h1

VOSALTRES ENTREVISTEU AL REGIDOR D’ICV A HOSPITALET

Mai 2, 2011

En una nova aventura blogger de democràcia 2.0 avui us convido a participar activament a la campanya electoral del 22M col·laborant a entrevistar via aquest blog a un regidor del meu Ajuntament. Si, ja sé que la majoria de vosaltres no sou de la capital del glamour, Hospitalet, ni simpatitzeu precisament amb ICV, però… quantes vegades teniu la oportunitat per entrevistar a un polític?

Us el presento: en Lluís Esteve ha estat un mestre de primaria, cap d’estudis, president dels escoltes Arrels i de la Fundació Akwaba, ha dirigit nombrosos projectes de cooperació internacional amb Costa d’Ivori, així com la Festa de la Diversitat; actualment és president d’ICV a Hospitalet, Tinent d’Educació i responsable a nivell nacional d’ICV-Immigració.

A les properes eleccions anirà de nº2 de la coalició electoral ICV-EUIA, que està encapçalada per Alfonso Salmerón (coordinador d’EUiA i regidor de Medi Ambient), sota el lema “L’Hospitalet es mereix mes”. (Vegeu AQUÍ la Web de la Campanya).

Les normes per l’entrevista son:

1) 1 o 2 preguntes per persona. Si la participació fos molt elevada, en seleccionaré la 1a.
2) Deixeu les vostres preguntes a comentaris
3) Màxim respecte per l’entrevistat. Es poden fer preguntes àcides i punyents sense caure en la pueril desqualificació personal.
4) No repetiu temes, mireu que han preguntat abans
5) No és necessari que les preguntes siguin estrictament de l’àmbit local!

Doncs vinga!! Teniu temps per deixar qüestions fins Dijous quan comenci la campanya!

11 comentaris

 1. Bé, les meves dues qüestions:

  – De quina manera un govern municipal amb una participació més elevada (o, àdhuc, majoritària) d’ICV-EUiA intentaria disminuir l’impacte de la desocupació a l’Hospitalet de Llobregat?

  – Com resoldria el govern municipal d’ICV-EUiA la paradoxa de l’habitatge: habitatges buits d’una banda i habitatges sobreocupats de l’altra?


 2. Les darreres vegades que he anat a l’Hospitalet ha estat per visitar la Fira de Barcelona, en els nous pavellons de Montjuïc II, i m’ha fet la impressió que aquella zona, tan ben comunicada amb Barcelona, està però segregada del centre de l’Hospitalet, que és en realitat el municipi on es troba.

  Pregunto:
  –Hi ha prevista alguna connexió viària i de transport entre el casc antic de l’Hospitalet i el sector de la Fira?
  –Pot contribuir la Fira al desenvolupament econòmic, cultural, social, etc. de l’Hospitalet?


 3. Us veig poc participatius! Al final hauré d’acabar fent jo l’entrevista i quedarà un xic sectari, però bé…


 4. Sóc una veïna d’Hospitalet conscient del problema que tenim els joves, i no tan joves, amb l’habitatge i, a la vegada, veig que pisos com els de lloguer jover de protecció oficial porten més de 17 mesos buits per…
  una DOLENTÍSIMA GESTIÓ de l’entitat encarregada de lliurar/gestionar els pisos, també coneguda com ADIGSA??
  poca pressió per part de l’ajuntament perque aquests habitatges s’ocupin el més aviat possible i alguns dels milers de joves que està en llita d’espera tingui el seu desitjat allotjament??

  Aquest dies la vivenda i la sobreocupació ha estat noticia, però no és cap novetat que al nostre ajuntament no li preocupa gaire resoldre aquest tema amb sol·lucions que té al seu abast (pisos nous, buits i per estrenar)

  LA PREGUNTA: Què pot fer actualment ICV-EUA per agilitzar el procés d’entrega d’aquest habitatges?

  Salutacions!


 5. A veure, no conec gaire la realitat de l’Hospitalet, però conec (per la premsa) una mica els problemes. Així que les preguntes importants te les deixo a tu que coneixes millor la realitat de la ciutat. Jo pregunto per aquests temes:

  · La Fira 2 és un gran pol d’atracció econòmica per Catalunya, però a vegades es té la sensació que els diners repercuteixen més en Barcelona que en l’H, ciutat seu. Què proposa ICV per a fer que els diners dels visitants de Fira 2(expositors, empreses, particulars…) es quedin a l’H i no marxin a BCN.

  · Seguint amb Fira2: ICV té algún plà de dinamització econòmica de la zona que rodeja Fira 2? Em refereixo a si té algún pla de futur per a poblar d’empreses de serveis proveïdores de Fira 2, i no només grans centres comercials com IKEA o GV2 i hotels de 5 estrelles buits durant l’any. Seria com repetir a L’H el cas del 22@, on al voltant de grans empreses audiovisuals (MEDIAtic, RNE, UPF Campus Audiovisual, Btv, Lavinia…) s’han instal·lat PIMES de la publicitat, la imatge o el so, dinamitzant un sector estratègic per a la ciutat.

  Salut!


 6. A poder ser voldria alguna xifra, i no una resposta tangencial o evasiva, si us plau.

  1. Tenint en compte la situació econòmica actual a Catalunya i especialment al Baix Llobregat, quin creus que seria el salari just per l’alcalde i els regidors de l’Ajuntament de l’Hospitalet?.

  2. Com t’imagines l’Hospitalet de dintre de 10 ó 20 anys?

  A seguir així glam, espero les respostes amb interès!!


 7. Aviam q tal aquestes dues preguntes:

  1- Com pensen recuperar el vot de persones que estem cansades de votar a ICV-EUiA i que el vot acabi, de forma indirecta, a governs (nacionals o locals) amb predomini del PSC? No creu que ja n’hi ha prou, d’aquest servilisme amb els socialistes, o és que volen aferrar-se al poder de forma vitalícia?

  2- Per què un partit que es considera hereu del PSUC accepta el rescat bancari al Congrés i després en vol fer bandera electoral?

  Molta sort i us desitjo un bon servei als ciutadans i les ciudadanes d’aquest país!


 8. Bona iniciativa.

  1.- Què en penseu sobre que Identitat Catalana es presenti a les properes eleccions municipals? Crieu que els votants que busca aquest partit no estan ja prou representats pels partits que fins ara tenen representació al municipi?

  2.- Creiu que una manera d’integrar els nouvinguts és proporcionar-lis formació política?


 9. Per cert i completament Off-Topic, no diràs res de l’assassinat d’estat del teu amiguet Obamarx?


 10. Teeeeemps!!! Gràcies a tots per participar! Aquesta mateixa nit li envio les preguntes, no sé quan podrà respondre ja que el pobre està fent 7 actes al dia de campanya!!


 11. […] de saber que ja fa dos dies que tinc l’entrevista 2.0 amb les vostres respostes al regidor de ICV a Hospitalet, però estic tan atrafegat que no m’ha donat temps a editar-la i ja ho deixo per després de […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: