h1

LLISTA NEGRA: El Tea Party ja està aquiii….

Setembre 16, 2010

La cosa funciona así: Introduce un eslogan simple en las mentes resentidas y mediocres, que siempre necesitan hechar la culpa a los demás: florecerà. Son mayoría

Maruja Torres


Uns vint dies abans de les eleccions catalanes tindran lloc uns comicis força més transcendentals a nivell planetari: EUA renova les seves cambres legislatives (tot el Congrès i la meitat del Senat) i… sorpresa! Un moviment populista d’ultra-ultra dreta, el Tea Party, ha guanyat les primaries republicanes, acabades ahir, en uns quants estats força importants com Delaware, Nova York, Kentucky, Alaska, Florida, Nevada i Colorado.

Segons ells, el partit de Georges Bush era massa d’esquerres (!!!) i es presenten com un conjunt d’assemblees populars sense líder (tot i que Sarah Palin actua com a tal), moguts a través de els xarxes socials, es venen com uns nacionalistes que volen acabar amb l’estabishment de Washington i la Revolució Socialista del Kamarada Obamarx, recuperant la veritable Amèrica, blanca, capitalista, protestant i heterosexual.

El Partit Demòcrata creu que aquest gir cap a la dreta més extrema imaginable els regalarà tot el vot moderat… però jo no n’estaria tan segur! Els progressistes americans van intentar contrarestar la marea de populisme demagog, amb una iniciativa antitètica “El Cofee Party” que no ha tingut el mateix èxit ni de lluny!!

A continuació algunes de els seves idees més significatives:

Ultra-nacionalisme: com tot moviment ultra i feixista, senten passió i devoció per banderes, himnes i pàtries. Concretament han agafat el nom de la Revolta del Té, motí anti-britànic percussor de la independència americana. Ells han dissenyat una bandera americana pròpia (aquesta que veieu a l’esquerra) que simbolitza la Segona Independència, vinculada a una Revolució Conservadora que alliberaria a la Pàtria dels progressistes, gais, negres, moros, ateus i comunistes.

Obama va ser proclamat president de forma il·legal: Segons ells Obama hauria de dimitir immediatament, ja que un President ha d’haver nascut als EUA (segons l’Article II de la Constitució) i ell ho hauria fet a Mombasa (Kenia) i no a Hawaii, com afirma la seva biografia. Segons aquesta hipòtesi, no existeix cap partida de naixement a Hawaii al seu nom,  tot i que l’equip d’Obama es va fer un fart de difondre els seu llibre de família durant la campanya electoral, moment en el que es va generar la bola, com ja us vaig informar fa 2 anys.

Obama és un islamista infiltrat: Aquesta conspiranoia es basa en que el President  tenia un padrastre musulmà i ell l’havia acompanyat a la mesquita algun cop durant la seva infantesa; segons ha declarat Zulfan Adi, un company seu de jocs a tercer de primària. El fet que Obama hagi donat suport a la construcció d’una mesquita relativament a prop de la Zona Zero els ha servit com a confirmació de la seva teoria islamista; no han mencionat, però, que la Constitució Americana blinda totalment la llibertat religiosa, sense excepcions.

Islamofòbia: relacionat amb el punt anterior, el moviment supura un odi profund contra qualsevol cosa remotament relacionada amb l’Islam. Mark Williams, un dels portaveus ultres, va comparar Al·là amb un mico i va afirmar que els islamistes eren enviats de l’Infern. El capellà protestant que pretenia cremar l’Al-Corà durant l’11S ha esdevingut la seva nova icona intel·lectual.

Obama és comunista: Si, això es cert, tots ho sabem! Peró en comptes de sortir a celebrar-ho puny en alt i cantant la Internacional, es dediquen a fer tot tipus de mobilitzacions en contra de la nacionalització de la Sanitat, que veuen com una ingerència en la seva “llibertat” econòmica individual de deixar, o no, que els aturats i els treballadors precaris tinguin dret a rebre atenció mèdica.

Racisme: Es evident que la Amèrica blanca protestant i rural, nostàlgica del KKK,  no s’anava a quedar de braços creuats davant l’elecció del primer cap d’estat de color. Recollint les antigues idees de l’influent grupuscle “Identitat Cristiana”, afirmen que els negres no son descendents d’Adam, sinó d’una relació anterior entre Eva i Satanàs, convertit aquest en serp.  Brandon Price, un afroamericà i republicà moderat ha estat un dels que més ha advertit sobre el perill que representa aquest racisme per a la convivència a Amèrica.  Diversos congressistes de color van ser rebuts amb crist de “nigger” a les portes del Congrés durant les manifestacions contra la Sanitat pública. La seva capacitat il·limitada per ofendre es va superar quan van manifestar-se, al mateix dia, lloc i hora, que el 50é aniversari del discurs de  Martin Luter King, per impedir que ho fessin els activistes negres.

Homofòbia: La lluita contra qualsevol dret per part dels homosexuals(especialment del matrimoni) és, sens dubte, una de les insígnies ideològiques més clares del moviment. El cas més flagrant, però, va ser quant Tim Ravndal president del Tea Party de Montana es va mofar al seu facebook de l’assassinat de Mathew Shepard, un jove homosexual mort als 21 anys després d’una brutal pallissa.

Anarcocapitalisme: Un nou fitxatge del Tea Party és Rand Paul, fill de Ron Paul el mític anarcocapitalsita del Partit Llibertari, que ha guanyat les primaries republicanes a senador per Kentucky. Aquesta ideologia tan curiosa i aparentment paradoxal, es basa en l’odi absolut contra l’estat del benestar i qualsevol impost o administració pública. Volen la desaparició de l’Estat per substituïr-lo per la propietat privada; curiosa relectura de Bakunin!

Anti-ecologisme i negació del canvi climàtic: Els científics ens menteixen, el canvi climàtic i la seva relació amb la contaminació és una paranoia de quatre hippies fumats. La seva diva Sarah Palin ha afirmat que el vessament de petroli de BP a les costes del Golf de Mèxic és culpa dels ecologistes, ja que si haguessin permès extraccions als parcs naturals d’Alaska,  les petrolieres no es veurien obligades a perforar en lloc tan perillosos. Palin va fer també una campanya en contra de els reduccions de CO2 i dels acords de Copenaghe.

I aquesta és la nova dreta d’avui dia! El Tea Party és el “Maig del 68” conservador, un moviment ideològic que està influenciant ja Sarkozy, Aguirre o Berlusconi. Arribarà al Parlament català via Anglada, o per Laporta del darrere??

21 comentaris

 1. Perquè critiques a aquesta gent?, ells son els únics que diuen el que pensen sense manies.

  Ja voldria el kamarada Obama tenir un 10% de la seva sinceritat…


  • Doncs no hi puc estar d’acord! Resulta que aquesta gent es presenta com un moviment popular assembleari antisistema… JA JA i JA!
   Al igual no reben subvencions a troche i moche de les empreses i lobies amb interessos econòmics a les asseguradores mèdiques i les petroleres!


 2. Gràcies al Tea Party, els demòcrates tenen una possibilitat de no enfonsar-se en les properes lesgislatives ja que estan imposant uns candidats encara massa ultres, fins i tot, pels votants americans. Allà on els demòcrates ho tenien perdut contra candidats “oficials” republicans, ara tenen una oportunitat.

  Només per això ja els hauries de tenir-los simpatia… hehehe

  PD. S’ha de buscar el cantó positiu per no posar-se a plorar 😉

  PD2. LLISTA NEGRA acaba amb A perquè “llista” és femení 😉


  • Si, de tant veure-ho aquí em va fer dubtar i tot, però si que hauria de ser negra si.


 3. No, arribarà al parlament català via Laporta.


  • Laporta i Xavier Sala-i-Martin són les starlettes de l’anarcocapitalisme català!


 4. Arqueòleg G, m’encanten els fotomuntatges amb que il·lustres les entrades.


 5. Doncs és el que hi ha (i amb això no faig una crida a la ressignació), el món ara mateix dóna un tomb cap a la dreta i només falta que aparegui la Tatcher de torn per a ser l’abanderada mundial d’aquest moviment que ara mateix no té un cap visible (Sarko no aconsegueix bona imatge exterior, Berlusconi tothom ha acceptat que és un xorisso, Palin no passa de moment de figura emergent als EEUU…). No és per res, però cada cop tinc més clar que és l’hora oportuna per a que l’Espe faci el salt, assassini políticament a Rajoy i es proclami presidenta (no em mola gens, però veig molt clarament que si es presentés, guanyaria).


 6. No et preocupis, demà diran que l’Obama en realitat és rus. Un rus infiltrat per difondre els principis Marxistes. Que en realitat és blanc, però que fa 5 sessions diàries d’una hora de rajos-x per estar morenet. I que en realitat els seus mitings els fa en rus i hi ha un americà al darrera, amagat fent-li playback, com al Enrique Iglesias.


 7. “El sud resurgirà de sus cenizas”


 8. per “sort” la extrema dreta hipernacionalsita” d’aquest pais esta la part nacionalista Española al PP, la part catalna a Unio, peró tens rao, l’Anglada atraura tans a par d’uns com dels altres.


 9. No es renova la meitat del Senat: només 37 senadors (un 37%). I també s’han d’escollir 38 governadors estatals i bastantes legislatures (congréssos i senats) dels estats. Això sense parlar de tots els pobles, comptats i ciutats que aprofiten per a votar regidors, batlles, jutges, fiscals, sherifs, etc.
  Jo crec que el Tea Party donarà avantatge als demòcratas i molts republicans moderats pensen el mateix. Per exemple: el candidat demòcrata a senador de Delaware ja te assegurada la elecció en substitució de Joe Biden (el vice president USA). El candidat republicà moderat que va perdre les primàries tenia certes possibilitats en un Estat petit, tradicionalment progressista i ric. Però la paia que l’ha guanyat, Chris O’Donnell, no te cap possibilitat de guanyar el candidat demòcrata. I això ho saben tots els republicans.
  També podria ser que alguns inscrits en el cens com a independents (però clarament inclinats pels demòcrates) hagin anat a votar a les primàries republicanes per fer pujar el candidat que te menys possibilitats. Jo tinc un parell d’amics americans que ho fan sempre!
  Del programa del Tea Party t’has descuidat un punt que no proclamen cridant, però que em sembla que és el més important per a ells: l’abolició dels impostos, de tots els impostos! Recorda que el motí del té de Boston a finals del XVIII, va ser també per una qüestió fiscal.


 10. “També podria ser que alguns inscrits en el cens com a independents (però clarament inclinats pels demòcrates) hagin anat a votar a les primàries republicanes per fer pujar el candidat que te menys possibilitats. Jo tinc un parell d’amics americans que ho fan sempre”

  Que cabrons!! ajaja de fet es la trampa fàcil que jo li he vist sempre a les primàries obertes: qui t’impedeix anar a votar a les del partit contrari i posar un mico com a candidat??


 11. Els del Tea Party podien posar-nos a tots una mica nerviosos fins que van ser neutralitzats amb el naixement del Coffe Party. Una jugada magistral per part dels demòcrates. Només falta que creïn, els mateixos demòcrates, un Biscuit Party, i hauran rematat la feina.

  El bé sempre acaba trionfant.


 12. El Tea Party és lo màxim i ara que visc de nou a Nova York ho puc assegurar… almenys no s’amaguen!!


 13. Hola arqueòleg,

  llegeixo sovint el teu bloc, que trobo molt refrescant, tot i que no he posat mai cap comentari; aquest és el primer cop!
  Només volia introduir una aclaració, respecte del punt on parles de l’anarcosindicalisme, quan parles del “partit llibertari” americà.
  És una confusió comuna (com pots comprovar aquí mateix: http://forum.wordreference.com/showthread.php?t=791867) però realment no hi ha res d’anarcosindicalisme al partit llibertari americà. Allà “liberal” i “libertarian” són el mateix. Bé, en realitat no. Un “liberal” seria un liberal “normal”, però un “libertarian” seria un neo-liberal o un liberal encara més dretà que els liberals “a seques”. Vaja, que d’anarcos res de res, s’anomenin com s’anomenin.
  Salut!


  • Quan he parlat jo d’anarcoSINDICALISME?? Es tot cas he emprat el mot anarcoCAPITALISME que no seria ben bé el mateix…

   Llegeix aquí en que es basa l’anarco-CAPITALISME i veuràs com Ron Paul n’és el perfecte exemple: http://es.wikipedia.org/wiki/Anarcocapitalismo

   En tot cas… GRÀCIES PER LLEGIR-ME I PER COMENTAR!!!


 14. Hauríem d’impulsar un “Camomile Tea Party” que ens deixin tranquils, que prou tenim.

  Imagino que darrera aquests moviments ultradretans hi haurà les grans corporacions, la gran banca que no te pas ganes de pagar les factures de la crisi que aquest govern els vol imposar, les petrolieres que no volen estar sotmeses a massa controls mediambientals, el sindicat del rifle, els moviments religiosos que vigilen qualsevol desviació de la seva ortodòxia, els que hi veuen pecat en qualsevol acció …Són poderosos, no ho dubteu.


 15. Mes paradoxa que mesclar el comunisme y el anarquisme ? una vona reelectura dels filosofs de la rao , i cremar llibres de Karl Marx et fa falta a tu en fi, desde la ignorancia tot es posible , sols coneixes als de dretes i als d´ésquerres , sent llástima per tu, i deixa que l´únic pais amb l´única constitució bona que hi ha escrita en el mon torni a la seva propia essencia , sense imbecils neocristians ,ni idiotesprogresistes/comunistes/socialistes ,,
  com dia Ayn Rand , la diferencia entre comunisme i socialisme es la mateixa que entre assasinat i suicidi.


 16. […] altres causes i que figurava en un mapa-llista negra elaborada per la diva de la ultradreta del Tea Party, Sarah Palin, que li havia col·locat un punt de mira amb el seu nom a sobre, com a candidata a […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: