h1

Celibat i abús de menors.

Abril 1, 2010

Son els sacerdots catòlics violadors per naturalesa? Existeix algun estrany efecte secundari de la hòstia sagrada que impulsi als capellans a introduir la seva polla a la boca del primer infant desvalgut que se’ls creua pel camí?

Veient les noticies dels darrers dies hom podria arribar a aquesta conclusió, ja que tots els diferents escàndols de pederàstia sempre incideixen sobre els membres de la mateixa secta… i mira que n’hi han! Es que potser els púbers aprenents del budisme, l’ islam o el judaisme es fan els estrets quan els imams o els rabins intenten abusar d’ells?

No! Es evident que la veritable raó d’aquest escàndol recau en el fet que l’Església Catòlica SA segueix practicant la obsoleta rèmora del celibat, una pràctica que es va plantejar per primer cop al Concili d’Elvira (s.IV), peró té el seu veritable origen al s.IX quan Carlemany va idear aquesta forma d’impedir que els bens eclesiàstics es poguessin heretar entre els jerarques cristians, de manera que la noblesa feudal sempre tindria més poder econòmic, al poder concentrar terrenys en mans d’un hereu, a través del matrimoni. Aquesta reforma es va consagrar posteriorment l’any 1123 al Concili de Letrán; no existeix cap referència bíblica que en faci un esment directe i sabem pels evangelis apòcrifs que Jesucrist no va ser precisament cèlibe.

Al cristianisme ortodox el celibat és opcional i les diferents esglésies luteranes i protestants es van desfer d’aquest precepte ja fa més de cinc segles, peró els catòlics, aliens a cap intent de racionalitzar o qüestionar la seva dogmàtica visió idealista i deformada de la realitat, permeten aquesta pràctica antinatural, mentre es manifesten en contra de que els homosexuals puguem formar una família legal i tapen amb un estrepitós silenci tots els nombrosos escàndols d’abús a menors, que ja esquitxen al mateix Papa.

Ja sabem per Freud que la sexualitat és una causa determinant del comportament humà i que la repressió, conscient o inconscient, d’aquesta pràctica pot donar lloc a múltiples trastorns mentals, de la mateixa forma que si ens neguéssim a respirar ens ofegaríem. La evidència empírica i científica ens evdiencia, doncs, la relació directe entre ambdós conceptes: a més celibat, més abusadors.

A la antiga Grècia la pedofília homosexual era acceptada socialment, peró mai s’exercia mitjançant una violació no consentida, sinó com una pràctica dins dins ensenyament de la sexualitat humana. Petita diferència en la qual radica el fet que al menor li pugui generar un trauma psicològic de per vida, o no.

En fi! Quan vingui el Papa a beneir la Sagrada Família… aparteu les criatures!

Anuncis

22 comentaris

 1. És interessant això de Carlemany! Estic d’acord clarament en que el celibat és una opció ben poc sana, però m’estalviaria de caure en demagògies perquè hi han altres religions els sacerdots de les quals també el practiquen i on segurament també es donen aquestes situacions però, per desgràcia succeeixen en indrets que no tenen mitjans de comunicació amb força suficient com per donar-ho a conèixer. La pedofilia no és endèmica dels capellans, sinó dels cèlibes. No caiguis en la manca d’obertura mental que els adjudiques.


 2. I a més de tot el que has exposat, val a dir que l’església catòlica accepta la pederàstia dels seus membres amb una naturalitat que esgarrifa. L’església es fica en tots els saraus a dir la seva; contra l’avortament, contra l’ús del preservatiu, contra el divorci, en definitiva contra tot allò que no està permès en les sagrades escriptures. Mmmmm, deu ser que la pederàstia està permesa i jo no me’n he assabentat , d’altra manera no s’entén que hagin mantingut tan deshonest silenci davant les evidents acusacions de que han estat objecte.


 3. Però si no han fet res de dolent!!!, ells ja se’n han penedit i mitjançant la confessió Deu els ha perdonat.

  Molt bo el post, ja puc anar a dormir amb nous coneixements.


 4. L’actitud que estan mantenint en relació als abusos és fastigosa, menyspreable i plena de cinisme: “Amaguem-ho tot no fos cas que això ens foti el negoci”. No vull pensar els casos que deuen haver ocorregut al llarg de la història i que mai sortiran a la llum. I encara hi haurà qui l’aplaudeixi quan vingui a Catalunya? No els hi fa vergonya?!


 5. Completament d’acord, ara, ni l’església ni els grecs tenen “perdó” violar a un infant és horrible, sigui quin sigui el context, així ni uns són bons ni els altres tampoc, els infants no tenen perque patir això, m’has tocat la fibra…


  • Jo no he justificat la pedofília a la grècia clàssica (o com a mínim no volia que donés aquesta sensació), simplement remarcava la diferència entre el context de violació o no, que creia important assenyalar.


 6. Darrera de totes aquestes notícies queda un problema gravíssim: la complicitat de la jerarquia en amagar-ho. Perquè jo puc entendre que un cèlibe d’aquests es desequilibri i faci el que no s’ha de fer. Però si després compta amb el recolçament dels capos per amagar-ho… ¿no estaran promovent que més capellans es “desequilibrin”?
  Si els jerarques haguéssin reaccionat com cal, el nombre d’escàndols hagués estat ínfim, segurament. Però bé… aquesta és la forma de funcionar de les sectes, ja ssap.


 7. Almenys em queda la falsa esperança de creure que molts princeps i princeses han patit també abusos al llarg de la història… o almenys un mínim.

  Gràcies per la informació d’on prové això del celibat glam. Avui sóc un pel menys ignorant.


 8. Em fa sentir malament tot això. Quan tenia 16 anys vaig llegir el lliibre “la sexualidad del clero”. Tracta dels abusos de l’església a nens i nenes. Em vaig sentir malament perque l’abús de poder, la violència i l’agressió entre persones em fa sentir dolor a dintre meu.

  El modus operandi és que la llei és a fora de l’església i de fora del món.

  Hi ha cristians, monjes progresistes, etc que estan fent feines increíbles. El meu disgust no és cap a ells. El disgust és aquesta por que poden ficar a algunes persones perque fins que no pasen els anys no s’atreveixen a confesar aquest dany i aquest abús.

  On queda la confiança??? On queda l’esser humà?

  Em fa sentir bé que persones que semblen ara grans i ningú els ha senyalat ara siguin el centre. El mal no es pot evitar, l’únic que queda és que aquesta realitat surtí a la llum i no s’amagui.


 9. El que promou els abusos de tota mena és la impunitat i com diu en Ferran, qualsevol organització amb les tapaderes que ofereix l’església és un pol d’atracció per delinquents de tota mena.


 10. Mol bon post, Arqueòleg. Ben cert que les cotilles asfixien la carn i el greix si no poden rebentar-ne les costures. Doncs el mateix per a l’Església.

  La repressió dels instints no pot dur a res de bo. Amb quina credibilitat vol l’Església defensar la família si ella és el fre per a què molts capellans i monges en formin una. Com es pot parlar d’una cosa que es desconeix, per moltes confessions que n’escoltin?

  Aban de capellans, són humans, fills de Déu. I si el Totpoderós els ha dotat de polla, farien bé d’usar-la sense restriccions imposades. Una bona vida sexual dels capellans milloraria la seva fe i potser omplirien una mica més les esglésies amb dones i homes en edat de merèixer.

  Ara bé, una cosa és que l’Església permetés el casament dels seus membres i una altra cosa que desapareguessin els abusos a menors. Hi ha de tot a tot arreu.


 11. Jo insisteixo, no crec que tingui a veure amb el vot de celibat sinó amb el vot d’obediència: l’església és una organització tancada amb estructura jeràrquica dictatorial-feudal basada en la llei del silenci molt similar a la màfia italiana o russa, als homes de la guerra de Sierra Leona o Agfanistan o als cartels de la droga de Colòmbia o Ciudad Juarez. La perversió és en el secretisme i l’autoritarisme i la falta de transparència cap al món civil. Al cap i a la fi institucions amb lleis del silenci similars, separades de la llei civil com l’exèrcit, també es donen moltíssims casos de violacions i abusos. L’única diferència és que els militars no treballen amb nens. Però cada any hi ha moltíssims casos de violacions i abusos, només cal recordar el que van fer els soldats americans a Abu Graib. El problema és el secret i la consegüent impunitat.

  Ho sento no sóc freudià, renunciar al sexe és tan neurotitzant com ho és qualsevol altra mena de mortificació absurda, arbitrària i sense fomaments científics ni racionals (és comparable a no sortir de casa o a no menjar determinats aliments, a fer dejú o a no mostrar certes parts del cos quan surts del carrer o a fer-se sagnats periòdics com estava de moda el segle XIX). En definitiva, el celibat és una renúncia absurda i inútil que produeix un patiment absurd, però no veig que et porti a violar nens, no més que portar cilici o seguir el dejú del ramadà.

  En tot cas totes les religions són una font perniciosa de normes absurdes, mortificants i alienants.


  • Si aixó fos així Rafa, no existiria cap relació estadística significativa entre pederastia i catolocisme: els casos d’abús de menors es donarien igual a totes les religions, o es que potser els ortodoxos, evangelistes o islàmics no son organitzacions tancades???

   Quan el 100% de casos es relacionen amb un factor (celibat, exclusiu del catolicisme) es pot dir que existeix una relació estadística positiva. I aixó, de veritat que si, es científic.


   • Està clar que el celibat és a l’arrel del problema i això mateix ho reconeixen fins i tot teòlegs com Hans Kung. I és evident que en altres confessions cristianes (luterans, calvinistes, anglicans) els casos que s’han donat han estat inferiors. Però tampoc sembla que siguin significatius entre els ortodoxos, que també tenen la regla del celibat.
    Per això segueixo dient que les “pràctiques de camuflatge” (Hans Kung dixit) de la jerarquia han estat la pedra de toc del problema.
    Cada organització social és molt lliure d’imposar-se les normes de funcionament que li semblin correctes (com el celibat), però ha de tenir la responsabilitat d’afrontar les seves conseqüencies amb rigor.


   • Doncs estic convençut que els clergues ortodoxos i islàmics són igual d’abusadors, la diferència és que els mitjans de comunicació són més transparents a Irlanda que a Rússia o Aràbia, no et sembla?

    A més, aquests passos havien passat de sempre i ara les victimes, en societats democràtiques, on hi ha garanties judicials i es respecten els drets humans, s’atreveixen a denunciar.

    No crec jo que les víctimes de la pederàstia a Iran s’atreveixin a denunciar, per por no només a les autoritats sinó a l’ostracisme social. Igual que a Espanya als anys 40 ningu s’atrevia a denunciar i ara sí es denuncia.

    En definitiva, les lleis i l’entorn social fan que les víctimes denunciin o es callin. Cal recordar que els abusadors tenen gran prestigi social en aquests casos i la víctima tenia totes les de perdre si denunciava.

    Si avui es denuncia és per l’avenç de la democràcia!


    • Com t’expliques que hi hagi més abusos a Irlanda que a països catòlics del tercer món com per exemple Guatemala?

     Doncs per què a Irlanda hi ha unes llibertats democràtiques reals, no només nominals, que ofereixen garanties a les víctimes que cerquen justícia i una societat que es comença a posar de la banda de les víctimes i no de la banda dels violadors de nens.

     És un tema sociològic i de funcionament del sistema judicial, fonamentalment.


     • La religió luterana, per exemple, està molt fiscalitzada per l’estat i la societat en general als països del nord d’europa, i, per tant, és més difícil que es donin abusos. Això explicaria el diferencial d’abusos entre l’anglicanisme a Gran Bretanya i el catolicisme a Irlanda, molt més que no pas el tema del celibat.

      Per contra, en religions com els mormons o els baptistes a Estats Units, que no tenen celibat però no estan gens fiscalitzades per l’estat, no veig jo que es donin menys abusos que en la catòlica: tenen el mateix grau de secretisme.

      En definitiva, les societats secretes que tracten amb nens són un cau de pederastes hi hagi o no celibat. I si la societat és conservadora i hi ha poques garanties judicials, les víctimes callaran.


    • Bé… a Grècia també son ortodoxos. Però raó no te’n falta. En definitiva si la organització religiosa camufla els fets i la societat no posa mecanismes de defensa, els fets es seguiran repetint.
     Em sembla que venim a dir el mateix, oi?


 12. Un matís: com ja he dit al post a l’esglesia ortodoxa el Celibat és opcional, excepte en el cas dels bisbes!

  Vaig estar buscant per Internet i l’únic cas de celibat exclusiu que vaig trobar, a part del catòlic, va ser en religions de l’antiguitat ja desaparegudes!

  Val Rafa, deixem Russia i Arabia Saudí de banda: com t’expliques que als EUA tan sols s’hagin donat casos de pederàstia al catolicisme, tenint en compte que es una confessió minoritaria??? Tenen els americans una llibertat de premsa només pels catòlics?I a Anglaterra??


 13. Primer de tot cal separar un delicte d’altre, l’església catòlica no ha comés delicte de pederàstia, si ho han fet un nombre, preocupant, dels seus membres, el delicte comés per l’església és el d’obstrucció a la justícia.

  En d’altres esglésies cristianes, i centres educatius també, hi ha hagut casos de pederàstia però al no tenir una organització capaç d’amagar els delictes i de coaccionar les víctimes els delinqüents han estat capturats i processats al moment que tocava.

  Que el celibat porti a la pederàstia o no és un problema intern de l’església i ja s’ho faran, el que no poden fer és el que han fet fins ara, amagar-ho.

  La prova és el gimnàs tancat ara fa poc, on el pederasta principal era una dona per cert, no hi havia ningú que pogués fer força per altres bandes i per això han caigut, si s’hagués tractat d’un col·legi catòlic la cosa hauria estat més difícil, desaparició dels culpables a “misiones” i “recomanacions” a les víctimes.

  També estic d’acord amb en Rafel, l’obediència deguda, continguda a totes les religions, és més important que no pas el celibat que per cert implicaria no tenir cap tipus de relació sexual (ni amb dones, ni amb homes, ni amb nens, ni amb animals, ni amb un mateix.)


 14. […] dels escàndols en cascada d’abusos a menors estant fent la Pasqua al Vaticà. Recomano aquest post de l’Arqueòleg Glamurós al respecte. El que vivim en la infantesa ens condiciona la resta de la nostra vida i els […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: