h1

TOP: Reaccions inchoerents a la sentència de l’Estatut

Juny 30, 2010

Imagineu que jugueu un partit de futbol i guanyeu 19 a 1. Aniríeu a celebrar-ho o muntaríeu una manifestació en contra de l’àrbitre i les regles de joc?  Doncs bé, en el regne de la paradoxa, anomenat Catalunya, on la demència irracional ens ha posseït de forma col·lectiva, aquestes coses passen!

Jo pensava que davant una resolució tan favorable per als nostres interessos, pels quals ha batallat 4 anys el sector progressista del tribunal contra vent i marea, atorgarien la Creu de Sant Jordi a Maria Emilia Casas… però no ha estat ben bé així! En temps electorals el rol de victimista ploramiques cotitza a l’alça

A continuació una llista de quines han estat els reaccions més contradictòries amb la trajectòria ideològica de cada partit:

Nº 1-Partit Popular (PP)

Després de recollir 4.000.000 de signatures contra l’Estatut, votar en contra al Parlament i Congrés, recórrer la sentència al tribunal, dir que s’aproximava l’Apocalipsi, la ruptura d’Espanya, la fi de la democràcia , que es legalitzava la poligàmia, que era aberrant, comparar-lo amb la Constitució de Corea del Nord, afirmar que ens abocava a un conflicte balcànic... ara els hi sembla perfecte la sentència que avala pràcticament tot el text, excepte quatre detalls matisats. Doncs haver-ho dit !! Si era per aquestes quatre bajanades es podria haver pactat de bon començament, el text s’hauria aprovat per unanimitat i tan feliços tots!

Nº2- Convergència i unió (CIU)

Clamen contra la Constitució que va redactar Miquel Roca i per la qual van demanar el vot a favor; en comptes de fer una manifestació, que l’expulsin del partit! S’estiren dels cabells per les mel·líflues retalladetes del Tribunal, quan ells es varen carregar una part molt més àmplia del text, a condició que Zapatero els tornés la Generalitat. No està malament no?

Nº3- Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

Els màxims defensors del text estatutari, resulta que en el seu dia hi van votar en contra. Si volen la independència, que presentin una proposta de Constitució, no d’Estatut! Igual resulta que es troben amb el 19% de mitjana de vot als referèndum de fireta…

Nº4.- Partit Socialista de Catalunya (PSC)

Com es pot dir en el mateix discurs que la sentència és un èxit, que deslegitima al PP, que els quatre detallets es podran negociar per una altre banda…. i al mateix temps ser el primer president de la Generalitat de tota la Història que convoca una manifestació en contra de l’ordenament jurídic vigent? Acte en el que, òbviament, no hi haurà cap votant del PSC, sinó que serà un aquelarre de Boixos Nois i convergents exaltats, del qual tindrà dificultats per sortir-ne amb vida.

Nº5- Iniciativa per Catalunya Verds (ICV)

Entenc que Rafael Ribó pugui estar enfadat, doncs és l’únic ciutadà de tota Catalunya que es veurà afectat per la retalladeta al veure com les seves competències deixaran de ser exclusives per ser compartides. En quant a la seva reacció, demanar la repetició del referèndum, no està del tot malament si no fos perquè no hi ha cap alternativa: que fem si surt el “NO”? Tornem al text del 1978? Ens suïcidem col·lectivament? ICV hauria de recordar que el discurs victimista nacionalista no l’afavoreix en absolut i que la única forma de guanyar vots es centrar el debat polític en temes reals i objectius, no en futileses folklòriques

25 comentaris

 1. Vas una mica malament de matemàtiques, has sentit a parlar de les 23 “REINTERPRETACIONS”?, saps que afecten a tota la part econòmica de l’estatut?, et pots imaginar que vol dir “reinterpretar”?.

  Jo “reinterpretaré” el teu post: “El meu amic glamboy, és un independentista radical i odia a mort a María Emília Casas. Tothom a manifestar-se i a cremar-ho tot”.

  Això és “reinterpretar”.

  Salut amic!!


  • Son aspectes tècnics de caire jurídic! Et recordo que el finançament va quedar froa del text estatutàri i que el va pactar Castells en una nova llei.
   Millor que quedi tot ben clar i legal, que no que sigui inaplicable a la pràctica.


   • Encara que costi de creure, en aquest tema no soc gens radical, però no comparteixo la teva visió optimista sobre l’estatut. Si no ens miréssim tant el melic, veuriem que en diuen fora:

    “Els principals diaris francesos de paper han tractat aquest dimecres la polèmica sobre la sentència del Constitucional després del nul ressò de dimarts a la premsa internacional. La interpretació predominant és que s’ha “censurat” l’Estatut -al contrari de la premsa espanyola que entén que el TC l’ha avalat – i fins i tot Liberation titula que “els jutges de Madrid neguen la nació catalana”. Le Figaro, per la seva banda, considera que el Constitucional ha posat als límits a la descentralització de l’estat.”


 2. A la mani del 10 de juny ja veig als de convergais i als de la sectorial GLBT de ERC tots disfressats de pubilla i fent de “plañidera” i clamant per la venjança catalana a ritme de “I will survive” de Gloria Gaynor!!!


 3. Molt bona la metàfora futbolística, però t’equivoques de metàfora. La correcta és la següent: Surts de casa i t’atropella un cotxe amb un conductor borratxo, l’ambulància et porta al metge que dona la casualitat que és el mateix que t’ha atropellat. El metge et diu, noi, la cosa està molt malament, t’hem de tallar les dues cames i extirpar mig cervell, a més a més no tinc clar si caldria tallar els braços, extreure mig fetge, un pulmó i un testicle. Passen quatre anys i tu esperant al llit de l’hospital. El metge ha envellit, ha perdut facultats, està mig mort, i això sí, impune per l’atropellament. Finalment arriba a una conclusió i resulta que només cal que et tallin dues cames i un braç. Collonut, no? Tu sortiries content i feliç i clamaries als quatre vents, gràcies atropellador! gràcies metges! gràcies ambulància! Que content que estic de tenir un braç!

  Vens a la mani?


 4. Osti Arqueòleg, insisteixes tant una vegada i una altra en les mateixes fal·làcies que se’m treuen les ganes de trollejar. Potser demà amb un nou dia m’animo.


 5. Els fonaments jurídics d’aquesta retallada ni els coneixem ni, ara per ara, podem establir-ne l’abast. Haurem d’esperar.

  Però podem esperar res de bo de la dreta cavernària i del jacobinisme del PSOE?

  Ha quedat clar que Espanya és Una e Indivisible, que no hi ha lloc per cap espurna de federalisme. I llavors on quedem els que ens sentim més catalans que espanyols? I els que només se senten catalans?

  Ara toca als érem nens al 75 de tornar a ocupar els carrers i expressar-nos: l’Estat ja ho ha fet (i reblarà el clau amb els fonaments jurídics que ens falten per llegir).

  Jo sóc del filo-PSC i seré al carrer el dia 10 de Juliol. I espero trobar-me amb molta gent, tots re-agrupats fent front a la agressió.

  Salutacions!


  • Ves que no hagis de fer front a l’agressió d’una altres reagrupats que jo em se i que consideren als votants socialistes com a colonitzadors, xarnegos i unionistes.


 6. encara m’estic recuperant de l’ensurt…el Romeva guapo,has dit????? ufffffffffff


  • Jo el trobo molt atractiu i més tenint en compte l’índex de bellesa masculina que abunda a la política (Anasagasti…)


   • hahaha perquè no puc,pero si pogués….et diria un nom que ni tu em diries que no,tot i ser d’un altre signe politic.el que et dic,t’agradaria,creu-me


 7. Arqueòleg, que quatre individus manipulin el que el poble va escollir és denunciable.

  REferent a convocar referèndums i perdre’ls: no pasa res. És el cas del Quebec. Estic segur que hi ha molta gent que vol poder votar i que votaria a favor de seguir a Espanya. Però al menys que ens deixin dir la nostra! I si al final surt que no, segurament Espanya estarà més “predisposada” a oferir-nos un tracte més còmode i acceptable per tal que ens quedem.
  O és que potser el Quebec, després de dos referèndums en que van decidir seguir al Canadà, està a dia d’avui en pitjor posició?
  Al menys allà hi ha una veritable democràcia, on el poble pot triar, i no hi ha por!


 8. buffffff! uoooooaaaaiiiiiii! quin avorrimeeeeennnntttt 😉 de tant en tant podries deixar de ser TAN doctrinari. Al final els marxistes us acabeu fent soporífers rei 🙂 Au va! et convido a gintònics i ens deixem de punyetes! 🙂


  • Wooow!Has de saber que el gintònic, juntament amb el daiquiri de mango i el cosmopòlitan és la meva beguda favorita!


   • ho veus ànima de càntir! si és que el que no arregli un gin-tònic! hauria d’estar imposat per llei, fins i tot seria bo que els pediatres aconsellessin biberons de gin-tònics als nens més rebels 🙂


 9. arqueòleg, potser t’interessi això…
  http://www.elmundo.es/elmundo/2010/07/02/cultura/1278058193.html


  • Coneixia el tema! Una demostració més de que la homofòbia és un invent judeocristià i que totes les societats anteriors a la imposició del cristianisme tenien diversos models de família perfectament acceptats.


 10. Arqueòleg, aquí tens uns altres que també estan molt contents amb la sentència, son els amics del PP:

  “Esta semana, el Tribunal Constitucional nos ha dado la razón al modificar 15 artículos y cuestionar otros 35 del Estatuto catalán. Un sólo artículo inconstitucional ya hubiera justificado el recurso del PP, pero han sido 50 los artículos afectados.”

  Que en penses?


  • Com ja he dit al punt Nº1 del TOP, el PP s’emporta la palma de la incoherència. Si estan tan contents amb el 95% de l’estatut, pq van recollir 4.000.000 de signatures en contra?


   • El PP està content perquè queden esquinçades llengua, economia i simbologia. Jo no aniré a la mani, però d’aquí a que em venguin motos hi ha un bon tros. Aquí tens més opinions internacionals que trobo encertades:

    L’organització no governamental internacional que promou la protecció de la diversitat lingüística, Linguapax, ha dit que la societat catalana és “víctima d’una agressió provocada artificialment i que dificultarà una convivència lingüística que fins ara era una referència exemplar a nivell internacional. L’Estat espanyol passa a formar part, amb aquesta retallada estatutària, del grup d’estats “que mantenen una jerarquia entre les llengües i accepten els processos de substitució lingüística a favor de les llengües més protegides””.


 11. Cheerliderisme opiniòleg, quan la mediocritat vol quedar patèticament (i sense èxit) per damunt… quin avorriment.

  Creure’s que l’Estatut ha estat salvar “quasi íntegrament” és ser ben miop, o confondre qualitat amb quantitat (a la sentència em remeto, alguns ens l’hem llegit i no anem maquillant la ignorància a crits i incoherències, les línies mestres de l’Estatut estan tocades o subjectes a “reinterpretació”). Després de quatre anys de llastimosa processó la humiliació col·lectiva és més descarnada que mai.

  Queda força clar que no hi cabem a Espanya, i això encara que ho pensin molts només ho han dit clarament els d’ESQUERRA Republicana de Catalunya (ui, que no són de la malvada dreta, au, lliurepensador, a fer-los-hi cas!).

  Ah, obvietat necessària per a imams ideològics, la independència no és incompatible amb lluitar per la justícia i drets socials, encara que et trempi pensar el contrari. De fet en pot ser una millor garantia.

  Per cert, què hi ha de dolent en un referèndum d’autodeterminació per saber què vol el poble català? Envers l’idealisme essencialista de “la unidad indivisible de la patria” (davant el qual calles com mut), civisme i voluntat popular, puntals del nacionalisme català: el ben democràtic dret a l’autodeterminació.

  De fet des d’ICV-EUA s’hi està explícitament d’acord. El teu estimat Romeva ja ha vist que l’Espanya federal és una quimera. I enfront la submissió a interessos aliens, amb valentia i seny, s’opta per la majoria d’edat política col·letiva.

  I que a molta gent li interessi més “la coja” que la seva sobirania, el marge d’actuació dels seus polítics (autogovern)o els drets sociolabors no invalida res (una cosa no treu l’altra, visca la alienació massiva).

  La nostra sentència, la independència!


  • * I que a molta gent li interessi més “la coja” (La Roja, selecció espanyola) […] o els drets socio-laborals) […] l’alienació massiva).

   Hi ha més errates però em fot força mandra, no val massa la pena.

   Dels teus dogmes no te’n treu ni Déu (però almenys compleix-los i recolza la tesi que no hi cabem dins d’Espanya, només ho defensa l’Esquerra materialista històrica que es cenyeix als fets, concretament a una sentència jurídica que acota la descentralització de l’Estat, de forma MOLT insuficient per a moltíssims catalans).

   Danke schön!


 12. Aquí si que no hi estic d’acord amb tu. M’explico:

  – El TC ha retallat allò que el PP volia veure retallat, deixant només algunes coses inesperadament tocades com a caramelets amb els que conformar-se. D’acord que els articles retallats no són pas tants, però les reinterpretacions són brutals. De fet, en Joan Herrera ja va deixar bastant clar a l’Àgora que amb les retallades/reinterpretacions en tema lingüístic a les escoles, on s’ha deixat oberta la porta cap a un model estrictament bilingüe a les escoles (o un o l’altre) ens duu a la judicialització de l’ensenyament. Els pares peperos que cerquen la fama a Intereconomia i demés ja deuen estar preparant les seves demandes…

  – En contra del que et sembla, tant les reaccions del PP com la del PSOE són perfectament comprensibles i racionals, per fi s’han tret un mort de sobre que els hi començava a pesar massa. Als peperos perquè tot això va sortir de la línia dura, i apropant-se eleccions a Catalunya, els hi toca moderar-se de nou. I el PSOE igual, s’han tret un mort de sobre i ara ja poden tornar a vendre el conte de l’Espanya plural que va cap al federalisme i a dir que ells i el PSC són un de sol i s’entenen de meravella.

  – Amb CiU estic d’acord en què clamen al cel i van ser ells qui van retallar el que va sortir del Parlament per tal de fer-se la foto amb ZP que calmés les ansies presidencialistes del bo d’en Mas. Ara, pel fet d’haver redactat la Constitució no els hi recriminaria res, ja que s’han adonat (i així ho diuen de fa un temps), que la via constitucional està exhaurida. La Constitució no es pot canviar per al poble català, però es canviarà per una sola família (la reial). Temps al temps…

  La resta els he trobat més en la seva línia que no pas aquests altres…Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: