h1

TV3 vs TELEMADRID

Març 28, 2010

Qui es la malfollada?

Queixar-se a Catalunya és un esport olímpic que es practica per vici, sense complexos i amb total desmesura.

Darrerament hem vist com la Televisió pública catalana rebia viscerals atacs per part de la nostre classe política: El PSC acusant Terribes de malfollada, per la seva duresa entrevistant Montilla, o un membre de l’alà més ultra de CIU atacant sense pietat Rosa Marqueta, cap d’informatius, ja que segons ell obeeix cegament al PSC. Afortunadament tots dos han dimitit ja.

Tot i les sèries horribles i avorridíssimes, TV3 ha aconseguit superar la temptació nacionalista d’esdevenir un òrgan de propaganda folklòrica plena de sardanes, rock català, balls de bastons i concursos de Pubilles. A Catalunya tenim una Televisió pública amb tanta qualitat i tan independent políticament que és capaç de cabrejar a parts iguals al Govern i a la oposició. Quina diferència amb Tele Madrid! Us imagineu a la cadena madrilenya posant contra les cordes a Esperanza Aguirre?

I, la veritat es que la presentadora estrella Curry Valenzuela, que va inaugurar la meva secció de la Llista Negra, no es que faci cara de malfollada, és que per la seva expressió facial diria que aquest cardo ha tingut menys orgasmes que jo viatges a la Lluna. Tot i que, incomprensiblement va quedar primera en una votació sobre qui era la presentadora més sexy de la televisió actual. Hi ha d’haver depravacions per a tots els gustos.

Jo sempre he defensat que mantenir una Televisió pública deficitaria es força innecessari a la era d’Internet peró, ja que la tenim, millor poder gaudir de l’excel·lent periodisme de qualitat de 30 minuts, per exemple, que no de la barroera manipulació d’ultradreta de Tele Madrid, on cada jornada televisiva és un nou atac a la intel·ligència.

Una petit tast de les perles de la cadena madrilenya (font: Salvemos Telemadrid):

-Va incitar al odi nacionalista interterritorial boicotejant el cava català
-Ha tingut constants vagues de treballadors, que denuncien contractacions a dit, contractes multimilionaris a alguns presentadors i acomiadaments improcedents als díscols.
-Va comparar les manifestacions sindicals contra l’endarreriment de la jubilació amb les de suport a Franco.
-Ha emés diversos reportatges negant el canvi climàtic, de nula qualitat científica, en contra del criteri acadèmic acceptat de forma quasi unànime.
-Ha expulsat en directe col·laboradors que han tingut la temeritat de criticar els plantejaments de l’ala dura del PP
-Ha difós documentals conspiranoics acusant al PSOE d’estar al darrere del 11M i vetant la presència de Pilar Manjon, víctima del 11M, que nega l’autoria d’ETA
-Fa bombo i plateret 24h al dia de la Condesa Doña E$pe i censuren qualsevol imatge de protesta en contra de la lideresa.
-Van acusar falsament al Gran Wyoming d’una agressió a Herman Tersch quan aquest estava de putes, perquè La Sexta se n’havia rigut el dia abants.
-Ha estat condemnada per manipulació als jutjats en cinc cocasions.
-Els seus presentadors estrella reben lots de nadal directament de la seu del PP.

I tot això pagat amb els impostos de tots els madrilenys (inclòs el 48% que voten PSOE i IU). I nosaltres encara tenim la barra de queixar-nos!

30 comentaris

 1. Lo de TeleMadrid hauria de ser delicte, estem parlant de diners públics, una cosa sagrada. I respecte els insults a la Terribes també son indignes, es pot criticar i argumentar el que es vulgui, però l’insult sobra.

  Avui hi ha una llum al fons del túnel, tot i que serà menyspreada i silenciada, hi ha una bona notícia a Madrid, la manifestació “La cultura no es tortura”. No tots son Curris i Espes…

  http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20100328/53899142975/mas-de-mil-personas-se-manifiestan-en-madrid-contra-las-corridas-de-toros-bajo-el-lema-la-tortura-no.html


 2. Totalment d’acord, però en això es diferencia, afortunadament i esperem que continuï així, de la resta de l’estat.

  La Terribas ja va rebre quan va entrevistar Rajoy tot i que llavors van catalogar l’acte com a “encerrona nacionalista” tampoc els hi és plat de gust el Polonia que ja va tenir la seva versió a la pública espanyola dins el programa “las cerezas” rebent al segon programa “l’ordre” d’eliminar aquella part de programa. De fet han de fer un pastitx anomenat “La Escobilla Nacional” fent servir famosets per evitar la caiguda per defenestració.


 3. Jo és que si una tele no critica el govern respectiu no la veig creïble!

  Telemadrid es pura telescombraria i agit prop a favor d’Esperanza Aguirre, però has de reconèixer que TVE també és “la voz de su amo” (abans amb el PP i ara amb el PSOE, tot i que s’ha de reconèixer que els segons ho fan amb més subtilitat).


 4. I el famós “ciudadanos de segunda”? Aquí no se’n va emetre la resposta per no rebaixar-se al seu nivell, però ells ja havien tirat la primera pedra. Si ens dediquéssim a fer el mateix ja haurien enviat els tancs…


 5. Estic d’acord sort que tv3 no és telemadrid, però que podria millor algunes coses, està clar, perquè sempre es parla el català de Barcelona. Que no existeix altres dialectes? I a part de Barcelona i l’àrea metropolitana hi ha més Catalunya.

  Per cert, el que va criticar la Terribas del psc, no ha dimitit de tots els càrrecs, encara continua sent president dels taxis.


 6. No puc afegir res que millori el teu post tan encertat. Una televisió pública ha d’estar al servi de la societat i no dels interessos del que mana en cada moment.
  Se’ns critica molt però si vénen de gent que no sap veure’s la biga a l’ull, les crítiques se’m converteixen en elogis; no ofèn qui vol sinó qui pot


 7. Arqueòleg: impecable l’article però…creus que és necessària aquesta frase:”per la seva expressió facial diria que aquest cardo ha tingut menys orgasmes que jo viatges a la Lluna”.
  Veure la realitat des del nostre mapa no implica, des de la meva òptica, entrar en aspectes personals de l’ésser humà. Curiosament la Terribes no ho fa mai.
  Una abraçada


  • Gràcies per comentar Berta! Lo meu amb Lady Valenzuela és quelcom personal! Em treu completament fora de les meves caselles!


 8. Estic completament d’acord amb tu. El tema de Telemadrid és terrorisme informatiu. Aquí no s’acostuma a intentar fer mal als de fora. Aquesta és la gran diferència. Una abraçada.


 9. Només un apunt. Això de “Malfollada” tant per part de Terribes com de Curri (que me cau torta), no és una mica masclista? Diríem el mateix d’un home? Crec que no…

  Per la resta, Terribes m’agrada entrevistant perqè té els nassos de demanar el que els altres periodistes no s’atreveixen a preguntar (en el fons la majoria posen a parir per darrera però a la cara de l’entrevistat no tenen valor de fer-ho). I tv3, baix el meu punt de vista, és millorable com ho són totes les cadenes però, comparada amb altres, és molt digna. Repetesc, baix el meu punt de vista 🙂


  • Jo també dic el mateix sobre homes (de totes les orientacions sexuals) i amb l’adjectiu en femení:

   Un exemple: Aznar és una malfollada.

   Clar que jo sóc molt queer…


   • Completament d’acord en dir malfollada als tios!A Urdaci, Carretero i Mayor Oreja els hi cal amb urgència un bon falus entre les cames!


 10. I el comentari sobre Canal 9 per a quan??


  • Això! Això!


 11. Hosti doncs jo la vaig votar com la més sexy en plan de guassa!! juajua veig que molts van fer el mateix


 12. Telemadrid (i Canal 9) que són Ens gestionats per la dreta deixen molt que desitjar, tenint en compte que són de titularitat pública no té perdó el fet que escampin odi entre tots els que habitem en aquesta merda anomenada “Espanya”, d’altre banda es podria dir que la oposició té certa co-responsabilitat en aquestes teles ja que segur que també estan en els òrgans que la gestionen i la seva funció fiscalitzadora dels continguts sembla que no la fan prou bé, no?
  Centrant-me en TV3 diré que desde que la manen els sociates s’ha convertit en una televisió sense visió catalana, els informatius fan fàstic, i veig premsa groga i sobretot una concepció espanyola i espanyolitzadora de la realitat que espanta. (per a més informació anar al blog del Joan Ferran, “l’ anticrosta”)
  A més el sectarisme que ja va començar amb el 1º tripartit ha fet molt de mal, recordo perfectament la purga que els socialistes van fer de cop a TV3(Bon dia Catalunya,La Nit al dia,…) i Radio Catalunya (Postres de músic, Basses,etc)
  Finalment només volia recordar que per una televisió se suposa que el mitjà per transmetre de forma rigurosa la informació és bàsic no? doncs sembla que per TV3 això ja no és important i els castellanismes o directament el castellà en alguns programes és aclaparador i que CONSCIENTMENT ajuden a ampliar els problemes de disglòsia dels catalans.
  Resumint, els socialistes ens espanyolitzen mentalment i lingüísticament.

  Tot i així TV3 té alguns programes de qualitat, com ara singulars, banda ampla, valor afegit…


  • Vaja, que tu voldries que TV3 fos Telemadrid en català i que passés per sobre de la meitat de la població progressista i no-folclórica!


   • Arqueòleg sembla que et rellisca una mica la neurona no?

    Del que he escrit no s’en desprèn res del la conclusió que has escrit…

    TV3 de qualitat, pública, en català i amb una visió Universal desde d’una prespectiva Catalana. (Cosmopolita “de debò” com diuen alguns) xD


 13. Totalment d’acord amb el teu post.Un plaer llegir-lo.


 14. Només un apunt, Roger, el PSC no ha acusat Terribes de malfollada. Un militant (i càrrec orgànic) del PSC va fer servir aquesta desafortunadíssima expressió (però que per mi no és masclista, jo la he feta servir parlant d’homes), de la que posteriorment es va retractar i va demanar públicament i privada disculpes. I altres companys han fet intervencions més (Figueras, Ferran) o menys (Iceta) crítiques, però dins una total correcció. I jo mateix (a títol personal, sense representar ningú) he escrit sobre ella en termes respectuosos. Té el seu estil, amb els seus avantatges i els seus inconvenients.

  D’altra banda, estic molt d’acord amb el fons del teu post. Si alguna cosa no és TV3 ara, és progovernamental, això no ho dubta ningú. Altra cosa és que manté, per mi, alguns tics que li sobren: per exemple, per justificar l’existència del corresponsal, de tant en tant ens deixen anar unes notícies (?) de la Catalunya Nord (altrament anomenada sud-est de França) que no interessen ningú. Però sembla que cal fer pancatalanisme, encara.


 15. Jo el que no puc suportar és el temps que dediquen parlant del Barça, que sembla com una mena de religió oficial. Fora la crosta barcelonista! Menys futbol i més cultura i temes socials!


  • Completament d’acord! Imagina’t com seria TV3 amb Laporta de president!! Seria GOL Tv!


 16. Esperanza todo lo puede. Per sort he vist poc telemadrid però encara al.lucino amb la barra que té doña Esperanza. Creec que o bé és de la sèrie V. O bé està feta del material de la caixa fosca dels avions. Recapitulant:
  -Diu el primer que li pasa pel cap.
  -Agredeix verbalment a membres del seu propi partir.
  -Te llenguatge populista
  -Sobreviu a un accident d’helicòpter i als terroristes a Bombay

  Aquesta dona te l’EGO pujadet i una eròtica del poder, que riase Pamela Anderson.


 17. Jo sempre m’he preguntat una cosa… no és denunciable això? Més que res perquè ells no dubten a denunciar a qui sigui quan els hi ve en gana (cas de Pepe Rubianes i Albert Om) encara que no en treguin res. Clar que veient la imparcialitat de la justícia espanyola potser millor no perdre el temps…


 18. Telemadrid és un insult a la intel·ligència, però això no és cap novetat.

  El que volia comentar és la teva frase “TV3 ha aconseguit superar la temptació nacionalista d’esdevenir un òrgan de propaganda folklòrica plena de sardanes, rock català, balls de bastons i concursos de Pubilles”. De fet, TV3 mai no ha hagut de superar aquesta temptació, perquè ja d’entrada va deixar clar que no hi cauria. Tu eres molt jove (de fet… havies nascut al 1983?); TV3 arribava al món quan TVE la dirigia un senyor de nom Calviño, nomenat, lògicament, pel PSOE de Felipe González. Ell, Calviño, volia una TV3 com la que tu vincules a la “temptació nacionalista”: sardanes, pubilles i companyia; la volia així perquè no s’imaginava una televisió pública “no espanyola” que li pugués fer la competència. La Generalitat d’aleshores va deixar clar que TV3 seria catalana, però no “antropològica”. Calviño es va fe fotre, i no va ser pas l’únic.


 19. Piccolo arqueologo… 😉


 20. “Ha emés diversos reportatges negant el canvi climàtic, de nula qualitat científica, en contra del criteri acadèmic acceptat de forma quasi unànime”

  Te voy a dar un buen consejo, a la hora de argumentar, o redactar opiniones, incluso, que te puede servir para bastantes facetas de la vida.

  INFORMARTE Y DOCUMENTARTE ANTES DE HABLAR.

  Si hubieras visto o al menos te hubieras informado del documentales o reportajes de telemadrid referentes al cambio climatico, sabrias que no estan contra el “cambio climatico”, de hecho, !!OPINAN QUE LA TIERRA SIEMPRE ESTA CAMBIANDO DE CLIMA!!!

  Lo que niegan o incluso ni siquiera niegan porque simplemente no le dan tanta importancia es la influencia del hombre en el cambio climatico, aunque lo correcto seria decir la influencia del co2 o de los llamados gases invernaderos, lo mas curioso es que algunos catedraticos que aparecen en los documentales de telemadrid, no niegan la influencia de los gases invernaderos simplemente opinan que al hombre incluso en su maximo apogeo indrustrial actual no lanzaria ni el 1% de los gases que hay en la atmosfera y por eso apenas en el clima se notaria.

  Se que algunas personas fomentan que el clima esta casi inmutado y que el 0,5 de subida que tenemos ahora es para alarmarse(ahora seria menos pues ha bajado las temperaturas media un 0,15). pero bueno.. solo hay que recordar que gracias al cambio climatico tuvimos el neolitico.

  Aunque quien sabe tal vez se debe a que el fuego de nuestros ancestro echaba demasiado c02 y por eso hubo un cambio climatico hace 10.000 años.. je je je je.


  • El cambio climàtico pleistoceno-holoceno, se produjo unnos 5 milenos antes del neolítico, por tanto nada tienen que ver. Entre medio tuvo lugar un periodo llamado “mesolítico”, en el que se seguia practicando la caza y la recolección.

   Tu no seràs miembro, por un casual, de la “Flat Earth society”? por que tus argumentos tienen la misma consitència!


 21. Tienes razon, el cambio climatico no influyo en nada, de hecho si cambio climaticos anteriores mucho mas bestias , no han influido por que iba a influir este.

  Ergo lo que dicen los documentales de telemadrid, de que el cambio climatico antropogenico, existiera.. entonces no seria importante 😀Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: