h1

QUE PENSIN ELS ALTRES!

Març 26, 2010

Pensar, es a dir, qüestionar els imperatius teòrics transmesos per la societat mitjançant la acadèmia i els mitjans de comunicació, ha esdevingut un acte marginal, sorprenent per la seva excepcionalitat i revolucionari per la seva infreqüència.

I per a que serveix pensar? Althusser ja va dir que tota aquella filosofia que no transformi la realitat material, no té cap mena d’utilitat social, mostrant-nos com tots els autors anteriors a Marx es limiten, simplement, a teoritzar abstraccions, legitimant i explicant el poder o les estructures pre-existents a ells, no a imaginar-ne unes de noves; anant a remolc de la història, en comptes de marcar-ne el rumb.

Quants estudiants de filosofia qüestionen realment allò que els expliquen a l’aula i no es limiten a ser un esglaó dins una cadena de transmissió ideològica intergeneracional?

A la meva disciplina científica passa exactament el mateix. El 90% d’arqueòlegs han renunciat a replantejar el passat, a qüestionar els models teòrics o metodològics presents i dediquen les seves publicacions a enumerar tipologies d’objectes trobats o descriure superficialment les estructures excavades; de la forma que, si una dada no encaixa amb el model del llibre, aquesta directament es descarta.

En l’univers idealista en el qual vivim la teoria és sagrada, el dogma preexistent inqüestionable i la societat no vol escoltar cap noticia que no encaixi amb la seva visió particular del món. La realitat material objectiva ha estat relegada a les golfes de la intelectualitat, tancada dins un laberint de miralls postmodern en el qual la matèria varia segons l’observador i l’únic que poden fer els científics és interpretar les interpretacions.

La facilitat per obtenir informació a la xarxa global, no ens ha fet més objectius, sinó que ha multiplicat fins a l’infinit les bombolles ideològiques i el fanatisme (incluït el d’esquerres, desgraciadament): ¿qui de vosaltres llegeix un diari o una web situada a les antípodes de la vostre tendència política? Doncs jo, cada dia, faig un repàs per tota la caverna mediàtica pepera, convergent, anarquista,  independentísta o ultracristiana.: Soc addicte a conèixer els punts dèbils dels meus propis arguments i al·lucino veient com un mateix fet empíric pot ser tergiversat a esquerra o dreta, segons quina sigui la intencionalitat del narrador. Això no vol dir, peró, que la objectivitat sigui inassequible, sinó que cal desprendre’s de tots els perjudicis ideològics previs alhora de jutjar un fet.

Als idealistes i als fanàtics no els cal pensar: ells son vassalls de conceptes metafísics inexistents, com els deus o les nacions, i cap fet observable pot posar en dubte l’immaculada perfecció de Jahvé/Al·là, o de Catalunya/Espanya. Son impermeables a la realitat: és igual que la prehistòria demostri la falsedat del gènesi o, que la història medieval ens descrigui els horrors que les massacres que Jaume I o els Reis Catòlics van cometre per tal de marcar els límits suposats de les seves imaginaries nacions.

Els científics molestem a aquells que no volen saber que hi ha més enllà de la seva concepció prèvia de la realitat. Peró, sobretot, fem nosa aquells científics capaços de pensar i qüestionar la societat, minant així les bases del pensament idealista.

42 comentaris

 1. Em sembla que tu el que fas és fer-li la feina bruta a la dreta contribuïnt a mantenir els discursos dominants anti-esquerrenistes en nom d’un aperturisme que en realitat et situa en l’inmovilisme de tota la vida.

  I preguntes: Quants estudiants de filosofia qüestionen realment allò que els expliquen a l’aula i no es limiten a ser un esglaó dins una cadena de transmissió ideològica intergeneracional?

  Tu m’ho preguntes? Qüestionar vol dir qüestionar-ho tot…començant per qüestionar per exemple la necessitat del matrimoni gay que no és més que el mateniment del discurs reaccionari. L’anomenat “món gay” és un montón de basura que està encara per començar a qüestionar i que escoria neoliberal i pija com en Boris Izaguirre o en Pedro Zerolo contribueixen a mantenir….com si això fos el que realment necessitem les persones homosexuals, bisexuals, transexuals, o intersexuals. Necessitem el matrimoni? Necessitem les tendes de roba o els guettos altment comercials que els heteros han fet pensant…no en alliberar-nos…si no en comercialitzar-nos? ¿Té algun sentit el dia de l’orgull gay més enllà de saber a quantes persones caldria fotre entre reixes el dia que el moviment lgtbq comenci a funcionar de forma digne? Diuen que a Cuba hi ha nois gais empresonats pel sol fet de ser-ho…sincerament…si són dels que anirien a l’orgull gai de Barcelona…són exactament on han de ser….a la presó…ja que aquí o ets part del problema o ets part de la solució.

  Qüestionar vol dir també començar a preguntar-nos per què el comunisme més hortodox ha de significar el fanatisme? No estic d’acord. L’única alternativa viable i real al capitalisme és el marxisme…i sense matisos. La llibertat individual i la llibertat de mercat en la mesura en que són usos irresponsables i destructius de la llibertat, han de ser suprimits.


  • Tu has confos Marx amb Jesucrist!!! I el socialisme amb l’integrisme islàmic ayatolà!

   No sé si a la carrera de filosofia us ho han dit, ja veig que no, peró jo t’il·lustro en un momentet de res:

   – El marxisme es materialista, la qual cosa significa que està en contra de tot dogma, que és la base de l’idealisme i la religió. Per tant ser marxista i ortodox (que va sense H!!) és tan coherent com ser monàrquic i republicà al mateix temps.

   -El marxisme es científic i pragmàtic, no metafísic, per tant analitza la realitat de forma objectiva (no sectària) per canviarla. Les utopies i els mistificacions de dictadures genocides, son part de la ideologia de la DRETA.

   Thank u darling!


 2. Dius al teu post: qui de vosaltres llegeix un diari o una web situada a les antípodes de la vostre tendència política?

  Jo faig el mateix, de forma malaltissa miro de llegir opinions de totes les ideologies. De fet fa un parell de dies més o menys en Punset deia alguna cosa així com: “Canviar d’opinió és evolucionar”, i aquest és el camí, deixar els dogmes i pensar per un mateix, que és cansat però ens fa més persones.


  • “Canviar d’opinió és evolucionar”

   BRAAAAAVOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! OLE OLE I OLE TU!


   • Niño del exorcista– o ser un chaquetero,ser oportunista,un moderno o uno que no tiene nada claro…tambien se comtemplan estas acepciones,pulir los conceptos,añadir claroscuros, es otra cosa,…pero pulirlos hasta deformar el objeto ya entonces ,es otra cosa muy distinta…hay para elegir….

    Arqueòleg– Las ideas sirven a las personas, no las personas a las ideas!
    Yo prefiero hablar de transgresión, revolución permanente, librepensamiento, dialéctica científica o antidogmatismo.


    • Ja us heu apuntat a popular.es?? És una canya…


  • D’acord amb això, llegint diaris totalment oposats a la teva tendència política i parlant amb persones amb idees diferents, podràs comprendre perquè pensen així i com rebatre’ls i fins i tot pots agafar alguns punts positius del seu pensament (en alguns casos).

   El problema és que ens hem acostumat a que ens ho fagin tot, desde petits amb el delegat de classe, a l’empresa amb el comitè d’empresa i cada 4 anys en els polítics. Si això hi afegim: Esports de masses, Tele-escombraria, consumisme desenfrenat,etc = Alienació total.


 3. Aquest post m’ha agradat i hi estic qüasi totalment d’accord amb el que hi dius.

  Com que segurament a mi m’hauràs classificat (a part de troll) com a idealista/fanàtic de la nació catalana, per fer-te complaure et diré que no estic d’accord amb els ultratges a Catalunya i als Catalans que has escrit! xD

  1-La meva nació no varia en funció de si els reis medievals catalans van matar 1 o 1 milló de persones…quin tonteria d’argument…
  2- La nació catalana no és només un ens inmaterial, té drets i singularitats, que a la pràctica signifiquen coses palpables i experimentables, com ara la llengua( anar el cinema, llegir en català, etiquetes dels productes), el dret propi(legislació a favor de l’avort / o no,etc), la literatura catalana(…), fins i tot diuen que les llengües maternes condicionen en part el caràcter de les persones…i el que em deixo!


  • Tu has confós un idioma amb una nació! El català existeix si, la essència patriótica que ens converteix en un poble escollit NO.
   I el català no és ni tan sols l’idioma pròpi d’aquest territori (que és l’Iber) sinó un mer dialècte del llatí imposat pels imperialistes romans.


   • I més d’un poble precedent a l’íber visqué als territoris de l’actual Catalunya, essent desplaçat o anant a una altra banda. ¿I? Si ens posem reduccionistes tots venim del mateix lloc: de matèria que ha articulat consciència.

    Tu vas de guai passant del nacionalisme perquè segons tu és burgès i tota la pesca, un altre anàlisi esbiaixat per idees preconcebudes que no conceben la pluralitat d’un moviment independentment dels seus orígens.

    Em fa gràcia que parlis d’un “que pensin els altres”, ¡però si tu l’únic que fas és penjar etiquetes dicotòmiques i bramar en conseqüència!, ¡RES de pensament! Segons el teu món sublimat d’idees preconcebudes Obama és marxista i el govern de la Generalitat és un far d’esquerres fabulós-super-guai (WTF?)!!!, en fi, felicita al teu camell, té bon material!


 4. eis! saps q tanquen el cine rambla el 7 d’abril?


  • Ho sé ho sé! Que serà de mi sense el cineclub dels dimarts? Hi ha programació fins al 27 d’abril!


   • i no posaras tota la teva energia en salvarlo?


    • Que puc fer? Dona’m alguna idea!!!


     • no sé si saps qui són els Patates amb suc, una associacio teatral dl barri, faran una “performance” el dia 7. Molta gent està dient d’anar massivament al cine aquests dies. El que a mi em sap més greu és el cineclub. El que em fa més por és que aviam què construeixen allà. Estaria bé que fos espai cultural. No sé, hem d pnsar alguna cosa abans q sigui massa tard


     • Faré un post sobre el tema i aniré al cine aquest finde! Treballant 60 hores setmanals molt més no tinc temps


 5. Eso significa que te vas a cuestionar la teoria del calentamiento climatico?


  • La ciéncia la hacen los científicos no los bloggers ni los locutores de rádio


   • Ahora me entero que al gore es cientifico…


    • Al Gore puso imágenes a la opinión de el Panel Internacional sobre el Cambio Climático (PICC), establecido por la Organización Meteorológica Mundial y el Programa del Medio Ambiente de las Naciones Unidas, también llamado Grupo Intergubernamental de Expertos sobre el Cambio Climático, anadores del Novel de la Paz.

     Igual saben más que tu y yo…


     • asi el ipcc.. el que ahora el presidente de la onu les ha tenido que dar un tiron de orejas, y han tenido que admitir que el himalaya no se va deshelar en 2035.. y lo han admitido porque hubo gente que se plateo lo que decian y decio investigar.. no creerse todo lo que dice y dudar…
      Tal dificil es sugerir.. no te creas todo lo que diga.. y cuestionate las cosas?


     • No soy biólogo, creo en lo que la comunidad científica demuestra.

      En las torias negacionistas no hay más que intereses capitalistas para seguir deforestando, especulando, contaminando, envenenando e intoxicando a la población, haciendo ver que los recursos del planeta son infinitos y que por tanto nos podemos apropiar de ellos y malgastar totntamente que ya se repararán ellos solitos!

      Si, también hay quien niega el VIH, no por eso dejaré de usar preservativo…


 6. m’encanta veure com raones i el poc que t’apliques els teus raonaments 🙂

  ai quan de mal que han fet tots aquests homes barbuts morts! 😉


 7. ASi que me gusta con dos cojones, hablando del calentamiento global y vienes con el tema del sida…

  Pero bueno ya que hablamos de gente que estaba en contra de los que pensaba .. te recuerdo que por 2006 los economistas del gobierno negaban la burbuja inmobiliaria…quien hizo caso al gobierno.. ahora esta con una hipoteca pagando por un piso que vale la mitad de su hipoteca quien dudo…ahora comodamente de alquiler para pillarse un piso cuando terminen de bajar y valgan 4 euros.

  Pero bueno haya tu… sobre que hay interes economicos no te quito razon, el año pasado nuestro gobierno digo 2000 millones de euros para energias renovables.. mas o menos la mitad de lo que se espera recaudar subida del iva(aunque segun alguno previsiones solo se va a recuadar 2000 millones).

  yo mismo he visto, como profesores de univeridades que no estaba muy convencidos del calentamiento global.. callarse la boca.. porque les convenia mas el dinero que recibian con los master en energias renovables.. que recibian subvenciones.

  Desde luego hay intereses.. pero no como tu dices.

  Otra cosa la comunidad cientifica no es el IPCC, hay cantidad de cientificos y asociacion con mas cientificos que estan en contra.

  aunque bueno para que hablar tu has decidido ser una oveja que no se plantea las cosas… haya tu.

  disfruta de la esquilacion


  • Para ser españolista hablas muy mal el español no?

   ALLÁ tu, no haya tu!!!

   Yo no defiendo al PSOE ni al gobierno, defiendo a la ciéncia, a la razón y al progreso de los inteses del egoismo contaminador.

   Igual va a resultar que en la deforestación del amazonas, o la extinción de especies animales por la sobreexplotación tampoco tuvo que ver la mano humana!


   • Quien te ha dicho que soy españolista.

    yo no he dicho que defiendas al psoe.

    Tampoco he dicho que la deforestacion del amazonas y la especies animales por la sobreexplotacion no tengan ver con la mano humana. NO DIGAS QUE HE DICHO COSAS QUE NO HE DICHO.

    Se que es dificil ya que tienes una prejuicios segun se ha visto y tu eres un “cortito” que no se plantea las cosas, ya me diras tu donde he negado yo la deforestacion del amazonas.

    Solo digo que la teoria del calentamiento climatico no se sostiene y que es falso como se ha demostrado ya lo que dice el ipcc

    Solo una cosa… no me acuses de españolista,porque en ningun momento he demostrado que lo fuera eso es un prejuicio tuyo…tampoco he dicho que defiendas al psoe.. aunque viendo tus anteriores post… no estoy muy seguro…

    Defender la ciencia, es dudar, cuestionar se las cosas.. no coger y que te digan y tu decir que si sin razon. hace 2000 mil años los cientificos decian que la tierra era el centro del universo y giraban alrededor del sol. Pero hubo gente que se cuestiono eso y decidio ver mas datos.

    Actualmente cada vez es mas frecuente ver a cientificos que han realizado timos incluso asociaciones cientificas, que han aprovechado la “autoridad de ser cientifico” para sus propios interes, debido a que sabian que la gente en el momento que pones la palabra cientifico ya no se plantea nada y ponen la pasta y punto.
    y tu nos dices que no nos cuestionemos lo que dicen los cientificos.. pues segun tu.. aun estariamos pensando que la tierra es el centro del universo.

    PUes a mi no me da la puta gana de que la tierra sea el centro del universo te enteras.


    • Hace 2000 años No habian científicos!!! ¿¿O es que no sabes la diferència entre ciéncia y mito???

     Mira, igual aún no has llegado a 1o de ESO y no tienes porqué saberlo, pero como yo soy así de esplèndido y fabuloso te lo explico gratis et amore:

     – HAce 2000 años, habian sacerdotes, el pensamiento era idealista, metafísico y no sa basaba en la razón ni en la demostración empírica, sinó en explicaciones de origen mitológico, por eso decian que la tierra era plana. Bueno, todos no, el Grecia y Roma ya habia un protopensamiento racional, pero fué eliminado por el fanatismo cristiano cavernícola, cuando este subió al poder.

     – Des de la Ilustración (s. XVIII) existe una cosa que se llama CIENCIA, que basa sus planeamientos en el ensayo-error, las hipótesis y los datos objetivos. Las hipótesis validadas se publican en revistas de prestigio (no en Libertad Digital) y se discuten en Congresos. CUando una hipótesis es aceptada por toda la comunidad se convierte en Teoria. Cuando una teoria se demuestra universal e infalibe se convierte en Ley.

     Yo no digo que los científicos no cometan errores, yo lo soy y los cometo. Peró solo otro científico puede rebatir una hipótesis.

     Alguien que desconoce la diferència entre la fé y la ciènca va a ser QUE NO!


 8. Niño del exorcista -y de tanta modernizacion de la izquierda al final el capitalismo ,el neoliberalismo o su vertiente amable la socialdemocracia ha acabado venciendo y campando a sus anchas,asi que que guay es la perversion moderna de los postulados revolucionarios,los poderosos se corren de gusto con esta izquierda de mierda….

  Arqueòleg
  – La izquierda simplemente ha aprendido de sus errores en el pasado y se ha adaptado a las circuntancias objetivas del presente para seguir siendo útil en el futuro y no un mero tarro donde depositar las inmutables eséncias de caducos dogmas obsoletos y casposos.
  La evolución de Darwin o la inmutabilidad del Génesis: tu eliges

  Martí Per “esquerra moderna” què entens?…el PSOE?…IC-V?…vaya tonteries.

  Kas…anava a publicar un comentari, pero Facebook m’ha CENSURAT…que coi esta passant!Dons Si, al Expresar la meva opinio envers la Democracia. I no he emprat “tacos”, ma impedit pujar el Text incloït el Dret de enviar-te’l per Correu Intern… Es un Atac a la Lliure Expresió!

  Martí – El que dius em sembla un inmens conjunt de tonteries que no s’aguanten per enlloc però comparteixo això de que les idees serveixen a les persones i no a l’inrevés. Si un amic teu ho ha deixat de ser per idees…mal amic era…sincerament. Una cosa és no voler ser dogmatic i l’altre és caure en tenir un discurs sobre el comunisme que la dreta d’aquest pais subscriuria tranquil.lament. Ja ho dèia en Paco Vidarte…las maricas acaban siempre tirando pal monte del capitalismo, del discurso reaccionario, de la frivolidad y del consumismo desenfrenado. El problema és allò que dèia Toni Negri…el capitalisme no produeix únicament productes, també fabrica subjectivitats i els heteros capitalistes s’ho han montat prou bé com per fabricar un univers gay que els vagi bé a ells (no a nosaltres) en el qual el fet de “ser gay” sigui possible només dins de l’univers de ser “neoliberal” i d’estar desarmat ideològicament i de no molestar a nivell polític…per tant la màxima esquerra que es pot permetre un gay…si vol ser un “bon gay” és aquesta esquerra que fa crítiques moderadísimes i demagògiques de superficie i tot i així es consideri un revolucionari i mantingui un discurs que no faci mal a les estructures creades per a mantenir un ordre molt determinat.

  Arqueòleg – Ressolució d’IU en contra de la dictadura cubana que subscric plenament: http://www.asueldodemoscu.net/?p=5086

  Miquel- t’has equivocat, nen!!!

  quin lapsus…

  has dit: “la dictadura cubana” (!!!)… Mostra’n més…

  sens dubte, allò que devien voler dir, aquests/es senyors/es lletraferits de la digníssima coalició hereva de la resistència antifranquista, roigs-verds-violetes, anti-capitalistes demostrats en mil bregues en seu parlamentària, és “la dictadura post-franquista”:

  a la llum de la impagable Racionalitat, esma de tot pensament transformador i de progrés, és impossible que la coal·lició els/les militants de base de la qual han passat dècades íntegrament dedicades a deixar la pell, la sang i la saliva en la lluita contra la darrera trinxera del feixisme europeu, eterna Espanya dels genocidis mai jutjats ni menys encara condemnats, aquesta coal·lició aglutinadora de gent i genteta de l’esquerra amb propostes d’esquerra a la qual has al·ludit, hagi emès comunicat de condemna (execrable figura literària), repeteixo: des del territori de l’últim Estat capitalista europeu que manté en la impunitat el feixisme i els/les feixistes, des d’aquí precisament, aquesta gent hagi condemnat la democràcia d’un Poble, el Poble cubà que, no pas ahir sinó fa 50 anys, va desempallegar-se de la dictadura de dretes (totes les dictadures són de dretes, sempre) que convertia les seves filles en putes barates i els seus fills en cantaires talladors de canya de sucre, mi negro… això quan, de tots plegats no en feia un munt de cadàvers… però allà es va saber tallar aquesta dinàmica. una dinàmica que no crec que fos del gust ecosocialista. crec que qualsevol ecosocialista condemnaria la dictadura ANTERIOR al règim cubà actual, democràtic a un nivell diverses voltes enllà del que es pateix al Cortijo Ibèric, on els súbdits del borratxo de sa majestat ens hem oblidat, fins i tot, de buscar justícia per als/les nostres centenars de milers de morts/es. tan cosmopolites som, i moderns/es !!!

  el fill de la gran puta de’n Batista va tenir el tracte (fos quin fos, un tracte humà per al que es mereixia) que qualsevol/qualsevulla persona decent hagués desitjat al predecessor del Borratxo, Generalíssim Franco.

  per tot plegat, amb les seves implicacions i derivades, per tots aquests greuges comparatius que ens fan envermellir de vergonya per la misèria de tanta covardia amnèsica, respecte del digne Poble cubà i la seva democràcia popular, és impossible altra explicació per a la teva expressió “dictadura cubana” que aquella que em fa pensar en un lapsus. perquè em consta que disposes d’informació i títols universitaris, i sensibilitat suficients. és impossible, pels mateixos motius, que la coalició de l’esquerra transformadora hagi preferit, a la llum de la magna Racionalitat, emetre comunicat de condemna de la dignitat cubana abans que de les renúncies espanyoles o, almenys, d’alguna de les infinites tonalitats grises que caracteritzen qualsevol dels estats capitalistes que s’interposen entre la foscor del feixisme que la nostra societat empara i la lluminosa lliçó que el Poble cubà ha aportat, aporta des de fa 50 anys, al Progrés de la Humanitat…

  lliçons com aquesta del Poble cubà -entre algunes algunes altres però no moltes altres-, poguem creure en la viabilitat de la revolta, de la justícia, de la dignitat, de la egalité et fraternité.

  si IU no ha tingut un lapsus i certament ha condemnat la dictadura cubana abans que l’espanyola, la colombiana, la ianqui, la hondurenya, etc etc… és senyal que la seva poca vergonya i capacitat de traició ha assolit una nova fita, superant aquella que va atribuïr-se amb ocasió dels Pactes de la Moncloa, impagable servei a la pàtria…

  però això, cas de ser així, implica de retruc que l’estat feixista on vivim ésun pou de merda encara una mica més pudent del que jo m’ensumava

  te n’adones? Article que enumera els errors fonamentals del sistema dictatorial cubà que, esquizofrènicament, soscrit entusiastament:
  http://www.rebelion.org/noticia.php?id=101965&titular=errores-b%E1sicos-del-sistema-cubano-
  Fa 59 minuts ·

  Niño del exorcista
  – la izquierda no ha aprendido de ningun error,no es izquierda somplemente….lo que hay es mucho fan de la izquierda como podia ser fan de un cantante o amigo de un club de aeromodelismo,ser de izquierdas es una forma de vida consecuente,los sindicatos son solo empresas que por una cuota te facilitan un abogado y los partidos institucionales … Mostra’n més…socialdemocratas se limitan a que su funcion ,el permitir que el capitalismo suicida ahogue pero un poco menos para que sigan habiendo lo unico que importa al sistema que son trabajadores/consumidores


 9. Et recomano aquest grup del facebook amb les pertinents hipòtesis i especulacions ( absurdes ) sobre el passat a la Terra:
  http://www.facebook.com/group.php?v=photos&ref=search&gid=110007853777


 10. Satan y el dios del rock and roll te destruyan con un rayo.Como sigas copypasteando mis opiniones sin permiso ire diciendo que te he visto besandote con lengua con una chica y que te molan los Manowar…


  • Manowar precisamente?? No podria ser, que se yo…Guns & Roses, que por lo menos tienen alguna balada guai!


 11. ORLANDO ZAPATA ERA UN KINKI

  IU acabarà, seguint l’estel·la del babós de Fidalgo, integrada a la UPiD de Rosa Díez

  LLARGA VIDA AL COMANDANT CASTRO


  • Lo del Fidalgo es de jutjat de guardia! Serà properament convidat a la meva llista negre!


 12. Home en quant a resultats electorals, sí que IU té totes les d’acabar com el partit de Rosa Díez. Ja veurem el 2010. IC serà l’única que aguanti i encara.


  • Les enquestes no diuen el mateix! No paren de pujar des de les eleccions! També es donava per desaparegut el marxisme a l’Alemanya unificada i en quant l’SPD va començar a retallar l’estat del benestar Die Linke (unió d’ex-comunistes i socialdemócrates auténtics) DOBLA resultats en cada elecció i ja es segona força política a l’est, per davant del SPD en dos provincies.

   Tu espera que el PSOE comenci a fer reformes liberals i veurás…


 13. Els herois de pel·lícula que sempre surten als teus textos, Jaume I i el reis catòlics, van canviar la realitat, no creus? El que passa és que no van pensar com tu creus que havien de pensar, és a dir no van pensar de la forma correcta que tu creus que s’ha de pensar. Quan parles de científics que molesten quan pensen et refereixes als que van crear la bomba atòmica també? Van pensar, i molt, i mira com ha canviat el món, avui el podem arribar a destruir centenars de vegades! Els de la FAES pensen o perquè opinen diferent del que tu creus correcte simplement no pensen? Te n’adones del text que has publicat? Del sectarisme que desprèn? Del totalitarisme de l’amb mi o contra mi?


  • Jaume I i els RRCC van actcuar correctament pel seu pensament totalitari imperialista. Amb ells no tinc problemes, si amb els nacionalistes que en reivindiquen en ple s.XXI la seva sanguinaria obra genocida, com si de Ghandi es tractessin.

   El problema de la bomba atòmica no va ser Einstein, sinó els polítics americans, russos i alemanys que van convertir aquesta branca de la ciència en una arma de destrucció per la humanitat.

   FAES pensa, evidentment. Quan he dit jo que la dreta no ho faci? El que passa es que el seu pensament és dogmatic i idealista, per tant no científic. No transforma la societat per evolucionar, sinò per involucionar al feudalisme.

   Ser sectari i totalitari és reivindicar la llibertat de pensament contra el dogma?

   Curiosa la forma en que aquest text ha molestat a rabiar tant a stalinistes, nacionalistes com negacionistes del canvi climàtic…


 14. suposo que m’inclous entre els stalinistes.

  bé, és curiosa la forma en que fas encabir tothom als paràmetres que et plauen.

  deies l’altre dia que no pensaves canviar mai, però jo no havia vist mai que tractessis la gent com ho fas darrerament.

  salut


  • Doncs no precisament, peró si tu et dones per aludit… per algo serà!


   • perquè sóc el defensor de les dictadures bananeres caribenyes, aquelles desfassades estructures autoritàries, pèrfides, carents de tot glamur, que tant ténen a aprendre de l’exemplar Transició Espanyola…

    i perquè ho faig, a més, per pur sectarisme

    és el que ha semblat, no?


    • Home, es possible que Cuba tingui bona sanitat o educació, igual fins i tot t’accepto que fan unes eleccions de mentideta que mira, millor aixó que res i com a mínim han tancat els camps de treballs forçats per homosexuals on van torturar a Reynaldo Arenas (tot i que la policia segueix fent redades homofòbiques)…

     Peró el xandall de Fidel Castro és la cosa més horrenda del planeta!!!

     PD: Fes com jo i pren-te la vida amb més sentit del humor. Cabrejar-se fa arrugues!


 15. Em fas pensar. Em costa llegir algunes vessants ideològiques allunyades de la meva. Molts cops em fa mal. No vull derrotar els altres amb les meves argumentacions. I si acostumo a envoltarme de gent amb pensament semblant al meu. Hauria d’obrir la mirada oí??

  M’agrada l’hibridació: científic espiritual, matemàtic escriptor de novel.les, biòleg adicte als mass media, etc.

  Creec que en la pluralitat està el secret i que els meus dogmes i creences els puc canviar gràcies a la reflexió dels altres.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: