h1

Que deia el Programa de CIU el 2010 i que ha fet en realitat

Octubre 26, 2012

PROGRAMA La prioritat bàsica en matèria econòmica en aquest moment és garantir la viabilitat del major nombre possible d’empreses i mantenir el màxim nombre possible de llocs de treball.

REALITAT- El nombre d’aturats a Catalunya ha passat de 686.800 a 821.600 persones, s’han perdut 250 llocs de treball cada dia del Govern Mas. Han tancat 9.000 empreses.

PROGRAMA – Incrementarem els ajuts a les famílies amb infants, tant des del punt de vista de la quantitat de la prestació econòmica com dels anys durant els quals es té dret a percebre’ls.

REALITAT – S’ha retallat 160 milions d’euros en ajudes a les famílies

PROGRAMA – Transformarem la renda mínima d’inserció i donarem resposta a les situacions que hagin esdevingut cròniques.

REALITAT – El nombre de prestacions de la RMI ha disminuït de 6.119 a 4.155, tot i que les sol·licituds han augmentat de 6.000 a 10.000. La inversió s’ha retallat en 1.964 milions d’euros.

PROGRAMA – Promourem la creació d’activitat i de llocs de treball en sectors de present i futur, com ara la rehabilitació i gestió energètica dels edificis, l’eficiència energètica, la gestió del transport, la gestió dels residus, les energies renovables, el cotxe elèctric, la gestió dels boscos, etc.

REALITAT- Eurovegas

PROGRAMA –Es reduiran les llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques, i s’establiran temps màxims per a cirurgia electiva 

REALITATBoi Ruiz va reconèixer obertament que les llistes d’espera a Catalunya han augmentat un 42% durant el seu mandat

PROGRAMAConvergència i Unió es compromet amb l’objectiu de fer sostenible el sistema sanitari català. Per aquest motiu, es garantirà, com a mínim, el manteniment en termes reals dels recursos econòmics destinats al sistema sanitari.

REALITAT- El pressupost en Sanitat s’ha retallat en 689 milions d’euros: 8.000 metges menys i 21.000 operacions menys. S’ha intrudiït el copagament i l’euro per recepta

PROGRAMA- Posarem l’escola i l’institut al centre del sistema educatiu i procurarem els instruments necessaris per a la seva qualitat. Aquest és l’element que pot contribuir més a millorar la igualtat d’oportunitats i ’equitat, i a assegurar l’ascensor social.

REALITAT El pressupost en educació ha disminuït en 283 milions d’euros. 3.000 professors menys amb 30.000 alumnes més. S’han reduït en 23 milions els ajuts en beques menjador. Les taxes universitàries han augmentat un 66%

PROGRAMA – En un moment en què hi ha qui qüestiona el futur de l’estat del benestar, o que pretén retallar-lo amb l’excusa dels riscos que comporta per a l’estabilitat econòmica, Convergència i Unió revalida la seva aposta per aplicar polítiques públiques que garanteixin el benestar de les persones, l’atenció sanitària i educativa.

REALITAT-  El govern ha preferit fer retallades draconianes en educació, sanitat i benestar, eliminant alhora impostos a els rendes més elevades i defensant l’amnistia fiscal als defraudadors, es a dir, privatitzant l’estat del benestar en mans de les empreses privades afins, prioritzant retallar a redistribuir.

Podeu consultar CLICANT AQUÍ el programa complert de Convergència i Unió a les eleccions autonòmiques de 2010

19 comentaris

 1. […] Que decia el programa de CIU en 2012 y que ha hecho en realidad (CAT) […]


 2. A l’entrevista de Jordi Évole de diumenge passat Artur Mas ja no s’expressava en aquests termes tan enganyosos. Expressava obertament la necessitat de mantenir les autopistes de pagament o la racionalització de la despesa pública, per fer front als interessos generats pel deute, esclar. En aquest curt periode de temps s’ha trobat amb el gran manà sobiranista que si exprem pot contrarrestar qualsevol proclama.


 3. Això es mès o menys el matèix que va fer en campanya el PP, dient que sol.lucionaríen el problena de l’ atur i que no pujaríen els impostos.
  Es increïble el que es pot fer en plena crisis amb una bandereta. Es com quan els cèsars donaven pa i circ per distreure de la fam. I donde dije digo, digo Diego. Al cap de 2 mesos el PP es va enfrontar a una vaga general.

  I no passa res.


  • si, peró el PP no s’amaga darrera d’una bandereta, i també s’ha de dir quie va trobar un país mes endeutat del que realment li van dir, no estic defenent-lo, peró la situació no es ben be la mateixa.


 4. Bons apunts. Està molt bé que ens fem ressó del que CiU NO ha fet aquests anys. I ho dic perquè quan CiU no compleixi RES del que està prometent i es limiti a seguir aprovant retallades amb el PP, espero que cap indepe cegat per la llum d’Artur Mas convertit en el Messies per TV3 i el Godó em vingui plorant.


 5. Es lo que dicen todos para alcanzar el poder.Prometer hasta meter,una vez metido nada de lo prometido.


 6. Bona valoració i bon recull de totes les mentides de CIU. Esperem que aquest post arribi a tot arreu i influeixi en les eleccions del 25N. La llàstima és que TV3 arriba a més cases…


 7. El que és un drama és que fent el que fan puguin tornanr a guanyar o inclús tenir majoria absoluta. I encara estan convertint Catalunya en una mena de pais on Haider s’hagués trobat bé. Sense voler entrar en comparacions amb el terme, si entro en una comparació de fons. Gramsci va intentar entendre perquè el feixisme atreia a gent de les classes populars. És evident que part dels que els voten als convergents i també al PP o a ERC (que no ha fet cap oposició, més aviat són minyones de CIU) pateixen totes les retallades. Tenen un domini identitari, cultural i ideològic. Si això li sumes el pensament únic patriòtic, anem bé. Caldria trobar un discurs ideològic per combatre això conjuntament amb la denúncia de l’espoli convergent. L’altra opció es desfilar amb ells, parlar com ells, excloure com ells, i tapar amb una estelada o una bandera monàrquica el no res ideològic de milions de persones, etc. És preocupant la situació.


  • No podria estar més d’acord amb tú. Gramsci es un teòric imprescindible per entendre com CIU es manté al poder-> Hegemonia Cultural. Dintre de poc en faig un post!


 8. Amb tant d’incompliment segur que en les properes eleccions els catalans votaran majoritàriament un altre partit. S’entreveu a les enquestes, si.


  • Si sumes abstenció, vot nul, vot en blanc i els vots a la resta d’opcions si. Lamentablement tan sols un vot a l’esquerra amb possibilitats d’obtenir representació parlamentària (ICV-EUiA) serà útil per frenar-los, la resta encara els donarà més escons o servirà per aprovar-li els pressupostos.


   • Tens raó, de la mateixa manera si sumes el vot de CiU més el vot en blanc, el vot nul i l’abstenció, l’oposició fa pixar de riure. Per fer-s’ho mirar.


    • Tenint en compte que CIU té TV3, 3/24, C33, Ara, Avui/ELPunt, La Vanguardia, RAC1, 8TV, Cat. Radio, BTV i El Periòdico fent campanya per mas 24h al dia, no guanyar per majoria absoluta em semblaria un fracas absolut.


     • El que dius és fals, però si fos cert hauries de dir: tenint en compte que tots els mitjans espanyols han pres un clar posicionament polític, a favor del que defensa part de l’oposició, que l’oposició no guanyés per majoria absoluta seria un fracàs absolut.


   • si home, com que el tripartit ho va fer tant be…..
    Vosaltres sou complices de la primera ruina de Catalunya, la segona i mes dura es la de CIU….


    • Jo crec que el tripartit ho va fer MOLT bé! Si s’hagués arribat a aplicar la llei de lloguer forçat que volia ICV-EuiA avui no hi haurien desnonaments a Catalunya.


 9. Per si no ho coneixey, molt interessant:

  http://www.cafeambllet.com/press/

  http://www.lademandadevia.org/


 10. […] […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: