h1

TOP: Personatges freaks de la Família Franco

gener 24, 2011

Durant quatre dècades el nostre estat va estar en mans d’un militar carnisser, sanguinari, i semi-analfabet, que es va trobar el poder per accident en mig d’una guerra. Al seu costat sempre va tenir a la seva família, una dantesca col·lecció de monstruoses alimanyes  i personatges estrafolaris  que, encara avui dia, atresora un gran poder econòmic i social. Anem a repassar els personatges més destacats…

“Este Caudillo es un chulo y un cabrón.
Si lo sabré yo que soy su padre”

Nicolás Franco

Carmen Polo “La Collares” (dona)

Aquesta burgesa acomodada d’Oviedo es va criar en una escola de monges salesianes, on mai va arribar a examinar-se de res, doncs amb la seva posició no li calia. Va ser la única persona que feia callar al Caudillo (a qui anomenava “el Comandintín”), sense que el seu coll es retorcés en un garrot vil.  Avariciosa, inculta i presumptuosa, era molt aficionada a visitar joieries i a endur-se el que volia sense pagar; davant les seves visites els gremis de joiers tancaven portes o bé muntaven un fons de compensació.

Ramon Franco “El Chacal” (germà)

Militar anarquista, republicà, lector del Corà, membre de la maçoneria, diputat per Esquerra Republicana de Catalunya i amic personal de Francesc Macià, va ser designat el 1935 agregat militar a Washington, ja que el govern creia que podia estar tramant una revolució d’extrema esquerra (el 1930 ja havia intentat bombardejar el Palau Reial). En el moment que s’assabenta que el seu germà ha estat designat cap d’estat, es passa al bàndol nacional i s’apunta voluntari per bombardejar València en mig d’una tempesta, quan el seu hidroavió s’estavella i mor.

José María Martínez-Bordiú y Bassó “Pocholo” (nebot d’un gendre)

Baró de Gotor, estudiant d’econòmiques, cocaïnoman i discjòquei de Pachà és més conegut pel seu pas per programes televisius com el mític “Hotel Glam”, “Aventura en África” o “Crónicas Marcianas”.  Les seves frases més mítiques son: “Majadera no es nada malo, ¡viene de maja!” “Fieeeshta” o “Me como Ibiza”.

Ramón Serrano Suñer “El Cuñadísimo(cunyat)

Veritable ideòleg dels primers anys del franquisme, nazi convençut, aconsegueix la fusió de carlins i falangistes en un sòl partit i la censura a la premsa. Un cop nomenat Ministre d’Assumptes Exteriors viatja a Alemanya on coneix a Henrich Himmler, prepara la trobada amb Hitler a Hendaya i, posteriorment disenya la División Azul. Quan Franco s’alia amb EUA i Gran Bretanya el fa fora del Govern, acusant-lo d’adúlter. A finals del franquisme intenta crear un moviment liberal clandestí antifranquista  que serà un fracàs. El jutgeGarzón el va imputar per crims contra la Humanitat.

Carmen Martinez Bordiu “La Nietísima” (neta)

La neta del dictador, que tan sols ha estudiat Batxillerat, va casar-se amb un oncle del Rei, Alfonso de Borbón, en una fallida operació per ajuntar la monarquia i el franquisme. Ha participat en nombrosos programes de televisió, com “Mira quien baila” (TV1) i “Sálvame”. i  ocupa constantment portades a les revistes del cor. El fet que es tracti de la descendent directa d’un genocida feixista, no ha estat cap impediment per a la seva carrera. El seu fill Luís Alfonso, s’ha auto-proclamat pretendent reialista al tron de França.

Nicolás Franco Salgado -Araujo (pare)

Tinent general de l’Armada, liberal, lliurepensador, putero, alcohòlic i anticlerical. Un bon dia decideix abandonar la seva família i casar-se amb la seva amant, sense haver anul·lat el seu anterior matrimoni, esdevenint així bígam i fins i tot té una filla amb la seva segona dona. Se li atribueixen expressions com “Si a Paco le gustaran las mujeres, otro gallo cantaria, “El más inteligente de mis hijos es Ramón; Nicolás es un petardista, y Paquito sigue siendo un tonto.”

Actualment es calcula que la Família Franco posseeix una fortuna valorada en 500 milions d’euros, diversos terrenys i palaus (Palacio del Canto del Pico, parcela La Colònia, finca de los Monteros a Marbella, olivars a jaen i diversos apartaments a Campoamor), així com  nombroses empreses (Comerzia, Estacionamientos Urme, Aparcamientos Atocha, Centro Médico del Láser Pío XII, o la societat Premohi, que importa carn).

PD: La imatge de Carmen Polo és obra de Roberta Marrero

30 comentaris

 1. La mare i el pare que els van parir!! refillsdep***.

  Fessols&Naps


 2. M’ha encantat el teu post!!

  Nicolás Franco (pare): “El más inteligente de mis hijos es Ramón; Nicolás es un petardista, y Paquito sigue siendo un tonto.” jajajaja que bo!

  En Ramón (el germà progre) tb va ser el primer en fer un vol transoceànic amb l’avió “Plus Ultra”, un heroi de l’aviació, a més de ser més guapo que el seu germà (bé això no és gaire difícil)!!


 3. El millor son pare, crec que tenia vista i va encertar perfectament el diagnòstic… un “tonto”, i ja se sap que aquests porten problemes.


 4. Jo em quedo amb el germà, que potser és l’únic que és freak per dues raons contràries. Quin tros d’imbècil!! xD


 5. Arqueòleg, com et curres les entrades! Bon treball! A mi, particularment, em criden l’atenció La Collares i Pocholo… és més, diria que sóc fan de Pocholo: és tan kitch!


 6. Quina colla! No sé si l’has vista encara, però a ‘Balada triste de trompeta’, tan bona com casposa, Franco i companyia queden ben retratats. M’ha agradat molt el teu ‘Top’. Tens una imaginació prodigiosa. Salut, Arqueòleg.


 7. “En el moment que s’assabenta que el seu germà ha estat designat cap d’estat”

  En quin moment va ser això exactament?


 8. Bona pregunta Jaume.

  Després de l’aixecament del 18 de juliol de 1936, Ramon Franco es passà al bàndol nacional, sent nomentat pel seu germà Francisco cap de l’aviació militar a les Illes Balears.

  No fou fins el 1938 que morí camí de València a bord d’n avió de fabricació italiana carregat amb mil quilos de bombes enmig d’una tempesta.

  Per altra banda Francisco Franco només fou proclamat “cap del govern” el 28 de setembre de 1936 tot i que ell mateix passés a intitular-se “cap d’estat” des del principi.

  Per tant Ramon Franco passà al bàndol nacional quan el seu germà era un simple membre de la Junta Militar dirigida en aquell moment pel general Mola.

  I passaren pràcticament dos anys abans que morís en un atac organitzat per ell com a cap de l’aviació militar de les Balears i del quan en formava part, no com a voluntari sinó com a líder.


  • Quan dic “S’apunta voluntari”, em refereixo a que ningú li va obligar a fer-ho.
   El 18 de Juliol Ramón es troba a Washington, com a agregat militar, per tant és absolutament impossible que doni suport a l’alçament.

   Laura, deixa la història en mans de professionals, gràcies, les teves mancances de coneixements com a aficionada poden donar lloc a confusions.


   • Suposo q si jo estic fent un doctorat en història contemporanea a la UPF amb en Fontana no en dec tenir ni idea… Perdona el meu atreviment! El meu pitjor pecat deu ser opinar mirant les fonts.


    • NOTA PER ALS LECTORS D’AQUEST BLOG:
     Els comentaris deixats pel feixista Julio, la aficionada Laura i Juame s’han fet des de la mateixa IP i pertanyen a un troll nazi-convergent habitual en aquest blog.


 9. Sobre Serrano Sunyer “Quan Franco s’alia amb EUA i Gran Bretanya el fa fora del Govern, acusant-lo d’adúlter.”

  Adúlter? Amb qui?


 10. Bona pregunta Jaume.

  El 16 de Agost de 1942 hi va haver una enfrontament entre falangistes i carlistes en un acte al Santuari de Begoña de Bilbao, en el qual es va fer explotar una granada de mà. Es va buscar un cap de turc falangista que va se afusellat (Juan José Dominguez Muñoz.

  Aquest va ser el motiu que utilizà Franco per explusar als tres ministres falangistes del Govern. Tots tres li feien ombra i va aprofitar aquest motiu i les suposades desavinènces de falangistes, carlins i exèrcit per renovar el govern de cara a una nova estratègia de aliances internacionals.

  Podem dir q el tema de l’adulteri, públic i conegut fins al moment no va ser un problema fins a aquest enfrontament polític en el sí del Règim.


  • Segons el llibre “Nosotros los Franco” de Pilar Franco Bahamonde (hermanísima), Franco va aduïr motius d’adulteri de cara al Consell de Ministres i la família. El conflicte públic falangistes-carlins va ser una mera excusa (em temo que l’excusa privada també)


   • Quina lliço! Això si q és escollir fonts neutrals i objectives! Em rendeixo als teus peus, siusplau, organitza un curs sobre documentació, ens cal tant..


    • NOTA PER ALS LECTORS D’AQUEST BLOG:
     Els comentaris deixats pel feixista Julio, la aficionada Laura i Juame s’han fet des de la mateixa IP i pertanyen a un troll esquizofrènic nazi-convergent habitual en aquest blog.


 11. Si, si, muy tontos y muy frikis pero se pasaron 40 años haciendo lo q les salia de los cojones. Que si bajito, q si tonto, q si maricón… pero se murió en la cama.

  y diria q todavia no se ha ido!


  • Es el que té tenir als EUA de protector a la Guerra Freda. Si els aliats haguessin donat suport a la República durant el conflicte civil, o bé a la invasió de la Vall d’Aran per part de guerrillers antifeixistes l’Octubre de l’any 1944, un alrtre gall cantaria.


   • Hola, soy Juana, la antigua novia de Julio, digo antigua pq Julio SE HA MUERTO DE RISA quando ha leido eso de la invasion de la Vall de Aran. Ha empezado a reir y no podia parar hasta q han empezado unas convulsiones y ha parado de respirar.

    Eso si, ha valido la pena, ha muerto contento.


    • NOTA PER ALS LECTORS D’AQUEST BLOG:
     Els comentaris deixats pel feixista Julio, Juana, la aficionada Laura i Juame s’han fet des de la mateixa IP i pertanyen a un troll esquizofrènic nazi-convergent habitual en aquest blog.


 12. Ei!!!
  Com et pot deixar al marques de Villaverde!!!! Gendríssim del Franco, “metge” que va actuar cual MENGELE de “pacotilla” per endur-se la glòria de ser el primer que feia un transplantament a Espanya.


 13. M’ha semblat un port molt interessant.
  Una nissaga que ho ha tingut tot i ha deixat molt poc que sigui aprofitable. Una nissaga que és com un núvol negre.

  Jo inclouria també en el TOP a Luís Alfonso de Borbón, al meu entendre el que té més perill de tots plegats i a Cristóbal Martínez Bordiú i el seu “primer transplantament de cor” a Espanya.


 14. Per fer un repòquer d’asos amb aquests…amb comodi! Molt bon post.


 15. Molt bó company. Es una galeria dels horrors. Tot i que potser es excessiu, qualificar a Ramón Franco de “militar anarquista”. Si hagues tingut contactes amb el PSUC, no crec que se l’hagues qualificat de comunista català.Aquest Ramón que prometia en el seu moment, va acabar sent un traidor assassí. Tant debó s’hagues emportat en el seu avió al seu germà. Una abraçada.


 16. La feina que fas des de el teu bloc és digna d’admirar. Alguns detalls els coneixia, lo del Comandín o que el germà de Franco era d’esquerres i massó. Paul Preston reflexiona a la seva BRILLANT biografia de prop de 1000 pàgines “Franco, Caudillo de España” sobre com Franco va patir una inmensa enveja pel seu germà. Aquest complex d’inferioritat el va portar a odiar tot allò que simbolitzava el seu germà: l’esquerra, la masoneria i la república.

  T’has deixat, però, la imatge final de Carmen Franco. Quan, ja mort el dictador i a punt de promulgar-se la Constitució ella va fugir cap a Barajas carregada de maletes amb joies i or cap a Xile. A Barajas s’acabaven de posar els arcs detectors de metalls i tal com va passar-hi va pitar. La Guàrdia Civil va obligar-la a deixar totes les joies a terra. CArmen Polo es va quedar a Espanya i va haver de declarar totes les seves propietats.

  La tristesa és, però, com la nietíssima es paseja per les teles a exhibir la seva misèria i a sobre hem d’aguantar veure-la enfadada quan algú toca la memòria del seu pobre avi… n’hi ha per bombardejar televisions.

  Per cert, la imatge de la “Familia Franco” és d’aixecar-se i aplaudir. M’ha encantat!!! Felicitats Arqueòleg.


 17. Un post sorprenent i molt ben treballat, Arqueòleg! Enhorabona de nou! Quan l’he llegit…, buf! Té tela!!!


 18. Sens dubte, em quedo amb Carmencita Polo. Com a esposa paleta de dictador amb ínfules de grandesa, crec que només la supera Elena Ceaucescu i tots els seus títols i doctorats inventats.


 19. mai no et perdonaré la blasfèmia de posar al fill de puta en una imatge de la meva estimadíssima família Adams. 😉

  Bon article.


 20. Sens dubte podrien haver muntat un circ i això que ens hauríem estalviat.


 21. […] La vida privada i la infantesa del caudillo no és massa coneguda. En  Francisco Franco (Ferrol, 1892) tenia dos germans, anomenats Nicolás (nascut el 1891) i Ramón (1896). El pare del futur caudillo i la resta de germans es deia Nicolás Franco (com el fill gran), i era un oficial de la marina destinat al Ferrol. El pare del caudillo era un lliurepensador, progressista, amic de la beguda, les dones i les festes. Per la seva banda la mare, que es deia María del Pilar Bahamonde era una dona conservadora, molt religiosa, introvertida i gens amiga de les festes, la beguda o les aventures extramatrimonials. Si esteu interessats en la família Franco, us recomano un escrit de l’amic Arqueòleg Glamurós s… […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: