mel de les fonts, es lligaran els gossos amb llonganisses i la corrupció no existirà.

3) La Corrupció son els altres: La teva imputació resulta imminent i les proves que ets un mangant surten cada dia a dotzenes Es hora de passar a l’atac! Porta al Tribunal Constitucional el limit del terme municipal i planteja posar un mur entre els pobles ja que la corrupció es un defecte propi de Vilafàstgs que clarament t’ha contaminat a tu, pobre innocent, per osmosi ambiental.

4) La Corrupció com a acte de sobirania fiscal: Bé, estas imputat i dissimular ja no cola. Es el moment de dir que Vilafàstigs us roba. Aconsegueix que el pregoner municipal difongui que Matalascanyes paga més impostos i rep menys recursos, per tant quan tu defraudaves diners a l’administració pública, en realitat estaves impedint l’espoli fiscal al que es veu sotmesa la teva vil·la des de que els Neandethals d’una cova de Vilafàstigs robaven sílex de les vostres vetes.

5) La Confessió: Ja estas condemnat i sentenciat tot i que, gràcies a un generós indult, has tornat a casa on gaudeixes dels comptes corrents en un paradís fiscal.  Ara pots dir que si, que ets un lladre que vas cobrar en negre i, de pas, et pixes sobre els teus veïns des del campanar. Però ep! Ets un patriota i això no t’ho treu ningú. La teva aureola de gran líder messiànic et rodejarà per sempre. Nomena al teu propi fill com a successor al Ajuntament i a les trames corruptes, que això es vida!!!

12 comentaris

 1. També pots mirar de desviar l’atenció cap a un altre costat. Mira què ha fet avui ‘La razón’ al seu diari: destapa tots els documents que demostren la corrupció de la cúpula de Afisa en el cas de la filatèlica que va ocorrer anys enrera. Per què pensar en la corrupció del govern espanyol si tenim la possibilitat de pensar en segells??


 2. Fantàstic…


 3. I també pot presentar una querella contra els que han destapat la trama, que no hi ha cap cosa que es cotitzi més que l’honor d’un corrupte.


 4. Com aconseguir sucar venint d’inmigrant i no parar de prosperar
  (en 3 còmodes pases)

  1.- Tenir els ulls ben oberts per descobrir al poc de residir aquí, que aquí com a arreu i ha uns que manen i altres que pateixen i constatar empirícament que els que manen aquí son amics dels que manen allà.Però no sempre, ni per tot.
  2.- Deixar ben clar que tu vas venir de fora, perquè paties més allà, que els que pateixen aquí i aprofitar el viatge per presentar-te com un defensor dels interessos dels que van venir aquí i tot seguit, postular-te com un defensor dels interessos dels que manen allà, quan no son coincidents amb els interessos dels que manen aquí.
  3.- Una vegada colonitzada la teva pròpia parcel•la, buscar jornalers, “palmerus” il•lusos, que et facin la gara gara i embolicats entre “flores fandanguillus i alegrias” negociar “en las tardes suleadas de curridas i con esa grasia de hidalgu español” que “con España es roba mucho mejor”.


  • Racisme i xenofòbia antiandalusa. L’ultra-nacionalisme català, excloent, etnicista antimodern i visceral, repetint els mateixos tòpics suats i casposos que PxC, però amb la immigració dels 60’s en comptes de la dels 90’s.

   Quantes generacions han de passar per que a una persona se la consideri catalana? Cal que tingui unes mesures cranials concretes? O que voti algun partit en particular? Quan Catalunya sigui independent que fareu amb el 90% de la població de l’àrea metropolitana? Exili? extermini? re-educació?


   • Ho sigui, a veure si ho vaig entenent: quan tu mires només a un costat i assenyales exclusivament i de manera ostentosa i evident, els cognoms i la bandera dels catalans que exploten (robatori legal) i roben sense cobertura legal. No fas etnicisme excloent,antimodern i visceral, sinó que el fas inclussiu,modern i antivisceral ?
    Si un hom s’emociana amb la Santa Espina i la Moreneta, parla català, s’identifica amb la bandera de Catalunya i la seva història, li agrada la mongeta de ganxet , beure el vi en porró i menjar botifarres i calçolts…. és un etnicista. Ara ,si l’agraden les sevillanes, el fandago, el fino i s’emociona amb les romeries per assaltar la “virgen del rocio” o és deleix per desfilar en la processó de la “borriquita” i canta a “por ellos, olé,olè,olè” és un ciutada del món,modern i cosmopolita. Ja.
    Escolta, jo només pretenia posar una mica de pes a l’altra banda de la balança de l’etnicisme i racisme anticatalà,que de tan ple n’hi vas, ni t’adones que se’t vessa de per tot.
    Afortunadament Catalunya és i ha sigut, un país obert i integrador i quan Catalunya sigui independent serà un país més just, democràtic i prosper que no pas ho és ara lligat de peus i mans als destins d’espanya.
    I això serà possible gràcies també, a la gent de l’àrea metropolitana que, com els meus propis pares van venir a aquest país no justament per ballar sardanes.


    • Estic més d’acord amb aquest segon comentari!
     I, per cert… quan he defensat jo el folklore andalús o d’on sigui??


     • No, no em consta. Però tu mateix t’has traït al acusar-me d’etnicista quan criticava una mostra d’etnicisme.
      Però home, no veus que quan reparteixes llesques sempre van cap al mateix cantó ? Si només critiques una part i amb abundat ordinarietat, a la pràctica estàs fomentant l’altra per tolerància empírica.
      Així que me pres, gairebé com una obligació,fer-te mirar cap a l’altre banda, on n’hi ha molt més a repartir. Per exemple: l’etnicisme catalalanista és una formigueta comparat amb l’elefant etnicisme espanyolista, àdhuc el que suportem al nostre propi país.Ja veus, ara els toros!.
      I el mateix serveix per a la corrupció, per a l’explotació i en general per a tot.
      En definitiva no acabo d’entendre la teva obsessio per criticar la menor i obviar la major. Ja em perdonaràs, però sempre he sigut partidari de les causes menudes, marginades o perdudes i així en va.
      El que deia ,amb espanya sempré es robarà millor i a més a més, més.


     • Em sembla etnicista situar el debat identitari per sobre del social i la lluita de pobles per sobre la de classes. Ve a ser aquesta l’essència del etnicisme.


 5. N’hi ha que engeguen el ventilador i reparteixen la merda arreu. És allò de “i tu, més”.


 6. Molt clarificador, aquest manual. Ho tindré present per si mai he d’estafar! O, millor dit, per si he de defensar el meu honor davant d’alguns que m’acusen injustament.
  Sens dubte, això que has retratat és el que passa sempre amb els polítics actuals. Sempre que un polític d’un partit diu una cosa que no agrada a un altre d’un altre partit, doncs de seguida als tribunals. És una manera com els que manen van desvirtuen la gràcia de les institucions i provoquen només crispació. Així es perd qualitat democràtica.


 7. Arqueòleg, no t`hi escarransis. Un nacionalista català sempre pensarà que es millor que un andalús o un aragonès. Aquí a Catalunya som millors per la sang i la terra, doncs dins de les nostres fronteres la terra tè una força telúrica que ens fa geneticament mes guapos i cultes. Es igual, si el nacionalista diu ser de dretes, criticarà obertament el moro o el castellà per ser uns bàrbars, i si diu ser dèsquerres anirà de tolerant, i dirà que el sudamericà o l`andalús son benvinguts. Això si, si el “benvingut”no parla i actúa correctíssimament com se suposa que ha de fer.ho un català “tipus”, dirà “es que no s`adapta”. Com saps, la meva dona es magribina, i ha fet cursos de català, be doncs, si el parla “massa” bè, tampoc els hi agrada als “esquerrans” indepes, ja que pensen dintre seu que els catalans son “ells”.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: