h1

“El Grup Bilderberg”: el govern mundial a la ombra?

Setembre 23, 2009

Sabíeu que cada any les 150 persones més influents i poderoses del món es reuneixen amb caire informal en un punt del món en estricte secretisme durant un cap de setmana? Es tracta d’un veritable govern mundial a la ombra, encarregat de salvaguardar les essències de la globalització i el capitalisme, s’anomena “El Grup Bilderberg”.

bilderberg1

Va ser creat el maig de 1954, a Biderberg (Holanda), per un conseller econòmic (Joseph Retinger) i la Casa Reial Holandesa, amb l’objectiu d’establir un nus entre els oligarques socials, els líders econòmics i els polítics europeus i americans.

Lluny de ser una mera conspiranoia, la seva presència està documentada a la Enciclopèdia Britànica, a The Economist (l’article està copypastejat als comentaris), American Free Press, The Times, Global Financial Group, Wahsinton Post, American Crhonicle, més de 21 llibres en parlen (bibliografia a comentaris), així com també existeixen milers de reportatges i entrades a Internet sobre el tema, tot i que mai cap periodista ha estat convidat a cobrir aquest event. De fet, les fonts que he trobat en la meva recerca son tan exageradament nombroses que la dificultat ha estat en separar el gra de la palla.

Club bildenbergSegons afirma l’autor Daniel Estulin, al seu llibre “Les veritats sobre el Club Bilderberg”, el seu objectiu és la creació d’un Nou Ordre Mundial, un eufemisme per referir-se a un únic mercat lliure, alliberat de tot proteccionisme estatal. Estulin afirma també que donen directius als mitjans de comunicació i que planegen amb antelació guerres, crisis o cicles demogràfics. Es tractaria, doncs, de la xarxa de poder més influent del planeta a la actualitat.

El seu comitè directiu, autoanomenat “Steering Comitte” (vegeu llistat de membres i organigrama a comentaris), es troba format per 40 persones entre els que destaca la Reina d’Holanda, l’ex-secretari d’estat americà Henry Kissinguer (promotor del cop d’estat de Pinochet) i els grans banquers del món. Cada un d’ells ha de convidar a tres membres per a la següent reunió: un polític, un financer i un intel•lectual o periodista.

Els assistents més habituals son els presidents de els grans multinacionals, els Secretaris d’Estat i de Defensa d’EUA, Koffi Annan, els presidents dels principals mitjans de comunicació d’occident, Alan Greespan (Governador de la Reserva Federal Americana), i magnats com David Rockefeller, Georges Soros o Bill Gates

Bill Clinton o Tony Blair hi varen assistir just abans de ser escollits presidents, i en aquest vídeo podeu veure com reacciona Hilary Clinton quan, en mig de la campanya de les primàries demòcrates, un estudiant li pregunta per la seva afiliació en aquest grup.

Algunes de els seves actuacions més polèmiques, denunciades per revistes d’esquerres, han estat l’autorització a Rússia dels bombardejos sobre Txetxènia el 1999 o les pressions a Berlusconi per que nomenés a Ruggiero Ministre d’Assumptes Exteriors. També es rumoreja que varen planejar les diferents intervencions a Irak o Afganistan, així com que mouen els fils al conflicte àrabo-israelí. Però la premsa de dretes tampoc els hi riu les gràcies: l’historiador ultra Ricardo de la Cierva plantejava en un article a la revista Hispanidad que es tracta realment d’una Lògia Maçònica i que eren els responsables de la caiguda de Margaret Tatcher quan aquesta es va oposar al Euro.

bilderberg12_01Fotografia de la 1a reunió el 1954

Espanya va ser seu al 1989 seu d’aquest club, amb Felipe Gonzalez de mestre de cerimònies, en un balneari de Pontevedra (La Toja). Entre els espanyols més destacats que participen les reunions hi ha:

La Reina Sofia, per la seva condició de presidenta de vàries fundacions econòmiques.

Juán Luís Cebrian: director ideòleg del diari el Pais i president de l’Associació de Premsa (ara s’entén d’on li ve la mania persecutòria cap a Hugo Chàvez i altres líders anticapitalistes).

Trinidad Jimenez: actual Ministra de Sanitat, ex-Secretària d’Estat per Iberoamèrica i exportàveu d’Assumptes Exteriors del PSOE

Esperanza Aguirre: Durant la seva etapa com a Ministra d’Educació amb Aznar.

Rodrigo Rato, Pedro Solbes i Joaquin Almunia, pels seus càrrecs en institucions i ministeris econòmics.

-També hi han assistit en alguna ocasió: Alicia Koplovitz, Jordi Pujol, Alberto Ruiz Gallardón o l’actual Secretari d’Estat de Presidència

Davant això em qüestiono… fins a quin punt donar veracitat a les fonts? Quin poder real té aquesta organització? Com és que Dan Brown encara no n’ha fet un best seller? I el més urgent… com és que encara no m’hi han convidat a mi???

-Llista oficial dels assistents a la reunió de 2009

PD: Vegeu comentaris per llegir l’aticle que en va fer The Economist,  la extensa bibliografia publicada sobre el tema, el llistat de llocs, dates, asistents a les reunions,  així com la composició del Steering Comitte.

Dedicat a “El Niño del exorcista” qui em va alertar sobre l’existència d’aquest club.

39 comentaris

 1. […] “El Grup Bilderberg”: el govern mundial a la ombra?glamboy69.wordpress.com/2009/09/23/el-grup-bilderberg-el-gov… per glamboy69 fa pocs segons […]


 2. Tots els que nombres vale…però la Trini?? Vols dir? Em sembla una mica …no sé. Vols dir?


 3. A mi em sembla molt més normal convidar una Secretaria d’Estat per Iberoamèrica que a la garrulaka de l’Aguirre que creia que Saramago era una dona, sent ella Ministra de Cultura!


 4. La llista! (extret del bloc d’en Bacus) http://bacus.bloc.cat/post/5530/119183

  Carvajal Urquijo, Jaime, Chairman and General Manager, Iberfomento (x st)

  Aguirre y Gil de Biedma, Esperanza – President of the Spanish Senate

  Almunia, Amann, Joaquin – Secretary General, Socialist Party

  Baron, Enrique, VP European Parliament; Pres. European Movement; ex Transport Minister

  Cebrián, Juan Luis, CEO PRISA, and ex-editor (El Pais)

  Dehesa, Guillermo de la, Chief Executive Banco Pastor

  Ferrer Salat, Carlos, Chairman, UNICE (The European Employers Federation)

  Lopez, Francisco, CEO Argentaria

  Pujol, Jordi, President, Generalitat de Catalunya

  Rato Figaredo, Rodrigo de, Parliamentary Leader of the Minority Group (Partido Popular)

  Rodriguez Inciarte, Matias, Executive Vice Chairman, BSCH (Banco de Santander?).

  Serra i Serra, Narcis, Deputy Prime Minister of the Spanish Government

  Solana Madariaga, Javier; Secretary General, Council of the European Union (IN)

  Solbes Mira, Pedro – Member of Parliament, Socialist Party

  Spain, Her Majesty Queen Sophia (or Sofia) of

  Tigueroa, Federico, VP Spain (?)

  Yanez-Barnuovo, Juan A., Perm. Rep. of Spain to the UN; ex-Intl. Affs, Office of PM

  Ybarra y Churruca, Emilio de, Vice Chair & MD, Banco de Bilbao


 5. Pujol, Jordi, President, Generalitat de Catalunya

  Ja deia jo, que raro que aquest no hi fos!!! Segur que al Montilla no l’han convidat, pobre, i aixó que ell és l’ànima de la festa!!

  Per cert, hi ha un error, no és “Tigueroa, Federico, VP Spain (?)“, sinó Federico Trillo Figueroa, imagino.

  Per cert la llista no està actualitzada! en aquest link pots veure LA D’AQUEST ANY:

  http://www.rebelion.org/noticia.php?id=85697


 6. Glam, totalment off-topic, com t’ho fas perquè apareguin aquí els comentaris que et fan des de Facebook? Pots respondre’m directament per mail. Gràcies


 7. A mi aquestes teories de la conspiració em fan una mica d’al·lèrgia, però el meu company s’ha empollat força d’aquesta penya i no em sembla tan irreal. Aquests són els que volen la supressió de fronteres, mercat global i toooots a consumir el que ells vulguin, on vulguin i quan vulguin 😦


 8. Cidice, jo soc absolutament anti conspiranoic! Peró crec que al post han quedat clares que les fonts son tan nombroses i solvents que no em queda més remei que donar-hi credibilitat!


 9. Arqueòleg, vols dir que ets tan anti conspiranoic com ens vols fer creure, si ets capaç de creure en un suposat grup multinacional, del qual formarien part desenes de persones de diferents àmbits, països i ideologies, on assisteixen fins i tot periodistes però de qui ningú no pot explicar més que suposicions?

  M’inclino per creure que alguna cosa semblant al club Bilderberg hi pot haver, algú per sobre dels que donen la cara, que realment mou els fils en base a un guió treballat des de molt amunt; però al mateix temps, alguna cosa em demana que posi fre a les meves passions conspiranoiques…
  Tot i això, no puc evitar creure que l’11S va ser alguna cosa més que un atac perpetrat per uns dolents terroristes musulmans.

  Buf, quin embolic; me’n vaig de Mercè, tu, i ja s’ho faran.

  Salut.


 10. Arqueòleg, ara que ets moncarca absolutista de l’Hospitalet, es trucaran segur. Només has de tenir paciència, magestat.

  Ah, i la Trini ja no és una “simple” secretària d’Estat; ara és una Ministra de Sanitat del Regne d’Espanya! La que prohibirà fumar sense necessitat de fer-ne cap consulta 😀


 11. Home, que aquesta gent es reuniexi i parlin sobre guerres i economia m’ho crec!

  Una altre cosa es que estiguin darrere l’11 S!!!

  I jo crec que amb les fonts que dono al post queda clar que existir ha existit el grupet en si…


 12. Amb tots els respectes, Arqueòleg, trobo que, de vegades, tens un discurs una mica dispers, no gaire coherent. D’una banda et creus que es reuneixin per “parlar de guerres” (malgrat el teu esperit anti conspiranoic i la evident manca de proves de l’existència d’aquest club; o és que tu en tens? Potser quatre pirats llencen la idea de l’existència del club, i aconsegueixen que fins i tot els blogs en parlin, qui sap!)… Deia que d’una banda et creus que es reuneixin per “parlar de guerres”, però “una altra cosa és que estiguin darrere de l’11-S”? Perquè? Perquè és aquesta de l’11-S “una altra cosa”? Quina diferència hi ha entre que parlin de guerres, cosa que sí et creus, i que parlessin de muntar una “guerra contra el terrorisme d’arrel islamista”, com s’ha qualificat sovint des de la Casa Blanca de Bush Jr.?

  I encara més: què vol dir que “parlin de guerres”? Que planyin els ciutadans de les regions on n’hi ha? Que les promoguin? Que reflexionin sobre com acabar-hi? (en aquest últim cas, seria evident que el club s’hauria de disoldre immediatament, per inútil).

  En definitiva, perquè “una altra cosa és que estiguin darrere l’11-S”?

  Gràcies.


 13. Has tocat un tema de fort calat, arqueòleg. El món va cada cop més vers la concentració del poder en menys mans, i és de rebut que aquest poder posi en comú els grans temes.

  A 50 anys vista serem del tot titelles d’un miler de persones que es posaran d’acord en reunions com aquesta, i n’hi han més d’aquests “clubs”…


 14. A veure Ferran: “The Economist” o la Enciclopèdia Britànica et semblen a tu dos blogs de poca monta?

  Alguns llibres que parlen sobre el tema:

  Atkinson, Rodney, ‘Europe’s Full Circle, Corporate Elites and the New Fascism’, Compuprint, 1997, £7.95, ISBN 0 9525110 0 2 “Europe has come full circle. The UK faces the same political crisis as in the 1930’s… suppression rather than expression of public opinion.” From This England books: 01242 515156.

  Atkinson, Rodney & McWhirter, Norris, ‘Treason at Maastricht : the destruction of the nation state’ Compuprint, 1995. ISBN 0950935395 (pbk) 0952511010 (hbk)

  Blackstone/Plowden: ‘Inside the think tank’ London, 1988.

  Chesterton, A. K.: (Arthur Kenneth) ‘The new unhappy lords: an exposure of power politics’, Candour Publishing Co, 1972. ISBN 0851720218 (DeluXe ed.) – 0851720242 – 0851720250 (pbk.) Extract from this vitriolic author here

  De Jager C.:The Structure of the Quiet Photosphere and the Low Chromosphere, Proc. of the Bilderberg Conference Arnhem, Holland, April 17-21, 1967. Reidel 1968. [presentation at conference]

  Domhoff, G. William: ‘State autonomy or class dominance? : case studies on policy making in America’. Aldine de Gruyter 1996. ISBN 0202305112 & 0202305120 (pbk)

  Engdahl, F. William: ‘Mit der Oelwaffe zur Weltmacht. Der Weg zur neuen Weltordnung’ Dr. Boettiger Verlags-GmbH, Wiesbaden, ISBN 3-925725-15-6

  Eringer, Robert: ‘Bilderberg Group, The Global Manipulators’, Pentacle, Bristol, 1980. ISBN 0 906850 04 5 Choice extracts here for your delight

  Ewertverlag S.L.: ‘Secret Societies and Their Power in the 20th Century’, 1995. ISBN 3-89478-654-X

  Gill, Stephen: ‘American Hegemony and the Trilateral commission’, Cambridge University Press, 1990, ISBN 0521362865

  Hatch, Alden: ‘H. R. H. Prince Bernhard of the Netherlands; an authorized biography’, Biog. of Prince Leopold Bernhard consort of Juliana, Queen of the Netherlands, Harrap, 1962. Read the chapter on Bilderberg and the one on the Nazis here

  Icke, David: ‘The Robots’s Rebellion’, Gateway Books, 1994. ISBN 1-85860-022-7

  Icke, David: ‘ …and the truth shall set you free’, Bridge of Love Publications, 1995. ISBN 0-9526147-0-7 .

  Korten, David: ‘When Corporations Rule the World’, Earthscan, 1995, ISBN 1853834343 & 1853833134

  Krieg, A. H.: ‘The Satori and the New Mandarins’, Hallberg, Tampa, Florida, 1998, ISBN 087319 044 0. Note: this book lists all known Bilderberg members. http://www.sover.net/~akrieg/

  Ligens/Loth: ‘Documents on the history of European Integration’, Volume 2 and 4 : Berlin/ NYC 1986/ 1991

  Pomian, John: Joseph Retinger – Memoires of an eminence grise: Sussex 1972 (very difficult to get your hands on it!)

  Rarick, John: ‘Bilderberg: The cold war international’, US-Congress, Congressional Record Vol.117 Part 24, 92nd Congress 1st session, Wednesday, September 15th 1971

  Ross, Gaylon, Sr.: Who´s Who of the Elite: San Marcos, Texas 1995

  Scholte, Jan Aart: ‘Global capitalism and the state: International affairs’, 73,3 (1997) p. 427-452

  Sklar, Holly: ed. ‘The Trilateral Commission and Elite Planning for World Management’. Boston: South End Press, 1980. 604 pages; includes a Who’s Who from pages 90-131.

  Sklar, Holly: ‘Reagan, Trilateralism and the Neoliberals’: South End Press 1986

  Van-der-Pijl, Kees: ‘The making of an Atlantic ruling class’, Verso, 1984, ISBN 0860918017

  QUE… SON ARA QUATRE BLOGS DE POCA MONTA???

  I en quant a 11S: tu et veus a Pujol i Aguirre tramant-ho? En serio? recordo que és una conversa informal, no una agència federal secreta!!


 15. Llista completa de les reunions 1954-2002

  55. 31 May – 3 June, Istanbul, Turkey – to be finally confirmed
  54. 8-11 June 2006, Ottawa, Canada
  53. 5-8 May 2005, Munich, Germany
  52. 3-6 June 2004: Stresa, Italy.
  51. 15-18 May 2003: Versailles, France.
  50. 30 May – 2 June 2002: Chantilly, Virginia, USA.
  49. 24-27 May 2001: Gothenburg, Sweden.
  48. 1-4 June 2000: Genval, Brussels, Belgium.
  47. 3-6 June 1999: Sintra, Portugal.
  46. 14-17 May 1998: Turnberry, Ayrshire, Scotland.
  45. 12-15 June 1997: Lake Lanier, Georgia, USA.
  44. 30 May -1 June 1996: Toronto, Canada.
  43. 8-11 June 1995: Zurich, Switzerland.
  42. 3-5 June 1994: Helsinki, Finland.
  41. 22-25 April 1993: Athens, Greece.
  40. 21-24 May 1992: Evian-les-Bains, France.
  39. 6-9 June 1991: Baden-Baden, Germany.
  38. 11-13 May 1990: Glen Cove, New York, USA.
  37. 12-14 May 1989: La Toja, Spain.
  36. 3-5 June 1988: Telfs-Buchen, Austria.
  35. 24-26 April 1987: Villa d’Este, Italy.
  34. 25-27 April 1986: Gleneagles, Scotland.
  33. 10-12 May 1985: Rye Brook, New York USA.
  32. 11-13 May 1984: Saltsjöbaden, Sweden.
  31. 13-15 May 1983: Montebello, Canada.
  30. 14-16 May 1982: Sandefjord, Norway.
  29. 15-17 May 1981: Bürgenstock, Switzerland.
  28. 18-20 April 1980: Aachen, W. Germany.
  27. 27-29 April 1979: Baden, Austria.
  26. 21-23 April 1978: Princeton, New Jersey, USA.
  25. 22-24 April 1977: Torquay, England.
  1976: No conference was held due to Prince Bernhard’s involvement in the Lockheed Scandal.
  24. 25-27 April 1975: Çesme, Turkey.
  23. 19-21 April 1974: Megìve, France.
  22. 11-13 May 1973: Saltsjöbaden, Sweden.
  21. 21-23 April 1972: Knokke, Belgium.
  20. 23-25 April 1971: Woodstock, Vermont, USA.
  19. 17-19 April 1970: Bad Ragaz, Switzerland.
  18. 9-11 May 1969: Marienlyst, Denmark.
  17. 26-28 April 1968: Mont Tremblant, Canada.
  16. 31 March – 2 April 1967: Cambridge, England.
  15. 25-27 March 1966: Wiesbaden, W. Germany.
  14. 2-4 April 1965: Villa d’Este, Italy.
  13. 20-22 March 1964: Williamsburg, Virginia, USA.
  12. 29-31 May 1963: Cannes, France.
  11. 18-20 May 1962: Saltsjöbaden, Sweden.
  10. 21-23 April 1961: St Castin, Canada.
  9. 28-29 May 1960: Bürgenstock, Switzerland.
  8. 18-20 September 1959: Yesilköy, Turkey.
  7. 13-15 September 1958: Buxton, England.
  6. 4-6 October 1957: Fiuggi, Italy.
  5. 15-17 February 1957: St Simons Island, Georgia, USA.
  4. 11-13 May 1956: Fredensborg, Denmark.
  3. 23-25 September 1955: Garmisch-Partenkirchen, W. Germany.
  2. 18-20 March 1955: Barbizon, France.
  1. 29-31 May 1954: Oosterbeek, Netherlands.


 16. ARTICLE A THE ECONOMIST

  Elite and Discreet

  from The Economist – 26 Dec 1987
  Our Good Conference Guide: Magic mountains for the mind

  The complete guide – Magic Mountains of the Mind – is on the Dangerous Liaisons page

  Bilderberg

  Ne plus ultra

  BILDERBERG takes its name from a Dutch hotel where, in the early 1950s, the first meeting took place under the aegis of Prince Bernhard. The occasion has outgrown the hotel, but the Dutch link remains. Among several European royals who attend as occasional guests, Queen Beatrix and her husband come regularly. A Dutch professor who has brokered coalition governments into existence on her behalf is one of the secretary-generals (the other, American, one lives in San Francisco), and Bilderberg’s tiny secretariat sits in The Hague. The meetings now take place by informal rotation in countries of the Atlantic community.

  Some 100 or more attend, by invitation of a steering committee. The meetings happen once a year, in the spring. They last 2.5 days (Thursday night until Sunday lunch) and are held in varying but always comfortable surroundings – in 1987 Lake Como, before that Gleneagles. Apart from a half-day on the golf links or sleeping off the previous night’s dinner, morning and afternoon sessions fill up the time.

  A mixture of able and distinguished folk attend – a sprinkling of serving prime and cabinet ministers, central-bank governors, defence and other experts. They talk, often to galvanising and fascinating effect, about the main issues of the day – East-West relations, arms control, deficits, debt, the Falklands, sanctions, whatever. Their thoughts may not be repeated outside the meetings and never are. This frustrates outsiders but helps 100 great and good people be frank with each other, as does the fact that Bilderberg members are limited to people of NATO and West European countries who know how to be kind or rude to each other without causing such misunderstandings as would occur if Indians, Fijians, Africans, Chinese or Japanese were also present.

  Elite and discreet, Bilderberg has inevitably been talked of in hushed tones by conspiracy theorists over the years. It needn’t be. The lists of attenders are published, as are the agendas, and before each meeting the chairman (currently Lord Roll) holds a press conference at which few journalists bother to turn up.

  Where does the money come from? Not complicated. The steering-group members raise from business the small sums necessary to keep the organising secretariat going hand-to-mouth in The Hague. Members from the host country raise enough money to pay for the hotel and conference when it takes place on their home soil (they are allowed to ask extra guests to make this money-raising easier). Participants pay their own long-haul travel, but are usually shepherded as VIPs from the nearest airport. They also pay expenses over and above the basic bill for their hotel room – the Bilderberg custom being that a whole hotel is booked for each meeting so that Bilderbergers may be alone with each other, their words, their thoughts and, these days, their security men.

  When you have scaled the Bilderberg, you have arrived.


 17. Membres del Sterleeng Comiteee, any 1997:

  Members Advisory Group *

  Canada: Anthony GS Griffin, Company Director.

  Germany: Otto Wolff von Amerongen, Chairman and CEO of Otto Wolff Industrieberatung und Beteiligungen GMBH.

  International: Max Kohnstamm, Former Secretary General, Action Committee for Europe; Former President, Europe University Institute.

  Italy: Giovanni Agnelli, Honorary Chairman, Fiat SpA.

  Netherlands: Ernst H. van der Beugel, Emeritus Professor of International Relations, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings for Europe and Canada.

  United Kingdom: Lord Roll of Ipsden, Senior Adviser, SBC Warburg Dillon Read.

  United States of America: William Bundy, Former Editor, Foreign Affairs;
  David Rockefeller, Chairman, Chase Manhattan Bank International Advisory Committee.

  * all former members of the Steering Committee

  Steering Committee:

  Chairman: Peter, Lord Carrington-Chairman of the Board, Christie’s International plc; Former Secretary-General NATO.

  Secretary-General: Victor Halberstadt-Professor of Public Economics, Leiden University, the Netherlands.

  Treasurer: Pieter Korteweg-President and Chief Executive Officer, Robeco Group.

  National Representatives

  Austria: Franz Vranitzky, Former Federal Chancellor.

  Belgium: Etienne Davignon-Chairman, Société Générale de Belgique; Former Vice Chairman of the Commission of the European Communities.

  Canada: Conrad Black, Chairman, Telegraph Group Ltd; (2nd place vacant).

  Denmark: Toger Seidenfaden, Editor-in-chief, Politiken.

  Finland: Jorma Ollila, President and CEO, Nokia Corporation.

  France: Bertrand Collomb, Chairman and Executive Officer, Lafarge; Andre Levy-Lang, Chairman, Banque Paribas.

  Germany: Christoph Bertram, Diplomatic Correspondent, Die Zeit; Hilmar Kopper, Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank AG; Matthias Nass, Managing Editor, Die Zeit.

  Greece: George A David, Chairman, Hellenic Bottling Company SA.

  Ireland: Peter D. Sutherland, Chairman and Managing Director, Goldman Sachs International; Former Director General, World Trade Organisation.

  Italy: Umberto Agnelli, Chairman, Instituto Finanziaro Industriale (IFIL).

  Italy/International: Renato Ruggiero, Director General, World Trade Organisation, Former Minister of Foreign Trade.

  Norway: Westye Hoegh, Chairman of the Board, Leif Hoegh & Co ASA.

  Portugal: Francisco Pinto Balsemao, Professor of Communication Science, New University of Lisbon; Chairman, Impresa SGPS; Former Prime Minister.

  Spain: Jaime Carvajal Urquijo, Chairman and General Manager, Iberfomento.

  Sweden: Percy Barnevik, Chairman, ABB Asea Brown Boveri Ltd.

  Switzerland: David de Pury, Chairman, de Pury, Pictet, Turrettini & Co Ltd.

  Turkey: Selahattin Beyazit, Director of Companies.

  United Kingdom: Kenneth Clarke, Member of Parliament;
  J. Martin Taylor, Group Chief Executive, Barclays PLC.

  United States of America: Paul A. Allaire, Chairman, Xerox Corporation;
  John S Corzine, Chairman and CEO, Goldman Sachs & Co;
  Marie-Josee Drouin, Senior Fellow, Hudson Institute Inc;
  Louis V. Gerstner, Chairman, IBM Corporation;
  Richard C. Holbrooke, Former Assistant Secretary for European Affairs; Vice Chairman CS First Boston;
  Vernon E. Jordan, Jr, Senior Partner, Akin, Gump, Strauss, Hauer & Field, (Attorneys-at-Law);
  Henry A. Kissinger, Chairman, Kissinger Associates Inc; Former Secretary of State;
  Jack Sheinkman, Chairman of the Board, Amalgamated Bank;
  Paul Wolfowitz, Dean, Nitze School of Advanced International Studies; Former Under Secretary of Defense for Policy;
  Casimir A. Yost, Director, Institute for the Study of Diplomacy, School of Foreign Service, Georgetown University.

  USA/International: James D. Wolfensohn, President, The World Bank;


 18. Ha quedat prou clar ja QUE NO ÉS CAP CONSPIRANOIA???


 19. Jo és que..a veure..soc una miqueta conspiranoic…però penso que el bon conspiranoic ho pot ser quan té proves materials concloents que recolzin la seva paranoia conspiratòria…si no és un simple exercici de paranoia amb un potencial esquizoide obsessiu important….No sé…no em crec totes les teories que corren pel món…simpatitzo amb algunes quan crec que hi ha motius fonamentats per a un dubte raonable…si no..passo.


 20. motius fonamentats per a un dubte raonable

  Enciclopèdia Britànica, The Economist, American Free Press, The Times, Global Financial Group, Wahsinton Post, més de 21 llibres en parlen…

  NO SON PROUS PROVES MATERIALS PER UN DUBTE RAONABLE???? JODER QUE NO ESTEM PARLANT DE CUARTO MILENIO!!! SON ELS DIARIS MÉS IMPORTANTS DEL MÓN!!

  I espera que encara estic trobant més entrades a la premsa americana que parlen sobre el tema


 21. Arqueòleg, d’entrada, gràcies per l’exercici de cerca de fonts i informació. Tot amb tot, és evident que no ens entenem, malgrat que parlem la mateixa llengua. Pots dir-me on, dels meus dos comentaris anteriors, afirmo que aquest club no existeix? En el primer comentari he expressat els meus dubtes, he dit que no les tinc totes, però també que “m’inclino per creure” que alguna cosa per l’estil hi pot haver. Senzillament he expressat dubtes (sobre els “perquè” i els “qui”, afegeixo).

  Dit això, no m’has respòs la pregunta que et faig en el meu segon comentari. Per cert, el que et deia de certa manca de coherència, és perquè… tu mateix fas referència a Estulin, en el teu post, i no critiques pas que ell parli de crear un nou ordre mundial, a través de guerres “à la carte”!!! Per tant, dones per bò que el Club B. pugui ser al darrera de guerres, i al mateix temps em dius que parlar de l’11-S és passar-se? Però si ets tu qui ha penjat el vídeo de la Clinton, on el tema és precisament la seva reacció quan li pregunten per l’11-S i el vinculen amb el Club i amb la seva possible pertinença a aquest!!

  En fi, benvolgut arqueòleg, és igual, ja he començat dient-te que em sembla que tenim un problema de comunicació, tu i jo. Em sap greu que hagis acabat els teus últims comentaris (els de les fonts) amb un “Ha quedat prou clar ja QUE NO ÉS CAP CONSPIRANOIA???”. Em sap greu pel tò, i em sap greu perquè és la prova que dones a les meves paraules un sentit que no tenen; no he dit enlloc que sigui una conspiranoia, simplement he expressat la meva sorpresa pel fet que tu hi creguis, res més.


 22. Si t’he molestat ho sento!!Res més lluny de la meva intenció! Jo tan sols volia debatre!

  I si, t’havia contestat quan he dit abants (final del coment on poso la bibliografia dels llibres) “I en quant a 11S: tu et veus a Pujol i Aguirre tramant-ho? En serio? recordo que és una conversa informal, no una agència federal secreta!!”

  Una cosa es QUE PARLIN sobre temes i una altre que llencin dos avions sobre les torres bessones! Aixó a mi em sembla massa agosarat! Vaja, en la meva humil opinió! No tenen funcionaris al seu càrreg, ni donen ordres executives, simplement… tramen coses! Si n’haguessin fet una de tran grossa s’haura sabut, de la mateixa forma que es sap que es va autoritzar a Russia bombardejar Chechenia! Que planejin bombardejar Irak.. si, vlae tots sabem que aquest bombardeig el va fer USA, peró que en una xerrada on assisteix Esperanza Aguirre o Jordi Pujol es parli de que USA està darrere l’11S… home no sé…

  Com has dit “la evident manca de proves de l’existència d’aquest club; o és que tu en tens? Potser quatre pirats llencen la idea de l’existència del club, i aconsegueixen que fins i tot els blogs en parlin, qui sap!” doncs m’he vist obligat a citar les fonts, epr demostrar que no, jo no estic pirat! (o si, qui sap!)

  PD: i lo de la conspiranoia era un comentari en general, doncs fins ara tothom que ha comentat no s’ho acaba de creure…


 23. exacte. com que encara no m’han convidat? no seràn tan poderosos quan no m’han trucat a mi…


 24. No vull ser off-topic ni fer un comentari fora de lloc, però pel que expliques sembla que aquestes reunions són el lloc perfecte per posar-hi una BOMBA. S’avançaria molta feina.


 25. Arqueòleg, això de “pirat” no anava per tu; creia que quedava clar, però em dec haver expressat malament. Amb “potser quatre pirats” em referia als qui llencen aquesta idea, que després altres (per exemple, blocàires) lícitament recullen. I, de totes formes, insisteixo que no ens devem entendre bé, tu i jo, perquè dec ser dels pocs comentaristes d’aquest post que no descarto que hi pugui existir un Club Bilderberg. Ens estem “discutint”, i en realitat em sembla que coincidim força!

  Però bé, és igual, no hi donem més voltes, si et sembla. Entenc les teves explicacions i, en qualsevol cas, convindràs en mi que ni tu ni jo no en treurem mai l’entrellat, d’aquest possible Club, oi?

  Una abraçada, feliç Mercè.


 26. ajaja d’acord Ferran! Si mai m’hi conviden prometo gravar-ho tot en video i passart-ho!


 27. 🙂


 28. Abans de posar el que anava a posar, diré que jo no penso que sigui una conspiranoia això d’aquest club. De fet penso que lo estrany seria l’invers, pq si els punkis tenen assamblees, no sembla rar que els poderosos puguin fer reunions per parlar del que sigui.

  Fet aquest aclariment sol diré un comentari que la meva professora de teoria del Coneixement solia fer: Si tinc una biblioteca que explica amb pels i senyals com es la vida dels hobbits i com són amb imatges i tot això, no vol dir pas que existeixin.
  Això em recorda un relat de Borges (Tlön, Uqbar, Ordis Tertius) on apareix un pais en l’enciclopèdia britànica…

  Repeteixo que sols és una apreciació sobre la informació i no sobre si penso o no que existeixi aquest club d’esnobs.


 29. D’acord amb conjuntbuit. El que es forren els que escriuen aquests llibres! Aquests són els explotadors reals, detecten una necessitat de la pobra de gent de creure en el misticisme quan totes les religions han mort i els donen carnassa. Pa i circ.


 30. Pot ser no em prendreu seriosament, però hi ha una saga de videojocs (Metal Gear Solid) que el seu argument (un dels més sòlids que es poden gaudir mitjançant l’oci virtual, ja que fa una crítica brillant a la societat post segona guerra mundial) tracta sobre un tema molt semblant. Encara que sigui un argument de ficció, dóna molt a pensar sobre la possibilitat de que grups com el que expressa el post existeixin.

  No em sembla pas una bajanada o conspiranoia la existència d’aquest grup, i més tinguent en comte que entre els protagonistes que el formen tenen uns interessos de classe molt sòlids entre ells (ja sé que està mal fer-ho en aquesta societat de nacions i no de classes… que em perdonin els de la religió nacionalista).

  A mí, el que em semblaria extrany és que no existís.

  Si hi ha un grup selecte de persones que tenen en comú que fumin “puros” (no ho dic per frivolitzar, perquè és cert que existeix… a Jan Laporta volien fer-li del grup però no el van deixar entrar per discrepàncies polítiques d’alguns dels membres)… com no pot haver un grup de reunió que tinguin en comú ser els mandamasos de les primeres indústries del món?

  Volguem o no, a la societat occidental el dret a reunió el té tothom!


 31. Val, es a dir, tots vosaltres doneu la mateixa credibilitat a Cuarto Milenio que a The Times, Washinton Post o The Economist, no?

  Ehhhhhmm… be…. és bó saber-ho!


 32. Arqueòleg,

  Potser donem la mateixa credibilitat a The Times, The Washington Post o The Economist, que la que els dónes tu quan diuen que per sortir de la crisi cal flexibilitzar els mercats, abaratir l’acomiadament o reduir impostos. Què passa que quan parlen d’esoterisme són creïbles i quan parlen d’economia no? T’imagines Cuarto Milenio parlant de tipus d’interès?


 33. T’imagines Cuarto Milenio parlant de tipus d’interès?

  Eiii!! Igual aquesta és la solució a la crisi!!! Iker de Ministre d’Economia jaaaa!


 34. Només una precissió: el senyor Alan Greenspan ja fa més de tres anys que NO és el president de la Reserva Federal. ës cert que va ser-ho durant un fotimés d’anys (gairebé 20, si no m’equivoco), però ho va deixar a començaments del 2006 i fou substituit per Ben Bernanke.

  Jo tampoc crec gaire en les conspiranoies. Es fan moltes d’aquestes reunions a nivell internacional (el Forum de Davos seria la més coneguda) i segurament deuen tenir resó en les formes de fer política dels dignataris, però d’aquí a afirmar que governen el món… em sembla exagerat


 35. Sóc del pensament que el món porta la direcció que a certa gent important li interesa, gent que perfectament podria ser el Grup Bilderberg. De totes formes en la llista que adjuntes hi ha molta gent que canta molt amb Gallardón al capdavant.


 36. Que el Club Bildelberg no existeix? Sembla que estas mal informada noia. Si que existeix.
  Acas creus que la gent que te la verdadera pasta gansa del mon, deixarien que entres un nou president a una nació elegit per un poble i busques els interessos dels ciutadants? Creus amb un mon aixi de just? Que les guerres es fan per eliminar els dolents de la peli solament per imposar la pau i tos visquem feliços democraticament? Aixxxxxxxx. Mana el qui te la pela, no cal ser cap Einstein per saber això. Molts invitats són sol aixo , INVITATS, persones que han de difondre el pla de l’agenda als seus païssos que els que formen el grup intern tenen han marcat com objectius.
  La gent que mou els fils del món, esta normalment a la sombra, pots canviar el president d’un pais, pero ells no canvien mai. Nosaltres sol podem elegir la salsa en que serem cuinats. Es igual que guanye la dreta o esquerra,en teme de gran resolució res canvia. A la a societat sens te fer creure que les coses passen pk passen i que el nostre vot podrà fer alguna cosa per millorar la situació. Ens fan creure que quan algun presient ho fet mal, a les properes eleccions el castigarem i votarem a l’oposició, però es igual qui surte, sempre es la mateixa roda. Inviten als grans dels Media (enguany a Prisa) i no surt res a la premsa…però pk inviten als media? Que collons foten allí, jugar a golf solament? Potser es per difondre la manipulació de la veritat que cal dir a la població. Una cosa, mireu també la Comissio Trilateral, grup germà de Bildelberg, mireu tambe CFR, tambe fundat per el mateix senyoret: Rockefeller. Per cert, Botin y Ybarra, son membres de la comissio Trilateral i ja sabeu el poder que tenen aquests dos “Emilios” a Espanya i resta de fora…Sabieu que el Obama abans de ser elegit pel “poble” va anar a la reunió del Council Foreign Relations (CFR) el Think Thank del Rockefeller i va ser preelegit per ells? Sabeu que tan Bush com Kerry son membres de la societat secreta Skull and Bones? Es igua qui guanye, es mes del mateix. El Bush mes iaio tambe era del Skull and Bones i va acabar ser director de la CIA i de USA, actualment membre de loobyes, grans corporacions i resta de soceitas secretes com el Bohemian Group. Els lobbys tenen gran poder, busqueu RAN Corporation. Per cert, sabieu que els Bush tenien negocis amb els Laden, al Carlyle Group. El periodista que va redescubrir i va publicar l’informació sobre les relacions Laden i Bush va apareixer mort…Obriu els ulls, res es casual, el poder es reuneix en grups de poder, es un monopoli en uns tentacles impresionants. Nosaltres sol som espectadors d’un teatre on no participem en cap decissio, aixo si, treballar i empenyats fins al cul si participem.


 37. Asistents Bildelberg 2009 Atenes.
  Reina Beatriz de Holanda

  Reina Sofia de España

  Prince Constantijn Bélgica

  Prince Philippe Etienne Ntavinion Bélgica

  Étienne, Viscount Davignon, Bélgica (ex vicepresidente de la Comisión Europea)

  Josef Ackermann Suiza (CEO del Deutsche Bank)

  Keith B. Alexander, Estados Unidos (Teniente General del Ejercito de EU, Director del National Security Agency)

  Roger Altman, Estados Unidos (Banquero, ex Secretario del Tesoro en la administración de Bill Clinton)

  Georgios A. Arapoglou, Grecia (Gobernador del Banco Nacional de Grecia)

  Ali Babacan , Turquía ( Ministro de Relaciones Exteriores)

  Francisco Pinto Balsemão, Portugal (ex Primer Ministro de Portugal)

  Nicholas Bavarez, Francia (Economista e historiador experto en derecho público)

  Franco Bernabè, Italia (Telecom Italia)

  Xavier Bertrand, Francia (Ex Ministro de Salud asesor de campaña de Nicolas Sarkozy)

  Carl Bildt, Suecia (Ex Primer Ministro de Suecia)

  January Bgiorklount, Noruega (?)

  Christoph Blocher, Suiza(Vicepresidente del Partido Popular Suizo)

  Alexander Bompar, Francia (?)

  Ana Patricia Botin, España (Presidenta Banco Banesto)

  Henri de Castries, Francia (Presidente de la aseguradora AXA)

  Juan Luis Cebrián, Spain (periodista del Grupo PRISA; su padre estuvo ligado al regimen de Franco)

  W. Edmund Clark, Canadá (CEO TD Bank Financial Group)

  Kenneth Clarke, Inglaterra (MP, Secretario de Sombra de Negocios, Empresas y Reforma Regulatoria)

  Luc Cohen, Bélgica (?)

  George David, Estados Uniods (Miembro de la junta directiva deUnited Technologies Corporation y de Citigroup)

  Richard Dearlove, Reino Unido (ex director del Servicio Secreto de Inteligencia Británico)

  Mario Draghi, Italia (Gobernador del Banco de Italia)

  Eldrup Anders, Dinamarca (CEO Dong Energy)

  John Elkann, Italia (nieto de Gianni Agnelli, heredero de Fiat)

  Thomas Enders, Alemania (CEO Airbus)

  Jose Entrecanales, España(?)

  Isintro phenomena casket, Spain (?)

  Niall Ferguson, Estados Unidos (Profesor de Historia y Economía de Harvard)

  Timothy Geithner, Estados Unidos (Secretario del Tesoro)

  Ntermot convergence, Irlanda (AIV Group)

  Donald Graham,Estados Unidos (CEO The Washington Post Company)

  Victor Chalmperstant, Holanda (Leiden University)

  Ernst Hirsch Ballin, Holanda (Ministro de Justicia del gabinete Balkenende)

  Richard Holbrooke,Estados Unidos (Enviado especial de Obama para Afganistán y Pakistán)

  Jaap De Hoop Scheffer, Holanda (Secretario General de la OTAN)

  James Jones, Estados Unidos (Consejero Nacional de la Casa Blanca)

  Vernon Jordan, Estados Unidos (Abogado, consejero de Bill Clinton)

  Robert Keigkan, Estados Unidos(posiblemente Robert Kagan, máxima autoridad de lo Neoconservadurismo)

  Girki Katainen, Finlandia (?)

  John Kerr (alias Baron Kerr of Kinlochard), Gran Bretaña (Director Adjunto del Royal Dutch Shell y miembro independiente de la Cámara de los Lores)

  Mustafa Vehbi Koç, Turquía (President del conglomerado industrial Koç Holding)

  Roland GT, Alemania (?)

  Sami Cohen, Turquía (Periodista) (?)

  Henry Kissinger, Estados Unidos (Figura clave en la política de Estados Unidos, ex Secretario de Estado)

  Marie Jose Kravis, Estados Unidos (Hudson Institute)

  Neelie Kroes, Holanda (Comisionado Europeo para la Competencia)

  Odysseas Kyriakopoulos, Grecia (Group S & B) (?)

  Manuela Ferreira Leite, Portugal (Economista y político)

  Bernardino Leon Gross, España (Secretario General de la Presidencia)

  Jessica Matthews, Estados Unidos (Presidente del Carnegie Endowment for International Peace)

  Philippe Maystadt Bélgica (Presidente del banco de Inversión Europea)

  Frank McKenna, Canadá (Toronto-Dominion Bank)

  John Micklethwait, Inglaterra (Editor en jefe The Economist)

  Thierry de Montbrial, Francia (fundador del École Polytechnique preside el Institut français des relations internationales)

  Mario Monti, Italy (Economista y político , Presidente de la Universidad Bocconi de Milán)

  Miguel Angel Moratinos, España (Ministro de Relaciones Exteriores )

  Craig Mundie, United States (Investigador y consejero estratégico de Microsoft)

  Egil Myklebust, Norway (Director adjunto de SAS Group, Scandinavian Airlines System)

  Mathias Nass, Alemania (Editor del diario Die Zeit)

  Denis Olivennes, Francia (director general del Nouvel Observateur)

  Frederic Oudea, Francia (CEO del Société Générale bank)

  Cem Özdemir, Alemania (Líder del Partido Verde y miembro del Parlamento Europeo)

  Tommaso Padoa-Schioppa, Italia (Ex Ministro de of Economía y Finanzas)

  Dimitrios Th.Papalexopoulo, Grecia (Dierctor de la Compañía de Cemento Titan SA)

  Richard Perle, Estados Unidos (American Enterprise Institute)

  David Petraeus, Estados Uniodos (Comandante del U.S. Central Command)

  Manuel Pinho, Portugal (Ministro de Economía e Innovación)

  Robert S. Pritchard, Canadá (Totstar Corporation) (?)

  Romano Prodi, Italy (ex Prime Ministro y ex Presidente de la Comisión Europea)

  Heather M. Reisman, Canadá (co-fundador de Indigo Books & Music Inc.).

  Eivint Reitan, Noruega (economista, miembro del Centre Party)

  Michael Rintzier, República Checa (?)

  David Rockefeller, Estados Unidos (Patriarca de la familia Rockefeller, una de las más poderosas del mundo)

  Dennis Ross, Estados Unidos (Asesor especial de la Secretaria de Estado Hillary Clinton)

  Barnett R. Rubin, Estados Unidos ( Center for International Cooperation)

  Alberto Rouith-Gkalarthon, España (?)

  Susan Sampantzi Ntintzer, Turquía (?) Guler Sabanci, Presidente de Sabanci Holdings (?)

  Indira Samarasekera, Canadá (Presidente de la Universidad de Alberta, miembro de la junta directiva del Scotiabank)

  Rountol Solten, Austria (?)

  Jürgen E. Schrempp, Alemania (CEO DaimlerChrysler)

  Pedro Solbes Mira, España ( Segundo Vicepresidente y Ministro de Economía y Finanza)

  Sampatzi Saraz, Turquía (banquero) (?) posiblement Süreyya Serdengeçti (Ex Gobernador del Banco Central de Turquía)

  Sanata Seketa, Canadá (?)

  Lawrence Summers, Estado Unidos (Director del Consejo Económico Nacional de la Casa Blanca)

  Peter Sutherland, Irlanda(Director Adjunto de Goldman Sachs International)

  Martin Taylor, Reino Unido(Ex jefe ejecutivo de Barclays Bank, presidente de Syngenta AG)

  Peter Thiel, Estados Unidos (Clarium Capital Management LCC, PayPal co-fundador, miembro de la junta directiva de Facebook)

  Agan Ourgkout, Turquía (?)

  Matti Taneli Vanhanen, Finlandia, (Primer Ministro)

  Daniel L. Vasella, Suiza (Miembro directivo de Novartis AG)

  Jeroen van der Veer, Holanda (CEO del Royal Dutch Shell)

  Guy Verhofstadt, Bélgica (Ex Primer Ministro)

  Paul Volcker, U.S. (Ex director de la Reserva Federal, Jefe de la Junta para la Recuperación Económica de of Obama)

  Jacob Wallenberg, Suecia (directivo del grupo AB y ex director del Skandinaviska Enskilda Banken)

  Marcus Wallenberg, Suecia (CEO del grupo AB, y ex director del Skandinaviska Enskilda Banken)

  Nout Wellink, Holanda (Director De Nederlandsche Bank)

  Hans Wijers, Netherlands (CEO de la multinacional AkzoNobel)

  Martin Wolf, Gran Bretaña (Editor asociado y principal analista económico del Financial Times)

  James Wolfensohn, Estados Unidos (Ex presidente del Banco Mundial)

  Paul Wolfowitz, Estados Unidos (ex presidente del Banco Mundial)

  Fareed Zakaria, Estados Unidos ( CNN)

  Robert Zoellick, Estados Unidos ( Presidente del Banco Mundial, ex directivo de Goldman Sachs)

  Dora Bakoyannis, Grecia (Ministro de Política Exterior)

  Anna Diamantopoulou, Grecia (Miembro del Parlamento)

  Yannis Papathanasiou, Grecia (Ministro de Finanzas)

  George Alogoskoufis, Grecia (ex Ministro)

  George A. David, Grecia (presidente de Coca-Cola)


 38. EL SEU OBJECTIUS ES UN MON GLOBALITZAT SENSE FRONTERES, una unica banca mundial, un unic exercit, una unica moneda i que la gent siguem unes putes formigues controlades. Sobre la moneda mundial en aquest 2009 el G8 la va presenta i després la ONU la va acceptar, la ONU també esta dins els seus tentacles igual que la OMS i tot el de relevància. Ells prenen les decisions que despres ens mostraran mitjansant la politica. La clau es aquesta, crea una acció i després una reacció.
  França, Xina, Russia, volen una moneda mundial…
  Estan mes protegits que el G8 i sempre fan la reunió un poc abans que el G8 en secret, molt discretament en hotels de luxe, res surt a la premsa.La zona queda aillada de gent quan es reuneixen. Serveis d’inteligencia, guardia nacional, helicoptes, avions militars. No en va reueneixen amb les seves firmes el un elevadisim porcentatge del pode económic mundial. Fixeus que els homes del president Obama tot es Comissió Trilateral, Bildelberg i CFR en estat pur…Casualitat? Semba de bojos pero aixi es. Busqueu el pensament de Leo Strauus, casi una dotzena de invitats Bildelberg d’enguany eren segidors d’Strauss. Strauss deia que la societat ideal esta dividida en tres classes de persones. El Bulgo (la gent del carrer), els Gentils (els politics i classes altes de la societat) i els Savis que era l’objectiu que foren els seus alumnes. Els savis tenien de permaneixer a la sombra pero en alguns apartats de la vida es tendrien de barrejar amb els gentils per encaminar la politica on calia dirigir al bulgo. Al bulgo era necesari dir mentires reconfortants i fer una falsa projecció de la realitat que exaltes els seus instints mes bàsics per justificar i acceptar el que el sistema prengue per decissió. Sembla una locura, pero així es com funciona el sistema. Els media son els gossos del sistema. PORRA = A DICTADURA com PROPAGANDA = A DEMOCRÀCIA.


 39. […] passat més de Setembre vaig publicar un post sobre El Club Bildenberg en aquest blog, una reunió secreta de les persones més poderoses i influents del món, despertant la incredulitat […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: