h1

Les propostes més bésties del programa de CIU

Novembre 9, 2011

Duran i Lleida, el candidat de CIU a les eleccions generals,  va dir fa uns dies a la premsa que si explicava quines eren les seves veritables propostes electorals perdria les eleccions. Així que a mi em va obrir la curiositat. Quines eren aquestes propostes que ens volia amagar deliberadament als electors?

Doncs bé, m’he llegit el seu  programa electoral i realment és una col·lecció de deliris neoliberals i embogides propostes al servei dels lobbies, les privatitzacions i el Gran Capital que passen clarament per la dreta al PP i a la patronal.  M’he permès el luxe de fer-vos un petit BEST OF de les bestieses més esgarrifoses que han regurgitat aquesta banda de mafiosos i corruptes amb barretina

Privatitzar totes les participacions públiques en empreses que no es considerin estratègiques pel sector públic. Més col•laboració públic privada, ja que l’empresa privada gestiona millor.

-Impulsar els “business angels”, els mercats de risc, els inversors de proximitat i els mercats bursátils, com a mode de finançament per les entitats financeres i empreses privades.

– En l’àmbit del capital risc, suprimir l’actual topall del 58% dels fons patrimonials que les empreses de capital risc poden invertir en préstecs participatius a les PIMES

– Que els empresaris que facturin menys de 30.000 euros anuals estigui exempt de pagar IRPF

– Qualsevol reforma de l’IRPF haurà de beneficiar a la família en funció del nombre de fills i no en funció de la seva renta.

– Les despeses de co-pagament en dependència i mútues privades seran deduïdes del IRPF

– Reducció generalitzada de l’Impost de Societats, supressió de l’Impost de Patrimoni

– Reforma laboral vincular millor els augments salarials a la millora de la productivitat i avançar cap a la flexiseguretat. Facilitar el des-penjament dels Convenis Col•lectius de les PIMES que ho sol·licitin.

– Atorgar “xecs socials” a les famílies perquè paguin els serveis de dependència. Adoptar mesures de conscienciació de l’usuari de l’elevat cost dels serveis sanitaris i de la conveniència de la seva utilització de manera més adequada.

– Flexibilitzar la reserva mínima del 30% d’habitatge de protecció oficial en concordança amb les possibilitats reals d’ajudes del pla de l’habitatge

*Fotomuntatge by Samoth Erbauer*

7 comentaris

 1. Em semblen males propostes… en Duran ja ho sabem que ens amaga darrera de la cortina quatribarrada les seves propostes reals, que són les mateixes que el PP però en català. Tot i així deixa’m dir, a mode de debat, els ‘Bussiness angels’ i les empreses ‘capital-risc’ no són en absolut una mala proposta, és més, en aquest punt en concret hi estic d’acord.

  Els Bussiness Angels es tracta d’aixó mateix: angels dels negocis. Inversors privats que inverteixen els seus diners en empreses de nova creació o que necessiten recapitalitzacions. Aquest model d’inversió privada és el que predomina en moltes empreses que requereixen d’I+D+i. Les empreses d’energies renovables, per exemple, es financien en gran part de Bussines Angels a causa de la falta de capital públic i al ‘Saló de l’emprenedor’ es celebra un concurs on 5 Bussiness Angels finançaran el millor projecte de 3 emprenedors. Això són bones idees per a fomentar la iniciativa empresarial sense recorrer al capital públic.

  Les empreses de ‘capital risc’ (que no ‘mercat risc’) són una altra cosa i no tenen res a veure amb els ‘mercats’. Es tracta d’empreses que inverteixen en altres empreses situades en mercats estratègics emergents (excepte l’inmobiliari) per a convertir-les en empreses cotitzables a borsa (o madures economicament parlant) a canvi d’un alt rendiment econòmic. Pensa que el ‘capital-risc’ ha salvat a empreses grans a Catalunya com La Sirena o Cacaolat de la ruina, a la vegada que Twitter és el gran exemple d’èxit d’una inversió de ‘capital-risc’.

  Sense estar d’acord amb el Duran (quan surt a la tele o a la ràdio canvio de canal automaticament), l’entrada de l’inversió privada a l’empresa és necessària, les empreses privades no es poden finançar amb diner públic de cap de les maneres, i això a vegades ho trobo a faltar al discurs de l’esquerra.


  • mmm a mi associar “entitats financeres” a “mercats de risc” no em sona gaire tranquilitzador!

   I si em d’esperar que caigui un àngel per reactivar l’economia podem esperar asseguts!

   Les empreses privades no s’haurien de finançar amb diner públic, normalment, però donada l’actual situació de crisi, resultarà inevitable, tard o d’hora aplicar mesures keynesianistes d’algun tipus per afavorir la creació d’ocupació i la reactivació econòmica cap a un nou mercat més sostenible i menys especulador.


   • Jo trobo molt més útil que els àngels facilitar a les empreses la liquiditat del crédit mitjançant una reforma fiscal i un control sobre la banca


 2. Només es pot dir una cosa: el que ens espera!!!!


 3. Un programa en la línia esperada del que és CiU.

  Hi ha determinades mesures, que preses amb sentit comú i amb sentit de l’oportunitat poden acabar fent un bé a determinades empreses, i més en el moment actual. Parlo dels Business Angels i de les empreses de Capital Risc.

  Crec que guanyi qui guanyi, veurem coses que ni es podien somiar. De moment hem de recordar el que està passant a Islàndia, que la crisi ha escombrat a uns quants líders i primers ministres d’uns quants Estats europeus. Els dos darrers a Grècia i a Itàlia, on segurament en pocs mesos canviaran de govern.

  El que diguin els programes ja no és tan rellevant com abans. Si els comptes no surten, vindrà Europa i dirà el que s’ha de fer, digui el que digui el programa del partit guanyador.

  Evidentment que no és el mateix un programa de dretes, que un d’esquerres, sobretot pel que fa a mesures socials i de protecció, però mirat tot en termes econòmics, tots els Estats han d’estar i estaran al que digui Europa.


 4. No ens queixarem pas, és ben coherent amb la seva ideologia. Qui vota a CiU en gran part ja sap lo que vota i això m’agrada, sempre és preferible a la calculada hipocresia dels PSC-PSOE.

  Les dretes acostumen a no enganyar tant, ens putegen molt però amb sinceritat!


 5. El que passa és que vosaltres, el poble, sou massa curtets per entendre les meves idees!Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: