h1

CONVERGÈNCIA I CORRUPCIÓ

Novembre 10, 2010

A Catalunya la corrupció té premi: a la dreta li excita sexualment robar, sempre i quant es faci en nom de la pàtria i es tapi  darrere d’un bon nombre de senyeres. I pobre de tu que gosis criticar-los, doncs seràs un anticatalà. El folklore al servei de la màfia i el crim organitzat, igual que a València, igual que Italia.

“Algun dia, i aquest dia pot ser que no arribi mai,
acudiré a tu i m’hauràs de servir.
Però fins aleshores, amic, accepta la meva ajuda
en record del casament de la meva filla”


CAS BANCA CATALANA: Aquesta entitat bancària, creada dins el franquisme, estava dirigida per Jordi Pujol fins a 1976; era la 10 entitat bancaria espanyola i la 1a catalana en temps de la dictadura feixista. Quan Pujol deixa la presidència bancària,  té un dèficit de 11.086 milions de pessetes, però tot i així reparteix un benefici entre els seus socis de 516 milions de pessetes. Segons va afirmar la fiscalia, les comptes estaven totalment falsejats, tenien una “caixa b” amb diner negre i 27 entitats fantasmes; Pujol va pagar sobresous pel valor de 76 milions, va comprar valors bancaris i immobiliaris irregularment, com la urbanització de Montigalà-Batlloria. de 195 hectàrees, o la empresa Tuneles y Autopistas de Barcelona SA. (13 milions), Bolsa de Vivienda (28 milions), Asturiana de Valores (40 milions), Sociedad de Expansión Europea (102 milions), Inversora del Duero (12 milions) i FECSA (179 milions). La entitat es va declarar en suspenisó de pagaments el 1982. Jordi Pujol, principal implicat, va ser interrogat pels Fiscals a la Casa dels Canonges. L’Audiència General de Barcelona, va decidir arxivar e cas l’any 1990, en contra del criteri de la fiscalia i de 8 jutges. CIU va arribar a convocar manifestacions de suport al cap de la màfia, Jordi Pujol.

CAS TREBALL – PALLEROLS: Segons un informe de la Guàrdia Civil Unió Democràtica es va finançar irregularment, desviant subvencions de la UE per aturats cap al partit, des del Departament de Treball quan aquest estava en mans del democratacristià Ignasi Farreras. (1990-1995) El fiscal va demanar que la màfia convergent tornés 197.000 euros i  la jutgessa Teresa Cervelló va implicar dos alts càrrecs però no al conseller, que va sortir del judici plorant. Posteriorment es va descobrir, també, que s’emprava de mitjancer a un empresari; Fidel Pallerols, per obtindre les subvencions de forma fraudulenta. Pallerols era amic intim de Vicenç Gavaldà, secretari general d’UDC, qui rebia les comissions, per un valor del 10%.

CAS TURISME: Jordi Pujol va crear un consorci per gestionar les ajudes al Turisme, gestionat per Joan Cogul. Al morir  aquest en estranyes circumstàncies, es descobreix un entramat mafiós on Cogul va desviar més d’un milió d’euros, entre 1993 i 1995, a Unió Democràtica, a través d’un grup de 12 empresaris (9 dels quals militants d’UDC) que li pagaven comissions. Es van descobrir nombroses irregularitats en aquest Consorci, com ara prevaricació, malversació de fons i falsedat documental. UDC va ser condemnada, però va recórrer la sentència al Tribunal Constitucional.

JAVIER DE LA ROSA (Casos Kio, Grand Tibidabo i Hisenda)De la Rosa, empresari corrupte, és un protegit directe de Jordi Pujol. De la Rosa va saquejar fons empresarials a Kuwait, mitjançant el grup KIO. Posteriorment va subornar diversos Delagats d’Hisenda per tal de desviar diner negre, amb l’ajuda del secretari de Pujol i Nuñez-Navarro, estafant més de 300 milions de pessetes a l’erari públic, cas pel qual va ser condemnat a tres anys de presó. De la Rosa va entregar 210 milions al Secretari de Pujol per finançar el diari El Observador, va requalificar terrenys a Sevilla pel valor de 700 a 1.300 milions de pessetes. Jordi Pujol el va anomenarempresari model” i li va encarregar la construcció de Port Aventura, amb un pressupost de 33.000 milions, ell va aprofitar un aval de 1.000milions de la Generalitat per finançar el seu entramat corrupte anomenat Gran Tibidabo.

CAS PALAU: Possiblement un dels més coneguts, per la seva transcendència mediàtica. Bàsicament la cosa funcionava així:  El grup parlamentari de CIU a Madrid demanava grans subvencions pel Palau de la Música als Pressupostos Generals, Félix Millet ocultava els números, simulava pèrdues i passava comissions a la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC, com va demostrar una comissió parlamentària i la Fiscalia catalana. Félix Millet també va ajudar a pagar els deutes del PI, escissió d’ERC, pagant amb diner negre a Àngel Colom, actual Secretari d’Immigració de CIU, i imputat pel cas. Felix Millet va rebre la Creu de Sant Jordi de les mans de Jordi Pujol, com podem veure a la foto.

CAS PRETÒRIA: Trama corrupta mafiosa liderada per un ex-diputat socialista Luís Andrés Garcia “Luigi”, qua va implicar directament a dos pesos pesats convergents: l’ex-conseller de Finances Macià Alavedra i l’ex-secretari general de Presidència, Lluís Prenafeta, ma dreta i home de confiança absolut de Jordi Pujol. Segons el jutge Baltasar Garzón, es tractava d’una xarxa que desviava diner negre a operacions urbanístiques a Santa Coloma de Gramanet, Badalona i Hospitalet. Els delictes implicats son de suborn, corrupció urbanística i blanquejament de diners. Alavedra i Prenafeta van ser detinguts i deportats a l’Audiència Nacional; Prenafeta ha escrit un llibre-drama fet el típic paperot del victimista patriòtic.

Bé, crec que ha quedat definitivament clar que Convergència tan sols empra les banderes i la pàtria per tapar tota la porqueria corrupte que el seu tenebrós passat amaga i que tan sols vol més competències per la Generalitat per tal de tenir més llocs on furtar calers. Per ells Catalunya és com la criada submisa a la que el senyoret pot fotre ma i refregar-li les mamelles quan li vingui en gust. Curiosa forma de demostrat amor per la pàtria.

Coneixeu més casos? Potser a nivell local? Doncs compartiu-los aquí!!! Fem d’aquest fòrum una denúncia contra la corrupció mafiosa de la dreta folklòrica!

44 comentaris

 1. Cal fer memòria, hi ha molta gent que ja no se’n recorda de tot això. (o no se’n vol recordar!!). Salut.


 2. Personalment crec que si ens fiquèssim a escarvar entre tota la malesa que envolta els partis polítics, més d’un sortiria amb les mans esquitxades. No se’n salvaria ni un sól partit!!!
  Igualment, està molt clara la corrupció que hi ha dins CIU.


 3. El poder, les majories absolutes, les famílies benestants i els rics nouvinguts conformen u n còctel que pot arribar a ser nociu per un país.

  Pel que sembla, CiU tornarà a governar properament. Si imperdonable és el que va passar, de tornar a ocórrer nous casos similars seria per retirar-se a un temple budista.


 4. Impressionant! Tot i això subscric el cometnari del crític de cine, si furguem en els grans partits ens podem trobar casos com el del Pujana (PSOE-PSC) a L’Hospitalet, que va acabar a la presó.
  És el moment d’intentar evitar com sigui que aquests mafiosos no arribin al poder.


  • Pujana MAI va anar a la presó, va pagar una multa i posteriorment va ser absolt per l?Audiència Nacional.

   En tot cas, el més soprenent és que el cervell que va destapar tot l’entramat era Celestino Corbacho que volia ocupar el seu lloc, com ja ho vaig explicar en un altre post: https://glamboy69.wordpress.com/2008/04/12/la-vida-secreta-de-celestino-corbacho/


   • Si, però està clar que com que només interessa fotre’s amb els “folklorics”, deixarem tots els casos de corrupció que no siguin de CIU ben amagadets sota l’estora. Ets com ells, només que d’un altre color.


 5. És u ke ni a que diria aquell. I és que el catalanet, i la catalaneta, nacionalistes, solen ser força essencialistes. Els fas un pack amb el Barça, la Moreneta, Gaudí, la sardana, les seques amb botifarra i el pa amb tomàquet i apali! ja tenim país! I a seguir fent negoci. Em sembla que t’agradaria l’article d’en Pedrolo. Els iniciativeros teniu també molts prejudicis respecte als indepes 🙂 El tinc escanejat, si m’envies un mail te’l passo: mvilardosa@gmail.com

  😉


 6. Que torni CiU és un desastre. De fet, que governi qui sigui és un desastre. Quin país, quina pena.


 7. “La feina ben feta no té fronteres”, i aquest post és una bona mostra d’això. Lo millor de tot és que aquí mai no passa res, la política és així, aneu a votar aneu…


 8. I els trolls, on son els trolls? O es que ningú s’atreveix a contradir-te perquè no pot?


  • Collons, quina pressa, que els trolls també tenim una vida que mantenir!

   Evidentment, tot aquest article es tendenció, com el pobre arqueòleg ens té acostumats, introduïnt judicis de valors com ara “folklorics” o “perveritits sexuals a l’hora de robar”, intentant ridiculitzar l’oponent per a que així sigui més fàcil de fer tragar totes les fal·làcies i mentides que vomita.

   Hom es preguntaria a que ve tanta mala baba, jo t’ho explico, només cal que miris el banner que hi ha just a sota l’enquesta. Clarissim, oi?


 9. M’has tret el tema de la boca… n’estava escribint un de molt semblant. Tu i jo, com sempre, sincronitzats! Però tranquil, que ja l’he re-enfocat :p

  Genial que ens facis fer memòria del que és la dreta CORRUPTA que ens tornarà a governar… i tot apunta a que serà així passi el que passi. Una llàstima que a Espanya la corrupció NO passi factura a ningú, fins i tot hi ha qui ho aplaudeix.

  Pero bé, tornem a la Catalunya dels senyors, a la Catalunya de bons i mals catalans (bé, sempre hi ha sigut), a la Catalunya de sardanes diumenge a les 9 i missa de 12.

  Salut!


 10. Tinc la impressió que amb aquestes actituds no arribarem enlloc. Estem fent com les gallines, sempre mirant a terra, en el millor dels casos, picossant del femer, això sí, que sigui català, mentre els galls espanyols, amb el periscopi ben posat ens van exprement, sorneguers, contemplant les nostres batalletes. Sou capaços de fer-vos autocrítica? Què feu a la vostra vida diària? Quan de temps destineu a pensar en positiu, què heu de fer pel vostre profit personal, familiar, i pel país que, dieu que estimeu?. Sou dels que dieu que la factura del taller us la facin sense IVA? Deixeu aquests comentaris per les tertúlies de bar. Els independentistes captarem més partidaris, si agafen confiança amb els que ja ho som. CIU va cap aquest camí. Rajoy ha dit que si Catalunya obté el Concert, Espanya és inviable. Doncs per aquesta ferida hem de burxar. Amb tenacitat, i amb credibilitat.


  • En definitiva: blah blah blah… aquest és el discurs indepe: la culpa, tant de dia com de nit, la té Madrit, sigui la financiació, la corrupció o que avui plou. Tant se val.

   Que no, que no entens res. Que no es d’una factura sense IVA del que parla aquest article i parlem nosaltres. Estem parlant de corrupció, de tràfic d’influències i de les clavagueres de Catalunya que fan que el panorama polític foti pudor a putrefacció.

   I perdona, però SORT en tenim de ser part d’Espanya en el que respecta a la corrupció. Exemple: Cas Palau, un jutge catalaníssim alenteix tot el que pot la investigació i el sumari, permetent la destrucció de probes davant dels nassos de tots nosaltres. Fins i tot va sortir a TV3 com treien arxius i proves de les dependències del Palau. I les poques queixes que es van fer van ser callades des de la propia judicatura.

   En canvi, cas Pretoria. Un malvat jutge espanyol de l’Audiència Nacional, opressor i, segurament, anticatalà envia a la presó a tots els implicats en una investigació per corrupció. Un tracte, segons molts van dir, injustíssim per un grup de mamons que, com tants altres, s’havien enriquit a costa de l’hereri públic.

   No em vull ni imaginar una Catalunya independent dirigida per aquesta colla de corruptes i aplaudida per uns jutges incompetents i que fan la vista grossa mentre a qui tenen davant porti un cognom 100% català.

   Per cert: factures sense IVA en demanaràs tu. Jo l’IVA, i molts altres impostos els pago encantat. Pero no per que s’enriqueixin quatre corruptes convergents, o sociates o d’on siguin, si no per que Catalunya funcioni i per a que l’estat del benestar funcioni.


   • BRAAAAAAAAAAAAVO!!!


    • Gràcies gràcies.


   • A mi el que no em costa gens d’entendre és perquè us obcequeu amb negar el que és evident: Sí, aquí ha corrupció, qué lamentable, però el cas es que a Espanya es molt pitjor, prefereixo MIL vegades el Pujol al Camps o al Rajoy o el ZP. Em sembla perfecte que em diguis que aquí tot és una puta merda, estic perfectament d’acord, però si ho has de criticar amb aquesta vehemència, almenys ofereix una alternativa vàlida, o millor calla discretament, així no es notarà tant que en el fons critiques tant els independentistes perquè t’ajuda a sentir-te superior, en el teu olimp d’il·luminats marxistes.


    • Tens raó, ens hem de deixar d’obcecar amb Convergència i Corrupció… és millor parlar de senyeres, estelades, fer libdubs i dir que la culpa de tot la té Espanya. Clar home, si allà estàn pitjor que aquí, perque aquí hem de fer res? Que roben? Doncs que robin mentre siguin indepes i sobiranistes.

     Si ja ho dic jo, que al Millet li hem de fer un homenatge públic al Palau de la música i regalar-li un rellotge d’or amb un gravat que hi digui: “De part del Poble Català pel Sr. Millet, ho sentim.”


     • Jo només t’estic contradient allò de “Sort que estem a Espanya”, si la teva comprensió lectora és massa limitada per entendre-ho o simplement intentes fer anar la conversa cap a una altra banda afirmant coses que jo no he dit, és el teu problema. No he afirmat que tota la culpa la té Espanya, només dic que Espanya és un país MOLT MÉS atraçat que Catalunya, i prou.

      A més, jo no he vist que ningú d'”esquerres” hagi fet res per solucionar cap problema, les coses estan mes o menys igual (de malament) amb el montilla (de quin partit era l’alcalde de Sta Coloma?, i el Castells, que hi feia per allà? Ningú de la Generalitat tenia dos dits de front per adonar-se’n?) que amb el pujol.

      Sou vosaltres els “cosmopolites progres”, els que afegiu un component folkloric a l’independentisme, per poder-lo atacar millor, ja que el vostre pobre ventall d’arguments és massa limitat per a poder rebatre d’una forma madura i raonada. L’independentisme és millor perquè és més útil. I punt.

      I ja posats, si sou tan valents, perquè no feu un article parlant de les corrupteles del montilla, el corbacho i demés…Que aquí només mireu cap el cantó que us interessa…!


     • “atraÇat”, Poney???? Que sigui el darrer cop que m’acusa algun Troll de fer faltes d’ortografia, la teva val per 1.000 de les meves!!

      I si Poney he fet molts articles parlant de corrupció d’altres partits! Busca a Google “arqueòleg corbacho biografia” o “arqueòleg laporta corrupció”


     • A mi no em culpis, culpa del corrector del Chrome, a mi em semblava estrany, però el que diu Google va a missa!

      En fi, no cola, et passes la vida dient que els de dretes son corruptes, per un article sobre el Corbatxo (Fet únicament perquè et cau malament), no hi ha prou.


   • Magnífica replica.


 11. Jo, veig que ho tens claríssim! La veritat és que tenen un munt d’escàndols darrere. Jo, que nol sóc de cap partit en concret però m’agrada molt la política, crec que cap té las mans netes del tot. Aviam què passa, però com dius, tot apunta que CIU està molt aprop de la majoria absoluta. Salut, Arqueòleg!


 12. He de reconèixer que estic força intrigada amb les vostres eleccions. Diuen les enquestes que guanyarà CIU i per majoria absoluta, no? A veure què passa…


  • Imaginat a Unió mallorquina governant amb poder absolut: això és el que ens espera!!!


 13. Bah, més pa i circ per a les alienades masses d'”esquerres”. Quina falta més absoluta i desoladora que hi ha per aquest bloc. Com m’agrada.


 14. No sé perquè us preocupeu tant pels polítics, ells no es preocupen gens de vosaltres. M’és igual la camiseta que portin, no n’hi ha un pam de net… poder, poder, poder… diners, diners, diners… au aneu a cagar!!


 15. La corrupció afecta també al poder judicial utilitzat pel govern contra la oposició des de el temps del franquisme. No us cregueu totes les acusacións contra polítics perquè algunes podrien ser impulsades per motius polítics.


 16. ¿Y la izquierda, no folclórica, sino gansteril?


 17. Em posa, m’excita aquest article… ; )

  PD: No entenc com és pot ser d’IC-Verds, i pregonar segons quines coses, Iniciativa no té glamour…


 18. […] Catalunya, essent una regió històricament molt progressista, hagi d’estar governada per la pútrida oligarquia corrupte, mafiosa i criminal de CIU, aquesta xarxa clientelar al servei del caciquisme regionalista i els foscos interessos de […]


 19. No cal oblidar en el Cas Pretoria, que l’ex-alcalde de Sant Coloma, va intentar encolomar o col.locar els pisos del complex Cubics al departament de Habitatge i media ambient de la Generalitat (poden ser compatibles?), dirigit per el conseller de IC, Baltasar (veure la visita a obres de tots dos 3 setmanes abans de que esclates el cas). Es per aisxò que no votaré a l’Herrera.


 20. […] del próximo presidente de la Generalitat, CiU, tiene un oscuro historial por lo que respecta a casos de corrupción (casos Banca Catalana, Turisme, Treball, Kio, Grand Tibidabo, Hisenda, Palau y Pretoria). El cas […]


 21. […] pues me pregunto, que no afirmo, si Artur Mas es un chorizo. Las sospechas aumentan cuando uno ve el oscuro historial de corrupción de CiU y uno recuerda la cuenta de su padre en Liechtenstein de la que  Mas es […]


 22. Si tots els catalans que aman la seva terra sapiguesen el mal que li estan fent defensant aquesta mentira del neoliberalisme independentista de CIU, surtirien volant per la finestra per no tindre que suportar les consequencies de l’engany en el que viuen.

  Deixe un parell de links en els que es parla de com Artur Mas te comptes corrent en paradisos fiscals a nom de la seva familia. L’altre es de evasió en l’entorn de el palau de la Musica i gent relacionada amb Mas i ciu:
  http://www.lavozlibre.com/noticias/ampliar/155133/el-pp-pide-a-mas-que-aclare-las-cuentas-opacas-en-liechtenstein-

  http://www.elconfidencial.com/espana/empresas-palau-tienen-ramificaciones-paraisos-fiscales-20100524.html


 23. Pero hi ha molta gent que coneix això i els continùa votant.


 24. […] Artur Más avui està molt trist! Finalment el mafiós sionista Sheldon Adelson no es veurà obligat a finançar irregularment a CIU per tal que li deixin fer un macrocasino a sobre d’un Parc Natural.  Adelson, prou conegut per regalar milions de dòlars a la extrema dreta nord-americana i jueva, de ben segur hauria estat ben generós amb el partit de Javier de la Rosa, Macià Alavedra o Lluís Prenafeta. […]


 25. Si vol participar activament (admin) d’una pàgina de facebook, li donaríem la benvinguda amb els braços oberts. 😉


  • Ja participo a Catalonia is Not CIU, però cedeixo tots els articles publicats en aquest blog per tal de fer campanya contra CIU, sempre i quan em citeu com a font original!


 26. […] no investigués i deixés impune la corrupció del patriarca nacionalista Jordi Pujol, pel cas Banca Catalana, on havien desaparegut centenars de milions de pessetes. Es van dedicar a escridassar i agredir amb […]


 27. […] no investigara y dejara impune la corrupción del patriarca nacionalista Jordi Pujol, por caso Banca Catalana , donde habían desaparecido cientos de millones de pesetas. Se dedicaron a abuchear y agredir […]


 28. […] ara mateix, com a secretari general de la Fundació Catalunya Oberta arribat de la mà  del gran Lluís Prenafeta… o també en el setmanari El Temps,  essent Jordi Pujol un dels accionistes i Vicent Sanchis […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: