h1

IDEOLOGIES INCOHERENTS (II): El Nazisme Bolxevic

Desembre 8, 2009

Es pot ser al mateix temps comunista i feixista/nazi? A primer cop d’ull sembla una contradicció irresoluble ja que son les dues grans corrents teòriques representants dels extrems ideològics.

Doncs bé, a Rússia Eduard Límonov va fundar l’any 1992 el Partit Nacional Bolxevic, una corrent ultranacionalista russa que reivindica principalment les figures polítiques de Stalin (el seu gran líder absolut), Kim il Jong, Pol Pot, Che Guervara o Slodovan Milosevic , al mateix temps que Hitler i Mussolini. S’autoanomenen els “nazbol”.

Els seus principis ideològics es resumeixen en aquests punts:

Totalitarisme: Es defineixen com antiliberals i antidemòcrates, partidaris d’una dictadura messiànica que nacionalitzi tota la economia. Reneguen de la divisió esquerra – dreta i creuen que la veritable divisió política ha de ser demòcrates – totalitaris.

Comunisme racista: Superació de les desigualtats socials i la lluita de classes per substituir-la per la lluita de races. Reivindiquen la submissió de la economia a la metafísica espiritual del “Volkgeist” (la essència del poble i la raça segons Hitler). Creuen que el comunisme rus estava contaminat per elements jueus que cal desterrar, col la modernitat, la industrialització, el racionalisme científic i la centralització del poder. Volen retrobar les arrels socialistes del feixisme i el nazisme.

Denuncien l’etnicidi: creuen que la globalització vol acabar amb les ètnies i cultures tradicionals europees i eslaves, que ells pretenen salvar. Creuen que la immigració és una arma del pervers liberalisme demòcrata per imposar el seu model capitalista i etnocida.

– Tenen com a model a seguir la polis grega d’Esparta ja que, a diferència d’Atenes, aquesta no era demòcrata, sinó totalitària i militarista, amb un poder total per part del estat.

Com a anècdotes destacar que la seva web a Espanya conté enllaços a la llibreria nazi Europa, fotos del Che i a la web de Hezbolla (tot i que al mateix temps posen a parir l’Islam). Al seu fòrum tenen un encès debat sobre la figura d’Hugo Chavez, ja que creuen que és d’una raça inferior, però al mateix temps aprecien el seu proto-comunisme.

Seria interessant saber que opinen del final de la II Guerra Mundial, quan les tropes de la Unió Soviètica varen acabar amb la vida de Hitler.

Després de submergir-me a les seves esperpèntiques webs, fòrums i textos publicats he arribat a les conclusions:

-Son una ideologia d’extrema dreta, nacionalista, racista, idealista i hegeliana. Ningú d’ells ha llegit mai “El Capital”, però si “Mein Kampft”.

-El que realment els interessa del comunisme és, precisament, la seva vessant més negativa a partir de Stalin i la III Internacional: els genocidis, els gulags, l’expansionisme imperialista rus o el culte a la personalitat d’embogits dictadors. Odien als socialdemòcrates i a Gorbatxov sobre totes les coses..

-Això demostra, com ja havia plantejat en un post anterior, que Stalin és el veritable assassí del marxisme que va prostituir els ideals de Lenin i la Revolució Russa transformant la URSS en una dictadura, que perfectament podria subscriure Adolf Hitler i, per tant, era d’esperar que el nacionalisme rus acabés barrejant ambdós dictadors en una coctelera ideològica…

(continuarà…)

18 comentaris

 1. Doncs ja només queda una part de la triologia de els ideologies incoherents!! A veure qui endevina quina és! (No, no és ERC!!)


 2. Bé…la postomodernitat provoca aquestes coses…que el pensament es construeix sobre un poti poti d’idees que no quadre entre elles formant ideologies eclèctiques, absurdes i perilloses.

  Per altra banda recorda que la història ens ha deixat un exemple de pactes entre Nazis i comunistes en les figures d’Stalin i Hitler. Suposo que tu que ets historiador no hauràs oblidat el Tractat de no agresió entre el Tercer Reich i l’URSS, conegut col.loquialment amb el nom de Pacte Ribbentrop-Mólotov. Aquest pacte va ser firmat entre l’Alemanya Nazi i l’URSS a Moscú pels ministres d’Assumptes Exteriors d’Alemanya i de l’URSS, Joachim von Ribbentrop i Viacheslav Mólotov respectivament. El pacte es va firmar el 23 d’Agostode 1939, poc abans de que comencés la Segona Guerra Mundial.

  Es la teoria del croasant: els extrems es toquen.


  • Efectivament Martí! de fet fa poc s’ha estrenat un film (“Katyn”)sobre la brutal matança causada per les tropes soviètiques a Polònia amb el permís de Hitler.

   Com ja vaig dir, Stalin era un boig totalitari ultranacionalista rus que va acabar amb qualsevol ombra de marxisme al ursuspar el lloc a Trosky al capdavant de la URSS. La III internacional va ser una gran farsa, sort que el PCE-PSUC s’en van salvar a temps amb l’eurocomunisme!


 3. No sé de quin peu calcen Hesbolà, però vull apuntar que el nazisme islàmic existeix, per la confrontació amb Israel i el judaisme. Per això en Ahmadineyad nega l’holocaust i tota la pesca.

  És interessant la perversió d’idees com la de la defensa de les ètnies a qualsevol preu. I és de jutjat de guàrdia pretendre traslladar la lluita de classes a la lluita de races, però si bé és un triomf que políticament potser no aconseguiran, socialment, segon on s’aconsegueixen consensos mai vistos en contra de la immigració. Per a parlar-ne.

  Fins ara les dues ideologies són barreja d’extrema esquerra i extrema dreta. Jo simplement diria que, per a ser més original, la tercera no anés per aquest camí.

  Que vagi bé!


 4. Un dia hauries de fer un “arbre”-esquema on es veiessin totes les ideologies…

  Ni n’havia sentit a parlar :S


  • PS. El logo de Nazbol se sembla molt al dels dolents de V (els llangardaixos) i al dels nazis…


   • es una simple barreja icónica de la svastica amb la falç i el martell!!


 5. Vaja, quina colla tant peculiar aquests nazi-comunistes. No coneixia aquesta ideologia, ara que potser no m’estranya tant, a Stalin no se’l veia massa diferent a Hitler.
  Sembla que l’odi als jueus és transversal…


 6. Al cap i a la fi, els extrems es toquen; no m’estranya gens, aquest poti-poti. Esquizofrènia ideològica, podriem anomenar-ho.


 7. La punta de l’ala esquerra d’un avió toca mai de la vida l’extrem de l’ala esquerra d’aquest avió?

  El Pol Nord ha tocat mai l’extrem austral?

  El Cap de Creus queda aprop de Finisterre?

  Tu a Boston, jo a California?

  Els extrems mai es toquen, això és una absurditat que no sé com argumentareu. Aquesta absurditat, a més, situa a qui la diu en un lloable punt intermig, de mesura, contenció i racionalitat superiors. Com el posatb dels convergents, vaja.

  El nazisme i el comunisme, malgrat que la història ens hagi deixat exemples puntuals dins d’una coiuntura tàctica concreta en la dinàmica de 2 Estats concrets, són tan incompatibles com l’aigua i l’oli i, entre l’un i l’altre, el respecte mutu, més enllà d’acords puntuals -Molotov/Suputamadre…-, entre un i altre, entès com a posicionament perdurable i sincer, és tan impossible com que l’aigua de la pluja tornés de la terra al núvol.

  Dit això, els nazbols aquests serien elsprimers a ser cruixits a hòsties, tan per part de qualsevol nazi una mica “coherent” com de qualsevol comunista seriós. Són ben poca cosa. Exotismes de la deriva i la decadència d’una generació despolititzada, desencisada i malfollada.


  • Però si un cap d’una corda pot tocar amb l’altre, la mà esquerra la pots unir amb la dreta, un peix es pot mossegar la cua…

   Si veus la politica com a quelcom rígid, clar que no es toca res de res, però en les ideologies no hi ha res rígid.


 8. Em sembla que aquests nazis comunistes han trobat un nou líder:


 9. Això de substituir la lluita de classes per la guerra de races ja ho havien teoritzat politòlegs reconeguts com Samuel Huntington (recordeu lo del Xoc de civilitzacions).
  El que no entenc és quines poden ser les justificacion s últimes d’aquesta pretesa guerra. El propi Huntington dona raonaments molt fluixos, al menys si els comparem amb els arguments econòmics de Marx (ja sabeu: alló de l’estructura i la superestructura).
  Si algú em pot mostrar alguna raó concloent que em faci veure que una guerra entre l’islam i el cristianisme té motius sòlids…


  • Ferran: No esperis una guerra entre islamisme i cristianisme, això d’ara és sols una situació temporal, el veritable enfrontament provindrà d’una unió de religions per imposar-se sobre qualsevol raonament científic o lògic.


 10. Ufff… Aquesta gent és com l’encarnació d’un malson fruit d’una digestió pesada després de prendre per sopar triple ració de fabada amb allioli i nata batuda…

  Ara, el nazisme en si no era gaire més coherent. Una ideologia que, si u volia prendre-se-la una mica seriosament, no hi havia per on agafar-la.

  I quant a Stalin, jo diria que va acabar d’esguerrar una cosa que Lenin, i en el fons també Marx, ja havien parit malament.


 11. Em sembla que la tercera part d’aquesta sèrie de posts ens sorpendrà amb uns ecologistes-cristians-islamistes-neoliberals-antiamercians o el partit cantonalista de la carxofa del Prat.

  O potser tornaràs a atacar a reagrupament??

  Sobre aquest Nazbol… res a dir, hi ha tantes contradiccions que em maregen i tot.


 12. […] aquests principis ideològics no es estrany, doncs, que a la seva dreta s’hagi gestat un partit nazi-bolxevic (o “nazbol”) que reivindica a parts iguals Adolf Hitler i Iossif […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: