h1

AQUEST BLOG DEMANA EL VOT PER JOAN HERRERA

Novembre 24, 2010

Tothom ja sabia perfectament a quin partit votaré jo el 28N, tot i que fins el dia d’avui no havia demanat el vot directament, ni explicat els principals motius per fer-ho, que son els següents:

#1.- Perquè NO EM RESIGNO a que Catalunya, essent una regió històricament molt progressista, hagi d’estar governada per la pútrida oligarquia corrupte, mafiosa i criminal de CIU, aquesta xarxa clientelar al servei del caciquisme regionalista i els foscos interessos de l’alta patronal més voraç. Per això votaré a l’únic partit parlamentari que mai donarà suport a la investidura d’Artur Mas: ICV-EUiA. I l’únic que defensa la reedició de l’actual Govern Tripartit.

#2.- Perquè el meu país està a l’esquerra i crec certament que els valors de la igualtat econòmica, la justícia social, la solidaritat, la ecologia, el feminisme, drets dels homosexuals serveixen per construir un món millor, però defugint de tot tic de radicalisme teenager o extremisme genocida. Davant l’avenç del populisme, la xenofòbia i la demagògia, aquests valors resulten més que necessaris, urgents.

#3.- Perquè estic fart que dels discursos ultra-nacionalistes, de patrioterisme de pandereta basat amb un idealisme dogmàtic atroç, tant per part dels espanyolistes com dels independentistes, que no fan més que retroalimentar-se entre ells.  Protegir la llengua i la cultura em sembla perfecte, convertir això en una obsessió paranoide és innecessari. No importa on es prenen les decisions, importa la decisió en si. Em sento molt més proper a la llista de membres de la cultura espanyola que han donat suport a Herrera (Almodovar, Leo Bassi,  els Bardem…), que no als catalans homòfobs, neoliberals o racistes com Duran Lleida, Laporta, Anglada o Heribert Barrera.

#4.-Perquè és el partit que va estar al meu costat a la Vaga General del 29S i és l’únic que creu encara en la lluita de classes i en el sindicalisme social. Davant les retallades de l’estat del benestar que estan imposant l’FMI i els mercats bursàtils, resulta imprescindible que al Parlament hi hagin diputats que plantin cara a la jubilació als 67 anys i la progressiva destrucció de l’Estat del benestar i els drets dels treballadors que tants segles de lluita han costat.

#5.- Perquè és la coalició que presenta unes propostes d’Arqueologia i Partimoni més coherents, interessants i desenvolupades, com us vaig explicar en AQUEST POST. Protegir la història i la cultura de l’especulació immobiliària és tant important com la supervivència del català. Encara sento calfreds i tremolors recordant les tenebres obscurantistes en que l’arqueologia catalana va sobreviure durant els 23 anys de misèria i precarietat del pujolisme.

#6.- Perquè és l’únic partit parlamentari que no va enviar CAP representant polític a la visita del dictador de l’Estat del Vaticà, membre de les Joventuts Hitlerianes i combatent de l’exèrcit nazi Benet XVI i si va donar suport a les convocatòries laiques de la campanya “Jo no t’espero“. També varen ser els únics en votar en contra de les subvencions públiques a les escoles privades d’èl·lit  de l’OPUS DEI que segreguen per sexes als alumnes

#7.- Perquè ICV-EUiA va ser la única força política que va mantenir una posició coherent al debat sobre la tauromàquia, votant en contra de les corrides i dels correbous, mentre que CIU i ERC queien en una flagrant contradicció canviant la seva postura segons si es tortura a l’animal en nom d’Espanya o Catalunya.

#8.- Perqué el grup municipal de ICV a la ciutat de Vic va ser la única força política que no es va sumar als pèrfids plans del feixista Anglada per negar els drets humans als immigrants, que va comptar amb el suport entusiasta de CIU, PP, PSC i ERC. Si, tal com el temo PxC entra al parlament caldrà que al seu davant tingui a persones valentes i coherents que no s’agenollin  mai davant el seu verinós populisme genocida.

#9.- Perquè la seva política econòmica, lluny de caure en pàrvules utopies kalimotxeres, es basa en una brutal coherència socialdemòcrata de persecució de la corrupció, el frau fiscal, els paradisos financers, així com  la defensa de les polítiques impositives progressives (que pagui més qui més té i qui més contamina), necessàries per defensar les polítiques socials i l’administració publica. Empresa privada? Si, però respectant els drets dels treballadors i socialitzant part dels beneficis. La proposta de la dreta, Irlanda, ja sabem com ha acabat. Molt millor el model ecosocialsita d’Islàndia, sens dubte!

#10.- Perquè Herrera ha fet una campanya modèlica i magistral, sense caure en pallassades puerils, infames provocacions tavernàries o vulgar pornografia hortera.  Ha explicat les seves propostes al costat de sindicalistes, fiscals anti-corrupció, directors de cinema, músics o escriptors. Amb un missatge contundent en el contingut i seriós en els formes, ha estat el veritable rival d’Artur Mas, amb un Montilla absent, una Camacho vomitiva  i un Puigcercós arrossegant-se per pactar amb la dreta. I tot això sense tindre CAP mitjà de comunicació afí i molts diaris i ràdios (especialment del Grup Godó) que han fet una brutal campanya de difamació i demonització del candidat i el partit.

Son perfectes? No, no crec en la perfecció. Han ficat la pota? Es possible, però mai han ficat la ma a la caixa. Canviaran el món? No soc tan ingenu, em conformo en que lluitin per que, com a mínim, no sigui encara pitjor.

#LAST NEWS# LES ENQUESTES D’ANDORRA SITUEN A ICV-EUIA A 0,4% DE VOT DE SUPERAR AL PP I SER 3A FORÇA # LAST NEWS#

21 comentaris

 1. Doncs res, que tingueu molta sort i torneu a portar a Catalunya pel camí del progrés, tal i com fa vuit anys que va.

  Ja et pots anar preparant per 4 anys de retorn al nacionalisme-light de CiU, que és lo que va venint. Segur que donarà per fer molts posts… i encara més quan el PP mani a Espanya.

  Sort!!


 2. […] This post was mentioned on Twitter by Arqueòleg Glamurós and Arqueòleg Glamurós, Arqueòleg Glamurós. Arqueòleg Glamurós said: AQUEST BLOG DEMANA EL VOT PER JOAN HERRERA: http://wp.me/paaYl-1BE […]


 3. Jo no veig cap altra opció, ara mateix. Però també penso que pot ser que votar-los sigui inútil perquè sembla que no hi haurà més tripartit. Ara, jo voto per conviccions, així que vorem com va!


  • Mira el que va fer el PSOE amb el “vot útil” dels que el van votar a les generals per impedir que sortís el PP: aplicar la política neoliberal de Rajoy!!


 4. 1.) El PSC, membre del tripartit també ha tingut casos de corrupció, veure Pretòria o Ciutat Vella. Jo no em resigno a ser manat per ningú, ni a delegar les meves decisions a una gent que després no fa el que diu o realitzar coses que no ha dit que faria, veure la reforma laboral.

  2.) Que Catalunya és d’esquerres i tolerant és totalment mentida. Els països no són d’esquerres ni de dretes, a Catalunya també i ha hagut sempre una forta tradició conservadora i reaccionària: Carlins, conservadors, integristes catòlics, regionalistes de dretes, catalans de dretes que col·laboren amb el franquisme,etc.

  3.)D’acord, menys amb l’Almodovar (em cau malament,i no per les seves tendències sexuals).

  4.)Doncs no en parlen gens de la lluita de classes, el sindicalisme actual està tenyit de groc, subvencionat i ple d’alliberats, per això van fer una sola vaga general, per rentar-se la cara davant les seves bases.

  5.) D’acord, tot i que per mi potser és més important fomentar la llengua catalana (no amb anuncis de parla en català que no serveixen per res i suposen molts gastos), sense despreciar l’arqueologia.

  6.)D’acord, tot i que això és bastant anecdòtic.

  7.)D’acord.

  8.)D’acord, però tinc entès que la CUP també.

  9.)Gràcies per això de les utopies calimotxeres. Tot i que des de la CNT tenim clar que no farem la revolució social i lluitem per conscienciar els treballadors i la societat i anar creant alternatives al marge del sistema, sense oblidar-nos de l’objectiu final el comunisme llibertari. Ho dic perquè alguns us penseu que els anarquistes volem l’anarquia demà (i certament seria el caos). Estem en un món on el poder el controla el gran capital i no el govern espanyol ni la Generalitat. Així que si ICV decidis pujar els impostos a les rendes més altes o controlar les empreses, el que farien aquestes, seria anar-se’n a països on les condicions laborals i els sous són pèssims.

  10.)D’acord, però penso que la CORI ha fet una campanya bastant més efectiva jeje i sense deixar-se tants diners.

  No votaré, perquè no crec en aquesta democràcia de votar cada 4 anys perquè després no compleixin gran part del seu programa. No votaré perquè penso que en realitat qui ens governa és el FMI, BM,el gran capital, les principals potències mundials (sobretot EUA). No votaré perquè no crec en delegar els meus problemes en professionals de la política, perquè penso que les decisions s’han de prendre des de baix i coordinar-se amb els diferents barris, poblacions, territoris,etc.

  http://unaminoriaradical.wordpress.com/


  • 99,9% d’acord amb tu, amen!


  • Hey hey, mira’t els de pirata.cat, aposten per la democràcia directa!


  • Però és que a tu ningú t’ha demanat de refrendar el sistema amb el teu vot… simplement et planten vuit o deu opcions a davant i n’hi ha algunes que són més light i d’altres més hardcore. En el fons, un vot és cada quatre anys, pots tenir una situació més light i entre mig doncs et poses a ful per una veritable campanya d’acció social


 5. M’agrada com ho plantejes! T’he de dir que dintre del meu anal·lisi que estic escribint al bloc, només ICV i Ciutadans han fet una bona campanya. La resta: un desastre absolut! Ara acabo de publicar al bloc un article sobre la campanya desastrosa del PSC http://wp.me/pXeSq-dh i demà un sobre la desastrosa campanya de CiU que es titularà ‘Convergentes borratxes’.

  L’Herrera ha sabut transmetre el que pensa, el que vol fer i ser realista: plantejar l’ecologia des de l’economia. Aquí ha pres MOLT BONA NOTA del que han fet els ecologistes alemanys.

  Ara, crec que tot i que el vot ICV es mobilitzarà més que el del PSC, si ICV no perd cap diputat ni a Girona ni a Lleida (on Joan Lapasta i Carretero amenacen els dos diputats que hi van aconseguir) serà un éxit absolut perque el seu electorat, a diferència del de ERC i el de PSC, sí que hauràn revalidat la seva confiança.

  Jo SÍ aniré a votar i penso revalidar la confiança en ICV, crec que s’han fet coses malament. Algunes MOLT malament, però no vull de cap de les maneres un govern còmode per CiU, que pateixin i que facin un pacte amb ERC o amb el PP o amb els Socialistes, a veure quina Catalunya ens deixen d’aquí a 4 anys.


 6. Des de les meves conviccions de sociata de tota la vida, desitjo molta sort als companys d’ICV. És el soci del tripartit que està en condicions de resistir millor l’embranzida dretana i populista en aquestes eleccions. Si aconsegueix quedar-se amb els mateixos escons ja serà un èxit.

  Ens veurem dilluns que ve al Parc de la Ciutadella.


 7. Volia donar-li una oportunitat a l’enfadat (Herrera) i l’he seguit en tota la campanya. Ho tinc clar no el votaré per allò que no ha dit. En cap moment ha dit que s’hagin equivocat en res. I a mi, la gent que teniu raó sempre, em feu molta por. Una abraçada 🙂


  • Estic bastant d’acord. Tothom té coses a amagar, tothom roba, menteix i es corrompeix… sempre i quan tingui l’oportunitat d’estar al poder un temps. La gestió d’ICV al govern ha estat… discreta. I el paper de Saura al capdavant d’Interior, lamentable.


 8. És una opció molt respectable i en Joan Herrera em sembla una persona d’una peça.

  Que us vagi bé el 28-N.


 9. crec que Herrera és el que millor va parlar en el debat i el que té més clares les seves idees. Ha aconseguit a més que es borri a Saura de tota la campanya i fer una neteja de cara… espero que no decepcioni després venent-se al diable!!


 10. Heu de saber que segons els sondejos d’Andorra ICV-EUiA està a 0,4% de vot de ser 3a força i superar al PP

  http://www.elperiodicdandorra.ad/eleccionscatalanes/indexcat.html

  Seria el millor resultat des de 1980 sota les sigles del PSUC!


 11. Perdona, arqueòleg, però per curiositat, quines són les teves propostes pel que fa a nivell nacional? República Federal Ibèrica? No creus que és una mica estúpid des d’un punt de vista tàctic dividir-se amb ERC i cia, que en el fons proposen el mateix, és a dir, el canvi de base de l’Estat espanyol?

  http://labisme.wordpress.com/2010/11/26/katalanische-realpolitik-2-aspiraciones-nacionales/


 12. i com deia el poeta, “aquí un gat, aquí un gos, i aquest conte ja s’ha fos” o, si preferiu, “aquí un gos, aquí un gat, i aquest conte s’ha acabat”…

  i veient com va la cosa, la cosa va per llarg. Massa errors, massa facilitats i massa demagògia… una llàstima d’ocasió perduda. Set anys mal gestionats i un cop que ja veurem quines seqüeles històriques deixarà.


 13. Traduccion quieres mas paro, mas corrupcion y mas dinero para subvencionar amigos…


 14. Discrepo a #8 les CUP s’han oposta també i amb la mateixa força a ANglada


 15. Doncs la veritat és que li va anar força bé, ARQUEÒLEG. És l’únic partit de Govern que no ha caigut a les profunditats de l’abisme. Per cert, què et sembla l’entrada de Joan Laporta? Ha trencat tots els pronòstics. El més bo és que s’ho haurà de repartir tot amb l’Albert Rivera, com bons germans! Una abraçada.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: