h1

25N: Resultats de la meva Enquesta!!!

Novembre 18, 2012

En primer lloc dir que aquesta ha estat l’enquesta més massiva mai feta en aquest blog, ja que han participat ni més ni menys que 575 persones  donant el seu vot per alguna de les candidatures  que es presenten, molt lluny de les 175 que ho van fer fa 4 anys, la qual cosa significa que la participació s’ha multiplicat per 5!! De fet els sondejos dels diaris solen tindre un mostreig d’unes 700-800 persones, així doncs m’he quedat ben a prop de les enquestes publicades en mitjans seriosos.

Segons l’enquesta, la participació serà del 98,78% es a dir, votaran fins i tot malalts terminals. La participació que va preveure aquest blog  el 2010 era del 94%, així doncs entre els meus lectors ha baixat un 4,78% l’abstencionisme actiu, la qual cosa no està gens malament en aquests temps d’anit-política populista i anti-demòcrata. També baixa el vot en blanc i nul: ara seria tan sols del 1,39% quan a l’enquesta de fa 2 anys va ser del 6%, així com també disminueix el vot a partits estranys i extraparlamentaris,que obtindrien un 1,74% pel 9% del 2010.

I el resultat de l’enquesta d’enguany, un cop computats els 575 vots seria el següent, en percentatges:

Que en comparació amb l’enquesta que vaig realitzar fa 2 anys podem veure qui puja i qui baixa entre els meus seguidors:

Com podem veure respecte als anteriors comicis ICV-EUiA esdevé hegemònica menjant-se al PSC, altres i a l’abstenció; la CUP-AE recull el vot independentista de Reagrupament, gran part de SI i un xic d’ERC; el Partit Pirata es la nova CORI; Ciutadans treu el cap discretament; ERC sobreviu com pot al tsunami cupero; s’enfonsen CIU, PSC i PxC, mentre que el PP segueix dins la marginalitat anecdòtica.

Un cop eliminades totes les opcions que tenen menys d’un 3% del vot i tenint en compte que no puc aplicar la Llei d’Hont per provincies, ja que desconec la procedència territorial de cada vot, el Parlament de Catalunya quedaria així:

Les possibles fórmules de Govern podrien ser:

Govern Anticapitalista (ICV-EUiA-CUP): A priori sembla l’aliança més factible, amb Herrera de President i David Fernandez… mm… de Conseller d’Interior? Tindria prou maduresa la CUP per abandonar el seu maximalisme teenager i fer un govern contra les retallades i l’austeritat sense que les seves bases es tallessin les venes si al matí següent no hi ha una revolució total?

-Govern Ultranacionalista (CUP-ERC-SI): Amb la única finalitat comuna de proclamar la Independència al matí següent, sense referèndums ni punyetes, aquesta formula podria acabar derivant en una divisió social ètnica en torn a la llengua d’origen, o bé, en una guerra de Messies entre Fernandez, Junqueras i Tena, per veure qui és més nacionalista dels 3.

-Govern d’Eco-Pirata Republicà (ICV-EUiA-ERC-Pirata): Un executiu centrat en fer referèndums (via Internet o no) per conèixer el parer individual de la gent en diverses mesures keynesianistes i ecològiques, però sense caure en un radicalisme socialista en economia. Tindria una pinça a l’oposició molt dura pels dos cantons amb CIU-SI per la dreta i CUP per l’esquerra (que, de ben segur, no dubtarien en aliar-se contra l’enemic comú).

28 comentaris

 1. Com a mínim és curiós imaginar una Catalunya com la que dóna el teu sondeig…


 2. Home, has posat coalicions una mica avorrides… Què passa amb un “SI + ICV-EUiA” o un “Pirata + CiU + SI” govern en minoria… aquestes coalicions sí que plantegen anàlisis interessants… =)

  Jo hem decantaria per una ICV-EUiA + CUP + Pirata… I Esquerra li deixaríem jugar als barquets el dia de la diada…

  Presidència: ICV
  Interior: CUP
  Economia: ICV
  Justícia: ICV
  Educació: CUP
  Sanitat: ICV
  Cultura: CUP
  Medi ambient: ICV (que es diria Terra nacional)
  Territori, foment: CUP
  Benestar i Família: CUP
  Governació i regeneració democràtica: Pirata
  Afers exteriors: Tots tres!


  • T’atreveixes a posar noms propis als càrrecs?
   Jo a qui veig clarament es a Ada Colau de Consellera d’Habitatge!


   • des de la meva hummil i completa ignorància, així per llançar a l’aire…

    Conselleries:

    Presidència: Herrera
    Comunicació inclusiva: David Fernández
    Justícia: Camats
    Interior i seguretat: Quim Arrufat
    Economia i banca pública: Arcadi Oliveres, Miren Etxezarreta,…
    Cooperativisme: Enric Duran
    Ensenyament obligatori: Col·lectiu Rosa Sensat…?
    Formació superior: Vera Sacristán
    Sanitat: Joan Benach
    Habitatge: Ada Colau
    Cultura i història popular: Joan Subirats
    Infraestructures: [still missing… algun arquitecte crític]
    Cohesió social i família: [still missing… alguna educadora/antropòloga?]
    Sobirania alimentaria i consum crític: Esther Vivas
    Emancipació obrera: [still missing… sindicalista?]
    Democràcia inclusiva: [still missing… algú de Pirates]
    Defensa terra: [still missing… algú d’ICV, no?]

    El que passa és que jo faria un consell social per cada conselleria en la que hi hagués representada la gent i els moviments socials. Els que controlarien els consellers. En allà tothom hi tindria cabuda… excepte xenòfobs i trols màxims…


 3. Home, no sé fins a quin punt és una mentida dir que ICV-EUiA és un partit anticapitalista…


  • No si ara resultarà que el comunisme i l’ecosocialisme no son formes d’anticapitalisme! No et fot!!


   • no ho sé… tampoc en sé molt de política. Però jo ho deia per la meva percepció de com fa política.
    Per cert, felicitats pel blog! 😉


   • ICV-EUiA es declara com un partit comunista?


    • EUiA està formada pel Partit Comunista de Catalunya, el PSUC(viu) marxista i el POR, troskista. ICV es declara socialista i ecologista


     • Gràcies per la informació


  • Suposo que en la mateixa mesura que el FMI o la Comissió Europea són anticapitalistes, vist que el primer ara també defensa mesures keynesianistes [sic] [http://www.huffingtonpost.co.uk/ann-pettifor/imf-austerity-_b_2004700.html] i la segona es preocupa fortament per l’ecologia [http://www.guardian.co.uk/world/2011/dec/29/eu-environmental-resources-new-recession] o pels imposts a les transaccions financeres [http://www.guardian.co.uk/business/2012/oct/23/tobin-tax-european-commission-eurozone].

   Sincerament, jo també trobo que el programa de les CUP-AE és extraordinàriament infantil; però ICV-EUiA no hauria de renunciar al “radicalisme socialista” en nom de la “maduresa política”, perquè sinó es trobarà, com el PSC, que el seu programa ja el duu a terme la dreta.


 4. de totes maneres arqueòleg, encara no has dit res sobre les possibles coalicions “SI + ICV-EUiA” o un “Pirata + CiU + SI en minoria”….


 5. Un minut de silenci pel CORI. Llàstima que no es presentint a les eleccions catalanes…
  Una enquesta d’allò més fiable(!?), com sempre. jejejje


 6. Arqueleg, est clar que els teus seguidors som tots del mateix color:-)


 7. Bona participació la que has aconseguit!

  I molt curiós el panorama polític que es podria donar si aquesta enquesta es convertís en realitat el 25N.


 8. Bè doncs, arqueoleg, la denúncia de la propaganda de PxC ja l’ he enviada.

  Ja se que no estaràs d’ acord, pero crec bona una coal.lició de ICV amb PSC, i sense ERC. Per cert, crec que en Herrera ha fet malament posant el debat del referèndum a la cartellera, al igual que el PSC. I crec que s’ hauría de definir mès en quant a la posició de la coal.lició davant d’ aquest possible referèndum, ja que molts dels seus votants no son independentístes.

  Salut.


 9. m’agrada la idea del la colalisió ecopirata republicana, a veure si a la realitat també acaba així xD


 10. Per cert… i jo tampoc tinc pels a la llengua… sembla ser que a molta gent li ha donat per treure la bandera per la finestra o la balconada… es evident que están en el seu dret… pero em sembla quelcom com un concurs per veure qui pixa mès lluny.
  Per a mi es evident que, lamentablement, aquestes el.leccions les guanyará el nacionalísme patrioter, serà el gran guanyador, molt pel damunt de les polítiques socials.

  Salut.


 11. Jo crec que l`esquerra a Catalunya tè diversos problemes. Per una part, i aquest es un problema general a Espanya, i es que la esquerra sempre està dividida. Per una part estàn el PSOE i els partits amb els quals van juntament tant a les eleccions nacionals com a les autonòmiques, com el PSC. Si bè per una part el PSOE, per no ser menys que el PP en questions patriòtiques, deixa que el Sr. Bono digui de les seves(tot i que el patrioterisme centralista es mès agobiant amb el PP, tot s`ha de dir), el PSC porta anys debatint-se en com encaixar en el PSOE i ser alhora catalanista, i tal com raja ara mateix, crec que han comès l`error d`entrar al drap en l`anomenada “questiò nacional”.
  Izquierda Unida mès del mateix en quant a posar.se d`acord. Estic d`acord en certes questions, pero crec que en la època de Julio Anguita vàren ajudar força a entrar el PP al poder, ja que el Sr. Anguita (lamentable la mort del seu fill) no era capaç d`arribar a posar-hi res en comú amb el PSOE. Es cert que el PSOE estava desgastat desprès de molts anys al poder, pero crec que per un partit d`esquerres es molt difícil manar en un pais de mès de 30.000.000 d`habitants. Els diners els tè la dreta, per desgràcia, i s`han de fer polítiques socials contant amb financiaciò, i això no es fàcil. Els casos de corrupciò dins el partit encara dificulten mès el bon funcionament del govern, pero encara recordo la quantitat de calúmnies llençades des.dels mitjans afins al PP.
  En quant al Sr. Anguita,i d`altres, tot i que els respecto, crec que es molt fàcil proposar idees de màxims quan no tens esperances d`arribar a governar amb majoría.
  Les relaccions de IU amb els partits autonòmics que els suporten no sempre han estat fluïdes, i Catalunya n`es un exemple.
  A part d`això, hi han les esquerres nacionalistes, que mès que fer unitat divideixen. Crec que es dificil posar.se d`acord amb elles, ja que la questiò nacionalista es lo primer, i alguns d`aquestos partits estàn disposats a pactar amb qualsevolper L^OBJECTIU PRINCIPAL, la independència. I això passa al País Vasc, a Galícia i sobre tot a Catalunya. No se, pero em sembla que en certes ocasions tant ERC com SI estaríen disposats a pactar amb CIU per la independència sense cap projecte posterior, per mès que ara en parlin de termes socials.

  Si mirem cap a la dreta, en general hi han poques discordàncies, perque el motiu de la dreta n`es un: EL PODER. Si a Espanya hi han pocs partits de dreta amb representativitat, hem de dir que les discordàncies importants de cara a la galería son les del PP amb CIU i PNV, per questions de bandereta. UPN a Navarra, per exemple, no hi posa objeccions.

  En quant a la ultradreta,gairebè no tè representativitat, ja que la major part de la gent d`aquesta tendència es votant del PP i d`altres partits dretans en teoría mès moderats.

  Això últim em porta a pensar en si el PP es un partit de centre dreta, ja que sembla que tothom a dintre hi están molt a gust amb els ultradretans, i qui no ho està, o marxa (com Manuel Pimentel), o calla i otorga.

  Crec que l`esquerra ha de fer un front comú a tot Espanya, deixar-se de nacionalísmes (tant del centralista com dels perifèrics) i d`objectius de màxims per l`endemà. Potser tots units, encara que sigui en coal.liciò, podrem, sent realístes, assolir alguns d`aquests objectius.

  La dreta no en tè de problemes, perque nomès n`hi ha un d`objectiu, al meu parer, assolir el poder econòmic i social.

  Salut.


  • Gràcies per les teves reflexions! I t’animo a llegir el meu darrer post que acabo de publicar exposant les meves raons per votar a Joan Herrera


  • Josep crec que estàs molt, molt equivocat. En primer lloc, dius que l’objectiu de la dreta és assolir el poder i és cert, però és que aquest també és l’objectiu de l’esquerra. I és lògic, volem el poder per millorar la societat, per viure tots millor, la dreta el vol per seguir xupant de la mamella, explotant a la resta. Aquí radica la diferència.
   L’error del PSC és el mateix que ha comés aquests anys ICV, acomodar-se a la situació i convertir-se en part del sistema com els sindicats: “sacrifiquem els joves (ETT, contractes temporals, etc) i a canvi els capitalistes no tocaran ni els funcionaris, ni els treballadors fixos de la industria…”
   El problema del PSC és que no és un partit creïble, fa pocs dies Montilla deia que els referèndums son cosa de dictadors… A més, quina oposició fa? A Sant Cugat vota coses amb PP i CiU… Però com vols que facin oposició si ells mateixos creuen en les mateixes idees que la gent del PP. El cas a twitter de l’ex-ministra Trujillo afirmant que la culpa dels desnonaments era culpa dels desnonats. Es que ho pensa. El problema és que ho pensa.
   Si l’esquerra ha de fer un front comú contra la dreta a tot Espanya ho ha de fer deixant el nacionalisme a banda. Correcte però, tot el nacionalisme i no només el català. La positura correcta és la d’ICV en aquest cas: un tema secundari. Podem pactar amb tothom. Inclòs PSC.


 12. […] L’enquesta de conya que vaig fer al blog, ha estat la única que pronosticava la patacada de CIU. Al […]


 13. […] anar fent memòria podeu recordar el resultat de 2012 on varen participar 575 persones i que va dibuixar un Parlament lleugerament diferent al del […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: