h1

Operació Cortina de Fum (Acte II): Continua la Farsa Convergent

Setembre 21, 2012

Avui ha estat un dia en el qual he sentit molta vergonya de tindre una Vedette borratxa i egòlatra amb aires de cabdill populista de President mentre el tentacle convergent anomenat “ANC”, una pseudo-assemblea creada i teledirigida dels despatxos de la Generalitat a imatge i semblança del Tea Party nordamericà,  ha perpetrat un altre acte del seu previsible guió d’aquesta patètica farsa tragicòmica amb la que Tv3 i 8Tv amenitzen la seva programació 24H/dia.

Després de la ridícula pantomima de Núria de Gispert abraçant Vila d’Abadal al Parlament, avui ens hem trobat amb una dantesca orgia de caspa barretinaire, més pròpia d’una representació amateur dels Pastorets en un teatre escolar, que no  d’un país democràtic, amb l’ANC cridant a aplaudir el President que ha dinamitat l’Estat del Benestar, com un Messies Salva-pàtries i mulla-calces, amb el lema descarat “Tots amb el President“, per si quedava algun dubte.

Com pot ser que algú que tingui ulls a la cara encara no pugui veure que això no és més que una mera operació de màrqueting pre-electoral?

Independència? No hi tinc res en contra, fem un referèndum i escollim si ho preferim al federalisme, o no; però aquí estem parlant d’eleccions al Parlament, del que es tracta es que la dreta neoliberal tingui majoria absoluta per tal d’aprovar pressupostos i privatitzar el que trobi al seu pas. Com més besties siguin les retallades més gran serà el sarau per tapar-les. L’únic dret a decidir que té CIU en ment es quin color volem el color de la cortina de fum amb que s’estan tapant l’Holocaust social.

L’ANC organitza aquesta pre-campanya de CIU, per tal de convertir aquests comicis en un plebiscit messiànic, aprofitant la demagògia antipolítica i la crisi dels partits i les ideologies socials per substituir-la per un cabdillisme populista tipus Berlusconi o Putin.  L’argument que imperarà d’aquí a les urnes serà que si no votes a Mas ets un traïdor a la pàtria, ja que Catalunya i l’Artur és el mateix, confonent líder i país, com en qualsevol règim personalista.

En fi, continuarà…

31 comentaris

 1. Esperava un major rigor científic de la seva ploma. La ciència política, com l’arqueologia, no poden esdevenir ciències especulatives. Calificar la ANC com a el tentacle convergent anomenat “ANC”, una pseudo-assemblea creada i teledirigida dels despatxos de la Generalitat” s’adiu poc al seu estil.
  I el cas és que la caracterització de la ANC esdevé un exercici clau per situar-se correctament en aquest temps convulsos i clarobscurs. Així que, amb tots els respectes que em mereix, deixi’m dir-li que corre el risc de quedar greument desorientat.


  • Si, efectivament, el poder d’engany i manipulació dels medis convergents es tan bestia que ni convocant manifestacicons per adorar i idolatrar a Artur Más encara queda gent que es nega a creure que Carme Forcadell i la resta de paràsits de l’ANC no estan a sou de CIU, en fi…


 2. ostres… a vegades penso que et passes de frenada. Si no tens res en contra de la independència, jo hi estic del tot a favor.
  I vaig anar a la manifestació convocada per la ANC, i espero que se celebrin eleccions al Novembre, i NO votaré CiU (pq si poguessin implantarien un model feudal sense parpellejar) i tinc molt clar el que ha fet el govern (que una cosa no treu l’altra).

  En fi… que la cosa és més simple i menys conspiranoica. Que si, que CiU són dolents i s’apunten al carro per no perdre vots. Que no, que els catalans no som gilipolles, que en som conscients i espero que ho demostrem a la les urnes.

  Salut! 🙂


  • Es possible que em passi de frenada, ja que escric sovint amb el fetge i no amb el cap. Avui, però, l’enquesta de LV dona a CIU majoria absoluta mentre ICV-EUiA i ERC recollim molletes, igual un xic gilipolles si que som!


 3. Hauria de ser capaç de separa l’operació i apropiació mediàtica de CiU de la composició de l’ANC. Fora bó que s’informés una mica més alhora de caracteritzar la ANC. Va molt errat al respecte.
  I pensar que un servidor és víctima de la manipulació de CiU… sense comentaris…
  No abandoni el materialisme històric ni el rigor periodístic sisuplau.
  Esperem que aquest post sigui una excepció dins de la seva àcida trajectòria.


  • Home, el fet que es faci una concentració amb el lema “Tots amb el President” per mi és una dada objectiva, racional i empírica de la seva submissió a CIU


 4. Em temo que el fet de que siguin de l’ANC o CiU no hauria d’impedir que els felicitessin per una feina ben feta en l’àmbit de la independència, de la mateixa manera que no hauria d’impedir que els critiquessin quan la caguen amb l’educació o la sanitat.

  És el que formalment es coneix com fal·làcia “ad hominem”.


  • Se suposa que era una assemblea imparcial, plural i no sotmesa als designis dels partits, però en quan van aconseguir el suport per engruixir el 11S, tal com vaig denunciar, s’han tret la màscara.

   L’ANC treballa per la independència o per la majoria absoluta de Mas?


 5. No soc de CiU, però resulta que el que ara és el President pren la iniciativa i se’l critica per fer-ho. Si no hagués fet res, també se’l criticaria?


  • Jo el criticaré fins que imiti a Aguirre i deixi la política, of course. Però una cosa és prendre la iniciativa i una altre és manipular tots els mitjans de comunicació públics i privats per erigir-se com a Messies, eliminant tota pluralitat partidista, en un clar abús de poder.


 6. Si tota aquesta bilis que vomites contingués un bri de veritat, Joan Herrera i ICV estarien fent un paper d’escolanet ben galdós.


  • Si hi ha un partit que ha intentat que les retallades no quedin ocultades per la cortina de fum de l’ANC ha estat ICV (inclús en el lema del 11S en van fer referència, tot i que no va sortir en cap mitjà).

   Com ja he dit una 1.000.000 cops (i ho posa claríssimament al post), no tinc res en contra del dret a decidir, sinó de que aquest s’utilitzi per tal que CIU guanyi eleccions o per tapar les retallades, es a dir, el que fa l’ANC darrerament, o al menys el seu grup dirigent.


 7. Jo sóc indepe i tot això, no m’enrotllaré a explicar-ho ara. Però sí, pel que molts diuen, tot això té més pinta de cortina de fum que altra cosa, perquè Mas no ha complit amb cap dels seus objectius pels quals va guanyar les eleccions.


 8. Doncs jo penso en la independència com en una gran pastanaga penjada d’un fil, per que hi anem al darrere, pensant que es la solució a tot. Crec que CIU fa una cortina de fum, i les esquerres s ‘abaixen els pantalons per no perdre el tren


 9. 1) Carme Forcadell , no es de Convergència, sino d’Esquerra on ha estat regidora per Sabadel imembre d’executiva local i nacional
  2) La concentració a la plaça Sant Jaume es va fer (i així es va convocar específicament) per “recordar al president que el poble de Catalunya vol la independència” i així ho va a tornar a repetir en mig de l’acte a tots els que la vulgueren escoltar.
  3) L’eslogan i la pancarta “tots amb el president” la van fer la Juventuts de Convergència que vàren aprofitar l’acter per fer-se la seva campanya electoral.
  4) Jo soc de l’Anc, però no de Convergència i per exemple dels 27 membres del meu poble només tres ho son.Estic d’acord amb tu en que hem d’evitar que Convergència manipuli aquest moviment assembleari per als seus interessos. de classe Una vegada més et convido a participar i a emplenar de contingut social les nostres accions i fer d’aquest moviment una movilització pel canvi social.
  5) L’Anc treballa per la indepèndencia, però és inevitable que tots aquells que es vegin amb força per fer-ho la intentin manipular, (tu mateix ho fas, fins i tot arrivant a l’insult per cert) ,otra cosa és que ho aconsegueixin, també ho van intentar amb la mani de l’onze que pretenien que fos una mani pel pacte fiscal.
  6) Es probable que el sr. Mas acabi traint l’espirit de la movilització per la independència en el més pur estil de la dreta catalana, la sospita s’arrela en la realitat de la història,des de la més antiga a la més recent , hem d’estar preparats per entomar la seva traició.
  7) Fins ara el moviment independèntista ha estat d’esquerra i no hem de deixar que la dreta l’utilitzi i el reconverteixi, hem d’aprofitar la movilització per fer-ne de la creació d’un nou estat una oportunitat de crear un món millor.


  • Mmentida, mentida i mentida. El moviment independentista s’ ha ajuntat amb deu i el diable per aconseguir representativitat, ja que a la fi de contes l’ important es l’ essencialisme i el victimisme. El que passa es que CIU ha tingut prou força per menyspreuar qualsevol diferència. Ja ho va traïr el Fürher Barrera, qui preferí a CIU nacionalista abans que un socialisme “espanyol” a la Generalitat. Tot plegat, xirimíes i trompetes, defensant la puresa patriòtica, i moltes vegades, el convers es el més reivindicatiu. Ja n’ estic fart de la manipulaciò d’ en Macià, ja que ningú sembla llegir la declaraciò completa, ja que hi ha una part d’ aquesta que els prohoms i figaflors del nacionalisme nostrat: “Declaro la República Catalana…COM A PART INTEGRANT DE LA FEDERACIÓ IBÉRICA”.


   • Que és el que es mentida i mentida Josep?
    La Carme Forcadell no ha tingut les responsabilitats que he recollt ?
    Que el indpendèntisme no es d’esquerres ( com a mínim fins ara? tu has sentit parlar del cas Bultò, ? Saps que ha esta el MDT, has sentit mai parlar de la Coordinadora Obrera i Sindical?
    I finalment ….el Fürher Barrera, una mica de respecte a un home que es va allistar voluntariament als 16 anys per
    defensar la república i queva patir exili.
    Tu no tens el carnets de dir-nos qui son o qui no d’esquerres.
    I finalment tu ho has dir de la federació ibérica un concepte de l’anarquisme i l’esquerra nacionalista que parlava d’unir en una confederació els pobles de la peninsula ibéica Incluit.
    No es pot matar tot el que es gras amic meu !


    • Ja se que es l’ MDT i tota aquella faràndula etnicista, com Terra Lliure, i coses folklòriques d’ aquesta mena, que en tinc 40 anys i visc a Catalunya. Si ja em dius que el Fürher Barrera era respectable, he de pensar que respectes el seu clar i diàfan racísme.

     Fes t’ ho mirar, llegeix i torna a llegir les seves declaracions, que no tenen volta de full.


     • Faràndula etnicista l’MDT ? així que supose que Endavant i el PSAN també no ? sorprenent!, La Coordinadora Obrera sindical també ? les CUP també? a veure si resultarà que tot el que no sigui espanyol és ètnicista o filonazi.
      De tota manera em produeix tristesa més que pel que dius pel to que fas servir.
      Jo què, amb el teu permís, em considero un home d’esquerres des de ben petit, quan amb el meu pare contaven els diners que l’amo ( un català de socarrel com el Sr. Bultò que t’esmentava en el meu anterior comentari) l’estafava la setmanada.
      El que pretenia i pretenc a l’intervenir aquí es traçar vias d’acord i diáleg entre dos mons que beuen de fons diferents pero que tenen un mateix anel, suposo. Busco acords i punts d’anclatge, no divisions que només afavoreixen a la burgesia.
      I ja que recomanes lectures et convido a llegir la biografia que de Cambó va fer el Sr. Barrera. Unes declaracions no invaliden tota una vida al servei de una causa. La meva critica a:
      http://camidelscirerersflorits.blogspot.com.es/


     • Veig que no s’ha publicat la meva resposta, suposo que serà per raons tècniques, no vull pensar altra cosa.
      En tot cas ho tornaré a dir més suscintament.
      El que pretenia amb els meus comentaris es dir-vos que hi han altres esquerres que les vostres i la meva intenció amb els meus comentaris no es altre que establir aproximacions del que em begut d’altres fonts. O és que consideres a més de ‘MDT també a la CUP, la Coordinadora Obrera Nacional i Endavant como etnicistes i filofaixistes? O sigui tot el que no sigui etnicament espanyol, no ?
      Aixi llavors si que no ens entendrem ni amb la millor voluntat del món.


     • Efectivament el teu coment no s’havia publicat per motius tècnics! Akismet, el programa que regula l’spam l’havia posat en quarentena per que incloïa un link


 10. De vegades em donen ganes de deixar de votar ningú, però això comporta afavorir el guanyador. El PP es un partit reaccionari i corrupte com la coal.liciò del Mas i el Pujol, Esquerra Republicana semblen cercar el seu lloc apujant.se al carro que mès convè en subasta, amb el tripartit quan CIU no els hi dona prou garantíes de compartir el passeig sota la bandera, PSC tenen vergonya de representar una esquerra catalanista no independentista, d`aquí el seu acostament d`última hora als sobiranistes, i ICV tres quarts, com si fos vergonyòs no ser sobiranista. Tenim els polítics que mereixem, i amb això no dic que tots siguin uns aprofitats.


  • ICV, i crec que puc parlar amb molt coneixement d ecausa, ha defensat des de temps del PSUC l’autodeterminació des d’una postura democràtica i no-nacionalista ( i absolutament anti-etnicista), en la que es pugui decidir totes les opcions, inclòs federalisme, faltaria més.

   Fins aquí tot racional i normal. ERC, SI, Reagrupament i Laporta deliren amb independències express en una tarda i de forma unilateral, amb tics propers al essencialisme ultra, res més allunyat de la democràcia, per cert. CIU directament només pensa en la majoria absoluta.


 11. Avui he hagut de suportar un espectacle lamentable al Centre d`Arts Santa Mònica. Els vigilants de seguretat del centre no hem cobrat cap ni un de la nostra empresa-subcontractada per el Departament de Cultura-.. Qualsevol empresa que treballi per la Generalitat ha d`estar al corrent dels seus pagaments, pero com el concurs es al desembre, i la empresa sap que no te possibilitats de presentar-se, ja que ha quedat fora de l`Acord Marc, ralentitza el cobrament dels seus treballadors. Ja hem denunciat davant de Inspección de Trabajo_del Ministerio del Interior- el retard de la nòmina d`Agost(els retards venen des del juny). El cas es que tenim contacte directe amb el senyor conseller Ferran Mascarell, que treballa just al Palau Mar, a la Rambla de Santa Mònica, tot manifestant.li que la nostra empresa no paga. Ens Hem sovint amb ell, per tant coneix la situaciò, pero tot son “si, si, ho solucionarem”, per part del conseller. I no res. La empresa no vol pagar, i la Generalitat no vol trencar el contracte per poder subrogar els vigilants per no cercarse problemes. Que vagin els de CIU a convencer un altre del seu patriotisme i la seva preocupaciò pels treballadors, a cercar els vots dels conservadors de l`interior i comarques on els bisbats els hi agrairàn, que jo continuarè sent d`esquerres i “espanyolista català”, com en podríen dir alguns. El fet es que el Ferran Mascarell i el nebot de l`alcalde convergent de Barcelona s`han acostat a inaugurar una exposiciò de disseny a la Sala Balcò del Centre d`Art Santa Mònica, amb un espectacle llefiscòs de falsos somriures i mirades dissimulades als cartells amb els quals els vigilants del centre protestem per l`impagament. En efecte, hem empaperat les entrades i ascensors de l`edifici amb impresos de “SEQUOR SEGURIDAD NO PAGA”, i un servidor s`ha presentat amb un cartell d`aquesta mena a la recepciò de la exposiciò. No cal dir que, tant en Mascarell com el nebot de l`alcalde han dissimulat al passar pel davant d`un servidor. Tenim el govern que mereixem.


 12. jo estic d’acor en quant a la independencia, però el que ens estan venent no és això. com molt bé dius, és tan sols una cortina de fum que tothom s’està empassant.

  catalanes i catalans, anem al gra!


  • per cert, sc educador social, treballo en un CRAE (residència infantil). és vergonyosa la situació que estem vivint, volem la independència així? oblidant-nos de les coss més importants? en fi…


   • Molt d’acord amb el teu comentari Sergi, espero que el 25N la gent no oblidi les retallades


    • Les oblidará, arqueòleg, les oblidará. CIU s`acosta a la majoría absoluta. Per desgràcia, a Catalunya ens tenen molt enganxadets(no a tots) amb la bandereta. El nacionalísme identitari, espanyolista o catalanista es una clenxa ben enganxada a la pell de molta gent. Cada vegada n`estic mès desenganyat. Serà que soc xarnego, suposo.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: