h1

Perquè no assistiré a la Desfilada Convergent

Juliol 7, 2010

Aquest proper dissabte el tentacle pujolista Omnium Cultural ha convocat un Akelarre de planyideres folklòriques per tal de tergiversar la realitat,  fent creure als ciutadans que la catalanisssima sentència amb la que el Tribunal Constitucional ha salvat la quasi totalitat del text estatutari és l’encarnació del diable, que els catalans som un poble escollit i que estem per sobre de la legalitat democràtica vigent, imposant els furs medievals al seu lloc. Vaja, la cara B de la concentració de Mariano Rajoy en contra de l’Estatut català quan aquest es va aprovar

Es tracta d’un mer acte electoral de CIU, sectari i excloent fins a la medul·la,  que res té a veure amb l’esperit unitari de les manifestacions a favor de l’Estatut dels anys 70. Aquestes son les raons per les quals jo NO assistiré en aquesta nova batalla de les Guerres Carlines:

1.-Perquè és una manifestació ANTICATALANA: Només algú que deprecii profundament a Catalunya, els seus símbols i les seves institucions pot gosar amagar la senyera en un segon terme i menysprear al  President de la Generalitat situant-lo per darrere de la Pancarta que, ves quina casualitat, la durà Artur Mas. Tenint en compte que Omniun Cultural viu exclusivament de les sucoses subvencions que li regala el Govern Tripartit a cabassos ben plens, és un nou acte de coherència.  I, per si fos poc, un altre grupuscle satèl·lit de CIU, la Plataforma per la Sobirania, pretén xiular i rodejar al nostre President d’estelades, per acabar d’humiliar del tot a les nostres institucions, a les que tan insulten quan no son ells els qui manen. Li haurien fet això a Pujol? No, clar, ell té els dos cognoms ben catalans…

2.- Perquè el lema supura proselitisme convergent pels quatre cantons: Una pancarta més ajustada a la realitat objectiva i que propiciaria la meva assistència seria “Els ciutadans de la única nació veritable, la Humanitat, que vivim i treballem al territori anomenat a l’actualitat Catalunya, demanem que les quatre minúcies que han quedat excloses de la fantàstica sentència del Tribunal Constitucional, siguin incorporades en futures reformes democràtiques del text constituent. Especialment les competències exclusives amb les que el Síndic de Greuges Rafael Ribó lluita contra la màfia convergent. PD: Artur Más, lladre, torna la pasta del Palau!”. Si, ja sé que queda un xic barroca, però el Passeig de Gràcia és ample!

3.- Perquè no he vist cap d’aquests catalans tan emprenyats per simbologies metafísiques moure un sol dit contra la reforma del mercat laboral, la retallada del 5% dels sous dels funcionaris, l’ampliació de l’edat de jubilació, l’aturada de les obres públiques, l’augment desproporcionat de l’atur, la congelació de les pensions, la retirada d’ajuts a embarassades, el salvament bancari amb els nostres impostos, la corrupció endèmica de bona part de la classe política i empresarial… No serà que la burgesia nacionalista vol aprofitar aquest acte per ofegar la Vaga General i la conflictivitat social?

4.- Perquè és una manifestació  EN CONTRA de l’Estatut: Tot i la presència d’alguns membres del PSC i ICV, obligats a sortir a la foto davant la imminència electoral, estic absolutament convençut que esdevindrà una bacanal d’embogits independentistes,  un akelarre de boixos nois i violentes àvies èmules de Marta Ferrussola armades fins les dents. Segons podem llegir a fòrums ultranacionalistes, s’està començant a preparar una emboscada contra qualsevol cosa que faci ferum a progressisme, socialisme o tripartit i ja es poden alar calçant els membres del govern si volen sortir-ne amb vida.

5.- Perquè hi van partits polítics d’extrema dreta, com Unitat Nacional Catalana, partit que té com a símbol la xifra 33 (Catalunya Catalana), emulant així el 88 (Hail Hitler). Aquest partit es troba format per grupuscles de violents Skin Heads i Boixos Nois que fan desfilades paramilitars. Això per no parlar d’homòfobs com Duran Lleida, messies corruptes com Laporta o racistes confessos com Heribert Barrera.

6.- Perquè després d’assistir als actes de l’Orgull GLTB se’m faria sosa una manifestació sense dragqueens, carrosses, travestis i torsos  musculosos. Clar que si el meu estimat eurodiputat Raül Romeva sortís en tanga de lluentons sobre  una majestuosa plataforma podria reconsiderar la meva postura…

I aconsello a totes les persones que innocentment acudeixin a aquest despropòsit, vagin en molt de compte amb les carteres (amb tant convergent assedegat de 3% mai se sap) i portin una armilla anti-bales, doncs la cosa té pinta d’acabar com el Rosari de l’Aurora

86 comentaris

 1. I per si fos poca la creu dels intel·lectuals Internacionalistes, aquesta tarda els nacionalistes de l’altre bandol a fer-nos creure que la pàtria està dins una pilota de futbol.


 2. He de reconèixer que, sovint, els teus escrits són realment divertits! :))


 3. Faig un matxambrat dels meus missatges al facebook:

  Sobre el teu “nacionalisme de la humanitat”:

  Des del punt de vista objectiu, la humanitat és una abstracció. Els 6000 milions d’homo sapiens no conformen cap mena d’organisme superior anomenat “humanitat”. Igual que no existeix “gaia” sinó un planeta anomenat terra. Si existís la humanitat, llavors també existiria la porquicitat, la gatitat, la llobitat, la girafitat, la formiguitat…

  Des del punt de vista jurídic, només existeixen les persones (jurídiques i físiques) i les jurisdiccions (estats, províncies, etc.). Com a molt hi ha superestats com la UE. La ONU és una entitat que solventa disputes ENTRE ESTATS INDIVIDUALS, no pas un supraestat mundial. El dia que existeixi un estat mundial podrem parlar d’humanitat des del punt de vista jurídic. L’expressió “crims contra la humanitat” o “drets humans” són metàfores per parlar de delictes o drets en l’àmbit del dret internacional, que no és pas un dret planetari ni “dret de l’humanitat” sinó que es tracta de DRET INTERESTATAL. Hi ha carta dels drets humans perquè una sèrie d’ESTATS l’han signada. Existeix un tribunal de justícia internacional fruit dun PACTE ENTRE ESTATS…

  En definitiva ni les nacions existeixen (només existeixen els estats) ni existeix la humanitat. O sigui que ho tens molt cru perquè la teva nació sigui la humanitat. Dir “la meva nació és la humanitat” és com dir “la meva cruspicrush és kikilopa”.


  • No existeix cap element objectiu per definir el terme nació: un idioma? un territori? una història? una religió? un grup de persones?
   Doncs bé, la Humanitat té objectivament una sola espècie humana, 4.000.000 d’anys de cultura , un sol Planeta, un sol mercat global, 6.000 milions de persones, 2.000 idiomes, 300 estats, centenars de religions i filosofies agnòstiques i atees, els Drets Humans que ens identifiquen… i un sentiment: l’internacionalisme, la solidaritat, la cooperació i l’antirracisme!

   Rafa, no seràs un traïdor a la Pàtria Humana? Quan t’han pagat els marcians???


   • Exacte, jo és que tiro per la universalitat. Provinciana humanitat!


   • Bromes apart, l’unic element objectiu que et fa definir el terme humanitat és la fe en ella, la vana fe en que sigui quelcom més que 6.000 milions d’homos sapiens. Ni la humanitat és res més que 6.000 homo sapiens ni espanya és més que un estat ni catalunya és més que una comunitat autònoma. Get over it!


   • jo també tiro per la Humanitat! si tots ens consideressim de la humanitat no hi hauria tants problemes… potser es molt radical però, si mires una mica la història, el nacionalisme ha fet molt de mal…


 4. És possible que compartim algunes de les afirmacions que fas…però es nota que et paguen els del PSC i els d’IC-V juntament amb el conglomerat d’empreses privades que dirigeixen l’orgull lgtbiq per a que facis aquestes afirmacions.


  • Em paguen??? Juer, doncs a mi encara no m’ha arribat ni un cèntim!!
   Senyors del PSC, ICV i de l’Orgull GLTB, han apuntat correctament la meva conta corrent?? També accepto xecs al portador i sobres amb diner negre!


 5. Jo no havia pensat anar-hi amb tanga de lluentons, però alguna idea macabra, sí que m’havia passat pel cap: faralaes, lagarterano, chulapón… (aquesta última es fa amb un chotis al mp3).
  El que va començar com un show, acaba com un altre show.
  És que som con nens…


 6. En tot cas el debat no és catalunya versus la humanitat ni si catalunya és o no una nació, sinó que el veritable debat és què volen els catalans que sigui Catalunya, si un estat o una regió. Dit això, tampoc és un debat que m’entusiasmi molt la veritat. Cap de les dues opcions em sembla massa atraient amb la misèria de polítics que hi ha a Madrid i a Barcelona.


  • A mi no es que no m’entusiasmi… es que m’avorreix sobiranament! Es com quant els bizantins discutien sobre el sexe dels àngels!

   I aquest cap de setmana… dissabte mani nacionalista catalana i diumenge partit nacionalista espanyol!! Aaaargh!!

   Visca la Humanitat, una, gran i lliure!!


 7. Vaja, tornem a coincidir amb el post, amb que no anem a la mani, però no amb l’orientació filosòfica.

  Aquesta mani va molt més enllà de convergència, no falta cap dels impulsors de l’estatut, tots a buscar el seu tros de pastís. Els teus amics d’IC no son una excepció, ho sigui que per a mi tots son a la mateixa banda.

  Tot i així, he rigut molt amb el teu post, sobretot amb el lema de la mani.


 8. Jo aniré a la mani, tu queda’t amb la teva Espanya que sempre vota el binomi PP-PSOE. Encara no t’has adonat després de 35 anys que amb Espanya no aconseguiràs mai cap dret digne per les treballadores i pels treballadors ni d’Espanya ni de Catalunya? Encara no has aprés que a l’estat espanyol no hi ha una altra realitat que les retallades del partit PPSOE que votarà de per vida el poble espanyol? No t’adones que CCOO i UGT, les macroorganitzacions sindicals no miren pels interessos dels treballadors per la seva magnitud? No t’adones que només en un país petit és possible fer quelcom de profit per tothom? Encara no has aprés que la llibertat comença des de les unitats petites i individuals, autònomes i autogestionades i des d’aquí es construeix cap a dalt. No hi ha llibertat si un no és lliure, no hi ha llibertat si el grup no és lliure. Si tots estem lligats a MACROESTRUCTURES tan estatals, com sindicals, com empresarials, mai no farem res. Independència per a cada ésser humà, independència per a cada grup humà i social, independència per a cada poble i, després des de la independència i la diferència podrem construir un planeta en pau, però si cadascú no es troba satisfet amb si mateix, amb el grup amb el que viu, no construirem res, cadascú ha de tenir la seva pròpia independència, cada grup o poble ha de tenir la seva pròpia independència, sentir-se identificat amb si mateix i amb els seus per a poder arribar a una germanor basada en la independència, autogestió i diferència. Les unions forçades només provoquen tensions, o encara no has aprés res de la vida !!!!! ?????????????


  • Llibertat? Que el poble català no és lliure? Ves-te’n a Uganda i veuràs el que és la manca de llibertat.


   • Els presos de la presó Quatre Camins són lliures? Quan ens contestin que no, els direm vés a una presó d’Uganda i veuràs tu que és la manca de llibertat. Som súper lliures a Catalunya, a Espanya, a Europa, no entenc per quin motiu hi ha partits d’esquerres, sindicats i bestieses per l’estil si som lliures


  • Clar, perdó! Se m’havia oblidat que la burgesia convergent és superfavorable als drets dels treballadors! Ufff una cosa bèstia!
   Aixó per no parlar d’altres independentistes, com el nazi confés Heribert Barrera, o el corrupte Laporta, implicat en una dotzena de casos d’especulació urbanística, o el periodista ultra Salvador Sostres, els homòfobs d’e-cristians i Unió Democràtica, les trames Pretòria i Palau o els paramilitars d’UNC…

   No com IU, el PCE i altres grups polítics de la malèfica Espanya, oi? Clar

   Perquè serà que NO existeixen sindicats nacionalistes catalans? Perquè serà que tota la burgesia catalana és nacionalista? Serà que el nacionalisme català és una ideologia sorgida de les cavernes de la dreta i el poder econòmic, potser?

   Em doneu exactament la mateixa vergonya els que sortireu dissabte a fer la mamarratxa com els que sortiran diumenge a fer la neanderthala.


   • Fal·lacia ad populum al canto. Si hem de parlar de la qualitat o naturalesa de la ideologia o opció política pels qui li han donat suport el progressisme d’esquerres i la defensa d’Espanya no en surten massa ben parats. Només hi trobaràs dictadures abominables que sempre van imposar-se a un poble per la coacció.

    La realitat és que l’únic partit independentista al Parlament és Esquerra Republicana de Catalunya (partit majoritari del nacionalisme català durant força anys amb l’Avi, per cert), i que els teus prejudicis al nacionalisme català són fanàtics i sectaris, més corresponents als inicis del nacionalisme català que no a la seva deriva actual.

    I la definició objectiva de nació (catalana o d’altres) és ben factible: un territori amb una població que només necessita la voluntat per a ésser el que vulgui ser, i que té com a especial element de cohesió interna un codi d’intercomunicació compartit(la llengua) i uns codis de convivència estipulats (lleis i costums).

    La fita d’aquest nacionalisme és la majoria d’edat política col·lectiva, un Estat que respongui als interessos dels catalans, de la manera més transparent, directa i participativa possibles.

    El dret a l’autodeterminació, inalienable, és l’eina per assolir-ho, i com diu la cita, un cop tinguem eines per a solucionar els nostres problemes directament, “tot està(rà) per fer, i tot és (serà) possible”.

    Però ei, tu segueix pretenent unificar la Humanitat en un únic govern i voluntat en un idealisme de “concòrdia planetària” irreal per lo que es pretèn abarcar, suposo que els barons del Nou Ordre Mundial (entitats supranacionals per dominar a masses humanes com més numeroses i heterogènies més manipulables) estan pensant en ficar el teu nom a un carrer.

    Jo sóc més humil i pretenc que cada grup humà, des de la independència local plena, articuli un món policèntric en harmonia internacional.

    El veritable internacionalisme, i no la deixalla del “ser ciutadà del món” que propugnen les èlits creadores d’entitats globals que escanyen la classe treballadora (FMI, Banc Mundial, etc.).

    Ets patètic, treballes pel contrari del que propugnes, que dolorosa és la ignorància i el dogma!


    • Un territori amb una voluntat, un codi i un esperit? Un món policèntric d’harmonia global?? ajajaja

     Quins elements tan objectius i mesurables! Clar, com Espanya no té unes lleis i un idioma oi? Com Europa no té lleis ni es parla l’anglès arreu, oi?
     Tenint en compte que a Catalunya hi han uns 200 idiomes, que tenim unes costums globals, un mercat global…

     En fi, sort que encara queden pubilles tancades en corrals del Pirineu que es pensen que Catalunya és una bombolla aïllada de l’univers i de LA ÚNICA NACIÓ VERITABLE E INDIVISIBLE: la espècie humana.

     Si treballés per l’enemic, significaria que Mart m’està pagant diners, la qual cosa és un xic difícil!!


     • La burgesia catalana és la historia d’un canvi de jaqueta constant:
      Als anys 20 eren monàrquics i de la LLiga Regionalista, als anys 30 eren de la CEDA, als 40 Falangistes i rebien a Franco amb els braços oberts, als 80 de CiU, als 2000 lliberal-conservadors (o sigui, del PP pero a la intimitat) i ara són de CiU però sobiranistes ¿demà de què seràn? Ja ho veurem


     • Voluntat com a autoconsciència, sense voluntat d’ésser i autoconsciència seríem animalons ahistòrics. Així doncs Catalunya és dels qui volen ésser catalans, i seguir essent sense deslligar-se de les particularitats d’aquest racó de món (que no exclou la convivència i enriquiment mutu amb d’altres, i el fet de que la mateixa cultura catalana sigui oberta i resultat de la fusió de desenes de cultures anteriors, d’íbers a romans passant per grecs, fenicis, musulmans…), però sobretot autoconsciència i capacitat per poder influir en el nostre país com més directament millor.
      No vec res més factible per a això que la independència política.

      L’espanyol i l’anglès són idiomes francs imposats en zones on no hi són naturals. Passo de defensar colonitzacions i substitucions lingüístiques.

      Enfront la centralització mundialista dels grans capitals i grups de poder per manipular les masses més fàcilment i amb millors resultats (¡centenars de milions de persones, un mercat únic, una única elit, pastís neoliberal!), sobirania dels pobles del món sense discòrdia militarista-imperialista amb els seus iguals, però tots regits pels seus propis codis, lleis i decisions com a poble (a dia d’avui imposar una ètica universal és impossible, ja m’agradaria però d’on no n’hi ha no en pot rajar, com a molt es pot fer una acotació sobre allò bo i dolent, però en abstracte i inaplicable en moltíssimes societats, per la seua grandíiissima diversitat).

      I si per a tu amigues són societats senceres on per la teva orientació sexual, feta explícita, t’arrestarien o et penjarien de la plaça de la vila, enhorabona. I això no és només en països islàmics, ni molt menys.

      No hi ha més cec que el qui no vol veure-hi.

      Una espècie humana? Prefereixo una multitud de pobles autogestionats que posin fre a governs globals i que, des del petit país democràtic i proper, basteixin una organització SUPRANACIONAL de debò, i permetin un desenvolupament simètric i complementari a tota l’economia mundial, de cara a tenir pobles més lliures i poders més fragmentats i per tant menys capaços de fer mal, com el del Banc Mundial!


   • Coi, quina mentida, COS, CSC, etcètera són sindicats catalans independentistes, els que no ho són són els espanyols, com el meu CGT, COO, UGT, etcètera. Els partits d’esquerra també són els independentistes, els de dretes, federalistes, autonomistes o “España, Una, Grande Libre”. Sembla mentida, que puguis dir el contrari, o que són les CUP, Esquerra independentista, ERC, etcètera????? Si parlem de PCE i IU, recordem que els que més han lluitat són els històrics catalans, com el PSUC que van portar un progressisme i uns avenços socials i polítics després del franquisme inèdits fins el moment, lluita de barri, assemblees on el poder era proper, directe, construim els centres de decisió en petites unitats descentralitzades, barris en barcelona, poblers (municipalisme), com van fer els anarquistes durant la guerra civil; sempre poder proper i directe, organitzacions petites descentralitzades


 9. jo sí hi vaig.Però entenc que de tot hi ha d’haver a la vinya del senyor,i postures tan tancades de ment com les teves,han d’existir…mira que associar la mani amb ciu…


  • Jo entenc que tu com a convergent patològic assisteixis a un acte del electoral del teu partit, no esperava una altre cosa!


   • si,pero a sobre lligo en aquests actes! imagine’t! 😉 poder hauries de fer un “open your mind,be water my friend,be CDC”jajaja


 10. Arqueòleg, estic totalment d’acord amb tu. Però sempre em queda el dubte de saber quanta gent catalana pensa com tu. Personalment, malgrat que no soc català i no visc a Catalunya, tinc molta simpatia pel poble català, però crec que s’equivoquen tots aquells que volen fer-se més petits separant-se de la resta de l’Estat. És veritat que l’administració central de vegades no ajuda i el PP no mai ajudarà a que Catalunya es faci present a Espanya amb naturalitat i simpatia, però el provincianisme al que s’ha arribat en Catalunya i en Barcelona en concret quan sempre havia estat el bressol del cosmopolitisme peninsular és espantós i dóna por. Encara que és una frase que jo no prodigue i no m’agrada, el “Viva España” de Xavi Hernández a Colón després de guanyar l’Eurocopa de 2008 és el millor exemple de que hi ha tota una generació de gent jove catalana que no té tants prejudicis i és més oberta i natural que tota la classe política. Us imagineu l’Artur Mas gritant “Viva España” i les crítiques que rebria? Algú va sentir la més mínima crítica a l’actitud de Xavi? Pense que tot és un problema de complexes. Un xic de Terrasa se sent agust a Colón celebrant el triumf de la sel·lecció espanyola igual que cridant “Visca Catalunya” després de guanyar la Champions amb el Barça. No hi ha incompatibilitat.


  • Homeeeee es que si a mi em paguen la milionada que li paguen al Xavi, fins i tot soc capaç d’anarme’n al llit amb el Parada! no te joe…


 11. Vanvic confons nacionalisme espanyol amb cosmopolitisme. El cosmopolitisme real és no dir ni viva españa ni visca catalunya. Ni embolicar-se en la rojigualda ni embolicar-se en la senyera.

  Cal que construïm un estat modern (em dona igual si espanyol o català, tot és qüestió de tactisme) basat en l’economia i els drets i deures civils de la ciutadania. Construïm un patriotisme basat en la responsabilitat social i en el capital humà i no en els símbols identitaris, ni espanyols ni catalans!

  El futbol ho sento però és FOLKLORE. Jo vull uns estats moderns, no basats en el folklore ni en l’orgull tribal de pertinença. Per això mateix ni m’agrada l’espanya actual ni m’agrada la catalunya que proposen els idenpendentistes.

  Barça = caca. Selecció espanyola = caca. Selecció catalana = caca.

  Construïm una societat moderna i justa i una economia competitiva i oblidem-nos de folclòriques seleccions de futbol o de folclòriques banderes (espanyoles o catalanes, tant fa).


  • En definitiva, per mi tan legítima és l’espanya actual com una hipotètica catalunya independent.

   Ara bé, si catalunya és independent hauria de ser una catalunya laica, civil i no nacionalista, sense religió ni llengua ni cultura oficial, amb una identitat basada en l’economia, la ciutadania, el capital humà i la llibertat i on es tingui el mateix nivell d’anglès que a escandinàvia (tant me fa si la gent parli el català o el castellà de pena, només hi ha una llengua veritablement rellevant al segle XXI que és l’anglès, si a part d’aquesta si es dominen altres, doncs millor que millor)

   De la mateixa manera, si pretenen que com a ciutadà crític em sumi al projecte estatal espanyol amb les fronteres actuals, caldria desnacionalitzar aquest projecte: una espanya laica, civil i no nacionalista, republicana, sense religió ni cap llengua ni cap cultura oficial que es pretengui comuna a tots els espanyols, amb una identitat en tot cas basada en l’economia, la ciutadania i el capital humà i on també es tingui el mateix nivell d’anglès que a escandinàvia.

   Com que ara per ara cap dels dos projectes que estaria disposat a acceptar es posen sobre la taula, he decidit que em cago en España i em cago en Catalunya. Senzillament les suporto com puc a totes dues!


   • Jo també estaria d’acord amb moltes coses que tu proposes, si no fos que no crec en la possibilitat de que hui en dia es puga crear una nació on la ciutadania agafe el lloc de l’Estat. Per supost, tu plantejes un sistema ideal amb la veritable llibertat de les persones que no es dóna a cap lloc. Està molt bé i jo també vull un món sense banderes ni fronteres, però mentrestant preferisc fer unió amb la gent que tinc més a prop. D’acord amb que el futbol és floklore, com els bous o els castellets, però només m’interesa el gest puntual d’un jove que per molta gent, representa la catalanitat i ell dóna mostres de ser més obert que moltes de les mentalitats que l’idolatren. De totes formes, gràcies per la teua visió, que em pareix també enriquidora.


    • Bé, diguem que la meva és una visió molt sui generis. En tot cas no proposo un món sense estats, no crec en les utopies hippies, sinó que els estats actuals o els futurs es basin en un patriotisme basat en l’economia i en el capital humà.

     I ja existeix aquest tipus de patriotisme en molts països. Els escandinaus per exemple es preocupen més en tenir unes empreses superestelars (Ikea, Nokia…) que no pas en tenir jugadors de futbols superestelars. A Suècia se la valora per com combina emprenidoria i justícia social. A Espanya se la valora per tenir bons futbolistes… Jo prefereixo ser Suècia!

     Una altra comparació: la tristesa dels alemanys per haver perdut és molt minsa, doncs basen més el seu orgull nacional en saber que tenen una economia sanejada i productiva, amb apenes un 8% d’atur en el pitjor escenari de crisi quan a Espanya tenim el 20%, ah i saben que els seus bancs són PROPIETARIS del dèficit espanyol així que per dintre deuen pensar “qui riu l’ultim riu millor”.

     Vaig estar 6 mesos vivint a Alemanya i una cosa en la que em vaig fixar és que els alemanys basen el seu orgull en el que són capaços de fer a la vida real i en el dia a dia, en la seva capacitat de treball, en les fites concretes que han aconseguit i en el seu estat del benestar. Si a més a més guanyen un partit de futbol, millor, però la base del seu patriotisme és una altra.

     En tot cas el 2010 perdi qui perdi un partit de futbol la realitat diu que alemanya és qui té agafada pels collons a espanya i qui dicta la política econòmica i monetària de la UE… França té la grandeur, Alemanya té la capacitat real d’influir que li dóna la seva potent economia.


   • Ets ben lliure de quedar com un imbècil. Quina vergonya aliena de comentari, amb gent com tu ja es pot plegar.


    • Més imbècil queda qui només sap desqualificar als altres enlloc de rebatre els seus arguments o propostes, no?


 12. Uns motius semblants són els que exposa Joaquim Coll avui a “El Periódico” d’una manera ben lúcida:

  http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/opinio/20100708/anire-manifestacio/374310.shtml

  A mi tampoc no m’hi veuran. I planyo en Montilla i els companys que en funció del seu càrrec i pels seus compromisos polítics s’han de ficar enmig d’aquest vesper, però ja podien haver previst que una convocatòria d’aquesta mena, en el context actual, degeneraria en un aquelarre independentista.

  I tampoc no penso celebrar el dia següent la possible victòria “històrica” d’aquella selecció “nacional” tan execrada pels indepes i que concentra mitja plantilla del Barça. Tot i que, sens dubte, serà una manifestació més unitària que la de… l’Estatut?


  • Aquest cap de setmana és el Dia de l’Orgull Neanderthal: dissabte els cavernícoles catalans i diumenge els espanyols! Gràcies per l’enllaç!


 13. El que passa es que els d’ICV només serviu fer fumar porros i menjar verdures.


  • I els nacionalistes per ballar sardanes i menjar calçots!


   • No,benvolgut Arqueòleg. Tant de bo els nazi-onanistes sols servíssin per a quelcom tant inocu (malgrat el mal alè de la ceba) com les calçotades, balls de bastons i sardanes. A més, acaparen subvencions i prebendes, divideixen el món (el seu món termostàtic bi-dimensional) en català – no català. En la seva ment binària (“00 / 01”), sols pots estar amb ells o contra ells. Són els nazi-onanistes amb la seva esquitxofrènia onanista els que creen les nazions i no a l’inrevés. I ho enverienen tot, atiant l’odi a l’altre, amb la seva visió bidimensional de “nosaltres” vs. “els altres”. L’Heriberta Barruera potser és el cas més diàfan de la llavor feixista de tot discurs etnocèntric. Però no se’n escapa cap. Fixa’t amb l’expressió tant usual d’un nazi-onanista adreçant-se a un no nazionanista “quan siguem una nazió, quan siguem independents, ja passarem comptes”.

    A la gent mínimament lliure-pensadora, si, amés, som treballadors, no se’ns ha perdut res en aquesta cony-vocatòria interclassista ptrusinada pel Cercle Ctalà de Negrocis.

    Salut company (des de la distància d’idees d’un llibertari, però amb tones de respecte i afecte)


    • Escolta manel, desprès de que et prenguis la medicació que t’has oblidat de prendre aquest matí, et convidaria a reflexionar sobre la possibilitat de comentar sense etiquetar al personal de nazi i altres tòpics gastats, ja que resulta, a part d’emprenyador, pobre.

     D’altra banda, no se si t’has fixat que potser el que viu en un reduccionisme maniqueu ets tu, dividint les persones entre “lliure-pensadors treballadors” (en serio, que tens, 15 anys?) i pèrfids petits burgesos amants de les càmeres de gas i les purgues estalinistes. Pobre.

     En serio, m’agradaria que em rentessin la roba aquells que us renten el cervell tan bé. La roba estaria tan blanca i neta que cremaria les retines de la gent que la mirés.


     • Collons! Quantes recomanacions! I quantes extrapolacions sobre la meva persona (jo que sols criticava idees). Jo et corresponc només amb una (de recomanació): aprén a llegir. llegir, no és sols deletrejar, sinó, a més, entendre. Hi ha un “si” condiconal un “a més” entre els adjectius “treballador” i “lliure-pensadors”. Ningú divideix la humanitat per dos ni per tres ni per 7.000 milions, excepte els lobotomitzats pel nazionanisme (si, amb “Z” de nazi q és tot el q ha aportat a la Humanitat i “onanista” de palla mental). T’agradi, et desagradi o et rebenti. I ra vaig a prendre la meva medicació, consistent en vitamina B (de BTT). Bon vent.


     • Au va, no vagis tant d’innocent, que vol dir això de “jo només criticava idees”? M’has posat deliberadament a la saca dels nazis, quelcom que ja s’està tornant recurrent en aquest bloc. I això em toca els collons, què vols que et digui.

      D’altra banda, només t’he fet una recomanació, una invitació a la reflexió. Potser jo hauria de revisar la meva comprensió lectora, però tu podries mirar-te les mates, i de pas l’ortografia, perquè fill meu, instal·lar el corrector del firefox no costa tant.

      Tornant al nucli de la dissertació, segueixo considerant que la meva argumentació segueix essent vàlida, donat que és igual que tractem de “lliurepensadors”, o de “lliurepensadors a més treballadors”, fent aquesta distinció estàs classificant a la gent de forma sinó binaria, ternària.

      Em temo que, si “només els nacionalistes divideixen la humanitat”, caldria que revisessis que no tens cap cicatriu rara al cap. Jo ho estic fent ara mateix.

      I el sermó de “tots els nacionalistes son nazis i mengen nens crus, etc…” queda millor si aportes alguna justificació o argument, sinó sona com un (pobre) insult. Gràcies.


     • Això és, com deien els surrealistes del s. XX, com “touer le cadavre”… T’has sentit aludit per una resposta adreçada a l’Arqueòleg? Això no és un xat, ni tan sols és el “meu bloc” (valgui la perogrullada). Jo t’he posat a tu en quin sac? Que tots els nacionalismes no desemboquen en una forma o altra de feixisme? Vols arguments? Repassa la Història Cony-temporània, des de la creació de l’Estat – Nació fins, sobretot, les dues guerres mundials. Quines excuses posaven, quines estratatgemes d’atiament de l’odi usaven i, sobretot, quina carn de canyó acabava rostint-se als fronts, sota el discurs nazional i per l’expansió de mercats.
      Quan a classificar a les persones. Per a entomòlegs frustrats, els nacionalistes militants. O em diràs q, admetent que existeixen condicions materials objectives (la de “treballador”), producte del classisme, és inventar o instaurar les classes? És classificar admetre quelcom tan obvi com que es pot ser treballador (o burgès) i estar concienciat respecte de les injustícies socials i respecte de la vacuitat o l’enganyifa de determinats discursos pseudo-esquerrans?

      Dius q revisi l’ortografia per lo de “cony-vocatòria”, poser? si qui cony-vocava la mani és Cony-vergència… I, si se me’n escapen algunes més, potser és perquè he hagut d’aprendre català autodidàcticament, donat q gràcies als auspicis del catalaníssim cardenal Gomà i del finançament econòmic del Alzamierdo Nazional per part dels molt catalanistes de la Lliga com en Frances Cambó, ací va estar prohibida la llengua catalana com a vehicular quan jo estudiava, fins l’ensenyament superior. Quant a les mates, no sé a què et refereixes. Vaig haver de deixar Geologia a 3r per incompatibilitat amb treballar, després de treure excel·lents en àlgebra, càlcul i cristal·lografia… però com q ja fa vàries dècades i ara sols uso l’aritmètica vulgar, igual he degenerat…

      Sento, per acabar, haver-te tocat els collons. Et proposo, a títol de reparació, dues opcions: a)-rescarte’ls amb totes dues mans simultàniament; b)- rascarte’ls amb totes dues mans alternativament.

      Bona Marinada!


     • Oh, m’encanta quan algú defensa apassionadament les seves idees. Ara només falten unes idees vàlides que defensar.

      Anem a pams. Si he estat tan torrecollons amb l’ortografia i les mates, ha estat perquè tu ho has estat primer amb mi amb la meva comprensió lectora, i he trobat molt egoista que tu et preocupessis tan generosament de la meva educació i jo no ho fes amb la teva. D’altra banda, per als jocs de paraules tipus “cony-vocatoria” ja tenim el Losantos i no crec que et vulguis posar a la seva alçada.

      Honestament, crec que tenia dret a donar-me per aludit donat que contestaves un comentari on és parlava sobre mi. És molt lleig parlar dels demés en tercera persona.

      Una vegada deixat clar això, que desprès de tot és trolleig irrellevant tornem al tema.

      És clar que el nacionalisme s’ha utilitzat per atiar guerres i manipular masses. No seré jo qui t’ho refutarà. Però generalitzes massa en dos sentits:

      El primer, el nacionalisme ens ha donat el romanticisme amb Wagner o Verdaguer. Un pot ser nacionalista i no necessàriament creure que la seva pàtria és la millor ni voler exterminar els que pensin diferent. Simplement considero que et pot agradar la cultura de la teva comunitat com et pot agradar el gelat de maduixa més que el de xocolata. Generalitzar i posar a tots a la mateixa saca si que es manipular. És d’això del que em queixo.

      Finalment, respecte a l’existència dels “treballadors” i les “classes” i tots aquests mites marxistes, només dir que és simplement reduccionista i que intentar interpretar i molt més canviar la realitat en base a això és simplement un error. Només cal veure, una vegada més, la realitat. Ningú és tan sols treballador, ni burgés, de fet, trobo que parlar en aquests termes en el s.XXI és simplement anacrònic: El que fa falta és un nou pensament, no mantenir com un zombie un del s.XIX. De la mateixa manera que el que pensaven uns pastors fa 2000 anys no és vàlid ara i per això hem de deixar enrere la religió catòlica, tampoc ho és el que va pensar un paio barbut en mig de la revolució industrial avui dia amb la globalització i el lliure mercat, que al final acabareu fent que El Capital es torni com la Biblia.

      En fi, no m’allargo més, un plaer discutir amb tu. Espero la teva resposta, si és que te’n queda alguna.


     • Home, cony-siderant la possibilitat de què la teva frase “(…) un plaer discutir amb tu (…)”, no sigui en to irònic, em sento obligat a respondre’t (potser l’amfitrió ens cridi a l’ordre per acaparar-li la paradeta).

      Insisteixo en q jo responia a l’Arquòleg quant a què tant de bo els nacionalistes es dediquéssin a afers tant inocus com ballar sardanes (que, per cert, va recuperar de l’oblit un militar Sevillà afincat a Girona).

      Qui va entrar en el tema personal (que si tens 15 anys que si pren la medicació), NO he estat pas jo.

      On he dit jo que sigui marxista? la divisió del treball i les classes, malgrta l’ofensiva neocon q ha supossat l’atomització del món del treball, són “taxonomies” tan irrellevants o tan vàlides com les de Linneo per a les espècies: taxonomies, convencions, eines d’anàlisi útils (o no). És innegable q som treballadors. I catalanoparlants. I pl·líglotes. I col·leccionistes de segells. I fans de Cole Porter o dels Monthy Python. I poc més o infinites coses més. Qui ha dit el contrari? Vet ací per on van els tretts del meu toc d’atenció de “aprén a llegir” (no facis induccions – deduccions gratuïtes).

      L’amor a la Terra (amb “T” majúscula) de qui va a apagar incendis, netejar cavitats i engorjats, penjar nius artificials per amor a l’art, i important-li una merda si allò és administrativament Terol, Castelló, Cuenca, Tarragona o Disneylandia, pregunto, és inferior a l’amor a la seva terra del q enarbola un tros de drap i potser, altruïstament no ha fet, mai res en sa vida?

      Crec tenir elements de judici incontrovertibles contra el discurs nacionalista (la trampa d’escollir una conclusió final arbitrària i, després, seleccionar les premises que quadrin bé, inventant si cal els mites necessaris), a tal efecte, recomano el llibre del catedràtic de filosofia política Alfredo Ruiz Prados “El nacionalismo. Una ideología” (Ed. Tecnos); i no, no és “de la meva corda”, un llibertari, és un liberal en el bon sentit, el de la Il·lustració. Però, potser, sent net de maquis (sí aquells q els nacionalistes d’ERC van afusellar i els q no, els van delatar a la guàrdia civil), potser sí q estigui una mica cec de subjectivitat…

      Ah! i em sembla q ni el Losantos ni els guionistes del Polònia no tenen el copyright ni el copyleft dels jocs de paraules.

      El plaer és mutu, però haug de marxar amb la BTT i l’Arqueòleg potser ens tocarà la cresta.


 14. Una vegada més t’equivoques. Comento els teus punts:

  Pròleg: Interessant manifestació de CiU on a la capçalera hi figuraran José Montilla (PSC), Pasqual Maragall (PSC), Jordi Pujol (CiU-CDC), Ernest Benach (ERC), Joan Rigol (CiU-UDC) i Heribert Barrera (ERC). Amd el suport d’ICV i tots els sindicats.

  1. Solucionat. Llegeix la premsa d’avui.
  2. El lema és el proposat per Omnium i acceptat per majoria de les entitats. De què estàs en contra de que Catalunya sigui una nació o de decidir?
  3. La manifestació no va de reformes socioeconòmiques. Quan n’hi hagi una ja en parlarem, però la del dissabte va del que va. Això és com dir que no menjaré maduixes perquè no m’agraden les cireres.
  4. Per desgràcia no és contra l’Estatut i això ho demostra no la presència d'”alguns” membres del PSC i ICV sinó de totes les planes majors.
  5. D’indesitjables n’hi ha a tot arreu i hem d’aconseguir fer-los fora. Què vas fer tu per evitar la presència d’individus amb pistoles a la manifestació pro-Palestina on també hi havia el Conseller Saura?
  6. Espero veure-hi gent de totes les tendències, colors i consideracions, perquè Catalunya som tots. No hi pots faltar.


  • Tan de bo fos com tu dius i no una mera marxa unicolor nacionalista, conservadora i convergent-reagrupada! Friso per veure els imatges i llegir els diaris del dia següent, a veure quantes estelades/cada senyera hi han. I si, per un casual, hi hagués algun tipus de pancarta en contra de Montilla el PSC, ICV, ERC, el Tripartit, si xiulen al govern…

   Tu aniries a una marxa convocada per CCOO, encapçalada per Joan Herrera, on el 95% fossin comunistes i el lema fos: “Catalunya és una classe obrera, volem el Socialisme”? Home, igual t’hi trobes un xic incòmode no?


   • Aquesta identificació de nacionalimse=conservadurisme=dreta és força curiosa.

    Més que res perquè no s’atèn a la realitat.


   • Arqueòleg, és molt més simple. Creus que Catalunya és una nació? Vols que els catalans decidim? Si la resposta és sí vas a la manifestació. I si no, no. S’ha acabat, no calen excuses banals tretes d’un manual ple de pols del socialisme dels anys 80 amb un refregit d’adjectius de manual comunista del segle XIX. Tu decideixes, perquè tu ets responsable del que fas. Realment et creus el què escrius o simplement et fa sentir un bon progre que va d’intel·lectual?


 15. Jo hi aniré, precisament i estant d’acord amb tu, Arqueòleg, perquè no vull que només se senti le veu dels botiguerets de CiU.

  Ara és l’hora de sortir al carrer, ara és l’hora de ser amb la màxima representació de Catalunya.

  Ara és hora de fer pinya, encara que no hi hagi el glamour. Per que no diguin que no hi érem els que no pensem ni com tu ni com ells, els botiguerets convergents.


 16. Company,

  O tu i jo tenim alguna classe de connexió, o venim a dir el mateix, a dos blocs diferents sota un títol molt semblant (Els meus motius per no anari-hi) però amb la mateixa estètica i base ideológica. Ah! I també sóc gai… i el meu artícle el vaig escriure abans que tu 😉

  http://wp.me/pXeSq-R

  Deixant les anècdotes de banda, estic 100% d’acord amb tu. Això és un engany, una estafa, el triompf del Neo-Pujolisme, de la Catalunya nazional-conservadora que només veu senyeres, enemics a l’exterior i traidors als que anomena ‘butiflers’.

  És lamentable que ‘amb la que està caient’ social, economica i laboralment, en un moment on l’ultra capitalisme està destroçant el precari estat del benestar espanyol, aquí a Catalunya només veiem ‘la nació,nació,nació’, com un mantra que, per aborriment, la gent acabarà per acceptar. Tornem als temps de les cortines de fum quatribarrades, de tapar-ho tot amb la senyera (ara l’estelada), de tornar a una TV3 burda, cutre i de sardanes de diumenge a les 8 del matí, tornem a una vida política en blanc i negre, monolítica, que només sap parlar dels perills que corre la llengua…

  Qui vulgui anar, que hi vagi, estàn en el seu dret. Pero tinc molt clar que passi el que passi, CiU farà servir la manifestació per forçar eleccions i per a fer campanya. Tens tota la raó: és un acte proselitista convergent. El que no entenc és com ICV hi ha picat en aquesta trampa.


  • A que no saps quin blog acabo d’afegir al meu TOP 10 secret de “Favoritissims”?? Espero no perdre’t la pista ni aquesta conexió ideològica que m’ha fet descobrir que no soc la única persona a Catalunya que no s’agenolla davant conservadorismes patriòtics d’un cantó o d’un altre!
   Serem els gais les úniques ments lúcides que queden en aquest país?


   • no tots els gais pensem com tu.aixo ho hauries de saber


    • Si, hi ha gays que voten a gent com Duran Lleida, que diu que es poden curar per la sanitat pública o voten contra el matrimoni gai.


     • Els gais que no pensen com tu són convergents.

      Aquest és el vostre estil, la fal·làcia reincident.

      Nivells de decepció intel·lectual assegurats.


 17. Si el poble de Catalunya vol la independència la tindrà i ningú no el podrà aturar, vulgui o no vulgui el Sr. Arqueòleg. La voluntat del poble és allò més poderós i, al final, els polítics. els líders o qui sigui que estigui en un lloc visible l’únic que fan és deixar-se portar pel ‘Zeitgeist’ com sempre ha passat. La història no l’escriuen els líders sinó l’esperit del temps, els polítics el que fan és només adaptar-se al context. La història sempre ha estat així i els científics ja fa moltes dècades que ho saben. El ‘Zeitgeist’ és el que crea, canvia, destrueix, reconstrueix, torna a crear. Quan un paradigma ha arribat a la seva fi, no hi haurà cap força humana que pugui evitar el canvi de paradigma. Així passarà amb l’època dels macroestats totalitaris (que no afavoreixen ningú) (això ja va passar a la URSS i ningú no s’ha mort i així passarà també amb el capitalisme. Tot té un final !!!!


 18. Per endavant que respecto la teva decisió i les teves raons però no n’estic d’acord amb tu. El fet que uns impresentables com UNC s’hagin apuntat al carro no implica que la resta ho siguem, determinats grups d’skin heads també s’apunten a les manifestacions pels drets laborals i socials.

  La discusió no és on va la Senyera sinó on no va el lema de la manifestació, a tot arreu la pancarta incicial és la que prota el lema (si fos un llibre seria el títol, compraries un llibre amb el títol amaga a dins?).

  El lema va ser acordat per tots els organitzadors ja fa temps i comença a tocar-me el que no sona que qualsevol cosa que no agradi a les esquerres marxistes sigui “sempre” convergent.

  Indubtablement no la considero anticatalana, ben al contrari.

  Sento que se’t pugui fer avorrida per no tenir drag queens, ni carrosses, que hi farem!

  I per acabar, no importa quant ni quines parts de l’Estatut han estat truncades, el que importa és que un acord refrendat pel poble ha estat tocat per un tribunal com en qualsevol dicatdura, Cap país pretesament democràtic permet que cap tribunal modifiqui allò que s’ha aprovat en referendum, si havia de passar pel tribunal ha de ser sempre abans, mai després.


 19. Per mi l’error de concepte de la mani és que hauria d’haver estat una mani EXCLUSIVAMENT per mostrar el rebuig a la sentència del constitucional i demanar el respecte al que es va votar en referèndum. I punt. Jo aquí no tindria cap mena de problema en donar el meu suport al 100%. Lema possible: “volem l’estatut que es va votar en referèndum”. Sense ficar-se en temes metafísics i ambigus de nació o dret a decidir.

  QUeda clar que hi ha una sèrie de moviments com reagrupament, els organitzadors de les consultes, i partits nacionalistes com ERC o CiU que han intentat treure profit de la mani i ficar-hi cullerada per convertir-la en un acte de reivindicació de l’independentisme, que en sí no em sembla malament però ara mateix el que es tractava és de defensar l’estatut votat el 2006. Tot i així la situació actual també és culpa del PSC o IC ja que tampoc han sabut fer una proposta clara en el sentit que he dit en el primer paràgraf i la por i el complex de no ser prou nacionalista.

  P.S. Per cert, la deriva sobiranista de CiU penso que perjudica les seves perspectives electorals: la majoria de votants de CiU són de centre-dreta liberal o conservadora i no volen la independència, només volen més autogovern, en definitiva, els votants de CiU en una gran majoria aposten la línia que va marcar Pujol als anys 80 i 90, per molt que Felip Puig, Artur Mas o Oriol Pujol es dediquin a marcar paquet sobiranista.


  • Si CiU continua éssent ambigua en el que a la idependència respecta, el vot a catalunya es polaritzarà… no cal dir que quan el PP s’ha presentat a unes eleccions amb discurs moderat a Catalunya, com al 1996, va treure uns espectaculars resultats a costa, precisament, del vot convergent (recordem els històrics 22 diputats d’Alejo Vidal-Quadras).

   Demà viurem la ‘mani de l’orgull conver’, i ja veurem com ho gestionaràn. Per a mi TOT és una gran mentida: ni el TC ha retallat la llengua, la nació i la pàtria, ni es pot parlar de renovació política des de els actuals partits i secundant una mani convocada pel cementiri d’elefants convers i d’esquerra anomenat Òmnium cultural.

   I segueixo mantenint els meus ‘motius per no anar-hi’ http://wp.me/pXeSq-R !


   • Tant tu com l’arqueòleg parleu molt però no enteneu res. O no ho voleu entendre.

    Us heu llegit la sentència del TC? I l’afegitó d’avui? Per què, en comptes de deixar anar collonades amb forma però sense contingut de valor, no llegiu i us informeu de debò? Si ho féssiu coneixeríeu la magnitud de la tragèdia i no hauríem de recórrer a fal·làcies ad hominem tan tristes (atacant qui conforma les entitats que convoquen, i no del lema i les intencions, que són clars: Som una nació, i nosaltres decidim, no un tribunal exercint política i sense cap legitimitat).

    Quedeu en evidència: un parell que van de lúcids analistes de la societat i no arriben a progrereaccionaris. Més voldríeu, no sou res més que deixalla pro-sistema vestida d’una transgressió que evidentment és falsa, venuda pel mateix sistema.

    Clar que l’autor d’aquest blog creu en Obama com a canvi substancial de caire socialista (!), i com a cirereta també en la reaccionària-alienant-falsament transgressora manifestació de l’orgull gai (si fos una manifestació seriosa amb lemes i consignes amb caire i objectius polítics clars i no una desfilada festiva de desentesos alienats SERIA UNA TRANSGRESSIÓ MOLT POSITIVA, però com que no és així esdevé reaccionària, reafirmant-se en esteriotips).

    Què hi farem tu.


    • A sobre de Carlins, homòfobs que ens voldrien armaritzats i que els molesta el glamour (no m’estranya venint de pagerols de corral…) A saber que ens farien en una Catalunya nacionalsocialista governada per ells!


     • Si m’estàs acusant d’homòfob voldria proves consistents, gràcies (no sóc convergent i no els votaria ni fart de vi, no són independentistes sinó regionalistes del Reino de España, quedi clar).

      Per cert, gran intervenció, quina veritat més objectiva, recórrer a tòpics i especulacions catastrofistes sense fonaments. I a sobre enarbolant tòpics suats de progre de pacotilla.

      Decepcionant.

      PS. Saps què és el nacionalsocialisme, no? A més a més demagog. Ets com els de la COPE però a l’inrevés. Per cagar i no tenir amb què netejar-se.


   • Heu fet el ridícul. La classe política també. Us honraria reconèixer-ho, us ho dic sincerament. Però bé, sempre podeu seguir un pas per enerere, en el progressisme reaccionari falsament transgressor.


 20. El 25 de novembre de 1864, en Consell provisional de l’Associació Internacional de Treballadors (AIT) feia pública la seva posició davant els moviments d’emancipació nacional i establia dos punts bàsics referits a la lluita dels polonesos per la independència. L’AIT deia:

  “1.- La lluita dels polonesos per la independència serveix els interessos generals dels pobles d’Europa, i per això llur derrota representa un cop seriós per a la causa de la civilització i del progrés de la humanitat.

  2.- Polònia té el dret indiscutible d’exigir de les nacions avançades d’Europa l’ajut, per tots els mitjans necessaris, en l’obra de reconstitutció de la seva independència nacional”.

  Ara entenc aquest apunt del Xavier Díez ( http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/172381 ) i desentenc algunes postures “llibertàries”, “anarquistes” o d’”esquerres” que mentre fan una defensa retòrica de l’”internacionalisme” el que defensen és el manteniment de la nació de “La Roja”, un estat que és presó de pobles.

  Jordi Martí Font

  http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/172661


 21. ELS ANARQUISTES VAN PER FEINA, DEMANEN LA INDEPENDÈNCIA, EL POBLE HA DE SER LLIURE SI VOL LLUITAR PELS SEUS DRETS:

  ‎”L’exemple el tenim ara als nostres carrers. Només cal aixecar el cap vers els balcons de les cases i contemplar milers d’estanqueres guarnint-los. Cap -o ben pocs- dels qui les pengen s’anomenarà “nacionalista”, perquè ja sabem que a l’Estat espanyol els nacionalistes sempre són els altres, els no espanyolistes, però tingueu clar que el drap aquest (totes les banderes són draps i la majoria capçanes) és un símbol clar de nacionalisme de la pitjor espècie, d’aquell que té al darrere els tancs i el Tribunal Constitucional”

  [Web de la Confederació General del Treball de Catalunya] Internacionalistes? Més nacionalistes esp
  http://www.cgtcatalunya.cat
  Aquests darrers dies, alguns amics, coneguts i saludats del meu voltant han recorregut a la paraula “internacionalista” per definir-se a l’hora de prendre partit o no sobre la independència dels Països Catalans o de Catalunya-Principat, ara que el tema és damunt la taula. Curiosament alguns han(…)

  ELS NACIONALISTES ESPANYOLS QUE DIUEN QUE SÓN INTERNACIONALISTES (QUINS ELEMENTS!!!!! :

  http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article4128


 22. La qüestió és: Si volem ser internacionalistes, com ser-ho millor, des del Regne espanyol amb un clar talant “fachorro” o des de Catalunya????? Cal defensar la unitat de la “Una, Grande y Libre” per ser internacionalista o es pot ser internacionalista des d’una Catalunya independent?


 23. La qüestió és la següent: Per posar un exemple, quins són més defensors dels drets dels immigrants i quin són més interculturals, quin defensa més els drets de tots els pobles de la terra? Quins són més esquerrans? Quins lluiten més pels drets dels treballadors? Pura observació empírica; Els antinacionalistes (nacionalistes espanyols) PP, CiU, Ciutadans, tots aquells grupúsculs fatxes que circulen per Vic i d’altres llocs, de l’extremadreta espanyola o bé CUP, Esquerra Independentista, ERC, per posar uns simples exemples? I no cal anar a partits, coneixeu la gent del carrer: quins defensen més els immigrants i els seus drets, el portar vel o no al cap, el dret a la seva pròpia religió, el dret a tenir seguretat social universal i gratuïta, etcètera, els espanyolistes (internacionalistes que diuen alguns) o els independentistes? (Sempre s’ha d’entendre que quan parlem d’independentistes els simpatitzants de CiU no ho són, evidentment). Llavors quins són els més internacionalistes?????? Collons, porto 52 putos anys vivint en aquest país, els independentistes sempre han estat molt més internacionalistes i interculturals que els que no ho són, carai !!!!!!!!


 24. Tots a per l’arqueòleg glamuròs, prosistema, esquirol, venut, maxaquem-lo, no li donem respir !!!!! És que el cabronàs escriu més que jo en el bloc i té sempre un munt de comentaris, això és indecent, no es pot consentir !!!!!!! Tots a per ell, el penjarem a la plaça pública !!!!!!! Hahahahahahahahaha


  • Si es que ja sabia jo que en el fons el que tenies era enveja blogger!!


   • Enveja què dius, home!!! Si a mi el meu bloc avui dia m’importa un rave, a penes ni escric en ell fa temps. La meva època de blogger va passar a la història. Jo el bloc el conservo perquè no està de més tenir-ho, a més que com a cantautor em serveix per anunciar els meus concerts i poca cosa més. Ara la meva vida està a Facebook més que res perquè allà faig els contactes, amb els col·legues, contractacions per a concerts, d’allà extrec les informacions, etcètera, avui per avui és la meva eina més òptima, això ho he dit per fer conya. Pensa que jo estic moltes vegades amb tu d’acord. Si mires els enllaços del teu bloc veuràs que molts venen de la meva pàgina de Facebook, perquè hi penjo molts articles teus, però en el tema de l’independentisme estem a molta distància tu i jo. El que passa és que com tu ets provocador, doncs a mi m’agrada fotre canya, però pensa que no em caus malament. Si fossis el Toni Ibàñez, com el Toni Ibàñez, no et faria ni cas, t’ignoraria simplement com faig amb ell, perquè aquell és un provocador que fa mal, i a que a més només es mira el seu melic, i pensa que és un il·luminat. Pel que he vist de tu, ets de millor pasta, però com ets provocador, i jo també, doncs m’agrada fotre’t canya, res més. Ni tan sols ho faig amb mala intenció perquè sinó em dedicaria a donar-te mala premsa arreu i pots comprovar que tot el contrari, quan un article teu m’agrada li dono àmplia difusió.

    Salut i endavant !!!!!


    • Ah! Doncs si es així perfecte! No et negaré que soc un provocador, doncs salta a la vista! En realitat soc bastant més moderat, però em diverteix portar les meves opinions al límit per generar controvèrsia i fer reflexionar als meus lectors.
     I amb això del nacionalisme he trobat un filó inesgotable: cada cop que toco algun símbol patriòtic català tinc assegurades 500-700 visites diàries! Ja he insultat i vexat a Rafael Casanova, a la Moreneta, la Castanyada, he aplaudit al TC…
     I per quan tingui poques visites em reservo fer un debat sobre si el català és la llengua pròpia de Catalunya o ho és l’iber i nosaltres ens expressem en un mer dialecte dels colonitzadors romans.


     • Aleshores la provocació és un instrument per tenir més visites? I on queda doncs la recerca de la veritat? T’has venut l’ànima a la banalitat i a la vulgaritat. Que simple, que trist.


     • La veritat i el glamour, son sens dubte, les armes més provocadores que existeixen!
      En un món de fanatismes idealistes exposar un fet objectivament es un immediat trampolí a la Fama!

      Tenir èxit no és una vulgaritat, doncs tan sols una èl·lit ho aconsegueix!


     • Els símbols són accessoris a la voluntat d’ésser, única necessitat objectiva per a que un grup humà es gestioni com vegi convenient.

      Per molt que bramis (provocació, banalitat, relativismes, associacions errònies d’idees -fal·làcies-, recórrer als tòpics suats, etc.) no pots fer ni pessigolles a aquesta veritat immutable.

      Ho sento. I per cert, a títol personal crec que més que recerca de la veritat el teu bloc és un cúmul de banalitats potsmodernes (que no modernes) falsament transgressores i provocadores, és a dir, profundament reaccionàries.

      Però, ep, ets ben lliure de creure’t el que vulguis, d’il·luminats que van de far de la raó sempre n’hi ha hagut i n’hi haurà. Ets graciós, encara que, certament, la deriva “caricatura d’un mateix” t’està fent esperèntic.


 25. 65 comentaris!!!!(i ara 66!!!!) Ets un cabrón.

  ABC 10-7-10:

  “el Estatuto ha sido reconducido interpretativamente a un estatuto autonómico común, con serias restricciones a cualquier veleidad soberanista.”

  “Es cierto que la sentencia sobre el Estatuto catalán que el Tribunal Constitucional dio ayer a conocer representa un golpe a la columna vertebral del texto original.”

  Estic citant el “ABC”, si et plau no ens parlis més d’un estatut que no ha estat gaire retallat, no t’ho creus ni tu.

  I això t’ho diu unque no ha anat (com molt be saps) a la mani…


  • Reconec que la sentència al pormenor resulta, retòricament, bastant més espanyolista del que es podia preveure en un primer moment. Es podrien haver estalviat unes quantes frases q semblaven fetes per provocar.

   Però també es cer que, tal com vaig pronosticar, Montilla ha hagut de marxar pq les hordes violentes de convergents ultres el volien apallissar!

   http://www.elpais.com/articulo/espana/Montilla/escapa/intento/agresion/elpepunac/20100711elpepinac_2/Tes#


   • Desenes de persones (com a molt 100) són representatives d’una marxa multitudinària?

    Has fet el ridícul! Mentre Catalunya es reivindica al carrer (perquè l’independència no és quelcom aïllat, és una eina pel progrés social, per autogestionar-nos millor, augmentar el bennestar o fins i tot canviar de model econòmic – a l’EI i les seues propostes em remeto) avui s’hi sortirà pel puto futbol.

    El gafapastisme carrincló pot veure’s intel·lectualoide-osasi entre les masses, peró està buit. Ho sento per a tu.


    • Ho sento per a tu, estàs anant força per darrera del clam de la societat. Un unionista reaccionari (redundància necessària), vaja.


     • 1+1=2.Nacionalisme es igual a fronteres, a culpes i a enemics. Verí de masses. Que una part del poble aixequi un clam no vol dir que aquest sigui just o beneficiós. El nazisme era un clam a l`Alemanya del 1933. El nacionalisme necessita enemics per justificar.se. Lo de la autogestiò es l`escusa actual, demà n`hi haurà una altra, l`´unic que no s`abandona, ni per dretes ni per “esquerres” quan el nacionalisme es al mig, son els mites ni els herois. Els “herois” assenyalen el camí i els enemics històrics, que sempre son d`altres pobles veïns.

      M`importa un bè negre si Catalunya es manifesta per aquesta xuminada nacionalista i barretinista. No em tallo en dir el que en penso, i de vegades penso que per molta gent que sostingui una idea, això no vol dir que tinguin raó.


 26. Bé, ja ha passat tot.

  Diuen les cròniques que el crit més repetit a la mani va ser “Independència”. Això em confirma el que ja sabia: que els independentistes són els que criden més.

  En tot cas, és previst que d’aquí a uns mesos, cap a finals d’octubre, la nació decidirà. Entre tres i quatre milions de persones, que es podran comptar amb exactitud, es manifestaran als col·legis electorals, i seran decisives.

  Llavors veurem en què queden els crits de dissabte.


 27. Treus polèmica de qualsevol cosa. Ets un crack, Arqueòleg. Salutacions.


 28. […] nosaltres decidim” dejó en algunos un regusto amargo. He de estar de acuerdo ahora con el Arqueòleg Glamurós: aquello fue una reunión de tribeños exaltados. Para decir alto y claro obviedades, ¿era […]


  • exaltados?? jo no se on vas veure tu la exaltació… si hi havia families que eren avis,pares, mares, fills i nets pacificament caminant.. per 4 energumens ja parlem de tribeños exaltados? perfavoor!


   • Ho diu una persona que, suposadament, hi va assistir… jo com no hi era no ho sé!


 29. […] molt més del que mai ha aconseguit el nacionalisme basc. Això per no parlar de la multitudinària desfilada filo-convergent en que es va convertir la manifestació del 10J, amb connats de magnicidi contra Montilla […]


 30. […] 7 July 2010. Perquè no assistiré a la Desfilada Convergent « Reflexions d’un arqueòle… […]


 31. […] al 1936 i l’empresonament de tot el Govern autònom. Montilla va encapçalar recentment la desfilada folklòrica més multitudinària de la història de reivindicació independentista, en front a les retallades de l’Estatut, sent agredit per […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: