h1

La “Desfilada Convergent”, un any després.

Juliol 10, 2011

Amb una intervenció del racista Heribert Barrera, que a les municipals d’Hospitalet va demanar el vot pel partit feixista Identitat Catalana, va finalitzar una manifestació independentista ahir per commemorar la gran Desfilada Convergent de fa un any.

Els mateixos convocants, diversos partits nacionalistes enfrontats entre si,  van afirmar que la participació va ser d’unes 30.000 persones, es a dir, un 10% de la manifestació indignada del 19J o 1/3 del Pride GLTB a Barcelona, tot i que la seva repercussió mediàtica a TV3 i als mitjans de comunicació de la dreta nacionalista va ser, evidentment, infinitament superior. En els fòrums més radicals del ultranacionalisme, però, es reconeixia en privat que amb prou feines van arribar als 5.000 assistents i ho qualificaven de fracàs èpic.

La marxa de fa un any no era a favor de l’Estatut, ni de Catalunya en absolut (del contrari jo si hi hauria anat), sinó a favor d’Artur Mas i en contra del Govern d’Esquerres, tensant la relació entre PSC i ERC per tal de dinamitar aquestes formacions, catapultar a la dreta neoliberal al poder, destruint així l’Estat del Benestar posant-lo al servei de la patronal i de l’Opus Dei.

Ara CIU ja s’ha tret la barretina, pactant els pressupostos amb el mateix PP que va presentar el recurs d’inconstitucionalitat davant el TC. Mas ja no necessita Desfilades, Referèndums ni les 9 senyeres de fons, tota aquella parafernàlia folklòrica era un mer muntatge teatral per dinamitar ponts entre els partits d’esquerres,

Senyors convergents:  On estan aquells presumptes efectes apocalíptics de la sentència de l’Estatut  avalada pel PP que havien d’acabar amb el català a l’educació? Que se n’ha fet d’aquelles fal·làcies que va inventar la premsa de la dreta catalana? I aquells efectes catastròfics que havia de tenir l’Estatut, segons el PP, que el va comparar amb la Constitució de Corea del Nord? En fi, el temps ha donat la raó als que sempre hem denunciat que el nacionalisme identitari i excloent és una mera excusa de la dreta neoliberal per amagar el seu atroç programa social i econòmic. No seria d’estranyar que de cara a les properes eleccions s’inventin una nova estratagema trabucaire per eclipsar les retallades escenificant disputes fictícies amb el PP, l’altre cap de la mateixa Hidra.

Possiblement la imatge més llastimosa de la paupèrrima manifestació va ser veure al Palanganer Màxim de CIU, Jordi Portabella (ERC) somicant pels racons que CIU havia escollit a Alicia Sanchez Camacho (PP) com a parella de ball després que ell li regalés gratis el seu suport a la investidura de Trias a l’Alcaldia de Barcelona. Pobrissó!!

Defensar Catalunya SI!! Ultranacionalisme excloent i muntatges de la dreta NO!

32 comentaris

  1. Tens tota la rao. El 10J de 2010 va ser una enganyifa absoluta, un grandíssim acte electoral convergent on hi va picar tot l’espectre polític. La meva reflexió sobre el tema arribarà demà.


    • Tu i jo devíem ser els dos únics bloggers en tot Internet que vam advertir que aquella manifestació no era a favor de Catalunya sinó a favor de Convergència (que no té cap mania amb pactar amb els mateixos impulsors de la sentència del TC).

      Afortunadament el 15M ha posat les coses al seu lloc:
      19J: 300.000 persones
      9J: entre 30.000 i 5.000 persones.

      Sembla que la gent està començant a obrir els ulls, no deixant-se embaucar per quatre banderoles!


  2. Comparteixo la part en la qual critiques el pas que ha donat CiU en pactar amb el PP els propers pressupostos i no sabem quantes coses més.

    Fins i tot, això ens ha de fer desconfiar del paper de CiU en les properes eleccions generals en el cas que els seus vots puguin ser necessaris per decantar el govern cap el PSOE (en un cos de lletra petit, ja que així ho vol en Rubalcaba, que es vegi poc) o cap al PP.

    No estic tant d’acord pel que fa al suport a propostes independentistes. Sembla clar que a cada any que passa, hi ha més persones – i de partits diferents – que estan disposades a votar en aquest sentit.


  3. És la història de sempre, CiU pactant amb PP, i qui se’n estranya??, manis clarament institucionalitzades i una gran alegria: el fracàs de la mani. Se’ls hi ha vist el llautó de nou, a veure si en prenem nota!!


  4. Arqueòleg Gamarús


    • La profunditat intel·lectual del feixisme independentista em té obnubilat!


    • No t’ho prenguis malament, això tan sols és una mostra de minimalisme ideològic…


    • Identitat Catalana?? Vergonya, més aviat. A mi em vau dir que era massa “vermell” per ser patriota. Obrer i català, no entenc una cosa sense l’altre!

      Aneu amb compte que amb els trenta vots que teniu a Barcelona igual us convertiu en una alternativa nacional! hehe!


      • A Hospitalet van obtenir un 0,18% i van celebrar-ho!!


        • Ja t’ho deia, aquests estan pel minimalisme ideològic i electoral.


  5. Amb la mani d’ahir es va tornar a demostrar que els radicals indepes, quan no van de teloners de Comburgència i l’Òmnibus Cultural, es queden en quadre.

    Fan el numeret de posar-se l’estelada com si fos la capa de Superman, criden a cor “in, inde, independència” (semblen tartamuts, també), fan quatre saltets per allò d'”espanyol el qui no boti”, multipliquen per deu la xifra de manifestants que calcula la Guàrdia Urbana i se’n tornen a caseta fins que la pàtria els torni a necessitar.

    I mentrestant l’Artur pacta amb l’Alícia, i l’any que ve amb el Mariano.


    • Comburgència estava massa ocupada destruint Hospitals, tancant escoles i allitant-se amb el PP, per tant ha enviat a les seves fidels minyones palanganERCes!


    • No serà que a tu et posa la Roja? Potser estaves massa ocupat celebrant l’any del mundial que va guanyar el Barça amb la samarreta d’Ejpaña.

      No confonem catalanisme i dreta. Una lectura de Josep Termes no et vindria malament! De fet, dir que SI, RCat, CyU o fins i tot ERC són “radicals indepes” és un insult pels que som “rojos-separatistas” de debó.

      I mentrestant ICV-IU pacta amb el PP a Extremadura o el PSOE arreu. No hi ha massa diferència entre els “ecopijos” i els “converpijos”. De fet, crec que van a esquiar tots junts als Alps francesos.

      Sou de l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat (ICV): 3.975 € nets mensuals, amb l’acord i vist-i-plau de PSOE i PP.

      Que no nos engañen, que nos digan la verdá!!


      • M’ho dius a mi? Doncs et remeto a la meva primera resposta del post del 7 de juliol de 2010, perquè vegis fins a quin punt em posa la Roja.

        Perquè no assistiré a la Desfilada Convergent

        “Scripta manent”, per sort.


      • ICV no existeix a Extremadura!!! Herrera ja ha condemnat el pacte extremeny!

        Sou de l’alcalde de Sant Feliu descomptant el 50% amb el que financia al partit perquè aquest no depengui de lobbies: 2.000 euros. Quan cobra professor de secundària? Quan cobra un executiu d’una multinacional? Legislem el finançament dels partits de forma pública, acabem amb lobies econòmics de pressió i no caldrà aquesta via indirecta de finançament!

        Que feia CUP en una manifestació on un racista nazi va llegir el manifest?


        • Un professor de secundària de la pública cobra 1.750 €. A Primària, 1.560 €. Bruts, eh?.

          Sou dels regidors de Sant Feliu (també d’ICV): han passat de 2.588 a 3.238,76 € (s’ho han pujat enguany, en el context de crisi). Aquests també li dònen el 50% al partit?

          Quina vergonya que els ciutadans de cada barri i poble hagin de mantenir estructures de partit del segle passat i la colla de xupòpters. Els diners del partit, a construir escoles i hospitals per la gent, coi!! El partit és una eina de lluita per la classe obrera, no l’ establishment en el que s’ha convertit ICV!

          Per últim, les CUP no van anar el 10J com a partit. De fet, les CUP són ens independents l’un de l’altre, només actua a nivell local (barri o municipi).

          PD: Com he dit abans,dir que SI, RCat (amb Carretero-Barrera) , CyU o fins i tot ERC són “radicals indepes” és un insult pels que som “rojos-separatistas” de debó.

          AL LORO! Que hay partidos que se creen hegemónicos en la izquierda, y no lo son!!!

          Salut i revolució!! (saps que sempre és un plaer debatre amb tu).


          • Les dades que cites de St Feliu estan manipulades pel PSC que ha descomptat triennis i pagues a part! A la pràctica cobren el mateix i treballen més!! http://jordisanjose.blogspot.com/2011/07/aclariments-sobre-les-retribucions-dels.html

            I a diferència del PSC donen un % elevat del sou al partit! Nosaltres no tenim CAP mitjà de comunicació afí, no sortim a cap diari ni conviden a cap membre nostre a cap TV, tot i ser la 4a força política a Catalunya.Em pots explicar com es pagaria el lloguer dels locals, els cartells, els actes, les secretaries etc…? Com sabria algú que existim?

            D’acord, busquem una forma més justa de finançar els partits que no sigui amb el sou dels regidors, però tampoc amb donacions d’empreses com fan la resta de partits del Parlament!
            En cap cas no dubto que a la CUP tampoc els deu finançar cap empresa… llavors com es va pagar doncs la campmanya de Barcelona?? (vaig veure cartells de CUP fins a la sopa! No cola que fossin petites aportacions de militants!!)


          • Si home, les CUP es finança per aportacions dels serveis secrtes d’Israel, el Mossad, i de la CIA i l’Interpol.

            Fer 5.000 cartells surt gairebé més barat que fer-ne 500. Les CUP s’autofinancen, no depenen d’aferrar-se al poder com ICV per obtenir recursos econòmics!


          • No estem parlant de 5.000 cartells NOMES, sinó de lloguer de Casals Independentistes, centenars de pancartes, actes públics, enganxines etc… la subvenció directe de l’estat és de 0,5 euros/vot. Dona per pagar-ho tot?
            Segueixes sense respondre’m d’una forma coherent una proposta de finançament de partits polítics!
            Aportacions privades d’empreses i particulars o subvencions públiques??


          • Subvencions públiques, però de partides destinades a aquesta fi, no pas de pressupostos municipals. I res de demanar crèdits a entitas bancàries per endeutar-se i desprès haver de tornar-li els favors!!


  6. Es un plaer i un honor ser insultat x akests garrulos nazis catalans


  7. Es tot un honor ket diguin gamarús uns garrulos com akests!! Demostren k les teories de l’Heribert són falses, quan diu ke els catalans som superiors a la resta,


    • Cada cop que PxC i Identitat m’insulten, tinc un orgasme! Darrerament visc en una orgia permanent!


  8. […] Tribunal Constitucional sobre els recursos presentats pel Partit Popular al 2007. Llàvors alguns, només alguns, vàrem denunciar que no es tractava d’un acte en defensa de cap Estatut ni per expresar cap […]


  9. No sé de què t’estranyes! Això era del tot previsible. Que mon pare fa trenta anys encara es tragués això de que CiU és un partit interclassista, de centre-esquerra i tal, encara podia tenir un pase perquè hi havia a les seves files algun socialdemòcrata com en Cullell i algun altre. Però, ara? Són una dreta menys cavernícola que el PP, però res més. I, clar, s’alien amb els seus semblants… normal!


  10. Com a independentista m’emprenya força que ens relacionis amb el regionalisme autonomista que pacta amb l’espanyolisme radical sense fer ganyotes. Preocupa’t de la crossa que ha representat ICV (juntament amb ERC) per a les polítiques neoliberals del PSOE en comptes de veure convergents a tot arreu, t’estalviaràs el ridícul!

    Perquè al marge que CiU retalli amb l’ull posat al desmantellament de l’Estat del benestar et recordo que és el PSOE, amb qui tant gustosament pacten IU, ICV i ERC a diferents nivells, qui imposa retallades draconianes a Catalunya.

    Dit això, i aprofitant l’avinentesa, si algú encara no veu que la plena sobirania per a Catalunya és la solució a la crisi profunda de la societat catalana (econòmica principalment, però en d’altres àmbits també), és que és cec! I no lliguem independència amb cap ideologia, perquè és fals i interessat. Al marge d’això qui pot negar-se a la majoria d’edat política quan tot porta a ser conseqüent amb els fets: el lligam identitari amb Espanya, el federalisme idealista? (sense posicions d’igualtat hi ha submissió, en tant que Espanya no acceptarà mai el tracte de tu a tu d’una de les seves “parts indivisibles” el federalisme és donar força a qui domina).

    Independència d’Espanya, sí, i també de l’FMI i la resta d’ens d’opressió col·lectiva!

    PS. Les CUP a les municipals, ERC a autonòmiques (si acaba per re-centrar-se amb seriositat, radicalització republicanista -que no només republicana- i una línia pròpia sense vendes a la dreta que es diu esquerra). Dir que ERC és una crossa de CiU quan encarrila dos tripartits amb els verds com a crossa del PSOE que coneixem és com a mínim sorprenent. El que voldràs dir és que s’alimenta del vot de centre-esquerra de CiU, que és molt diferent!

    PSS. M’he quedat ben a gust, tu!


    • Amb la independència de Catalunya el mercat global deixarà d’assetjar l’estat del benestar? La burgesia catalana repartirà els seus bens alegrement entre el proletariat, com un Papa Noël llençant sugus? El cas Pretòria, Millet, Banca Catalana, De la Rosa i Turisme s’haguessin mai descobert sense una justícia espanyola al darrere? Que més passarà en aquesta arcàdia feliç, presumptament gens idealista?
      No m’ho diguis! La crisi l’han causada els treballadors de Vallecas i Lavapiés, no la La Caixa oi?? Ja deia jo…

      En fi, que encara algú vulgui adoptar solucions de començaments del s.XVIII a realitats del s.XXI…


      • Quin nivell argumentatiu més pobre, eh… Cal que perdis la raó per iniciativa pròpia en recórrer a la fal·làcia de l’home de palla? Creus que aquesta demagògia de diari grogós fa que se’t prenguin seriosament? En fi…

        1. Tema banca internacional. Qui ho diu això que gràcies a la independència desapareixerà? xD Una cosa no treu l’altra. Tant dins com fora de l’Estat Espanyol aquest problema hi serà, obvi! Així què, com que hi serà igualment deixem-ho estar en comptes de voler tindre més sobirania per a fer-hi front? Som bojos o què? (saps que per a tindre cadira a fòrums mundials de debat i mesures sobre el tema cal ser quelcom més que una región noreste?).

        2. Ja ho veuen, Catalunya és la única nació del món amb classe dirigent! Serà que l’espanyola està socialitzant els mitjans de producció i ens ho amaguen des de TV3! (de debò creus que una Catalunya independent seria més forta que l’Estat Espanyol envers una eventual majoria social amb demandes clares en aquest sentit? Però si sense Espanya la burgesia catalana perd les forces de repressió més decisives, l’exèrcit, que sempre ha fet servir contra les esquerres de Catalunya!).

        3. La justícia catalana s’ocuparia dels afers catalans com ho fa la portuguesa a Portugal i l’eslovena a Eslovènia, quin complexe d’inferioritat és aquest de suposar que no tenim prou entitat ni maduresa com per a ser un poble major d’edat? Fa fins i tot vergonya haver de debatre-ho… bastir òrgans i institucions independents és la clau!

        4. No cal anar tan lluny, home, que llegint Marx queda ben clar el tractament a les qüestions de nacionalitat, sobre l’imperialisme i l’internacionalisme bàsicament (també amb articles de’n Pedrolo si ho vols més mastegat). Suposo que també devia ser un pèrfid idealista burgès, Arqueòleg dixit!


        • *bastir institucions transparents amb òrgans de control independent és la clau, no el marc territorial de la justícia en qüestió!

          Viel Spaß!


  11. De vagades em dic a mi mateix, no deuries fer una reflexió sobre el tema de la independència de catalunya?, pero quan més llegeixo les raons dels independentistes, més segur estic de que no entraré mai al seu club, doncs la reflexió que vaig fer fa molts anys continua vigent.

    Amb aquesta reflexió em vaig preguntar,, que guanyaria amb una frontera a l’Ebre?

    De entrada lo primer que em va venir al cap es que perdria llibertat de mobilitat per un ampli territori a on sempre m’he trobat be.
    Pero això potenciaria mi catalanitat y recolzaria la defensa e identitat de un poble mil•lenari, la seva cultura, la seva llengua, les seves tradicions, la seva …

    Be, he de dir que tot això me importa una bleda, i no pas pels mis arrels andalusos, si mes aviat per que qui mes o menys els seus avantpassats encara que siguin un crisol de cultures no es van despenjar de l’arbre la setmana passada, així que demanar privilegis en nom d’un suposat poble, ho trobo de gent amb molta barra, doncs cadascú podríem fer lo mateix.

    Podria pensar que els independentistes son gent practica que el que entenen es que el fondo de solidaritat interterritorial a traves dels impostos, es un espolio als habitants d’uns territoris, els seus beneficiaris son uns lladres i lo millor que podem fer es independitzar-nos d’ells.

    Bé, com home de esquerra no em sembla bé aquesta postura, doncs trobo que n’hi ha territoris que per tenir un gran extensió i una baixa densitat de població i que generalment han estat destinats a proveir de ma d’obra barata a les burgesies dels territoris mes industrialitzats, no per això s’han de allumbrar amb espelmes, privar-les de carreteres i fer-les viure com a la edat mitjana.

    Entenc que aquest missatge pugui captar a algú, que naturalment no es pot dir que sigui d’esquerres, però el que em sorprès, es que aquest missatge es relacioni amb Extramadura o Andalusia i no pas amb el Pla de l’estany o el Segrià. Home, sent coherent, aquest independentistes tindrien que també demanar independitzar-se d’aquest territoris i alguns més de Catalunya, de no fer-lo, no fa falta ser massa llestos per adonar-se que ens estan aixecant la camisa, a banda de una falta de honestitat política que esgarrifa una mica, doncs es de gent dolenta utilitzar el mètode de acusar de lladres als habitants de altres territoris per generar odi i a la vagada amagar els lladres de dintre (segons la seva teoria).

    Altra cuestió a planteixar-se seria “el dret a decidir dels Pobles”.
    Bé, con he dit abans, jo no tinc massa clar que es això “dels pobles” pero no negaré a cap el dret a la segregació, per la mateixa raó que demano per mi el mateix dret.
    Bé, i arribat a aquest punt ja no estem parlant de dret històrics, veritat? Ara estem parlant de aprofundir en la democràcia i en aquet tema cataluña seria tan divisible con ho pugui ser Espanya, tot depèn del respecta a les opcions politiques dels catalans, i jo mai he sentint a un nacionalista o independentista de respectar el dret dels que no volem segregar-nos de Espanya, acaptant que catalunya quedés dividida territorialment en la mateixa proporcionalitat de vots a favor de la independència i els que no, o sigui, 50/50%, doncs 50% del territori pels uns i l’altre 50% pels altres.

    Això no seria democràtic? Doncs aneu pensant-lo i quan lo tingueu clar començaré a pensar que l’independentisme te els mínims d’honestitat politica i democràtica per rumiar les seves propostes, mentrestant l’unic quec em queda pensar es que aspireu a una espanya franquista en miniatura per la llibertat del zorro en el galliner.


    • Mare de déu senyor… quin argumentari més galdós! Per a corregir tant d’esbiaix et calen moltes i atentes lectures (i/o una lògica més afinada) o un comentari refutador exhaustiu que no tinc temps de fer… sí parcial:

      I. Que àmplies zones d’Espanya visquin del subsidi no vol dir que no puguin ser viables, per què els tractes de poble disminuït, que sense ajuda es moririen de gana o què? Em sorprèn, de fet, que la vostra solidaritat és resumeixi en fer ofrenes a Espanya: que potser és un país del (mal)anomenat “tercer món”? Hi ha desenes de països molt més necessitats, on les fams i les malalties curables maten milers de persones. Clar que com que els d’aquells no són els vostres “compatriotas”, no hi ha cap “solidaritat forçada” (oxímoron!) envers aquests. Molt d’esquerres i gens etnicista…

      II. Negant totalment la visió catastròfica-interessada de la independència catalana (la d’un mur FÍSIC entre Catalunya i Espanya o la resta del món, controls amb tanques filferrades i antipàtics funcionaris de duanes, etc.) pel que sembla les úniques fronteres, sobirania Estatal i imposició cultural (al tercer article de la “Constitución” em remeto) legítims són els d’Espanya. La resta no hi són, perquè clar, “també són Espanya (un apèndix subordinat)”… (no pas, una cultura que en persegueix i s’imposa a una altra no pot ser la mateixa, dissortadament; la colonització cultural i política d’un país sobre un altre és clara i n’ets còmplice per omissió relativista, molt inconsistent a més).

      III. Dit això… l’independentisme vol, cerca, el dret a decidir, que inclou dir sí o no. De debò cal aclarir aquestes obvietats? No cal ser independentista per voler-lo, només demòcrata! I bé, el subjecte polític és TOTA Catalunya, com a país ben delimitat que és (tant que més que sencer està esquarterat, essent una independència parcial); si surt el “no” doncs mira, el poble haurà volgut seguir sent part d’Espanya. Si surt “sí”… ídem però al revés. No costa gaire, eh?

      VI. La independència és, bàsicament, substituir autonomia (poder delegat) en sobirania (poder propi), en que els nostres drets no siguin categoritzats com a privilegis (!), en què puguem decidir des d’aquí i no haver de restar subordinats i dependent en qüestions capitals. Eix mediterrani, aeroport del Prat, Rodalies, política fiscal, mercat laboral, i així anar fent.

      Que al poder li interessa deformar què és i què no és la independència d’una “región” cabdal pel seu país? Normal, però diu poc dels que es deixen entabanar pel fum i les deformacions interessades d’uns fets objectius MOLT I MOLT clars. Esperem que possibles antecedents com Flandes, Escòcia o el País Basc puguin anar trencant aquesta mitologia sense fonaments.


  12. *IV.

    Errare humanum est!



Deixa un comentari