h1

PRIMARIES SOCIALISTES: Prisa vs Mediapro

gener 14, 2012

El principal partit de la oposició es troba immers en un procés d’eleccions primàries per tal d’escollir qui ha de ser l’encarregat de liderar la alternativa al Govern de Rajoy. Els dos candidats, però, presenten ben poques diferències ideològiques entre ells, algun matís federal o detallet insignificant i gràcies. Ambdós s’han erigit com estendards de la socialdemocràcia quan, no fa ni dos mesos, s’asseien junts en el Consell de Ministres més neoliberal i sotmès al poder de la Banca de tota la història d’Espanya.

Quin és, doncs, el veritable motiu d’enfrontament de les dues candidatures? Molt senzill: els poders econòmics, empresarials i mediàtics que tenen al darrere cada un dels candidats. Es a dir: MEDIAPRO vs PRISA

M’explico: Carme Chacón està casada amb el periodista Miguel Barroso, ex-secretari d’estat de comunicació amb Zapatero entre 2004 i 2005, que va deixar el càrrec per ser conseller delegat a la multinacional publicitària Young & Rubicam, pertanyent al grup econòmic  WPP, que al seu temps és soci de Jaume Roures (MEDIAPRO) amb el que controlen GAMP, una empresa gestora que dirigeix “La Sexta“. Roures és també l’impulsor del diari “Público“.

A través d’aquest laberint financer Zapatero va crear un grup mediàtic propi i independent  a qui va beneficiar descaradament durant el seu mandat, atorgant-li els drets per emetre els partits de quasi tots els equps de futbol, fet que va desencadenar una guerra oberta amb l’altre grup mediàtic de filiació socialista: PRISA.

PRISA, empresa que gestiona el diari “El Pais“, la cadena de ràdio “SER” té part de “Cuatro” i “Sogecable”, havia estat, tradicionalment el bolletí oficial del PSOE amb Felipe Gonzalez i Almúnia. Peró quan Zapatero estava a la oposició corre la llegenda que un dia Jesús de Polanco i Juan Luís Cebrián, els propietaris i cervells prisaics, el van reunir per  marcar-li les directius polítiques, tractant-lo de pelele, fet que a ell el va ofendre molt i, en quant va pujar al poder, no va desaprofitar la ocasió per venjar-se creant MEDIAPRO.

Des d’aleshores les dues corporacions empresarials pugnen una batalla silenciosa i soterrada (tot i que cada cop més evident) per fer-se amb el control polític del PSOE i poder així tenir les exclusives, marcar la línia política o quan giri la truita, poder-se fer amb més beneficis econòmics. No cal dir que PRISA ha optat descaradament pel candidat Rubalcaba, felipista de la vella guàrdia i que res te a veure amb MEDIAPRO , mentre que el grup de Roures fa campanya descaradament per Chacón. Hi ha molts diners en joc!

Alguns exemples de titulars de Público (MEDIAPRO) i El País (PRISA) respecte les primaries socialistes:

TITULARS DE PÚBLICO

Chacón ofrece un PSOE de liderazgos compartidos para frenar al PP

Chacón: “Nuestra batalla és contra la resignación”

Chacón se postula en el PSOE para una oposición firme

TITULARS DE EL PAIS

Rubalcaba parte con ligera ventaja sobre Chacón

Once barones apoyan a Rubalcaba, cuatro a Chacón

Rubalcaba: un cambio “inteligente” y “solvente”para un proyecto nacional

21 comentaris

 1. […] "CRITEO-300×250", 300, 250); 1 meneos Pimarias Socialistas: PRISA vs MEDIAPRO (CAT) glamboy69.wordpress.com/2012/01/14/primaries-socialistes-…  por arqueoleg hace […]


 2. Madre mía… Qué podrido está el PSOE… ¡Buen artículo!


 3. A mi, personalment, aquesta informació no m’ha fet caure del cavall al “camí de Damasc”, però penso que, pot ser, obrirà els ulls a alguns babaus que encara pensen que la política es una dedicació pura i altruista, sense “punts negres”.
  No estic renegant de la política, que estimo es imprescindible per a la evolució de la societat, sinó que no m’agrada que ens enganyin amb “contes de fades” que ens deixin amb la boca oberta, mentre alguns s’aprofiten de la innocència del comú dels humans per a fer el seus negocis bruts. Per això m’ha semblat molt be la teva reflexió/denuncia en torn als “poders amagats” que dominen la “res pública” mitjançant titelles que es deixen manipular a canvi de poder enaltir el seu ego i, de pas, omplir les seves carteres.
  Per últim… Serien uns innocents si pensessin que això nomes passa als predis del PSOE, perquè llavors deixaríem les mans lliures a altres “expressions” que si que dominen (i es deixen dominar) aquest mon de les gran corporacions mediàtiques que aprofiten els seus poders omnímodes per a “governar per delegació” al mon. Pensem en Intereconomía, El Mundo, La Razón, ABC, etc.
  Les utopies son bones per a intentar canviar el mon, però no ens podem oblidar que existeixen interessos bastards als quals els interessa que el poble no sàpiga que, als afers de dominació del mon, hi ha una part fosca, com a la lluna. I, vulguem o no, haurem de seguir lluitant per a que tothom conegui aquest arcà, a fi de que no pugin continuar enganyant-nos.
  Segueix endavant… M’agrada el teu bloc.
  Juanma


 4. doncs res, que guanyi “el millor”


 5. Exacte, avui en dia els candidats dels grans partits polìtics no surten del no res, de la base més anònima (excepte comptades excepcions), sinó que porten darrera un patrocinador (com els pilots de F1, que ho porten darrera una empresa o un banc que posi pasta o bé se’n van cap a casa a conduir cars).

  Aquesta batalla no serà incruenta. Hi haurà guanyadors i perdedors.


 6. El Barómetre de La Sexta (MEDIAPRO), dona per guanyadora de les primaries a Chachón https://twitter.com/#!/jcarlos_ortega/status/158563626079367169/photo/1

  Quines coses!


 7. Ben vist!, has fet una bona feina i crec que les teves conclusions son ben encertades. A part d’això, a la Chacón no la puc ni veure…


 8. Jajajaja, crec que fas un anàlisi bastant encertat 😉
  Jo parlo del mateix tema en el meu blog. Critico que els dos són portadors dels pecats que han comés les socialdemocràcies i que no poden, per tant, representar cap renovació en el si del PSOE.

  http://dominguezireig.blogspot.com/2012/01/la-disolucion-del-psoe.html


 9. Arqueòleg, suposo que preparat per esbudellar sense pietat, el porc feixista que ahir va pujar al cel. El més trist es que ha mort al llit en una Espanya franquista…


  • La veritat es que em fa un xic de mandra doncs dubto molt que sigui capaç de trobar un enfoc de la notícia que no hagi estat dita ja…


   • Vaja….. Ja es moriran altres franquistes al llit i amb elogis variats. Hem perdut. Cal reconèixer-ho. Se’n va un pare de la “constitució democràtica”.


 10. Ja veig que intentar esbrinar el favorit a través de la premsa afí és molt difícil: entre “El País” i el “Público” els sondejos són contradictoris.

  Em basaré, doncs, en la meva intuïció. Com que a mi m’agradria que fos elegida la Chacón, em temo que serà elegit en Rubalcaba.

  Ja em vaig equivocar amb els meus temors en el congrés del PSC. Veurem si em torno a equivocar i el resultat és el que voldria però no espero.


 11. Molt bé el post! La política, la premsa…, tot plegat és un circ. I estam a les seves mans! Quin show més trist!


 12. Gobierno neoliberal?

  Repasemos lo que ha hecho el anterior gobierno durante la crisis,

  Quitarle dinero a los curritos mediante impuestos(robo) para darselo a entidades publicas (cajas de ahorros), eso me suena.. asi si.. es teoria socialista…robar dinero con impuestos para darselo a entidades publicas “que sirven a ciudadanos” (aunque la mayoria de las entidades publicas son un fin en sin mismo y no ayudan a nadie) si si muy neoliberal… sobretodo cuando el neoliberalismo es no pagar impuestos y menos darselo a entidades ladronas.. digo publicas, que para el caso es lo mismo las dos palabras.

  caja castilla la mancha, cajasur, cam y demas cajas.. putas entidaes publicas(y esto lo no lo digo yo, la comision europea ha dicho reiteradas veces que las cajas de ahorros son entidades publicas) que han demostrado para lo que son..para robar dinero del contribuyente mientras los politocs metidos en ella, se ponian pensiones de lujo con el dinero que tanto le cuesta ganar a la gente.

  Y lo peor de todo es que todavia hay burritos que dicen que necesitamos mas entidades financieras publicas…si el 50% de nuestro financiero era publico.. idiotas.


  • Des de cuando la banca és pública? Que dia se nacionalizó, que yo no me enteré?

   Lo que ha hecho este gobierno és recortar el déficit para servir a los Mercados (eso se llama neoliberalismo, darling), en vez de desarrollar un keynesianismo socialdemócrata que hubiera cosnsistido en impulsar el trabajo y la economía, des de la administación pública.


 13. nadie ha dicho nada de banca.. he dicho CAJAS DE AHORROS (otro analfabeto funcional que piensa que bancos y cajas son lo mismo), y que como ya he dicho antes las cajs de ahorro son consideradas entes publicos , (no lo digo yo, lo dice la comision europea, la justicia europea, y doctores en derecho, que algo sabran digo yo.,)

  y si quieres te digo datos.. del dinero de nuestros impuestos (robo) para ayudar a las cajas de ahorros (entidades publicas)

  SIP Caja Madrid, Bancaja, Caja Avila, Caja Segovia, Caja Rioja, Caixa Laietana y La Caja Insular de Ahorros de Canarias: 4.465 millones de euros.

  SIP Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), Cajastur, Caja Extremadura y Caja Cantabria: 1.400 millones de euros

  Caixa Catalunya, Caixa Tarragona y Caixa Manresa: 1.250 millones de euros
  Caixa Galicia – Caixanova: 1.164 millones de euros
  SIP Caja Granada, Caja Murcia, Sa Nostra y Caixa Penedès: 915,50 millones de euros
  Caja Duero – Caja España: 525 millones de euros

  BBK – CajaSur: 392 millones de euros
  Unnim (Caixa Sabadell, Caixa Terrassa y Caixa Manlleu): 380 millones de euros

  Dinero publico, para entidades publicos, para que al final se forren 4 amigos de politocs… muchas gracias.. intervencionistas. y mientras los curritos a subirles los impuestos.

  y por cierto keynes murio con la estanflacion…cosa que su modelo teorico no pudo preveer mientras los modelos monetaristas y austricos si pudieron..20 años antes de la primera estanflacion.


  • Tú no has oido hablar de la bancarización total de las cajas? O és que en la profundidades de la caverna troll no ha llegado semejande notícia, so besuguín?

   El keynesianismo salvó el mundo de la crisis del 29, la desregularización económica (te han explicado este concepto en la clase de P3?) nos ha metido en esta.


   • si se hubiera practicado una politica liberal, no se hubiera producido la bancarizacion, sencillamente se hubiera dejado quebrar a las cajas de ahorros, cosa que alarma a los “intervencionista” quebrar lo que no funciona.. no por dios ante lo rescatamos con dinero publico.. como sea, en menudo lio nos han metido los intervencionistas.

    crsisi del 29 salvada por el keynesianismo, una crisis que duro 15 años, dices que fue salvada, cuando lo habitual es que en un pais en crisis la crisis dure como mucho 5 años, desde mi putno de vista y con los datos objetivos, lo unico que hizo el keynesiasmo fue alargar la crisis del 29, se demostro que las crisis se pueden prolongar ma debido a medidas incorrectas de gobiernas, si lo hubiera salvado…hubiera durado menos, pero aun asi la estanflacion segun el modelo teorico keynesiano no deberia existir, y sin embargo ha existido , como puedes defender un modelo teorico que el tiempo ha demuestrado falso.
    en esta crisis o al menos la parte española, nos la metio la facilidad de credito dada por las cajas de ahorros (entes publicos) que promocionaron la burbuja inmobiliaria (que curioso un sector intervenido , con ayudas para la compra con ayudas ESTATALES y AUTONOMICAS con deducciones fiscales etc ec), de hecho los economitas austriacos, liberales predijeron la crisis (facilidad de credito y al final depresion como bien indican sus teorias) y quieres quien nos ha metido … no saque que ilusio


 14. Interessant post analític, Arqueòleg! No estava al cas dels poders mediàtics concrets que hi ha darrera d’aquests personatges, i ara jo ho sé. Però el que sí que sé és que, evidentment, els polítics no van sols al ring, sempre tenen darrera algun suport i la política es confon totalment amb la comunicació, i comunicació no és altra cosa que els mitjans de comunicació de masses: controlar la informació i fer simulació política.


 15. […] la seva culminació a l’hora d’escollir successor a ZP, en el XXXVII Congrés del PSOE. Com ja vaig explicar en un article, PRISA va fer campanya descarada per Rubalcaba i Mediapro per Carme Chacón. Rubalcaba-PRISA guanya […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: