h1

SALVADOR ALEMANY: El veritable President de la Generalitat

Març 27, 2011

Aquests darreres dies s’ha celebrat una fracassada cimera a la Generalitat de Catalunya per discutir amb diversos partits, sindicats i patronal les propostes econòmiques d’ultradreta neoliberal  que proposava un tal “Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica de Catalunya (CAREC)”, organisme escollit per CIU i dirigit pel veritable President de la Generalitat a l’ombra: Salvador Alemany.

Alemany és President dABERTIS, una gran empresa del IBEX destinada a la construcció i explotació d’autopistes privades i el màxim responsable de que a Catalunya tinguem peatges, on va iniciar-ne la instal·lació el 1976 a Tarragona, va expandir-se sota el pujolisme i actualment gestiona el 60% de tots els peatges d’Espanya, té presència en 17 països, un valor net de 22.000 milions  i un benefici a la gestió de els autopistes catalanes de 3.000 milions. No es estrany, doncs, que el grup parlamentari de CIU a Madrid fes esmenes als pressupostos de l’estat per compensar econòmicament a les empreses que gestionen les autopistes amb menys tràfic de l’esperat: el gos faldiller sempre remena la cua a les ordres de l’amo.

ABERTIS és, a més, la principal font d’ingressos publicitaris dels diaris Avui i El Punt, pamflets folklòrics i casposos al servei de la dreta nacionalista, que son propietat de la família Moll (més convergents que Marta Ferrussola), rebent també uns 4.000.000 d’euros anuals en subvencions públiques, per compensar les seves inexistents vendes fora dels reduïts circuïts dels concursos de Pubilles.

Artur Mas va proposar a Salvador Alemany ser Conseller d’Economia, però és evident que aquest voltor totpoderós no es conforma amb les molles i les escorrialles, ell vol ser el veritable cervell del poder de la dreta i la patronal.

I quines son les darreres ordres que Alemany ha dictat al seu bufó i titella Artur Mas per tal de destruir el benestar a Catalunya? Doncs contempleu a continuació:

Copagament dels serveis públics a la sanitat, la justícia i la Universitat.

– Un contracte únic amb acomiadament quasi lliure.

– Que l’empresa privada entri a tota l’Administració Pública

Propostes que òbviament tan sols han aplaudit el PP, CIU i la Patronal.

17 comentaris

 1. Què farien els pobres polítics sense els grans empresaris que els dirigissin des de les ombres? Pobre gent, no sabria cap a on tirar….


 2. Trobo que el títol del post és millorable, que et sembla:

  “Salvador Alemany continua sent el veritable president de la generalitat”.

  Crec que s’ajusta més a la realitat per desgràcia nostra.

  Qui es conforma amb una conselleria quan pot governar “a l’ombra”?


 3. La política és l’entreteniment de la gran banca. Progressistes i conservadors es l’excusa per mantenir el sistema i assegurar el benestar i la pau social.


 4. Estic amb en Miki pel que fa al títol, que no rectifica el teu, sinó que el complementa.

  Aquest senyor va estar també al Barça (crec) i també va de la mà d’en Florentino Pérez.

  Està clar que no va voler ser Conseller. Pot manar més i sobretot millor sense la presència mediàtica que va unida a un càrrec públic.

  Avui o ahir en Botín proclamava als quatre vents que en Zapatero s’ha de quedat fins el final de la legislatura. Què hauran pactat govern i gran banca per a que en Botín digui això? És per tremolar!.


 5. Realment si que fa por i crec que pel seu contingut de fons és un dels posts més forts que has fet. El que fa més por son els pocs comentaris i que ningú t’hagi contradit…


 6. Li diuen poders a l’ombra… i sí: Salvador Alemany segueix sent l’autèntic President de la Generalitat… pero tot i així, i sense que sigui precedent, les barbaritats contingudes a l’informe ‘dels savis’ encarregat per Mas era tan neoliberal, tan salaimartinista que en Mas no ha tingut nassos de tirar-ho endavant. Com deuen estar les coses per que això hagi pasat? Tan malament van les enquestes que se’n desdiuen ara del seu programa de govern?

  Hem d’estar atents!


 7. Comentari que m’ha deixat un amic d’EuiA via Facebook:

  “L’enllaç que aportes oblida esmentar que Abertis és la concessionària en exclusiva de la xarxa de repetidors de televisió, a travès de la qual emeten tant els canals públics com els privats. Les xarxes públiques de distribució de TV, construídes tant per TVE com per TV3 amb diner públic, van ser transferides a Abertis sense contraprestació. A canvi de l’esforç de públic i treballadors del ram, el Govern rebaixa ara el 5% del sou als empleats dels mitjans púbics, que no són funcionaris sinó asalariats al mercat de treball.”


 8. Veig que l’has agafat amb els de CiU eh? Bé, jo de moment no me llegit el post, que marxo ara mateix cap al Sant Jordi a veure Roger Waters. Ja passaré de nou i el llegiré.


 9. Va home va! Aquests comunistes queixant-vos de les bondats del capital català (ironic mode on).

  A més del govern de la Generalitat, aquest paio controla la directiva del Barça (el va fer fora el Laporta entre 2003 i 2010, però amb en Sandrusku ha tornat a acapara el poder i no estic defensant el Laporta, eh!). tàndem Mas-Sandrusku amb en Alemany, Rosell (Joan) i Brufau dirigint els fils… de mentres, 600.000 aturats a Catalunya. Tinc els pebrots q m’exploten ja!


 10. A més de les 600.000 aturats estem els que mai hem arribat a 1.000 euristes (nets) com els auxiliars de clínica del sector privat, fem un treball encomiable, ara ve hisenda i diu que davant d’aquesta crisi que jo (com d’altres) no he provocat he de col.laborar i l’empresa és clar!!! que he de treballar més i amb menys mitjans, s’ha d’estalviar.
  No sóc comunista, la teoria és estupenda però la praxi és una altre història (com sempre) i si estic per un millor repartiment de recursos i oportunitats que ha passat? que a alguna part d’aquest maleït món anàvem pel bon camí d’aconseguir-ho i no es pot consentir? i com estem vivint en democràcia i tenim el dret de la rebequeria a sobre et demanen l’aprovació (els referendums que interessen de veritat mai arriben) per cometre les mil i una legalment o pseudo… quina ironia!!!!


 11. Be, jo tinc les meves dubtes de si aquests paios siguin liberals, conservadors, socialdemòcrates, o simplement oportunistes.
  Si mirem la seva relació i la de les seves empreses amb el poder polit, ens troben que sense l’estat no son res.
  Ens sembla que practiquen una política liberal i res mes lluny d’esa política, pero tampoc es pot dir que sigui una política comunista, o socialista reees!! Encara menys, son simplement oportunistes que es valen de les seves relacions amb un poder polític corrupte per posar-lo al seu servei.

  Fixem-se que aquesta gent el que estan tractant es de cobrir un gran espai de serveis de la empresa publica per la empresa privada, això els garantiria que gran part del impostos passin a les seves mans,,, pero no esperem que les empreses que s’han portin aquests serveis siguin les mes competents, reeees!! Algú es creu que en trenta anys encara no han tingut temps per fer una llei efectiva contra el “finançament irregular dels partits”? (quina suau definició per amagar el que res mes que son delinqüents y lladres dels nostres impostos) . Veurem a les mateixes famílies pringades a totes aquestes concessions. Es clar,que la gestió dels nostres impostos que ha fet l’esquerra acomodada ens deixa les dubtes de que es pitjor, a banda de la escassa diferència (si es que n’hi ha alguna) que n’hi han entre la família Curulla, els Nadals, els Pujols i els Ribó.
  Per adonar-nos a quines mans estem, Algú s’ha preguntat en que tenim la estructura mes gran i millor dotada percentualment del món? … va vinga, feu un esforç que no es en putes a la carretera el que vull dir,,,, no veritat? Ara no caigueu, doncs el que tenim per dar i vendre son mitjans de comunicació, que si la TV3 la 33 i el 43,,, tele madrid 1, 2 i 22, eukotelevista, televistaeusko, esukotal, i euscopascual, el país, la vanguadia, el mundo i l’avui, la radio nacional de catalunya i valencia pepe al habla, canal sur i el porompompero dicharachero, el punto y la i, el Baix informa el periodico te regala las ollas, Rac-1, que si la caverna, o la crosta, la voz de su amo i l’amo de la voz….. tots deficitaris i tots vivint gracies al maná del espoli públic. Molt lliberal, oi?
  I això vol dir que tenim uns mitjans de qualitat i uns professionals independents?
  Reees!! Cap ni un ha denunciat que per mantenir aquesta macro estructura de més homes del temps que polls al cul d’un mico, o de mes càrrecs directius que carteristes a la presó, es te que reduir els metges a la SS o el que es igual, allargar mesos la visita a un especialista.
  Pero aquestes estructures son necessàries per mantenir a aquesta casta política i empresarial mancada de projecte polític, els qual no dubten en utilitzar a tots aquet exèrcit de cantamañanas com traficants d’odi territorial del qual s’ha fet edicte fins i tot part de la esquerra acomodada


 12. Fa anys que el coneixo, de l’època que era el màxim responsable del Barça de bàsquet, i sempre m’ha semblat simpàtic. La veritat és que té la capacitat d’estar a molts llocs a la vegada. No em va soprendre que també fés d’assessor de Mas. Salut, Arqueòleg.


 13. Per entendre el que estic dient res mes fa falta escoltar la tertúlies de la TV 3 amb les retallades, avui con sempre toca les retallades que des de madrid els estan dient, automàticament això es traslladat al informes de tancament de quiròfans y llits als hospitals.
  per que es te que retallar serveis d’hospitals?, per que es te que retallar els pressupostos d’ensenyament y les pensions? Que de cas no se sap fer una llista de prioritats les quals determinin quines son aquelles activitat d’on no volem que es deteriori mes la seva activitat i quines son les que ens importaria tres bledes si no existeixen.
  Crec que si la esquerra no estigues tant acomodada i acomplexada tindria que fer aquesta llista de prioritat i exigir el dret a decidir de la ciutadania sobre aquestes qüestions que això si seria de esquerres i revolucionari i no sobre la pantomima del dret a decidir que la dreta nacionalista i tots els seus mitjans ens està imposant per mantenir-nos pendent del soroll del borinot.


 14. […] les multinacionals que son els que teledirigixen  les administracions públiques. Com a exemple, llegiu el meu article sobre la relació entre Salvador Alemany i CIU. Per altre banda, cal dir que molts dels que estem col·laborant en les assemblees, també ho fem en […]


 15. […] Marató, tots ells de l’entorn financer i endogàmic dels actuals Consellers, i de Salvador Alemany, president d’ABERTIS i assessor de Mas, mitjançant el […]


 16. […] al Govern de la Generalitat al preu que sigui, sense cap voluntat real de construir un estat nou, contra els interessos mercantils de La Caixa-Abertis qui mana realment a la Generalitat. Una cortina de fum que ha permès aprovar draconianes retallades, i tapar tota mena de corrupció. […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: