h1

Dialegs a peu d’obra

Novembre 19, 2009

En mala hora se’m va passar pel cap la meravellosa idea d’iniciar una conversa amb el maquinista encarregat de conduir l’excavadora que jo controlo arqueològicament en el projecte que dirigeixo. No podia estar-me calladet, mirant els infinits i repetitius estrats de runa contemporània, no, havia d’obrir la meva “bocaxancla” iniciant una dialèctica condemnada al insondable dadaisme de la ment d’algú que creu que l’existència de l’Educació Secundària és una mera llegenda urbana.

-¿Tu aquin esajctamente que es lo q’haces, a aprte de miralnus?

– Busco restos materiales para documentar de forma objetiva la evolución cronológica de la sociedad humana.

– ¿Lo que?

-Investigo la historia. ¿Sabes lo que es?

– ¡Poj claro neng! Primero stavan loj dinozaurio ¿no? Aluego po vinierong lo rumano…¡y Franco! Eh faci”

Es a dir, Juli Cèsar era l’evolució d’un Tiranosaurus Rex i Franco el darrer Emperador romà. Quantes mentides ens expliquen a la facultat!

Y si zale argo antigu k’hacemo?

El Patrimonio Histórico es propiedad de todos, por tanto todos los restos que aparezcan serán inventariados, publicados y depositados en un Museo público, donde estarán accesibles a qualquier estudio científico.

– ¡¡Pero que ice neng!¡¡ Si encuntramu un tezoro de joyos yo me fugo con el! ¿¿Museo?? ¿¿Siensia??? A mi me habla en critiano. Y ni setocurra para la obra que tengo q pagar do hipoteca, la farla, el carro y tre picina!

– ¡Pero bueno! La ley está para cumplirla ¿no?

– Lu que paza ej que lu pulisia son uno moña, si pillava yo al sesino de la Marilú esa y le metia de tiro hata cangsarme. Que yo fui paraca neng”

I ja em veieu a mi tractant d’explicar a aquell orangutà tatuat de dos metres les bondats dels drets humans, la injustícia de la pena de mort, les tortures policials, mentre el simi arquejava lentament la cella pensant “Menudo maricónazo”

Aquesta gent és carnaça d’ultradreta i de veritat que no sé com es va establir el mite segols el qual els treballadors de la construcció votaven a l’esquerra… si tots ells son una panda de masclistes que es poden tirar treballant 12h al dia de dilluns a diumenge sabent que quan arribin a casa la seva esclava els haurà netejat tot, fet el menjar i els esperarà amb les cames obertes.

Si Karl Marx hagués treballat un sol dia d’arqueòleg preventiu dins una obra hauria arribat ràpidament a la conclusió que la classe obrera no és que sigui revolucionaria, es una lacra social de la que cal mantenir-se’n ben allunyat!! No son el motor de la història,en son el seu llast!!

Anuncis

17 comentaris

 1. Molt bo! He treballat alguns anys en contacte amb els paletes i havia sentit perles com aquestes:

  “io, lo de la eta locababa fassi, metia tos lo polissia d’ejpañññia en el paí bajco y me cargaba to lo bajco, y yastá”

  o una altra que no vaig acabar de comprendre:

  “a la muhere ai que foyal·la ar mássimo, porque a la muhere le gutta er malacatong!”

  Sempre més m’he preguntat que hi tenien a veure els préssecs amb el sexe, però vaja, ganes de fer pedagogia no me’n quedaven 😦


 2. Aquí és relament veritat, però tinc una amiga que està vivint a Suècia i que ens comentava que allà els obrers són cultes (clar! li sorprenia…) i no diuen “piropos” malsonants. Ens deia: gairebé van amb “tratge” a treballar!!! (i no eren pas els directors de l’obra…).

  Una curiositat més,…


 3. El lumpen —no confondre amb la classe treballadora—és la base social de què es nodreix el feixisme.


 4. Hola arqueòleg,

  en la meva teoria, la Comunista, utilitzem el concepte de alienació de Hegel. Però mentre Hegel pensava que la causa de l’alienació humana era teològica, els comunistes creiem que la causa és l’existència de la propietat privada. Aquesta propietat privada generea l’existència de classes socials, el que converteix el treballador en un simple instrument de producció en mans del capitalista. Aquest és le motiu de l’alienaci´´o obrera. Et recomano paciència amb el conductor de la màquina, la seva posició laboral, per sobre de la resta de peons el converteix en membre de l’aristocràcia obrera, sempre més pròxima dels explotadors q de la seva classe social. A la vegada és esclau dels deutes que ha contret esperant una millora o un ascens en l’escala social, en canvi el q ha fet és esclavitzar-se encara més. Cal pedagogia amb aquesta gent, tot i que si no canviés la seva actitut en el moment d la revolució, hauria de ser eliminat per donar pas a un nou régim social més just.

  et felicito pel teu blog


 5. ajajajjaa m’encanta l’evolució dels dinosaures en Juli Cèsar!!! Però això són anècdotes que podras explicar als nebots, fills i néts d’aquí un temps i riureu una bona estona!!! XD


 6. Bé i aquest tan sols era l’anèctdota més recent!

  Si em poso a recordar comentaris sobre com van de putes, com haurien bombardejat Marroc l’11M, et, etc, etc…

  Està bé, accepto la alienació com a factor de la seva ignorància, ¡Oh idolatrat Karl Marx!, peró de veritat que no tenen ni la més resmota espurna de voluntat per sortir del túnel!


  • Potser la seva pròpia incultura no els permet veure que hi ha un món molt més gran més enllà del futbol, les birres i el sexe.
   Per tan tampoc en serien culpables ells ja que és el sistema el que ajudat d’una incultura parental més que probable ha fet que siguin com són. (perquè si Arqueòleg G., la familia ajuda en aquest camp normalment per bé o per mal )

   Més aviat podriem dir que és lloable aquella gent que tenint aquests condicionants s’en surten prou bé.

   Per ser d’esquerres despatxes la classe obrera molt ràpidament…

   Recordant un post teu de parelles de fet la teva seria l’obrer que has descrit en el post.

   Que consti que ell segur que és d’esquerres per interés, és d’aquells que si vota (que ja és molt) vota PSOE segur. (és un vot etnicista també, apart de clase) això voldria dir però que tu t’assembles més a un votant de dretes, sort que ets Gay! xD


   • No entenc gens el raonament del darrer paràgraf, crec q t’has fet un embolic tu mateix!


 7. Home Glam!!!

  Almenys va tenir prou esperit de curiositat com per preguntar-te que feies allà quan era evident que no estaves treballant de paleta… se li ha de donar un puntet positiu només per això, i més tenint en compte que ja deuria saber aquest esser que no entendria res de res.


  • ei, i no només això conjunt buit, que també sap com funciona una excavadora, que a mi ja em costaria. Això sí, segur que pensar i condiur-la alhora és una fita impossible per aquest bon home.
   Per cert, potser sí que Franco era l’evolució d’un homo erectus, com a mínim.


 8. Aquesta gent son el que son, carn de canó per a tot. Abans calia que consumissin desmesuradament per fer rutllar l’economia i ara els hi tocarà ser les principals víctimes de la crisi.
  Son una gran massa manipulable que acaben fent el que el sistema els hi demana.
  Per tant crec que el fet de si son d’extrema dreta o d’esquerres no ho decideixen ells.


  • Oi tant que pagaran la crisi! Hi ha un atur del 85% a la construcció, amb treballadors acostumats a un ritme de gasto de 4.000 euros al més.

   Que se m’oblidava comentar-ho, els obers garrulets aquests cobren quasi el quadruple que jo!


   • Hi estic d’acord… Que cobrin tants calés al mes no és culpa seva, sinó de qui els contracta… ara bé, la seva manca de cultura els ha fet creure que això era xauxa… i com que la història ningú la valora ni l’estudia… doncs no sabien que tot el que puja baixa i el que comença s’acaba.

    Amb un nivell cultural una mica més elevat, no haurien viscut al dia fardant de cotxes i televiosn de plasma, ni mòbil d’última generació. El diner fàcil ha estat un miratge per a la carn de canó que dieu.

    S’han emborratxat de diners i ara toca la ressaca… tindran la síndrome d’abstinència per no haver estalviat. Finalment cadascú té el que es mereix. Sap greu, però la gent que m’ha fardat de no pencar gens i guanyar molt en poc temps no fan pena.


 9. Per olt que se’ls arrossegui cap a grans causes la gent sempre serà estúpida, poruga i idiotitzada. La gent és el que mata totes les revolucions.


 10. Si la garruleria existeix és perquè al sistema l’interessa incentivar-la. Són el que comunament es coneix com “tontos útils”. Com s’ha dit aquesta és la gent que ha tirat del carro del consum desmesurat(perquè al poder econòmic li interessava tenir una massa alienada que consumís i s’endeutés sense reflexionar). De fet aquesta massa social és l’equivalent als rednecks que als Estats Units van signar hipoteques escombraria…

  En aquest sentit, jo els veig més com víctimes que com una altra cosa.

  Per altra banda, com a mínim hem d’estar contents que els garrulos ibèrics practiquin habitualment el control de la natalitat i no vagin més enllà de la parelleta. Imagina’t si tinguessin els mateixos costums demogràfics i reproductors que certs grups socials com els gitanos, els de l’opus dei o alguns dels nouvinguts que mantenen costums demogràfics de tenir 5 o 6 fills propis dels països subdesenvolupats d’on venen, que encara no han fet el canvi demogràfic per la base (especialment si estan influïts per la religió i si la dona no té autonomia).


 11. hahahaha l’ultim parágraf es per un club de la comedia.


 12. D’alienats sempre n’hi ha hagut i sempre n’hi hauran. Si no de que aguantaria el sistema, només dels pobres? De la mateixa manera que el capitalisme necessita la pobresa per a fer i desfer en el teixit productiu, també necessita de alienats dins el propi sistema productiu per a mantenir-lo.

  En els meus temps de Punki, dèiem que era alienat tot aquell que anava a una discoteca a divertir-se. Que la metodologia de ficar a tothom entre quatre parets per a que desfasés, begués, drogués,etc… era alienadora. També recordo que a aquests llocs, hi anaven força universitaris!

  En fí, c’est la vie!Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: