h1

Fujimori MAI MÉS!

Juny 4, 2011

Aquest proper Diumenge es celebren unes eleccions absolutament transcendentals pel futur de la democràcia i el benestar a Perú: a la segona volta dels comicis presidencials s’enfrontaran l’indigenista Ollanta Humala (que compta amb el suport dels partits socialista, comunista i revolucionari, així com de tots els sindicats i moviments socials) contra Keiko Fujimori la filla del sanguinari mafiós Alberto Fujimori, que actualment es troba empresonat pels delictes de corrupció i crims contra la Humanitat.

Keiko Fujimori, que va estudiar a Nova York amb diners procedents del blanqueig de fosques operacions immobiliàries del seu pare, compta amb el suport entusiasta de la patronal i de tota la premsa, que s’ha esforçat en ofegar el moviment social en les xarxes #26M que pretén mobilitzar a tota la societat contra el retorn de la ultradreta autoritària al poder. Fins i tot Mario Vargas Llosa, gens procliu a l’esquerra, ha anunciat el seu suport a Humala.

Manifestants contra Fujimori, participant en un acte de campanya d’ICV-EUiA a l’Hospitalet

I, per fer una mica d’història repassem que va fer Alberto Fujimori durant els seus 10 anys de Govern (1990-2000)

– Va pujar al poder democràticament amb la coalició Cambio 90 amb el suport de l’església, sectors marginals i alguns membres de l’esquerra moderada.

– Al contrari del que havia promès en campanya aplica fil per randa les polítiques neoliberals dictades per EUA i l’FMI: devalua salaris, acomiada massivament treballadors de l’administració, privatitza tots els serveis públics,  elimina ajudes a la indústria nacional per afavorir als EUA, liquida als sindicats i canvia la moneda nacional.

-L’any 1992 dona un autocop d’estat per anular el poder judicial i legislatiu, que es negaven a aprovar els seus decrets, i inicia un Govern d’Emergència i Reconstrucció Nacional, canviant la Constitució per una altre completament autoritària que li atorga a ell amplis poders i que és aprovada en un dubtós referèndum per una ajustada majoria.

– En la lluita contra els guerrillers revolucionaris de Sendero Luminoso empra una brutalitat militar mai vista, organitzant esquadrons paramilitars al marge de la llei que causen massacres en diversos barris pobres. A la Universitat Nacional arriben a matar a 9 alumnes i un professor. Fujimori va ser declarat culpable el 2007 per la Cort Suprema de Perú d’instigar personalment tots aquests assassinats.

– El 1993 és reelegit President per una àmplia majoria, de nou en unes eleccions sota sospita de frau massiu.

– Té un control absolut de tots els mitjans de comunicació públics i privats; aquells periodistes que gosen criticat a l’executiu son obligats a abandonar el país o bé son acomiadats dels seus llocs de treball.

– Fa un pla secret d‘esterilitzacions forçoses envers 200.000 dones indígenes, per tal d’acabar amb la població autòctona del país.  Les esterilitzacions es feien sota enganys (disfressades de polítiques anticonceptives), a canvi de menjar gratis. 18 dones van morir durant les intervencions

– El 1996 una banda terrorista (MRTA) segresta 800 membres de la elit peruana a l’ambaixada de Lima, el rescat militar és televisat i s’assassinen als terroristes un cop ja s’havien rendit.

– El 1998 fa una llei d'”Interpretació Autèntica” per presentar-se la la reelecció per 3r cop, fet que no recollia la Constitució.

– Les eleccions de l’any 2000 es celebren sota un frau massiu tan descarat que la oposició es nega a participar-hi, es fan manifestacions contraries on alguns infiltrats del Govern cremen el Banc de la Nació. Poc després de les eleccions es fan públics uns vídeos on es demostra la corrupció política descarada i el suborn a diputats d’altres partits per manipular els resultats; el Congrés l’inhabilita políticament. Això genera un caos polític total, Fujimori dimiteix, convoca eleccions presidencials de nou i s’exilia a Japó. L’any 2006 és extradit a Perú, jutjat i empresonat.

– Es calcula que va arribar a robar de les arques públiques uns 600 milions de dòlars dels quals tan sols n’ha tornat 160

AQUEST DIUMENGE TOTS AMB OLLANTA HUMALA! FUJIMORI MAI MÉS!

11 comentaris

 1. Sembla que la Fujimori té possibilitats de guanyar les eleccions de demà.

  En aquests moments les notícies que surten sobre les intencions de vot donen pràcticament un empat tècnic entre els dos candidats.

  Ollanta i Keiko representen dos models de societat. Poques vegades en unes eleccions es poden veure dos candidats amb propostes tant diferents.

  El suport de la dreta i de les finances a Keiko, fan sospitar de la concepció de país que vol per al Perú.

  Hi ha qui diu que demà no està en joc solament el guanyar o el perdre, sinó la mateixa democràcia.

  Potser el vots dels ciutadans peruans que hi ha fora del seu país ajudin l’opció d’Ollanta.


 2. Els electors son capaços de tot, Berlusconi, Camps, Fraga, hi ha un munt d’exemples… a veure si aquesta vegada ens en salvem.

  Ara que si dius que en Fujimori ha tornat una part del que va robar, ja ha fet més que en Millet, per exemple.


 3. “aplica fil per randa les polítiques neoliberals dictades per EUA i l’FMI: devalua salaris, acomiada massivament treballadors de l’administració, privatitza tots els serveis públics… …liquida als sindicats…”

  Donc be senyors Això es el que ens espera pels propers 4 anys tan si guanya PP com PSOE, els primers ho farán sense complexos els segons amb la boca petita i maquillant-ho.


 4. Em va xocar molt veure com els habitants indígenes de l’altiplà creien en Fujimori, fins i tot després de tot el que el va enfonsar. La seva política populista devia fer algun efecte.


  • Segons he llegit, Keiko va regalant menjar als pobres als actes de campanya, aprofitant-se dels sus sobrats recursos i de l’analfabetisme de la població.


   • A això em referia, com em va xocar que una comunitat aymara es referís elogiosament al “chinito” perquè “vino un dia y nos regaló unas bombillas que se encendían con placas solares”; “y dónde las teneis”; “bueno, pues, se fundió la bombilla y las tiramos”. Aleshores se t’acut pensar que aquest miratge de democràcia potser no és el millor sistema per segons quins països, y comprens, encara més, perquè el Che la va “cagar” a Bolívia.


 5. Cal que el poder dels mitjans de comunicació i dels lobbies es regeixi per un codi ètic o que es limiti per llei i no tan sols al Perú. És potser l’opció més òbvia per aconseguir que campanyes de manipulació convencin a la població del que no és i potser precisament per òbvia fracassaria… però no pot ser que l’hereva del paio aquest pugui acabar guanyant unes eleccions.


 6. quina confian{a t’inspira un fujimori? aqui ens queixem que els nostres politics son una porqueria pero realment hi ha llocs que encara ens superen


 7. Fujimori?

  Fugi!

  Mori!


 8. Bé, finalment podem respirar tranquils! Ollanta Humala ha guanyat clarament les eleccions presidencials amb més de 4% d’avantatge sobr la ultradreta fujimorista!

  No tot havien de ser males notícies no? Estadísticament l’esquerra tenia que guanyar en algun lloc del planeta encara q fos per xiripa!Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: