h1

Vaga al Futbol…?¿¡¡!?

Novembre 9, 2009

Laporta ronaldo

La setmana passada l’actualitat ens va sorprendre amb una desconcertant noticia: gràcies a l’esmena als Pressupostos Generals del Estat introduïda pels dos heroics diputats d’IU-ICV, els futbolistes d’elit estrangers passaran a pagar el doble d’impostos, es a dir, el mateix que els seus compatriotes nacionals. S’ha acabat l’exempció fiscal per aquestes paparres!

El millor de tot va ser la reacció del Sindicat de Paràsits, la FIFA (1), amenaçant amb una vaga general de futbolistes multimilionaris…. com diria l’APM “yo es que me desorino”!!!

Clar que…. mirant-ho bé, ens hauríem de posar en el lloc d’aquests soferts esportistes que amb un trist sou de 90.000.000 euros han de mantenir moltes boques de prostitutes que passen gana dia rere dia i han de sufragar mansions, tràfic de drogues, així com luxes varis de tota mena. Ells que amb el seu gran esforç intel•lectual quasi van aprovar P4, no mereixen tamany espoli per part d’un avar estat que s’ho malgasta tot en hospitals i escoles!

Així doncs aquest blog, embriagat per l’esperit de solidaritat cap aquest col•lectiu damnificat i marginat per la història, us suggereix un seguit de mesures revolucionaries contra aquest atracament a ma armada per part de la hidra roja:

Acció directe: Proposo que els “hooligans” futbolers en ple síndrome d’abstinència assaltin museus, cremin biblioteques i destorcin escoles públiques. L’estat s’ho pensarà dos cops abans de no donar una morfina alienadora a aquestes feres!

Vaga a lo “France Telecom”: a França els treballadors de la telefonia pública es suïcidaven davant l’estrès que els provocava els abusos de l’empresa, forçant a Sarkozy a cedir a totes les seves pressions. Així doncs proposo un suïcidi col•lectiu de futbolistes: Laporta com a bon Messies Salvapàtries es podria llençar daltabaix de Montserrat!!

-Que en comptes de filmar els partits gravin els vestuaris. Aconseguirien escandalitzar a mig país, però a canvi s’assoliria un miracle encara més gran: que jo em fes cheer leader incondicional d’aquest esport!

Fer una gran ONG per pagar la part que l’estat es queda del seu sou, eliminant ajudes a altres organitzacions inútils que es solidaritzen amb malats terminals, dones maltractades o el tercer món. La pobresa no dona audiència, ni omple revistes intel·lectuals com l’Sport, Marca o As!

Ajudem-los!!! Ells mai ho farien!!

(1): La FIFA deu 645 milions d’euros a Hisenda, segons el diari El Pais.

Anuncis

19 comentaris

 1. tens raó, arqueòleg, són taaaaaaaant intel·ligents!!! tant que pensaven que paralitzant la lliga de futbol anaven a aconseguir alguna cosa. Que pretenien? Que tothom sortís al carrer en una macromanifestació per demanar que no pugessin els impostos als pobre multimilionaris que corren en calces darrere una pilota??
  A mi, personalment, em farien un favor si desmuntessin un temps aquest xou patètic. El que és més trist és que si els clubs paguen impostos, qui els pagarà realment seran els aficionats que compren entrades i merchandaising. No sé com s’ho fan, però sempre paguem els mateixos!!


  • Si ho paguen voluntariament les masses alienades, cap problema, cada escú inverteix els seus diners on vol!
   El problema es quan carreguen la factura a TV3, televisió que els intel·lectuals i glamurosos TAMBÉ contribuïm a sufragar! I ja et dic jo que a al cobertura de la Copa d’Europa amb 250 enviats no va sortir precisament barata la brometa!


 2. El millor de tot és que diuen que el fet de que a Espanay no es paguin tants impostos ha fet que vingui gent de qualitat… si el que recollissin anessin a parar a cientifics i intelectuals, evitant la seva fuga a altres països si que tindriem gent de qualitat i que a més els seus esforços donen a la societat molt més que entreteniment.

  En fi, ja no som el país de les sevillanes i els toros, ara som el pais dels Cristiano Ronaldos i Messis… i el pitjor és que com sempre ens enorgullim de ser un catetos!


 3. Brutal el fotomuntatge de Laporta i Ronaldo! Estic d’acord amb conjuntbuit. Som un país que ens enorgullim de no saber res i presumim de coses que més valdria callar. On s’ha vist gent que estigui a l’atur, per exemple, i en comptes d’avergonyir-se s’enorgulleix? Al nostre!!


 4. la teorìa de la rebaixa fiscal era perquè vinguessin “cocos” al país. Però com sempre, no ha servit de res si després no hi ha pressupostos per a investigació.

  A mi em sembla bé el que han fet, tot i que és probable que perjudiqui el nivell de la lliga espanyola (ja se que als que no us agrada el futbol tan us fa, però hi ha gent que viu gràcies a que aquests millonetis venen aquí a jugar). De totes meneres, si això passes, m’agradaria escoltar que diu molta de la gent que avui s’omple la boca amb la injustícia que s’estava produïnt.


 5. De que serveix la millor lliga del món en un dels estats que més trigara a sortir de la crisi? Ah, ja… per no pensar-hi. Això de que cremin museus, no els ho diguis dos cops que ni s’ho pensarien (què subtil…).


 6. Desgrava apadrinar un jugador? 😀


 7. No tinc res contra el futbol. Si tingués un fill a qui li agradés, me l’estimaria igual; però una vaga indefinida d’aquesta cosa omple les meves nits de somnis humits.


 8. Arqueòleg!

  Aquest augment d’impostos no serveix de res, els jugadors seguiran cobrant el mateix, és un tema d’oferta i demanda, qui pagarà més seran els clubs que ho repercutiran a les televisions i aquests als anunciants i els anunciants als productes i per tant a tu. Qui t’hauria de dir que li acabaries pagant el sou al Cristiano Ronaldo, i per culpa dels progres d’ICV!!!


 9. Totalment d’acord amb tu!!
  Poobres desgraciats, ara no podran arribar a final de mes … que injusta és la vida del que pega cops a un tros de cuir cosit pels respectius nens negrets/sudasiàtics


 10. Cal que tots ens solidaritzem amb aquests treballadors del futbol, l’afectació d’aquesta vaga pot fer caure d’una vegada per totes la malmesa economia del país. Pensa en els baretos, puticlubs i plataformes inversemblants de TV. Tot se’n va a la merda. No a la vaga!!!


 11. no estaria gens malament que fessin una vaga d’aquelles llargues i feixugues. Amb una mica de sort aconseguíem oblidar-nos d’ells.


 12. L’última dada m’ha deixat acollonit!


 13. RS, vaig a rebatre el teu argument de què tant fa que paguin o no impostos donat que si paguen impostos els pujaran el sou perquè no ho notin:

  És molt senzill, la cosa és que el resultat serà que els jugadors cobraran més però pagaran més impostos.

  M’explico:

  Abans un jugador guanyava 1 milió d’euros i no pagava res en impostos (i el milió d’euros com tu dius ho paguen els clubs que ho repercutiran a les televisions i aquests als anunciants i els anunciants als productes i per tant a tots els consumidors).

  Ara un jugador guanya (és un dir) 1,25 milions d’euros i paga 0’25 milions en impostos (per tant de sou net cobra 1 milió com abans). Resultat: l,25 milió d’euros ho paguen els clubs que ho repercutiran a les televisions i aquests als anunciants i els anunciants als productes i per tant a tots els consumidors I A MÉS LES ARQUES PÚBLIQUES DISPOSEN DE 0,25 MILIONS D’EUROS PER FER POLÍTIQUES SOCIALS PER ALS MÉS DESFAVORITS.

  En el cas que els diners dels clubs vinguessin íntegrament de finançament privat (i no de subvencions públiques), és molt millor per l’estat la segona opció, ja que com a mínim “treu tajada”, amb independència que els finançadors privats paguen més en el segon cas i les estrelles del futbol segueixen cobrant el mateix.

  Potser el problema a Espanya és que els clubs de futbol reben prevendes de les administracions, i això sí que és 100% immoral.

  Em definitiva, a mi no em fot que Cristiano guanyi el que guanya ni em sembla necessàriament immoral (depèn de si paga o no impostos, de si els diners no s’evadeixen, de en què i on els gasti).

  En definitiva, el problema en sí no és que existeixin els rics, sinó que les administracions han de “controlar” els diners dels rics perquè no se’n vagin del país, perquè contribueixin a l’erari públic, afavorir i incentivar que aquests diners “circulin” cap a l’economia productiva i no cap a l’especulativa…

  El problema és la manca d’acords internacionals a nivell legal, financer, etc. l’hora d’establir aquest control.


  • És que molts progres il·luminats no veuen que el problema de l’economia espanyola i de qualsevol economia no és que hi hagi gent rica sinó que hi ha pobres que no arriben als mínims nivells de subsistència. Vull dir, a Escandinàvia i a Estats Units hi ha moltes grans fortunes i les seus de moltes multinacionals, la diferència és que a Escandinàvia quasi no hi ha pobres i a Estats Units, sí. Per altra banda, a Corea del Nord o Cuba no hi ha rics, però tots són pobres. En definitiva, aquí entra el paper de la política econòmica i social de cada país.

   A mi no em sembla immoral que els directius de Nokia o Ikea cobrin el que cobren, tenint en compte que els governs dels països d’on són aquestes empreses han aconseguit que aquestes fortunes repercuteixin en el benestar global de la població i que els països escandinaus siguin els que més contribueixen en ajut al desenvolupament de tot el món.

   Sobre Laporta o Cristiano Ronaldo, no puc dir que no em sembli immoral el que cobren, hagut compte que el segon no paga impostos o que el primer fonamenta la seva fortuna personal en la connivència i favors de les administracions públiques a una empresa privada.


 14. L’opi del poble…
  Estic d’acord amb què els que més paguin siguin els que més cobren… i en aquest cas el seou no justifica en cap cas la feina que fan; estan més als platós de gravació publicitaris que corrent-se els camps de futbol. Al llit deuen córrer més, segur.
  Però hi veig un cert garu de populisme en tot això. Una mena de cortina de fum per tal que es parli d’aquests sous, que no són d’ara, i no tant de com fer sortir el país de la crisi, que sí que és d’ara i tal com va durarà unes quantes temporades mé. 😦


 15. Met, tan sols sortirem de la crisi i de la corrupció abolint i demolent la ideologia que la va fer possible: el neoliberalisme desregularitzador, i aixó tans sols es pot dur a terme amb mesures fiscals sobre els que s’han beneficiat econòmicament de l’especulació i enfortint l’administració sobre el mercat.

  No és un pedaç, és el primer pas cap a la sortida del túnel.


  • Hi estic d’acord, però em sembla que ens quedarem en aquest primer pas… Si més, és la sensació que tinc. Tant de debò seguim camaninat cap a un món més just i de sentit comú!


 16. Em sembla una mica fort que persones que van darrere d’una pilota, com gossos, guanyin mola més pasta que persones que tenen carreres o treballs més complicats, perillosos, etc.! El futbol m’agrada, però crec que està massa valorat i si almenys ha posat aquesta llei….. doncs weno, tampoc sé si servirà de molt…

  En fi, mentre la gent tingui futbol, ningú es queixarà de com va de malament el país.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: