h1

Independència i records

Novembre 29, 2009

Després de 28 anys de coexistència pacífica he considerat que els meus pares ja son prou grandets per valdre’s per si mateixos i en una magnànima decisió els he atorgat la independència, deixant-los marxar de casa, per tal de colonitzar i subarrendar el nou espai alliberat. No ha calgut referèndum ni lluita armada, ha estat un procés acordat per les dues parts, rollo Txecoslovàquia.

Tot i això, encara he de fer front a la malèfica comunitat de veïns: un grupuscle de iaies convergents, marujes cridaneres i paranoics de les goteres que m’odien a mort amb l’excusa de que poso massa alta la música. Serà possible? M’haurien d’estar agraïts d’educar les seves oïdes amb el millor del pop, l’indie i el glam-rock! En quant corri la veu del meu nou status polític, ja em temo una veritable guerra nuclear i he començat a construir un refugi antiaeri a la terrassa, no fos cas!

El pitjor de tot ha estat, sens dubte, la mudança i la remodelació estructural de tot el pis. No us podeu imaginar el que significa baixar un llit des de un 5é sense ascensor!! Jo crec que ja he purificat tots els meus pecats carnals des de la primera palla!

I el més sorprenent, la quantitat d’objectes inútils que s’arriben a atresorar pels racons més impensables i que esdevenen una materialització d’un passat ja oblidat, per bé o per mal!Aquí un petit inventari de la meva arqueologia personal:

-Una clau per afinar el bombo de la bateria que tocava en un grup punk als 17 anys. Ens dèiem “Berserker” i tan sols varem aconseguir assajar una cançó horrible sobre la primera guerra del golf

14 cançoners d’esplai on, darrere les lletres més nyonyes del rock català, tinc escrites emotives declaracions on els nanos dels que jo he estat monitor asseguren que aquells han estat els seus millors campaments.

– Una punta de sílex retocada, d’unes pràctiques de talla prehistòrica que vaig realitzar en una expedició arqueològica en un poblet de Gipuzcoa, on els abertzales locals ens van punxar les rodes del cotxe per que volien construir un camp de futbol sobre el jaciment que investigàvem.

-La tarja d’acreditació en el Congrés d’Història de la Mineria de León, on vaig donar la meva primera conferència científica, sobre la mineria iberorromana del ferro a la vil•la de Gavà.

-Un cargolí de 7.500 anys d’antiguitat, que vaig recuperar de la terrera de la segona excavació arqueològica on vaig participar com a voluntari, amb 18 anyets acabats de complir. Va ser en un abric mesolític a la Garrotxa.

-Una postal d’una menina de rua que vaig conèixer durant la meva participació amb una ONG en un projecte de solidaritat am nens del carrer a Brasilia, amb tan sols 16 anys. Em vaig saltar la primera avaluació de COU, al comiat de l’expedició al aeroport varen vindre més de 1.000 persones, amb castellers i tabalers i varem sortir a un munt de mitjans de comunicació: a mi em van entrevistar a COM ràdio.

-La sentència del judici contra 3 Skin heads nazis que em van donar una pallissa per ser homosexual. La policia nacional em va ignorar i ICV-EUiA va portar el cas al ple del ajuntament, apareixent a diversos mitjans de comunicació. Al judici van assistir membres de totes les cases okupes d’Hospitalet, ICV, EUiA, el PI, ERC, Els Verds i molt especialment d’un grup gai (FAGC) que em va ajudar molt en tot el procés.

-Un bloc de targetes de presentació de la primera empresa on vaig treballar d’arqueòleg, i que va acabar en bancarrota.

Entrades dels concerts de: Morrissey, Siouxie, Mika Depeche Mode, Fangoria, The Killers, Vive la Fête, Madonna, Placebo, Che Sudaka, Garbage, Dorian, Barricada, Magö de Oz, Marilyn Manson, Marea, Dover, Reincidentes i Celtas Cortos.

-Una polla de guix que vaig esculpir jo mateix en un taller de la festa del Partit Comunista Francès a Perpinyà, on la meva colla de Diables va participar fent una representació de Sant Jordi.

-Una xapa de la Manifestació del Orgull Gai de 1999.

Llibres i manuals del meu curs de monitor i del de seguretat a la construcció.

-Una fotografia meva transvestit de cabaretera de Molin Rouge, en unes jornades de monitors del meu antic esplai. Estava divina!

-Cartells de diferents edicions la festa concert que organitza cada any la meva Colla de Diables

18 comentaris

 1. Qui marxa de casa, tu o els teus pares? xD


 2. Han tardat 28 anys perquè la decisió estava al Tribunal Constitucional? 🙂


  • Doncs si! Estava a punt de fer una editorial conjunta entre el meu blog i el meu facebook!


 3. No saps com t’he entès, potser perquè el que expliques és molt íntim, potser perquè tinc reunió de veïns d’escala el proper dimarts.


 4. Això vol dir que tindràs un piset per tu sol sense hipoteca??? i a més he llegit que subarrendaràs alguna habitació d’estranquis imagino traient-ne un benefici?

  òstia tu sembles molt d’esquerres ja veig…

  Igualment felicitats per la independència.

  PD: per cert Déu ni dò lo jove que erets quan vas anar a Brasilia, a Gipuzcoa o a Lleó, quina empenta…en aquelles edats la majoria va a les discoteques de tardes…xD


 5. Quina gran ànima! a partir d’ara et diré Mahatma! alliberar els pares, com a uns Willys qualssevol 😛 si ej keeeeee, a veure quan m’alliberen els meus fills a mi ^^


 6. Segur que els teus pares s’hauran quedat més contents que un gínjol.
  Ya te vale! Tan precoç per algunes coses i tan mandrós per altres!


 7. El títol de l’entrada està molt ben trobat vistos els temps que corren… I sí, tots tenim una mà de merda (però que significa alguna cosa) per casa que tira enrere…


 8. A veure que em trobo jo quan comenci a fer caixes per marxar al pis que hem trobat!

  Potser hauria d’haver esperat a fer com tu (a que els pares marxin) en comptes de buscar-me un pis per anar amb els amics… però bueno, si haig d’esperar a que ma mare deixi de trebalar, estic apanyat!!


 9. Quins pares més enrollats… i ei, si que has trobat coses interessant. A mi em dona por si algun dia tenim que fer una mudança… xD


 10. Volem veure, la foto de cabaretera!!!,
  Volem veure, la foto de cabaretera!!!,
  Volem veure, la foto de cabaretera!!!

  Fes-ne un post i posa-la com a foto, el poble t’ho demana.


 11. Una mudança és un canvi que ens porta cap a un nou futur… que paradoxalment ens destapa el nostre passat (molts cops ignorat o que creiem oblidat).

  Una oportunitat per fer balanç i deixar enrere alò que ja no ens cal. Fer net, foc nou. Me n’alegro molt de la teva nova situació política, però és dolent generalitzar, no totes les iaies convergents són malèfiques…


 12. 111.111 visites! i pujant…Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: