h1

Impostos i partides pressupostaries inútils

Setembre 29, 2009

20070514elpepivin_5

Quan el Govern de Zapatero va anunciar a bombo i plateret que, gràcies a la seva política fiscal, la crisi la pagarien els rics vaig començar a donar salts d’alegria. Per fi una mesura estratègica i real per lluitar contra les causes endèmiques del nostre model productiu i les desigualtats econòmiques, després dels pedaços del “Plan E” i les subvencions a fons perdut als banquers.

Però va el tio i apuja l’IVA! Un impost sobre el consum que paguem tots per igual, independentment de la nostre renta i nivell d’ingressos. Si, d’acord, també ha augmentat un puntet de res les rentes del capital, un carmelet inútil de cara a la hisenda pública, ja que les veritables fortunes, els rics de veritat, els que atresoren iots i viuen exclusivament de l’especulació financera, tributen a traves de les “SICAV” (societats d’inversió de capital variable) que tan sols cotitzen un puto 1% ( jo ho faig al 13%, es a dir pago més impostos que Alicia Koplovitz!).

Doncs res, mira que jo tenia ganes de defensar a capa i espasa l’augment de la pressió tributaria com un mecanisme de redistribució de la riquesa davant la demagògia facilona, egoista i neoliberal de PP-CIU. Però no, m’han deixat sense arguments!

I bé, a què aniran destinats els 6.500 milions d’euros extra que el govern pensa recaptar? Segur que val la pena gravar el consum? No hi havia marge per retallar els Pressupostos Generals? Per tal de respondre aquesta pregunta m’he baixat en PDF les partides pressupostaries corresponents al exercici passat i he fet una llista de despeses exagerades o completament superflues i banals que jo eliminaria d’una plomada:

Casa Reial8.663.000 euros. Jo també vull ser Rei! On envio el currículum? I encara sort que aquest any han decidit congelar aquest capítol… per primer cop a la Història!

Congrés de Diputats232.510.000 euros. I això que només tenim 350 diputats! Toca a uns 664.000 euros per cap!!

Tribunal Constitucional (inclou només sous d’alts càrregs): 2.030.430 euros, amb un meravellós plus de 234.000 euros per incentius al rendiment. Tenint en compte que aquest Tribunal triga uns 4 anys per discutir cada sentència, algú em pot fer comprendre com a sobre cobren per rendir?? Els seus 110 vocals  facturen 9.300 euros/mes, no està malament per no donar ni brot, no?

Consell d’Estat: 11.746.810 euros, gastats en una institució consultiva, completament anacrònica, impulsada pels Reis Catòlics! Visca!

Consell General del Poder Judicial: 10.236.660 euros. Aquí podriem discutir sobre si aquesta institució, que governa als jutges de forma independent al Poder Executiu,  es necessaria o no. Jo crec que si, però de nou el problema son els disparatats sous que cobren els seus membres: 6.300 euros/mes més plusos. Olé tú!

MINISTERIO DE DEFENSA: Total 10.091.762.550 euros (deu vegades més que el Ministeri de Cultura!!!), dels quals 351.770.000 euros es destinen a investigació militar i 264.711.400 es gasten en una cosa molt estranya i sospitosa anomenada “Asesoramiento para la protección de los intereses nacionales”. Algú té la més remota idea de qui son aquests assessors tan ben pagats?

No entro a la resta de Ministeris, ja que trobo que fan una funció més o menys útil per a la societat, però eliminant o retallant aquestes institucions, absolutament prescindibles, casi que ens cobreix deu vegades el que ingressarà l’estat amb la polèmica pujada del IVA!

22 comentaris

 1. L’Asesoramiento para la protección de los intereses nacionales ni me’l toquis, eh! No sé que faria, aleshores, jo.
  És una feina ideal: poca feina, mal fotuda i ben pagada!


 2. Han decidit congelar la Casa Reial?!? Aquesta sí que és una bona mesura.

  Per cert, glam, ja has encarregat un informe per esbrinar si la teva imatge pública està a l’alçada de les teves expectatives?


 3. què faig ara? ploro? plorem? mato? matem? calo foc? calem foc? Gràcies glam per fer-nos adonar el rucs que som no calant foc a la barraca.


 4. los resultados son a la baja,los reales de por ejemplo casa real o fuerzas armadas son mas porque de las partidas de economia etc hay enormes tantos por cientos que van indirectamente a los anteriores por via secundaria,para que no cante mucho.Hace años las partidas de fuerzas armadas iba por encima de lo destinado a educacion….sera por lo de… inteligencia militar…


 5. La mare que els va parir!!!, les xifres son incontestables. Crisi??, doncs depèn de per qui, queda clar que com em deia en Jordi (www.despiertos.net) “aquí no hi han dretes i esquerres, el que hi ha és amunt i abaix”.

  Aneu a votar, aneu a votar, que hi ha tanta diferència a quest país entre la dreta i l’esquerra…


 6. no sé de què us extranyeu:

  els governs franquistes van arribar per les armes, van envair per les armes (reconec que no hi ha altra manera), es mantenen per les armes (títol 8 de la Constitució franquista del 78) i, en aquest sentit, és normal que el pressupost dedicat a les armes sigui superior al que es dedica a Cultura (els franquistes són aquells de “MUERTE A LA INTELIGENCIA… VIVA LA MUERTE”).

  i, en aquest estat de coses, Glam, no sé de què t’extranyes -tampoc- quan el Poble d’Arenys es manifesta mitjançant una performance-paròdia de referèndum (que no pas referèndum vàlid) com a denúncia de la falta de llibertat.

  falta de llibertat que, estaràs d’acord, es manifesta també en la no possibilitat d’intervenció, per part dels Pobles de l’Estat en la confecció dels pressupostos.

  ATADO Y BIEN ATADO. COM NOSALTRES.


 7. 264.711.400 es gasten en una cosa molt estranya i sospitosa anomenada “Asesoramiento para la protección de los intereses nacionales”. Algú té la més remota idea de qui son aquests assessors tan ben pagats?
  -> Centro Necional de Inteligencia (!?!)

  A la llista de “deduïbles”, hi afegiria els més de 1.600.000.000 (mil sis-cents milions) d’euros del Ministerio de Vivienda, al qual no veig cap utilitat.

  Interessant tema, Glam.


 8. buuf quina burrada. Realment fa posar els pels de punta
  que ningú s’atreveixi a dir que el PSOE és el partit majoritàri d’esquerres, ja que si aquests són els progres anem apanyats


 9. I t’has deixat els ministeris de vivenda i de cultura, competències traspassades en exclusiva a les comunitats autònomes. A més a més de fer les coses malament, per duplicat!


  • PD. Vols que et faci algun informe?


   • Ups! Aquest comentari no era una resposta al comentari del RS en particular… :rol: però “buenu”… 😆 hehe (ja n’aprendré)


 10. Què és el consell d’estat? En teoria, els sous tant elevats dels polítics i càrrecs tipus CGPJ són per evitar suborns i similars, però es veu que encara val la pena assumir els riscos de que et diguin corrupte (poques conseqüències més hi han…) perquè els guanys en activitats il·lícites són inmnesos.

  Absolutament a favor de carregar-me la Casa Reial i el Ministeri de Defensa. Vaig tenir un professor d’economia que defensava la Renta Bàsica Universal, és a dir, un salari base pel simple fet d’existir, que, més o menys sigui la meitat del salari mínim. Bàsicament, seria un alliberament pels que no volen treballar o per aquells que prefereixen dedicar-se a activitats no remunerables (artistes, per exemple), entre altres casos. El fet és que ell va fer els números i una mesura tant cara com donar diners perquè si a cada ciutadà és viable simplement abolint les partides destinades a defensa. Caga-t’hi.


 11. Més o menys coneixia aquestes partides i els seu muntant… excepte la del Consell d’Estat! 😮 I això de “Asesoramiento para la protección de los intereses nacionales” fa una mica de pudor… no? : roll:


 12. D’acord amb l’RS, amb l’eliminació dels ministeris que dupliquen les competencies totalment cedides a altres administracions.


 13. Vamos apañaos…
  Haré una petición a la UE para que nos venga a invadir alguna administración medio civilizada… o mejor un referéndum en mi casa…
  Entre aquests i la seva alternativa, els de la Generalitat i la seva alternativa, i els de Blanes i la seva alternativa (em reitero molt, però no estic inspirat) qualsevol que vingui i ens governi serà millor que el poder governar-nos a nosaltres mateixos.


 14. no se que es peor hacer esto o legitimarselo?.


  • Yo voto a un partido que enmiendará ese presupuesto! Si me hubiera abstenido, esa fuerza política no tendría los diputados suficientes para presionar al Gobierno!


 15. JA,JA Y RE-JA.


 16. Quien decide verdaderamente,tu voto o tu opinion se lo pasa por el forro de los cojones..con perdon.haces un post y al siguiente se te olvida lo sustancial,es que no me estudias…….escribe cien veces en la pizarra …El ser humano es una pieza unicamente utilizable pero no decisoria para el engranaje capitalista…y lo quiero con letra clarita,ah y castigado de cara a la pared con dos libros de marx en cada mano y 5 de chonsky en la cabeza.Dile a tus padres que tengo que hablar con ellos,hay que arreglar tu problema de actitud.


 17. flipo que encara valoris la suposada pressió sobre el govern, feta pel Llamazares i pel sopes de l’Herrera


 18. En un pais de turismo, subir el iva puede venir muy bien, los guiris pagan pasta a saco y ofreces el doble de servicios,Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: